Nastavk studiranja nakon specijalističkog studija

poruka: 2
|
čitano: 5.246
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
neaktivan
offline
Upisi na studije iz područja IT-a

Bok,

 

Završila sam preddiplomski stručni studij Informatike i stekla 180 ECTS-a te specijalistički diplomski stručni studij te sam stekla120 ECTS bodova (što je sveukupno 300 ECTS-a), zanima me koji je postupak i što dodatno moram završiti u Hrvatskoj ili koji studij moram još upisati da bih tek onda mogla upisati poslijediplomski doktorski studij u Hrvatskoj u području informacijskih tehnologija (IT-a)?

 

Hvala! 

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Upisi na studije iz područja IT-a

Prema HR obrazovnom sustavu, nakon specijalističkog diplomskog ne možeš nastaviti na doktorat. Uvijet za njega je sveučiliški diplomski studij iliti magisterij.

 

Opcija ti je upisati sveučilišni diplomski + razlika programa jer ti je baza za njega preddiplomski stručni, što znači da si bacila 2 godine života na specijalistički diplomski da bi bila na istome. No to je opet nešto što bi bilo dobro provjeriti na faksu gdje te zanima doktorat, možda se ne drže striktno toga.

 

Što će ti uopće doktorat iz ITa, čemu to služi? Općenito doktorat za nijedno polje nema smisla osim ako se baviš istraživačkim radom ili ako ti ga država ne plaća kao svakome uhljebu koji radi na visokoobrazovnoj instituciji i koji ide na doktorat samo zato što ga on nije platio. Za IT mi doktorat nema pogotovo nikakvoga smisla, 8 godina visokog školovanja dog za imaš, 10 puta više naučiš da radiš 8 godina. No opet, to je samo moje mišljenje pa me zanima i tvoj pogled.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice