....nažalost ,ništa se niti ne može kazati jer nam zasad drugi kroje mjere :).....ali sva sreća da postoje žiro računi :))
MCSA certifikat
- poruka: 175
- |
- čitano: 62.065
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
Svi su dobrosli na sastanke IT PRO User Grupa, bilo u Zagrebu ili u Varazdinu.
Pozdrav svima! Zanimalo bi me kako se kreće cijena sata sistem administratora ili inžinjera (koja je uopće razlika)? Postoji li kakvo pravilo u određivanju cijene? Dobili smo neke ponude koje su podosta različite pa me zanima kako ću znati koja je standardna cijena... Podiže li mcsa certifikat znatno cijenu ili ne? Confused!
Pozdrav svima! Zanimalo bi me kako se kreće cijena sata sistem administratora ili inžinjera (koja je uopće razlika)? Postoji li kakvo pravilo u određivanju cijene? Dobili smo neke ponude koje su podosta različite pa me zanima kako ću znati koja je standardna cijena... Podiže li mcsa certifikat znatno cijenu ili ne? Confused!
ovisi od firme do firme. nema bas nekih pravila.
isto tako ovisi o kolicini posla, dinamici i zahtjevima korisnika.
naravno da certifikati tj. ukljucivanje "expertne" osobe ili osoba podize cijenu usluge.. sve naravno ovisi o tome sto trazite i zelite.
ako je projekt veci uvijek je dobro zatraziti portfolio uz ponudu. da se vidi tko je sto do sada radio. koliko iskustva ima.
ne moraju uvijek najjeftinija rjesenja biti najjeftinija, niti isto tako ne moraju najskuplja rjesenja biti najbolja.
To mi je jasno, ali neka srednja cijena mora postojati. Znam da nam serviser računala uzima 200 kn/sat, a sad nam treba sistem administrator i dobili smo ponude s dosta velikim rasponom cijene s tim da svi imaju poznate reference. Hvala unaprijed!
To mi je jasno, ali neka srednja cijena mora postojati. Znam da nam serviser računala uzima 200 kn/sat, a sad nam treba sistem administrator i dobili smo ponude s dosta velikim rasponom cijene s tim da svi imaju poznate reference. Hvala unaprijed!
Aha, to vi zapošljavate sysadmina. Uglavnom, sve ovisi o vama... Koliko vas ima, kakvom sve tehnologijom raspolažete, i koliko je radno vrijeme. Čim se bavi tvrtka? Da li zahtjevan posao za admina?
A u Splitu nisu ? :)
"Mi" kao firma. Imamo server i sve na njemu: wand, domena, exchange smo imali ali smo skinuli (šef rezucka troškove) i takve stvari. Ja sam ekonomist i ne kužim se previše u te stvari osim onog što mi treba. Sad mi je šef uvalio ponude za održavanje da razmotrim.
Na google-u sam našla ovaj forum, pa evo ak mi netko može pomoći....
dosta faktora ulazi u formiranje cijena takvoga odrzavanja.
od vremena odaziva do obima odrzavanja (samo server, cijela mreza, osnovni support - hardware, software, bez ili sa dodatnog podesavanja korisnickih aplikacija etc etc).
sys admin sat npr. zna iznositi od 300-500,600 kn. ali to su samo moja iskustva. posto radim u bransi i to za firmu gdje niti vidim niti cujem odjel racunovodstva pojma nemam koliko sto naplacuju.
Malo si pretjerao. Kakvih 500-600kn? Više nešto kao 200-300kn.
Za sistemca? Ako ičemu vrijedi i radi za firmu koja ičemu vrijedi, standard je 500 - 600 kn. Niže može ići samo na duži rok, ugovor i slično.
No, kako ovdje čovjek traži u biti ugovor, sumnjam da mu cijena radnog sata pomaže. Treba definirati uvjete o odzivu i slično.
Neznam kakvog točno administratora treba, ali 500kn po satu je overkill. Možda je ok za čovjeka koji nanovo uvodi neka rješenja, ali sad za domenu/hardware/mrežu plaćati 500kn?! Nema smisla. Ja nisam čuo da je itko blizu te cifre.
Određene firme u HR sat rada admina naplate 250kn. E sad, druga je priča koliko u fušu mogu zaraditi i u slučajevima kada je hitno. Što se same plaće tiče, mislim da nema teorije da netko u HR ima sat 500kn u okviru onih 160-180 radnih sati.
Određene firme u HR sat rada admina naplate 250kn. E sad, druga je priča koliko u fušu mogu zaraditi i u slučajevima kada je hitno. Što se same plaće tiče, mislim da nema teorije da netko u HR ima sat 500kn u okviru onih 160-180 radnih sati.
Aaaaaa... Ja sam mislio da pričamo o firmama... Sistemac teško da može dobiti 500 kn/h...
Aaaaaa... Ja sam mislio da pričamo o firmama... Sistemac teško da može dobiti 500 kn/h...
Čekaj.. dakle, tko može dobiti 500-600kn po satu?
Čekaj.. dakle, tko može dobiti 500-600kn po satu?
Standardna satnica svakog jačeg IT poduzeća / sistem integratora za certificiranu osobu bez posebnog ugovora s korisnikom.
Aha. No, ja sam mislio na primjerice sat rada admina u web hosting firmi, dakle koliko meni kao firmi hoster naplati sat rada njihovog admina na serverima. To se kretalo oko 250kn.
Sami admin kao dio plaće sumnjam da može u nas uhvatiti satnicu preko 50kn netto.
Aha. No, ja sam mislio na primjerice sat rada admina u web hosting firmi, dakle koliko meni kao firmi hoster naplati sat rada njihovog admina na serverima. To se kretalo oko 250kn.
Sami admin kao dio plaće sumnjam da može u nas uhvatiti satnicu preko 50kn netto.
Istina, naplacuje se normalan radni sat, 200 - 300 kn... ako je neko teze sr*nje onda se zna popeti i do 500 po satu.
Eh, ubi me, nemam iskustva u takvim okruženjima. Obzirom da je to njegovo okruženje, ima stalni nadzor i slično, 250 kn mi se čini OK.
A 50 kn neto po satu je cca 8kkn mjesečne plaće, što je OK.
desktop support je 200-300.
server support (sys admin npr) zna ici do 500-600. hardware diagnostics & replacement na serveru znaju biti izmedju. sve ovisi od firme do firme, skolovanosti radnika, sto se radi, koliko brzo se mora odraditi. ugovorom se te vrijednosti mogu smanjiti (rabat na uslugu posto su strane ugovorno vezane etc).
neki okvirni cijenik firme ipak znam/imam ;)
edit: a ukoliko se govori o zaposljavanju covjeka i placi istoga. to je potpuno drugi par rukavica.
server support (sys admin npr) zna ici do 500-600. hardware diagnostics & replacement na serveru znaju biti izmedju. sve ovisi od firme do firme, skolovanosti radnika, sto se radi, koliko brzo se mora odraditi. ugovorom se te vrijednosti mogu smanjiti (rabat na uslugu posto su strane ugovorno vezane etc).
edit: a ukoliko se govori o zaposljavanju covjeka i placi istoga. to je potpuno drugi par rukavica.
Instalacija virtualnog servera je 250kn po satu. Ne govorim o desktopu.
Instalacija virtualnog servera je 250kn po satu. Ne govorim o desktopu.
Dobro, iskreno, koliko je to posla, i to je previše. :o)
A u Splitu nisu ? :)
I uSplitu i u Puli i gdje god otvorimo IT PRO grupu! :)
Stara tema, ali da ne otvaram novu.
Moje pitanje je pošto sam za MCSA certifikaciju za server 2012 položio prvi ispit (70-410) još 2013. godine, a uveli su kao CISCO one rokove valjanosti certifikata, da li ima kakav rok u kojem ja trebam položiti sva 3 ispita za MCSA?
npr od 1.5.2013. da moram do 1.5.2016. položiti sva 3?