IT usmjeravanje

poruka: 9
|
čitano: 1.910
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
IT stručno usmjeravanje

Pozdrav,

zanimaju me mišljenja i iskustva u vezi stručnog usmjeravanja. Dakle, za koje IT područje se školovati? Konkretno zanimaju me računalne mreže, ali čitajući iskustva kolega sa drugih foruma ispada da nema tolike potražnje u usporedbi s npr. programiranjem? Dali se slažete?

mmiklauz

0 0 hvala 0
14 godina
Re: IT stručno usmjeravanje
mmiklauz kaže...

Pozdrav,

zanimaju me mišljenja i iskustva u vezi stručnog usmjeravanja. Dakle, za koje IT područje se školovati? Konkretno zanimaju me računalne mreže, ali čitajući iskustva kolega sa drugih foruma ispada da nema tolike potražnje u usporedbi s npr. programiranjem? Dali se slažete?

slažemo se

15 godina
neaktivan

Dali se isplati upisivati akademiju koja održava tečajeve razvoja aplikacija ili je bolje ići po pristupu "self-study"?

mmiklauz
14 godina
mmiklauz kaže...

Dali se isplati upisivati akademiju koja održava tečajeve razvoja aplikacija ili je bolje ići po pristupu "self-study"?

Kada si relativno nov u nećemu, bolje je uspisati akademiju.

Kasnije će vidjeti i bolje zanti kako pristupiti self-study načinu

17 godina

Devops! Cepaj opensors (linux) u kombinaciji sa ruby i shell skriptiranjem, puppet/chef i neki cloud (AWS se dosta trazi).

9 godina
neaktivan
Opti kaže...

Devops! Cepaj opensors (linux) u kombinaciji sa ruby i shell skriptiranjem, puppet/chef i neki cloud (AWS se dosta trazi).

Opti, di se traži AWS i Chef?

15 godina
Re: IT usmjeravanje
Ako hoćeš u programerske vode onda se primi JAVE. S tim ćeš kad budeš imao iskustva u Hrvatskoj moći zarađivati i peteroznamenkasto neto mjesečno. Posla ima, a ako želiš van Hrvatske uvijek ćeš moći naći posao. Jako traženo vani.
Druga tehnologija bi bila ASP.NET
Također traženo i kod nas, a i vani. Velike firme (telekom banke itd) u hr koriste ili javu ili asp.net za razvoj svojih aplikativnih rješenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
IT usmjeravanje

Bolje ti je upisat neš akademsko radi nekakve sistematičnosti znanja. U tom poslu ionak ima previše toga i stalno neš novo tako da ti self-study ne gine bez obzira na sve, ali će ti bit puno lakše ak naučiš na studiju.

Na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu imaš redovne javne studije informatike i računarstva (bespl ukoliko sve prolaziš, treba matura). Računarstvo je teže i tehnološki intenzivnije i preporučljivije. Imaš puno i programiranja i mreža. Uvelike cilja na IT sektor, ne baš elektroniku, ali imaš izborne predmete za Arduino i PLC. Dobro je pročet programirat prije TVZ-a jer je tam programiranje ubitačno. Imaš i izvanrednu varijantu studija koja se plaća, al ne treba ti matura i fleksibilnije je.

Na FER-u se uči puno teorije (sveučilišni studij), dobro za napredne i istraživačke probleme, a imaš i završni rad tak da na kraju neš konkretno moraš napravit uz lagano vodstvo mentora. Učiš puno više elektronike neg na TVZu. Samo redovno (matura, besplatno ak sve prolaziš), ne nude izvanredni studij.

Imaš i privatna veleučilišta di imaš puno više opcija za studiranje, profesori se posebno trude oko tebe, ali su ti studiji skupi. U slučaju da nemaš dovoljno para za privatni studij, nude i samo tečajeve pa možeš vidit koji ti pašu i u kojem redosljedu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2016 15:45 (cruelcore1).

2 0 hvala 0
17 godina
Re: IT usmjeravanje
Vani, zajebi hr trziste. Radi preko toptala...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice