Huawei Mate 8 - Rasprava

poruka: 267
|
čitano: 63.825
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Huawei Mate 8 - Rasprava
Lecram kaže...
Lijep pozdrav,ukratko da javim da moj primjerak na 20m i dva zida ne hvata nikakav wlan signal.Nadam se da je vise do softwera a ne hardwera.
Probao sam stavit jos jednom B320 firmware i situacija je malo bolja,ali opet nije zadovoljavajuce.
Nadam se dolaskom android 7.0 da ce proradit napokon kako treba.

Evo probao sam kroz tri zida i oko 20 metara i imam jednu crticu, ali kupi mi ful jačinu veze (13 Mbit/s) dajem slikicu u prilogu. Tako da očito tebe nešto mrda sa mobom, da inače ima isto B320.

x18x05x kaže...

Ima li kakvi vijesti dal će doći uskoro Android N za Mate 8?

Za sada nema nikakove najave ima samo da Kirin 950 (naš) i Kirin 955 (P9) podržavaju nadogradnju na Andriod N, a za P9 već ima i beta, tako da vjerujem da bi do kraja godine mogao doći svakako i firmware na Mate 8.

14 godina
neaktivan

Ostaje mi nada da je gleska softwerskog oblika i da ce je android N rijesiti.

16 godina
neaktivan
Huawei Mate 8 - Rasprava

Pozdrav svima.

Pročitao sam sve postove, iako kod mnogih nisam skužio neke stvari, ipak ja nisam toliko dobar u poznavanju svih tih skračenica, ali iskreno niti na što se odnosi, no dobro, ukratko koji dan gledam ponude smartphonea, i ovaj model me privlači... Prvenstveno veličina ekrena i trajanje baterije. Ja sam inače vlasnik Sony Xperia Z3 compact, odlična, s tim da do sad samo sam kupovao Sony (Ericsson)... Pa malo se premišljam prelaska marke, i k tom kinez (bez uvrede)... No dosta putujem, u slobodno vrijeme gledam serije i anime (na japanskom s hard core sub), s malim ekranom na Sonyu nije baš moguče, posebno zbog titlova, kad sam ga kupio, sad je malo više od godine, htio sam baš compact, da mi je manji, dok ga nosim, i sl, ali sad bih veči, tako da ne moram kupiti i tablet, baš zbog spomenutog nošenja previše stvari. Inače laptop ide samnom, no mnogo puta ga ne mogu imati kod sebe, problem i njega ponijeti, pa tu upada mob s većim zaslonom ili pak tablet, vidim da podržava formate H.265 i 1080p@60fps, to mi treba...

Da, jača kamera mi je i bitna, tu i tamo kad bacim neku sliku na putovanjima, jer nositi još i fotoaparat, uf... no pad s 20 MP na 16 MP, nije baš tako teško za prežvakati, a i koliko čitam kamera je baš Sony, a znam da su najbolji po tom pitanju. I to je to, savjet koji bih upitao vlasnike, ako imaju volje i želje, kakav je video na mobu, po vama se da gledati bez puno patnje u čitanju titlova i jeste li zadovoljni opčenito s proizvodom u vidu pouzdanosti i kvalitete.

Svakom tko odgovori, želim unaprijed zahvaliti.

LP

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Huawei Mate 8 - Rasprava

Imao sam i z3 compact i mate8 pa mogu reći da je kvaliteta fotografija otprilike slična....ni jedna ni druga nisu nešto naročito, ok su dok se gledaju na zaslonu moba, ali kad se prebace na komp to baš ne izgleda dobro. Čini mi se da sony daje malo bolje slike od mate8. Srednja osrednost neusporediva s najboljim mobovima, npr trenutno imam samsung s6 edge plus i slike i video su neusporedivo bolji. Video snimke kod mate 8 su mi uvijek zvučale pretiho kako god snimao. Prednja kamera za selfije je dosta dobra, stražnja u rangu flagshipova iz 2014 godine. Problem prestavlja i grafički procesor mali t880 mp4 koji je dosta slabiji od npr mali t760 mp8 iz samsunga s6, a pogotovo 12 jezgrene grafike iz samsunga s7 koji ima mali t880 mp12 grafiku. Brojke uz oznaku mp predstavljaju broj jezgara grafičkog čipa. Procesor kirin 950 je odličan i u rangu ili čak iznad  exynosa 7420 iz samsunga s6. Jedini realni minusi mate 8 po meni su slabija grafika i malo slabija kamera koja uopće nema loš senzor već je vjerojatno nedovoljno ispeglana da daje puno bolje fotografije za što bi realno trebala biti sposobna. Sve ostalo je odlično i mene je super služio ta tri mjeseca koliko sam ga imao. Uvjetna preporuka.

U prilogu par fotografija slikano s huawei mate 8.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Huawei Mate 8 - Rasprava

Hvala.

Jučer sam malo na YouTube pogledao jedno desetak recenzija, tzv "nezavisnih" amatera u testiranju mobitela, vidim da ga svi hvale, čak i u usoredbi s Xperia Z5 Premium i Galaxy S7 ne stoji loše, naprotiv, ima te manjke, kao 4k, nema vodnunepropustnost is... no trenutno je na akciji u mediawordu, za 470€, i eto... naručio... Za jedno 5 dana stiže, pa čemo na prvu vidjeti, i usporediti.

LP

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, imam P9 lite ali vidim ima istu aplikaciju kontakti kao i na Mate 8. Kako ste vi rijesili da medju kontakte ne gledate mailove kada vam synca sa gmaila?

15 godina
jura1992 kaže...

Pozdrav, imam P9 lite ali vidim ima istu aplikaciju kontakti kao i na Mate 8. Kako ste vi rijesili da medju kontakte ne gledate mailove kada vam synca sa gmaila?

Truedailer

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
14 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru.

Ostali? 

Ili svi ste tako rijesili tj znaci nemoguce je u tvornickim kontaktima to uklonit?

16 godina
neaktivan
Huawei Mate 8 - Rasprava

Pozdrav.

Konačno u nedjelju sam uhvatio vremena i otišao u Trst po mobitel.

Pa utisci. Ono što sam tražio, to sam i dobio, za 460€. Ocjena je -5.

Pa prvo, zaslon je velik, odličan za ono što sam trebao, video se gleda bez pretjerano muke, titlovi se vide, kako hard sub na animama, tako i vanjski za serije... Nemam tu što dadati, usput naručio i maskicu koja ima "nogicu" da se odloži mob i može na miru pogledati.. preko neta za 60kn. Znači spomenuti formati su podržani. Baterija, e tu mogu samo potvrditi da svi koji su je hvalili, su u pravu, nemam što dodati.

Brzina otvaranja aplikacija je iznimna, a mogučnosti presonalizacije su veliki, kao zaključavanje aplikacije, za što sam prije morao skidati posebmu aplikaciju, i ima još toga, i to bi bilo to što mi pada na pamet.

To je ono dobro, ajmo ono na što sam naletio i što mu daje onaj - .

Kao prvo, nema podizbornik na početnom zaslonu kakav sam imao na Sony, da uđeš na listu ikonica aplikacija, tako da su sve aplikacije direktno na zaslonu, naravno možete zaslone listati, ja sam naviknut na drugačije. Tu sam našao Nova Luncher i ZenUI Luncher, Nova je otpala jer nema mogučnost samostalnog odlučivanja redosljeda aplikacija, u tom podizborniku, nego samo abecedom, to mi ne odgovora, nikako. Drugi je ZenUI, predviđen za Asus mobitele, no daje ono što mi je trebalo. Zatim melodije, uređaj ne pronalazi ih sam ako ste ih stavili primjerice na dodatnu memorisku karticu, no to se rješava prebacivanjem u samom uređaju ili spajanjem na Pc/Tablet, pa postaviti u odgovarajuču mapu na unutrašnjoj memoriji samog mobitela, tj za obavijesti, zvonjavu i poruke, nema puno tu mapa, primjerice na Sony sam ih imao 10 x više...

P.S.

Ja sam jednostavno obrisao te e-mail adrese nakon sinkronizacije.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Huawei Mate 8 - Rasprava

Sinoć sam prvi put naletio na problem za koji mi je trebalo koji sat i listanje raznih foruma...

Ukratko probavao senzor za otisak prstiju, poput otključavanja zaslona, aplikacija i sl.... Te prvi put zaključao zaslon, što i inače radim s mobitelima, kad izađeš, da se ne uključe slučajno, no da se vratim, opcija koja omogučuje uključivanje zaslona bez lozinke/pin/uzorka je nestala!! To jest, nisi je mogao odabrati, siva boja, ne crna... što mi je bilo iritantno... svaki put lupati pin ili uzorak... listao po forumima, vidim da nisam bio jednini, za sve je bilo ili brisanje certifikata ili bisanje računa tko ih je imao više, poput mene primjerice za google i yahoo... no ništa od tog... nema pa nema, nakon koji sat, odlučio otiči spat a kad se dignem reset... no, tad našao komentar jednog koji odgovora nekom s mojim istim problemima, da mora biti neka aplikacija koja zahtjeva neku sigurnost, i tako padne mi na pamet da imam samo CM Security, obrisao pod opcije-cm-pohranjivanje-očisti predmemoriju... i našao.... opcija se konačno vratila, možeš otključati ekran bez lozinke....

No aplikacija kad se opet pokrene, sve po starom.... danas ću je obrisati i probati naći neku zamjenu... inače je koristim godinama, i u familiji, Sony te Asus, prvi put ovako što....

P.S. malo listao forume što se nudi, vidim da besplatna aplikacija 360 Security daje isto, instalirao i više nema onog problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2016 14:00 (Bojko).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zna li netko kad će novo ažuriranje za huawei mate 8? .. Sad sam na B180 i EMUI 4.0!!

0 0 hvala 0
16 godina
janna85 kaže...
Zna li netko kad će novo ažuriranje za huawei mate 8? .. Sad sam na B180 i EMUI 4.0!!

Na drugoj strani ove teme imaš moj post koji objašnjava kako napraviti update na zadnji firmware, a to je B320 kojiima EMUI 4.1., a on je izašao prije par mjeseci.

15 godina

Uređaj je bomba. Ljudi oko mene se dive njemu, ne samo ja. 

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
10 godina
neaktivan
Koja su poboljšanja?
16 godina
janna85 kaže...
Koja su poboljšanja?

Firmware B320 changelog:

- This update is for system version EMUI 4.1. EMUI 4.1 optimizes the camera, battery management, and Phone Manager, and adds multi-user mode, to provide a secure and unique experience for you

- Added multi-user mode, which allows you to share your device and apps and protects your data and privacy

- Optimized the Phone Manager, making it easier to change settings and convenient to manage with more powerful functions

- Optimized the interactive gestures, enabling you to swipe left and right to switch between the mode and settings screens

- Added a mode, which allows multiple users to access the same app with segregated personal data and privacy protection

- Added the Huawei-developed ROG power saving technology for the first time, which decreases the screen resolution to save battery power

- Optimized the Phone Manager, which helps you manage your device more easily and conveniently

- Optimized battery management, which allows you to check the battery power and battery power consumption for any period within two days

- Optimized traffic management to automatically add the traffic leftover from the previous month to the current month

- Optimized the Weather app so that it can forecast weather for each hour including the probability of rainfall

- Added an entry for third-party social networking apps, such as WhatsApp, eSpace, and Skype, in the contact details screen

- Optimized the networking speed when international roaming is on

- Optimized the registration time when the network connection is interrupted for environmental reasons

11 godina
neaktivan
Pozz svima...nakon cekanja preko mjesec dana od narudzbe u Tele2(bila nestasica) i koristenja ovih 8 dana mobitela da podijelima svoje iskustvo koje je mahom dobro ali i blago razocaravajuce u jednom pogledu...citao sam ovu temu jos i prije kupovine i dosta je utjecala na odluku da ga uzmem davajuci mu prednost pred s6edge plusom i lg v10 koji su mi bili takoder u obziru za kupovinu.. pa krenimo:
+ Ekran - odlican iako je 1080p a prije imao 2k lg g3 ovaj mi djeluje vjerodostojnije, prirodnije onako moje subjektivno
+ Baterija - dosad najbolja sto sam vidio a u odnosu na g3 meni traje duplo vise mojim koristenjem,ono sto nisam mogao vjerovati od 100-10% preko 10h ukljucenog zaslona na b180,bez teksta
+ Wifi,4G povezivanje odlicno gdje god bio
+ Preformanse vrhunske pa cak i gpu iako osporavan je odlican radi 1080p rezolucije
+ Nema laga nema ni jednog trzaja ma sta god radio do sada u ovih 8 dana
+ Optimizacija cijelog sustava i Ram menagment brutalan
+ Zvuk iako mono i na doljnjem dijelu telefona jako dobar sa dosta dubini pa cak i dojma da basa dosta ima
+ Generalno Best buy Phablet :-)
- Kamera - iako ne toliko koliko se ovdje prica bolja od flagshipa iz 2014 tipa s5 g3 u rangu sa 2015 ali slabija od 2016 tipa s7 g5 naravno po mom misljenju
- Staklo ekrana - to je i razlog mog razocaranja - neznam koja je razina zastite ali pazite ljudi jako je osjetiv na padove,meni je jucer pao sa otprilike 1m ravno ne ukoso i iako sam imao zastitnu maskicu i foliju na staklu popucao je ko da nije bilo nista jednostavno gotovo cijeli se rascvjetao
Eto ro bi bilo otprilike to sto se mog osobnog osvrta tice

Ps.. ako ko zna gdje bi mogao popraviti staklo za razumnu cijenu ili neki prijedlog neka na pise,ne salje mi se u servis jer ce me oderati bojim se i koliko a ovdje u istri traze oko 800kn bez garantiranja na zamjenski dio pa eto nisam ne znam...i da gledao sam na ebayu oko 69dolara je kompletan lcd a samo gornje staklo izgleda da nema za uzeti...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Evo par scrrenova da ne mislite da muljam sta al opet kazem ovo je sa mojim koristenjem,znaci svjetlina uvijek auto,wifi u kuci stalno upaljen h+ kad sam vani,dosta surfanja poneki 720p kratki video sa youtuba,viber i face upaljeni non stop,omjer wifi i mobilni danas 70 30 :-)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Hi... Nemogu vjerovati da ti je tako staklo ispucalo... Šokirana sam... Meni je nebrojeno puta pao bez ikakve maske i ništa mu se nije desilo.. Daj pogledaj da ti to nije folija ... Ili nešto preko ekrana kao ono zaštitno staklo..jer ja kad sam kupila svoj u Tele2 došao je s tom zaštitom ekrana i nisam dugo skuzila da je nešto zaljepljeno... Ako je stvarno puklo stvarno mi jee žao...i nadam se da ćeš ga ubrzo popraviti...
11 godina
neaktivan
Da bar je folija ali nazalost nije..puklo je i kad je bila folija i maskica i sto je cudno ravno je pao i rezultat je onaj na slici..raspitujem se malo trazim soluciju najpovoljniju za sebe ali kako god po dzepu mi ne gine hehehe sad mi je to malo smijesno naviknuo se na raspucano staklo a taj dan gotovo suzu pustio od muke :-) inace mob radi i ovako odlicno za sada nista mu ne smeta sve sam ispitao od komponenti ali eto ubada u oci..nov mob masina a izgleda ko da ga neko krampo tukao jejej
10 godina
neaktivan
Ebay??
11 godina
neaktivan
Gledao sam od 50-70dolara je novi touch,e sad mEne samo brine koga nac kvalitetno da to uradi da poslije ako mi se sta dogodi sa mobom ovi na servisu od tele2 nemogu skuziti da ne sta dirano radi garancije :-)
14 godina
neaktivan
Huawei Mate 8 - Rasprava

Lijep pozdrav,zanima me dali radi mhl kabel na doticnom telefonu?

Koliko vidim sluzbeno nije podrzal ali opet citam po netu da odredeni kablovi rade,a vidim da se i prodaju upravo za taj telefon.Ako neko ima informacije iz prve ruke da podijeli sa nama.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Nakon z5p uzeo sam mate 8 pre zadovoljan 😀 baterija mrak....
Dizajn isto ekran super, sve popaljeno na njemu ja se iznenadio ne grije se stalno surfam i igram puno dh5 istina da nema 4k al me ne dira jer nisam koristio ni na z5p previše zbog grijanja itd.

1 0 hvala 0
15 godina
Turash GTI kaže...
Nakon z5p uzeo sam mate 8 pre zadovoljan 😀 baterija mrak....
Dizajn isto ekran super, sve popaljeno na njemu ja se iznenadio ne grije se stalno surfam i igram puno dh5 istina da nema 4k al me ne dira jer nisam koristio ni na z5p previše zbog grijanja itd.

Imam ga od trećeg mjeseca i samo riječi hvala za uređaj. Posebno za bateriju.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju.. PSN: ROZNER_GT
17 godina
Huawei Mate 8 - Rasprava

Ljudi, još je 5 dana akcija; da li se isplati novi za 3799kn i što je jako bitno ima 2 godine dodatnog jamstva na lom ekrana "no questions asked"?

Sad imam Xiaomi Redmi Note 3 koji je vrhunski mob, al taj Mate mi je klasa za sebe... I kako su riješene virtualne tipke kod igri etc.? Hvala ;)

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lovac kaže...

Ljudi, još je 5 dana akcija; da li se isplati novi za 3799kn i što je jako bitno ima 2 godine dodatnog jamstva na lom ekrana "no questions asked"?

Sad imam Xiaomi Redmi Note 3 koji je vrhunski mob, al taj Mate mi je klasa za sebe... I kako su riješene virtualne tipke kod igri etc.? Hvala ;)

Po meni se isplati uzet mob za te pare jer je definitivno premium uređaj, ali sada izlazi Mate 9 i sigurno će ga biti u Tele 2 po ok cijenama, pa sad ne znam da li ti to odgovara.

17 godina
Huawei Mate 8 - Rasprava

Uzeo sam Mate 8 nakon par usporednih testova s nekim razvikanim Samsung perjanicama etc., 9 će biti skuplji i vjerojatno bez gg4.

Baterija drži skoro duplo u odnosu na Redmi Note 3 koji ima isto 4000mAh bateriju, sve leti, ekran je super itd. Uglavnom pre zadovoljan na prvu.
Za sad je u onoj maskici koja dolazi u pakiranju, a dolazi mi još jedna bolja preklopna futrola s djelomično otvorenim pokrovom ekrana. Mislim da je to-to onda :)

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Jel ima vijesti kada bi android 7 trebao doći na ovaj uređaj?

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju.. PSN: ROZNER_GT
8 godina
neaktivan
Molim Vas za pomoc!
Baterija mibje inace trajala 2 dana bez punjenja, medjutim nesto se desilo da se prebzo prazni (Sad izdrzi pola dana :S), takodje se mob zagrijavao..
Kada sam tek kupila mobitel, jednom mi je ostao ukljucen GPS i slicno se desilo.. Medjutim sad ne znam do cega je.. :(

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice