Ej ekipa, imam jedno pitanje za sve stručnije ljude na ovom području. Za jedan website bi trebao raditi nekakve virtualne šetnje i slično, imate li neki savjet koji je software, po mogućnosti besplatni najbolje za takvo nešto napravit? Mislio sam možda napravit okoliš i sve skupa u cryenginu, a zgrade raditi u google skech upu, vidio sam da ih se može od tamo u cryengine ubacit, osim ako nema neko jednostavnije rješenje? Malo više informacija, naime radi se o ruševinama jednog starog grada, ne mora bit ništa preotmjeno, samo mi je važno da se može šetat okolo, eventualno i uć u neku od zgrada koje izradimo, zato smo i mislili odradit zgrade u skech upu, pa ih ubacit u cryengine gdje bi napravili onako poveći prostor po kojem se šeta, čitavu šetnju jednostavno snimiti i poslije video uploadat na server sajta... Ima li neko ideja, ili možda primjedbi zašto ovo ne bi valjalo ili kako bi bilo bolje da se to radi. I molim bez komentara da unajmimo nekoga da to radi za nas, neku tvrtku nešto slično. Hvala svima :D
Virtualna šetnja
- poruka: 9
- |
- čitano: 3.368
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Unity engine.
Misliš da je unity bolji od cryengine ili možda udk-a?
Unity se jedini može koristiti na browserima.
Kužim to, ne znam jesi vidio, al za početak vjerojatno ne bi dopustili ljudima da sami šetaju, već samo da vide snimke šetnji i slično, a naknadno bi možda to sve napravili kao punokrvnu šetnju, nekako mi cryengine izgleda kao da ima najbolji okoliš i fiziku, ne znam zašto, jednostavno mi izgleda tako.
P.S. Moj kolega navija da radimo sve u Blenderu,a meni se taj program nekako ne pari dovoljno jak za sve to skupa.
Blender je na razini 3dsmax-a zadnje 2god.
Ma vidio sam kako izgleda sve što se u njemu radi i koliko to vrhunski može izgledat, al nekako mi izgleda puno teže i da treba puno više raditi nego možda u nekom od ovih drugih engina.
Ako misliš na Blender Engine onda ne valja.Uzmi UDK,Cryengine ili Unity.
Kužim to, ne znam jesi vidio, al za početak vjerojatno ne bi dopustili ljudima da sami šetaju, već samo da vide snimke šetnji i slično, a naknadno bi možda to sve napravili kao punokrvnu šetnju, nekako mi cryengine izgleda kao da ima najbolji okoliš i fiziku, ne znam zašto, jednostavno mi izgleda tako.
P.S. Moj kolega navija da radimo sve u Blenderu,a meni se taj program nekako ne pari dovoljno jak za sve to skupa.
Prvo morate sami sa sobom dogovorit ŠTO želite napravit, jer mislim da niste 100% sigurni što bi zapravo htjeli;
za običnu šetnju kroz okoliš i prezentaciju nekog envorimanta/zgrade, fizika vam je nebitna. "Najbolji okoliš" iz Cryengine-a je samo stvar toga da je netko NAPRAVIO dobra drva i sl. Ako ih vi napravite jednako dobra, imat ćete jednako dobro u bilo kojem engine-u.
A najbitnija stvar koju morate uzeti u ubzir je optimizacija i dostupnost toga što bi napravili, a Cryengine, kad se optimizira na nivo na kojem ga bez problema mogu vrtit slabija računala, nije ništa bolji od bilo kojeg engine-a.
Ako vam je cilj web, onda Unity jer ima web player i mogućnost exportanja u flash...
Osobno, po meni bi Cryengine bio overkill za to što mislite sa njim, osobito ako mislite kasnije ponudit korisnicima da to skinu i sami pokrenu.
A što se tiće modeliranja u sketchupu; pročitaj si moj "rant" vezano za taj program:
http://www.bug.hr/forum/topic/graficki-programi/vasi-3d-modeli/1634.aspx?page=228&jumpto=4012776&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/graficki-programi/vasi-3d-modeli/1634.aspx?page=228&jumpto=4013176&sort=asc&view=flat