Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.036.961
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo i nekih sto je moj stari radio... To je nasa kupaonica.
To je već rendano ili nije?
Bogme ti nisam siguran, ali mislim da je...
To je radio dok je jos imao firmu...
Sad nazalost vise ne radi nista...
Evo par novih slika, ovo sam na brzinu napravio da usporedim yafa ray renderer i blender renderer,prva je blenderov render,a druge dvije su yafa ray pa prosudite sami koji je od njih dvojice bolji.
A yafa ray je samo za Blender?
Evo jos malo detalja na reaktoru.
Daj link od tutoriala.E,na stranici CG Textures te teksture su apravo samo slike,onda do samo kopiram i tam zalijepim?
Bogme ti nisam siguran, ali mislim da je...
To je radio dok je jos imao firmu...
Sad nazalost vise ne radi nista...
Znaš možda koji je to program?
Najbolja do sada!
Šta si se primio građevine...
Odlična je, ali mogao si malo produžiti krov kuće da strši jer ovako bi se kiša slijevala niz zid.
Zapravo, balkoni više izgledaju kao spremnici za vodu budući da kiša nema kroz što otići.
Podium mi je dobar,al mala reza i pomalo spor
Idx traži privatne podatke (nedam)
Twilight ima vodeni žig
Ke...(tako nešto)-ne mogu dobit sliku (možda do rasvjete?)
Koji mi ostaju? Može netko poslat (msn ili bilo šta) već skinut demo idx-a? Treba li key za idx? A neki preko torrenta (PP)?
Znaš možda koji je to program?
Znam da je bio kupio ArchiCAD, tako da vjerujem da je sa tim radio...
Ima li kakav free render za sketchup? Sve nešto komercijalno...
Odlična je, ali mogao si malo produžiti krov kuće da strši jer ovako bi se kiša slijevala niz zid.
Zapravo, balkoni više izgledaju kao spremnici za vodu budući da kiša nema kroz što otići.
Bolje bi bilo gurlu napraviti
RpTree Maker - Odličan alat za poprilično jednostavno kreiranje stabala za sketchup. Najme stablo koje kreiramo u sketchupu će se prikazivati u dvije dimenzije, ali uvijek će gledati prema kameri. Doduše najbolje je koristiti neki od domaćih rendera: iRender, nxtRedner, jer u drugim renderima drveće ispada plošno. Mislim da Twilight zna relativno OK izrendati drveća rađena u ovom pluginu.
RpWall Maker - Alat za poprilično jedostavno kreiranje zidova. Moguće je raditi naravno i rupe za prozore i vrata.
Ovi pluginovi koji slijede instaliraju se na taj način da se ekstraktiraju datoteke u instalacijski folder Google Sketchupa u mapu "Plugins" (obično C:/Program Files/Google/Google Sketchup/Plugins).
Da bi ste preuzeli pluginove morate se registrirati na forum s kojeg će te ih preuzimati: LINK
Bazier Spline (na dnu prvog posta skinite arhivu: BazierSpline 1.3.zip) - Alat za kreiranje raznoraznih krivulja. Na taj način jednostavnije je kreirati složenije objekte
Joint Push Pull (na dnu prvog posta preuzmite arhivu: JointPushPull - 25 Aug 09) - Poboljšani dobro poznati push/pull alati. Nude razne mogućnosti manipulacije objekom.
Tools on surface (na dnu prvog posta preuzmite arhivu: ToolsOnSurface 1.5.zip. Nakon toga potrebno je skinuti LibFredo6 biblioteku (isto na dnu prvog posta se nalazi arhiva) i raspakirati ju) - Alat koji može nacrtati razne 2D likove na bilo kojem objektu (valjku, kugli itd).
Shape Bender (na dnu prvog posta preuzmite arhivu:clf_shape_bender v051.zip. Za rad ovog plugina trebati će vam i progressbar.rb skripta, koju će te zatim raspakirati gdje i sve dosadašnje pluginove) - Alat koji može savijati razne objekte.
Blend (odmah na vrhu prvog posta nalazi se link za skinuti plugin; sublend.rb) - Alat koji može "blendati", tj. pretopiti jedan lik u drugi i između njih stvoriti glatki plašt.
Sphere Tool - Alat koji Sketchupu omogućuje crtanje kugle (sfere)
Bolje bi bilo gurlu napraviti
Istina, ali opet trebaš produžiti krov. I učini nešto sa balkonom, ako ništa drugo probuši rupu na dnu jer će ti inače kuća poplaviti.
BTW Postoji trik za kuglu bez tog plug-ina.
Istina, ali opet trebaš produžiti krov. I učini nešto sa balkonom, ako ništa drugo probuši rupu na dnu jer će ti inače kuća poplaviti.
Naravno kada bi se uhvatio detaljnog modeliranja, onda bi to bilo sve super, ovako radiš na brzinu sve pa preskačeš neke kompleksnije radnje. Zadnji dan trial verzije je jučer bio pa sam žurio kako bi izrendati stablo lijepo mogao.
No započeo sam sa novom kućom (), ovaj puta nešto složenijom.
Zadnji dan trial verzije je jučer bio pa sam žurio kako bi izrendati stablo lijepo mogao.
Aha, onda ti opraštam. Sretno sa novom kućom.
Editao sam prethodnu poruku, pa ako nekog zanima...
Aha, onda ti opraštam. Sretno sa novom kućom.
Editao sam prethodnu poruku, pa ako nekog zanima...
Hehe, i ja sam jednom davno nacrtao kuglu u sketchupu, ali sam ju radio dosta dugo
Doista zanimljivo
RpTree Maker - Odličan alat za poprilično jednostavno kreiranje stabala za sketchup. Najme stablo koje kreiramo u sketchupu će se prikazivati u dvije dimenzije, ali uvijek će gledati prema kameri. Doduše najbolje je koristiti neki od domaćih rendera: iRender, nxtRedner, jer u drugim renderima drveće ispada plošno. Mislim da Twilight zna relativno OK izrendati drveća rađena u ovom pluginu.
RpWall Maker - Alat za poprilično jedostavno kreiranje zidova. Moguće je raditi naravno i rupe za prozore i vrata.
Ovi pluginovi koji slijede instaliraju se na taj način da se ekstraktiraju datoteke u instalacijski folder Google Sketchupa u mapu "Plugins" (obično C:/Program Files/Google/Google Sketchup/Plugins).
Da bi ste preuzeli pluginove morate se registrirati na forum s kojeg će te ih preuzimati: LINK
Bazier Spline (na dnu prvog posta skinite arhivu: BazierSpline 1.3.zip) - Alat za kreiranje raznoraznih krivulja. Na taj način jednostavnije je kreirati složenije objekte
Joint Push Pull (na dnu prvog posta preuzmite arhivu: JointPushPull - 25 Aug 09) - Poboljšani dobro poznati push/pull alati. Nude razne mogućnosti manipulacije objekom.
Tools on surface (na dnu prvog posta preuzmite arhivu: ToolsOnSurface 1.5.zip. Nakon toga potrebno je skinuti LibFredo6 biblioteku (isto na dnu prvog posta se nalazi arhiva) i raspakirati ju) - Alat koji može nacrtati razne 2D likove na bilo kojem objektu (valjku, kugli itd).
Shape Bender (na dnu prvog posta preuzmite arhivu:clf_shape_bender v051.zip. Za rad ovog plugina trebati će vam i progressbar.rb skripta, koju će te zatim raspakirati gdje i sve dosadašnje pluginove) - Alat koji može savijati razne objekte.
Blend (odmah na vrhu prvog posta nalazi se link za skinuti plugin; sublend.rb) - Alat koji može "blendati", tj. pretopiti jedan lik u drugi i između njih stvoriti glatki plašt.
Sphere Tool - Alat koji Sketchupu omogućuje crtanje kugle (sfere)
Stavljeno u arhivu :)
trebaju imati uv mapu,kao i indigo render :-)
Evo ja sam malo u SketchUpu radio, stvarno je jednostavan, evo moj prvi rad (Ostale strane nisu napravljene, a mislim još i ovu malo mjenjat...
Renderirano je u free verziji IDX rendera tako da slike nisu baš velike:
Da napomenem teksture su iz sketchupa, nije mi se dalo tražit druge.
Evo jedan disco club od mene.. tek je u razvoju :) -beta
Jesu modeli ljudi možda iz Posera?
Ima li možda tutoriala za onaj novi blender (neznam točnu verziju al ugl. ima potpuno novo sučelje) on mi izgleda zanimljiv.
Kak si napravil da se vidi da je upaljeno svijetlo?I koji je to render,izgleda baš realno.
Kak si napravil da se vidi da je upaljeno svijetlo?I koji je to render,izgleda baš realno.
Misliš na GI ili...?