Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.036.961
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo i nekih sto je moj stari radio... To je nasa kupaonica. Osmijeh

3 0 hvala 0
16 godina
RE: Vaši 3D modeli
Kezo kaže...

Evo i nekih sto je moj stari radio... To je nasa kupaonica. Osmijeh

To je već  rendano ili nije?

17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Bogme ti nisam siguran, ali mislim da je...

To je radio dok je jos imao firmu...

Sad nazalost vise ne radi nista... Mršti se

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.3.2010 17:41 (Kezo).

0 0 hvala 0
16 godina
Zekida kaže...

Evo par novih slika, ovo sam na brzinu napravio da usporedim yafa ray renderer i blender renderer,prva je blenderov render,a druge dvije su yafa ray pa prosudite sami koji je od njih dvojice bolji. Cool

A yafa ray je samo za Blender?

15 godina
neaktivan
Ja ga koristim s blenderom i mislim da nemožeš više s nijednim.
ZeKiDa Games presents
16 godina
neaktivan

Evo jos malo detalja na reaktoru.

16 godina
mislav_01 kaže...

Evo jos malo detalja na reaktoru.

Daj link od tutoriala.E,na stranici CG Textures te teksture su apravo samo slike,onda do samo kopiram i tam zalijepim?

emerik
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.3.2010 20:35 (emerik).
16 godina
Kezo kaže...

Bogme ti nisam siguran, ali mislim da je...

To je radio dok je jos imao firmu...

Sad nazalost vise ne radi nista... Mršti se

Znaš možda koji je to program?

emerik
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Još jedan model kuće Cool

Nema vode :) Nema vode :)
Netko je napunio bazen :) Netko je napunio bazen :)
Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
Moj PC  
21 0 hvala 0
15 godina

Najbolja do sada!

Šta si se primio građevine...Namigiva

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
15 godina
neaktivan
Ti te kuće ko da skidaš s pokretne trake,svaki dan nova.
ZeKiDa Games presents
16 godina
neaktivan

Odlična je, ali mogao si malo produžiti krov kuće da strši jer ovako bi se kiša slijevala niz zid.

Zapravo, balkoni više izgledaju kao spremnici za vodu budući da kiša nema kroz što otići.

Belji se

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
16 godina
neaktivan
mene zanima koji su najbolji besplatni renderi za SU?
Podium mi je dobar,al mala reza i pomalo spor
Idx traži privatne podatke (nedam)
Twilight ima vodeni žig
Ke...(tako nešto)-ne mogu dobit sliku (možda do rasvjete?)

Koji mi ostaju? Može netko poslat (msn ili bilo šta) već skinut demo idx-a? Treba li key za idx? A neki preko torrenta (PP)?
17 godina
neaktivan
emerik kaže...

Znaš možda koji je to program?

Znam da je bio kupio ArchiCAD, tako da vjerujem da je sa tim radio...

16 godina
Vaši 3D modeli

Ima li kakav free render za sketchup? Sve nešto komercijalno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
evo nekoliko poruka iznad sam ih nabrojao nekoliko,a sve se svodi da staviš SU Podium demo (max reza 500x500) i kerkytheu
16 godina
neaktivan
andy0101 kaže...

Odlična je, ali mogao si malo produžiti krov kuće da strši jer ovako bi se kiša slijevala niz zid.

Zapravo, balkoni više izgledaju kao spremnici za vodu budući da kiša nema kroz što otići.

Belji se

Bolje bi bilo gurlu napraviti Cool

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
16 godina
neaktivan
Google SketchUp pluginovi

RpTree Maker - Odličan alat za poprilično jednostavno kreiranje stabala za sketchup. Najme stablo koje kreiramo u sketchupu će se prikazivati u dvije dimenzije, ali uvijek će gledati prema kameri. Doduše najbolje je koristiti neki od domaćih rendera: iRender, nxtRedner, jer u drugim renderima drveće ispada plošno. Mislim da Twilight zna relativno OK izrendati drveća rađena u ovom pluginu.

RpWall Maker - Alat za poprilično jedostavno kreiranje zidova. Moguće je raditi naravno i rupe za prozore i vrata.

Ovi pluginovi koji slijede instaliraju se na taj način da se ekstraktiraju datoteke u instalacijski folder Google Sketchupa u mapu "Plugins" (obično C:/Program Files/Google/Google Sketchup/Plugins).

Da bi ste preuzeli pluginove morate se registrirati na forum s kojeg će te ih preuzimati: LINK

Bazier Spline (na dnu prvog posta skinite arhivu: BazierSpline 1.3.zip) - Alat za kreiranje raznoraznih krivulja. Na taj način jednostavnije je kreirati složenije objekte

Joint Push Pull (na dnu prvog posta preuzmite arhivu: JointPushPull - 25 Aug 09) - Poboljšani dobro poznati push/pull alati. Nude razne mogućnosti manipulacije objekom.

Tools on surface (na dnu prvog posta preuzmite arhivu: ToolsOnSurface 1.5.zip. Nakon toga potrebno je skinuti LibFredo6 biblioteku (isto na dnu prvog posta se nalazi arhiva) i raspakirati ju) - Alat koji može nacrtati razne 2D likove na bilo kojem objektu (valjku, kugli itd).

Shape Bender (na dnu prvog posta preuzmite arhivu:clf_shape_bender v051.zip. Za rad ovog plugina trebati će vam i progressbar.rb skripta, koju će te zatim raspakirati gdje i sve dosadašnje pluginove) - Alat koji može savijati razne objekte.

Blend (odmah na vrhu prvog posta nalazi se link za skinuti plugin; sublend.rb) - Alat koji može "blendati", tj. pretopiti jedan lik u drugi i između njih stvoriti glatki plašt.

Sphere Tool - Alat koji Sketchupu omogućuje crtanje kugle (sfere)

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 19:04 (Oly_E3).
Moj PC  
13 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Bolje bi bilo gurlu napraviti Cool

Istina, ali opet trebaš produžiti krov. Namigiva I učini nešto sa balkonom, ako ništa drugo probuši rupu na dnu jer će ti inače kuća poplaviti. Cool

BTW Postoji trik za kuglu bez tog plug-ina.

1. Napravi kružnicu 1. Napravi kružnicu
2. Kopiraj kružnicu vodeći je po plavoj osi 2. Kopiraj kružnicu vodeći je po plavoj osi
3. Odaberi alat za rotiranje, pritisni tipku miša u sredini kruga, pomakni kursor do ruba i pusti tipku. 3. Odaberi alat za rotiranje, pritisni tipku miša u sredini kruga, pomakni kursor do ruba i pusti tipku.
4. Klikni na drugi rub kruga (90° od prethodnog) 4. Klikni na drugi rub kruga (90° od prethodnog)
5. Zarotiraj krug 5. Zarotiraj krug
6. Uzmi alat Follow Me i klikni na zarotiranu kružnicu te držeći tipku povuci miša do ruba donjeg kruga (kruži po rubu dok ne dobiješ pravilnu kuglu). 6. Uzmi alat Follow Me i klikni na zarotiranu kružnicu te držeći tipku povuci miša do ruba donjeg kruga (kruži po rubu dok ne dobiješ pravilnu kuglu).
7. Izbriši donji krug 7. Izbriši donji krug
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 21:10 (andy0101).
16 godina
neaktivan
andy0101 kaže...

Istina, ali opet trebaš produžiti krov. Namigiva I učini nešto sa balkonom, ako ništa drugo probuši rupu na dnu jer će ti inače kuća poplaviti. Cool

Naravno kada bi se uhvatio detaljnog modeliranja, onda bi to bilo sve super, ovako radiš na brzinu sve pa preskačeš neke kompleksnije radnje. Zadnji dan trial verzije je jučer bio pa sam žurio kako bi izrendati stablo lijepo mogao.

No započeo sam sa novom kućom (Cool), ovaj puta nešto složenijom.

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Zadnji dan trial verzije je jučer bio pa sam žurio kako bi izrendati stablo lijepo mogao.

Aha, onda ti opraštam. Belji se Sretno sa novom kućom. Cool

Editao sam prethodnu poruku, pa ako nekog zanima...

16 godina
neaktivan
andy0101 kaže...

Aha, onda ti opraštam. Belji se Sretno sa novom kućom. Cool

Editao sam prethodnu poruku, pa ako nekog zanima...

Hehe, i ja sam jednom davno nacrtao kuglu u sketchupu, ali sam ju radio dosta dugo Cool

Doista zanimljivo Namigiva

16 godina
neaktivan
RE: Google SketchUp pluginovi
Oly_E3 kaže...

RpTree Maker - Odličan alat za poprilično jednostavno kreiranje stabala za sketchup. Najme stablo koje kreiramo u sketchupu će se prikazivati u dvije dimenzije, ali uvijek će gledati prema kameri. Doduše najbolje je koristiti neki od domaćih rendera: iRender, nxtRedner, jer u drugim renderima drveće ispada plošno. Mislim da Twilight zna relativno OK izrendati drveća rađena u ovom pluginu.

RpWall Maker - Alat za poprilično jedostavno kreiranje zidova. Moguće je raditi naravno i rupe za prozore i vrata.

Ovi pluginovi koji slijede instaliraju se na taj način da se ekstraktiraju datoteke u instalacijski folder Google Sketchupa u mapu "Plugins" (obično C:/Program Files/Google/Google Sketchup/Plugins).

Da bi ste preuzeli pluginove morate se registrirati na forum s kojeg će te ih preuzimati: LINK

Bazier Spline (na dnu prvog posta skinite arhivu: BazierSpline 1.3.zip) - Alat za kreiranje raznoraznih krivulja. Na taj način jednostavnije je kreirati složenije objekte

Joint Push Pull (na dnu prvog posta preuzmite arhivu: JointPushPull - 25 Aug 09) - Poboljšani dobro poznati push/pull alati. Nude razne mogućnosti manipulacije objekom.

Tools on surface (na dnu prvog posta preuzmite arhivu: ToolsOnSurface 1.5.zip. Nakon toga potrebno je skinuti LibFredo6 biblioteku (isto na dnu prvog posta se nalazi arhiva) i raspakirati ju) - Alat koji može nacrtati razne 2D likove na bilo kojem objektu (valjku, kugli itd).

Shape Bender (na dnu prvog posta preuzmite arhivu:clf_shape_bender v051.zip. Za rad ovog plugina trebati će vam i progressbar.rb skripta, koju će te zatim raspakirati gdje i sve dosadašnje pluginove) - Alat koji može savijati razne objekte.

Blend (odmah na vrhu prvog posta nalazi se link za skinuti plugin; sublend.rb) - Alat koji može "blendati", tj. pretopiti jedan lik u drugi i između njih stvoriti glatki plašt.

Sphere Tool - Alat koji Sketchupu omogućuje crtanje kugle (sfere)

Stavljeno u arhivu :)

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
15 godina
neaktivan
RE: Google SketchUp pluginovi
Ako imate kakvih problema s vrayem,onda trebate znati(ako već ne znate)da svi modeli koji se rendaju u njemu
trebaju imati uv mapu,kao i indigo render :-)
ZeKiDa Games presents
16 godina
Vaši 3D modeli

Evo ja sam malo u SketchUpu radio, stvarno je jednostavan, evo moj prvi rad (Ostale strane nisu napravljene, a mislim još i ovu malo mjenjat...

Renderirano je u free verziji IDX rendera tako da slike nisu baš velike:

Da napomenem teksture su iz sketchupa, nije mi se dalo tražit druge.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 15:21 (xxxxx).
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo jedan disco club od mene.. tek je u razvoju :) -beta Sramim se

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
12 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
mb_fak_team kaže...

Jesu modeli ljudi možda iz Posera?

3D Designer
16 godina
Vaši 3D modeli

Ima li možda tutoriala za onaj novi blender (neznam točnu verziju al ugl. ima potpuno novo sučelje) on mi izgleda zanimljiv.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mb_fak_team kaže...

Kak si napravil da se vidi da je upaljeno svijetlo?I koji je to render,izgleda baš realno.

emerik
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 16:36 (emerik).
15 godina
neaktivan
emerik kaže...
mb_fak_team kaže...

Kak si napravil da se vidi da je upaljeno svijetlo?I koji je to render,izgleda baš realno.

Misliš na GI ili...?

3D Designer
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice