Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.049.745
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vaši 3D modeli
Minoza kaže...

Meni je osobno interesantnije da netko sa takvim skillom nije u stanju sloziti video vec trazi oko takve "banalnosti" pomoc.

Da, hm, nisam se puno bavio eksperimentiranjem, ali više puta mi je trebalo snimanje trenutnog posla (zadnje je bilo nekakav tutorial traženja i editiranja jednog našeg domaćeg gps-a), no znam da je Camtasia studio turbo jednostavan. Bez ikakvog uvodnog znaja o Camtasiji, pola minute "učenja":)

Da nebudem offtopic, evo napravio gore spominjanu bodljikavu žica u meshu.
Koga zanima, stavio sam 3dsmax fajlu osnovnog dijela koju se može skinuti ovdje.

14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Zemlja i velika crna kugla (svaka crta oznacava 1°)

Potpis
Moj PC  
15 0 hvala 0
17 godina
Russa kaže...

Berko kaže...
Russa kaže...

evo mojeg 3D modela

Snimao sam izradu tako da cu objavit ubrzani video izrade tog auta kad sredim video. Ako netko zna radit s video editorima bio bi veoma zahvalan da mi sredi neki video.

http://usa.gte.hr/wp-content/uploads/2010/02/Bel_Air_Front_Driverside.jpg

Misliš, ovaj auto ćeš modelirat? Čisto da ne bi bilo nesporazuma, jer kad ovdje netko posta sliku, onda se podrazumjeva da je postao rend 3D modela.

To sam ja radio

OK znači ona slika, koju si postao je zapravo 3D rend? Link koji si postao vodi na sliku na stranicihttp://usa.gte.hr, a ta slika se nalazi u postu koji je kreiran 20.02.2010 (http://usa.gte.hr/index.php/2010/02/20/cars1/), a kao što su ostali primjetili, slika se pojavljuje i ranije (od 2007.).... Stoga mi je jako čudno da je baš ta slika tvoj model kojeg si ti napravio, jer ako je ono 3D, onda je to poprilično vrhunski napravljen 3D, za koji treba podosta poznavanja modeliranja, poznavanja materijala, postavki rendera, compositing-a i sl.... A onda čitam tvoje ostale postove, pa vidim da se mučiš sa nekim relativno jednostavnim stvarima općenito vezanim za računala i grafiku... Zato te molim da, kako je rekao kolega u par postova ranije, pokažeš wireframe (iz istog pogleda kao slika, te top, side i front view), zatim clay rend te scene, te ako je samo auto 3D, a scena pozadinska slika, onda molim i čistu pozadinu bez auta. Nekome tko je "napravio" onu sliku, prikupit te slike i postat bi bio posao od 3 minute....

I ako sam te ikako uvrijedio ovim mojim postom, ne namjeravam se ispričavat dok ne vidim spomenute slike, jer do onda tvoj post tretiram kao "hehe, idem postat fotku pa da vidim koliko budala bude popušilo foru!".... Možda sam u krivu i prvi ću priznat ako jesam... Ali samo kad vidim slike.

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 11:30 (Berko).
17 godina
Berko kaže...
Russa kaže...

Berko kaže...
Russa kaže...

evo mojeg 3D modela

To sam ja radio

I ako sam te ikako uvrijedio ovim mojim postom, ne namjeravam se ispričavat dok ne vidim spomenute slike, jer do onda tvoj post tretiram kao "hehe, idem postat fotku pa da vidim koliko budala bude popušilo foru!".... Možda sam u krivu i prvi ću priznat ako jesam... Ali samo kad vidim slike.

Eh, previše si truda i teksta potrošio, čim sam onda vidio tvoj post sa upitom, sve mi je bilo jasno jer znam da ne postaš napamet :)
U to ime moj 3d, evo ja radio ! SAM!. Može i vire ako treba :P

13 godina
protjeran
overhaul kaže...

U to ime moj 3d, evo ja radio ! SAM!. Može i vire ako treba :P

Evo ti TU za TU :D ;)

13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Molim malu pomoc. Zasto mi Vray ostavlja ove mrlje od svjetla po fasadi i po cesti???

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Molim malu pomoc. Zasto mi Vray ostavlja ove mrlje od svjetla po fasadi i po cesti???

Premalo uzoraka za tu scenu vjerovatno za GI. Znači treba malo prilagoditi postavke renderera.

I possess a skill to google.
13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Znaci sve je na defoltu, samo sam iskljucil BG, GI i physical camera. Pa ako itko zna zasto Vray sere, il nek me uputi na neku temu.

Hvala!

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vaši 3D modeli

Za taj mrak, "difolt" nije dovoljan. Nisi spomenuo kojiprogam i koja inačica renderera.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

moj prvi model i render u max-u, službeno prešao na njega i radim svega 2 dana...

dvije stolice, jednostavan model, rad sa spline i linijama, materijal jest trebao biti neka vrsta kože, međutim ispao je samo šum :P

samo krupno, ništa sitniš
15 godina
odjavljen
oly570 kaže...

moj prvi model i render u max-u, službeno prešao na njega i radim svega 2 dana...

dvije stolice, jednostavan model, rad sa spline i linijama, materijal jest trebao biti neka vrsta kože, međutim ispao je samo šum :P

Odlično. Rađeno po tutorialu? Prešao na 3DS s čega?

13 godina
protjeran
overhaul kaže...

Za taj mrak, "difolt" nije dovoljan. Nisi spomenuo kojiprogam i koja inačica renderera.

Sketchup+vray i eto, imam te glupe mrlje na rendovima. Vray za Sketch, naravno.

daniel
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Jesi probao staviti override materijal cisto da vidis da neki od materijala ne radi problem? Znaci, za probu, stavis global override neki "clay" materijal, pa ako problem nestane, onda znas da nije do lightinga.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
alankish kaže...
oly570 kaže...

Odlično. Rađeno po tutorialu? Prešao na 3DS s čega?

gledao sam one default tutorijale što ima max, zatim gledao kako se radi setup vray scena, kamere i rasvjeta, zatim izrada materijala...a ideju sam uzeo neku stolicu, tj nešt jednostavno, našao na googleu takvu stolicu i po slici probao rekonsruirat, bez nekih osobitih dimenzija i mjerila

prešao sam sa cineme4d na max

samo krupno, ništa sitniš
16 godina
neaktivan

Kaj nisu te glupe mrlje sjene?

Meni izgledaju ko sjene od bilja.

15 godina
neaktivan
DadoZG kaže...

Kaj nisu te glupe mrlje sjene?

Meni izgledaju ko sjene od bilja.

Moguce, ja sam prvobitno sumnjao na GI ali to smo iskljucili jer kaze kolega da uopce nije upalio GI. Zato sam predlozio da proba provuc rend sa clay materijalom.

12 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Materijali su iz library-a, ne sviđaju mi se baš, ali pošto sam i sam početnik što se tiče material editing-a i pravljenja novih, ne žalim se.

Modeli sam radio sam, kritike i savjeti dobrodošli.

Trenutno je WIP oboje.

Kupaonica je Vray render dok je living room GI.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 10:30 (lenny223).

19 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Svi vi koji radite u Sketchu, probajte iRender. Puno pregledniji i jednostavniji od Vray-a. Problem je kaj jos nisam nasel krenutu verziju, al zato ima 30 dana trial, pa onda opet treba skinuti.

daniel
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Vaši 3D modeli

stariji model koji sam radio za takmicenje, malo prckao po mayi

treba jos da se radi

volio sam jednu zenu, ne zna im se broj.... :OMG
Moj PC  
12 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Preporodil sam se sa iRenderom. Za sve ima "template", mozes mjenjati sve zive teksture i nijanse cak i kad je rend gotov. Mozes na gotovom rendu sa slajderima pojacavati jacinu svjetla svake lampe i jos puno toga, dok za ostale rendere treba provlaciti kroz PS ili se igrati rendanjem isponova dok ne pogodis to kaj hoces. Vray-RIP.

Sorry na spamu, evo jedna brzopotezna;

daniel
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Preporodil sam se sa iRenderom. Za sve ima "template", mozes mjenjati sve zive teksture i nijanse cak i kad je rend gotov. Mozes na gotovom rendu sa slajderima pojacavati jacinu svjetla svake lampe i jos puno toga, dok za ostale rendere treba provlaciti kroz PS ili se igrati rendanjem isponova dok ne pogodis to kaj hoces. Vray-RIP.

Sorry na spamu, evo jedna brzopotezna;

Ne znam dali znaš, ali V-Ray ima real-time preview. Inače, super, nisam probao iRender ali čini mi se fora.

13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Eto, nisam znal da ima, a pogledal hrpu tutova. Za iRender sam skinul 3-4 tuta, odgledal i sve jasno. Ima sve ljepo ilustrirano u setingsima, presete kakve hoces za okolis i za materjale (također sa slikama), uz brojeve za razne parametre ima i slajdere.... uglavnom, 5 puta lakse ga je koristiti, a daje odlicne rezultate.

Upravo skidam Lumion, pa cu postati neku animaciju ako masina uspije to odvrtiti.{#}

EDIT: koji program tipa Lumion (zeza me crack) bi mogel odraditi animaciju sa Sketch modelima?! Uspel sam!!!

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 8:04 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

WIP

WIP WIP
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Čovječe gledam ovaj lumion i nemrem vjerovat kaj sve može 

Daj nakon što se malo upoznaš s njime reci par dojmova i reci ako se može pozirati likove i raditi vlastite animacije,ako ne jel se bar može importati iz blendera samo blender imam velika želja mi je mayu al se bojim da bi moj komp izdahnuo kad bi nju pokrenuo.

NiGHTSEEkER kaže...

WIP

Ovo je jako lijepo.Inače vidio sam tvoj prošli sentry model koji je također impresivan reci jel možda ti to modeliraš TF2 iteme?

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Iz tf2 sam napravio samo sentry lvl3, a ovo ce na kraju biti neka moja verzija ( inspirirano ) handyman-a iz bioshocka infinite 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
NiGHTSEEkER kaže...

Iz tf2 sam napravio samo sentry lvl3, a ovo ce na kraju biti neka moja verzija ( inspirirano ) handyman-a iz bioshocka infinite 

Odlično!Reci jesi li na Steam Workshopu ili nekom drugom servisu tak da ljudi probaju tvoje modove?

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 15:18 (Ikarus01).
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Nene, nisam nista radio ovako za igru, vec sam se samo igrao u mayi ( ucim se modelirati jer bih se tim htio baviti jednog lepog dana ). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
NiGHTSEEkER kaže...

Nene, nisam nista radio ovako za igru, vec sam se samo igrao u mayi ( ucim se modelirati jer bih se tim htio baviti jednog lepog dana ). 

I ja bi ali kada bi maya uništila moje računalo,zanemari one prognoze Autodeska vrti se na bilo kojem cpu s SSE2(Čitaj Pentium 4) i S.M. 3.0

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 15:53 (Ikarus01).
14 godina
Ikarus01 kaže...

Čovječe gledam ovaj lumion i nemrem vjerovat kaj sve može 

Daj nakon što se malo upoznaš s njime reci par dojmova i reci ako se može pozirati likove i raditi vlastite animacije,ako ne jel se bar može importati iz blendera samo blender imam velika želja mi je mayu al se bojim da bi moj komp izdahnuo kad bi nju pokrenuo.

NiGHTSEEkER kaže...

WIP

Ovo je jako lijepo.Inače vidio sam tvoj prošli sentry model koji je također impresivan reci jel možda ti to modeliraš TF2 iteme?

impresivno izgleda, dali treba znati sta modelirati da bi radio u tom programu ili mogu od 0 poceti, bas me zadivio video

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
13 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...

Koliko znam Sketch Up je pretty-much pick-up and play isto kao i brojni pluginovi za njega.Koliko gledam ovaj Lumion ima puno preodređenih templatova i čini se da je za manje prezentacije i kranjeg korisnika da se igra.

Mislim da ćeš brzo pohvatati no svejedno bih na tvom mjestu pogledao koji tut.

Naravno nije Sketch up ko lumion i pluginovi da naučiš baratati Sketch-upom trebat će ti nešto vremena.No dok ne skužiš skroz Sketch up skidaj modele s Google warehousei igraj se s Lumionom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 17:51 (Ikarus01).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice