evo npr, imaš kocku, i želiš joj zagladiti rubove, da nije tako oštra, odabereš rubne edgeve i klikneš chamfer, broj segmenata odrediš (koliko je poligona u prijelazu) i veličinu chamfera, vrlo koristan alat... Kako si ti zaglađivao rubove :P
Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.050.668
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Izgleda predobro, svaka čast ;) Baš su dobre boje btw, ova plava je prelijepa...
Kako je simpa deda :) svaka čast :D
oznaci objekt, odi desni klik i drzi i onda odi na izbornik face, pa oznaci taj dio i odi na chamfer vertex
Ovo je fenomenalno :D,zanima me kak radite dlaku?
hair and fur
Je, Hair and Fur. Ali sam se dosta igrao sa tim modifierom, i još nisam potpuno zadovoljan izgledom.
Ako se ti učiš onda ja neznam ni otvorit Max.
Bogme se dobro učiš :) Svaka čast ;)
evo danas sam vratio sve programe na racunalo. i zavrsio high poly protossa. u zadnje vrijeme radim sve u zurbi pa mi se nije dalo baviti jos subdivajdanjem i dodavanja detalja oko noktiju, kraljezaka i slicno. dovoljno je da se misici vide. ispecena je normala i naljepita na low poly model. znaci ovo je low poly model, ne high poly.
usput pronasao sam bug u mudboxu novom i isti je bug od kojeg boluje zbrush. pecenje normala. xD
tako da sam sve u 3ds maxu morao ispeci naknadno xD
uskoro teksture. al to iduci tjedan nakon sto smjestim stvari u novi stan.
model ima oko 2400 poligona - high poly ima oko 600 000 poligona.
jos malo. ne mogu vise moram odmorit. covjece 5 sati je prozujalo. xD
ovo je high poly u mudboxu pa se ispece diffuse mapa pa naljepi na low poly model isto kao normale. ali vidjeh da se ovdje mogu crtati i specular filter i mjesat blendom kao u photoshopu sto jednostavno moram priznati je zakon. xD
uglavnom vidi se razlika izmedju highpolya i low polya sa normalom. high poly je uvijek ljepsi xD
ovo je high poly u mudboxu pa se ispece diffuse mapa pa naljepi na low poly model isto kao normale. ali vidjeh da se ovdje mogu crtati i specular filter i mjesat blendom kao u photoshopu sto jednostavno moram priznati je zakon. xD
uglavnom vidi se razlika izmedju highpolya i low polya sa normalom. high poly je uvijek ljepsi xD
Hehe, da high poly je uvijek ljepši :D Znao sam ponekad blejiti u čisti model kad je bio gotov; bez textura i sl :D
Nego, reci kaj te konkretno zezalo kod exportiranja normal mapa iz mudbox-a?
Hehe, da high poly je uvijek ljepši :D Znao sam ponekad blejiti u čisti model kad je bio gotov; bez textura i sl :D
Nego, reci kaj te konkretno zezalo kod exportiranja normal mapa iz mudbox-a?
e vidi. napravio mi je jedan ruzni sesterokut na sljepoocnicama, crno kao rupa je izgledalo. mislio sam da sam los wire u tom djelu odradio, jer ponekad kad sam umoran i uhvatim se nesto radit zalemi mi se da pri korigiranju mesha spojim vise edgeva u jedan vertex. provjerio, nije, sve ok, sve su quadovi. ok rekoh il sam ja lud il sam lose postavke filtera za normale postavio. nista ponovno. opet ista stvar. ali ovog puta mi je invertirao sve normale naopacke na djelovima mesha na koje je padala sjena. e onda sma stvarno mislio da sam prolupao jer isto to mi se ponekad sa zbrushem znalo desavati. ok nista sve iz pocetka, ovog puta stavio sam smooth da malo omeksa prijelaze, postavio sve, provjerio, bubnio rend i opet ista prica. onda sma propalio uzeo low poly i high poly ubacio u max, projektirao normalu rendom na low poly preko normal bump materijala i sve je bilo ok. ne znam jel izasao kakav patch ili update za mudbox, vjeorjatno jest, ali nije nista kaoticno. vec sma navikao od zbrusha na to da najcesce normale budu izhebane ako se ne peku direkt u maxu. xD
jos jedan bug. isto kao i u zbrushu. flick prilikom teksturiranja. jao obozavam ovo. spram zbrusha tehnicki dio se nije puno promjenio. bugovi koji su zajednicki i jednom i drugom su i dalje prisutni. sva sreca to se moze ispraviti. uf zanemarite. moja graficka ne podrzava jedan dio u mudboxu pa sad citam da je moguce da mudbox ne bude 100% operativan. ahhh... moram kupit novu graficku. :(
teksturiranje zavrseno.
pecenjarnica i u max, ali prije toga rucak.
a onda rigg pa na modeliranje oklopa.
E, a si ostavio dovoljno praznog prostora između pojedinih komada UV mapinga, te ruba UVmapinga? Jer slične stvari su mi se događale kad sam ostavljao premali razmak, pa su se djelovi texture (ili normal mape) preklapali. Jer i zbrush i mudbox ostavljaju poprilično viška na samoj texturi van samog mapinga.
E, a si ostavio dovoljno praznog prostora između pojedinih komada UV mapinga, te ruba UVmapinga? Jer slične stvari su mi se događale kad sam ostavljao premali razmak, pa su se djelovi texture (ili normal mape) preklapali. Jer i zbrush i mudbox ostavljaju poprilično viška na samoj texturi van samog mapinga.
jesam. nisam u maxu radio unwrap vec u unfoldu. iako mi je drazi max posto sve u detalje mogu odraditi, ali kao sto rekoh zurio sam se jer nemam vremena a unfold puno brze odradi i automatski cijeli unwrap. skuzio sam do cega je. mudbox2011 koristi neke nove tehnologije i sto ti ja vec sve ne znam moja graficka jednostavno ne podrzava. predpostavljam da je to nadogradnja na vexel il isto ja znam, moram to proucit. tako da pri nanosenju samplova tekstura i slicnoga jednostavno neke regije na modelu (uvijek to jedno malo podrucje) se izbezumi. sredio sam sve rucno u photoshopu i jos jednom dodatno ispekao diffuse mapu iz mudboxa u 3ds maxu.u starim mudboxovima takvih problema nisam imao al ajd, tehnologija ide dalje htio to netko il ne.
sam mudbox mi je javio da moram updejtat drivere za graficku inace bude poteskoca. na zalost graficka je stara i driveri cak i najnoviji nisu od koristi.
sad da nisam ustedjevinu potosio na selidbu uzeo bih si neku od 2-3 tisuce kunica ali ovako jos ce sve morati malo pricekati dok se ne skupi lova od posla
uglavnom slijedi riganje preko puppetshop-a pa oklop i "pregaca" i onda zahebancija sa unity-em xD
3ds max 2009 x32 bit
mudbox
photoshop
render: scanline
Evo update,danas i jučer nisam imao vremena za rad,pa sam sad malo mrdao po prednjem dijelu,sad će škola pa će biti još manje vremena.
Cool ali ima još dječijih bolesti...
Inaće čist ok ;)
Evo update,danas i jučer nisam imao vremena za rad,pa sam sad malo mrdao po prednjem dijelu,sad će škola pa će biti još manje vremena.
Inaće čist ok ;)
Znam,ali nikako nemogu da ih riješim,thx. na komentaru.
Inaće čist ok ;)
Znam,ali nikako nemogu da ih riješim,thx. na komentaru.
rekoh daj wire pa cu ti pomoci. :D
ne znam koliko puta trebam ponoviti. medjutim sad je kasno sutra idem na put. vjerujem da ti berko moze dat par tipova samo mu prilozi wire.
Evo wire sa smoothom
aj ponovno izvadi ali ovog puta zumiraj dio ispod svjetala. isto wire
eej ljudi.. ovo mi je prvi rad... prije dva dana sam poceo modelirati pa sam mislio da je vaza dobar pocetak... jos neznam bas puno... ako netko ima koji savjet nek mi slobodno napise :)
ps
veliki HVALA @APazinjanu (moj frend i izvan foruma) za pomoc oko materijala :)
ps 2
zelim pohvaliti sve ljude u ovoj temi jer su vam radovi... ODLICNI!!!!! xD
eto. sutra prebacujem i komp u rijeku. pa dok ne dodjem do neta da ostavim i ja neki malo bolji render.
naravno scanline i vray su mi najomiljeniji, ali scanline vise koristim. scanline xD
kad bi bar ovi besplatni engini imali ovakvu rasvjetu... hmmmm. previse trazim xD
jos pola tijela imam za rigat.
Evo ga,wire,zumirano,ispod svjetla.
kao sto sam i rekao. trisova kao u prici. zato ti je i izobliceno. posveti vise vremena proucavanju problematike u modleiranju. evo ispravak kako trebas postavit edgeve. tako ces dobit lijepi obli dio ispod svjetala, nece biti kao da ti ga je netko kvrcnuo.
crvene sare su edgevi koje trebas maknuti, zelene linije je onako kako treba biti. naravno ovaj zeleni odmah ispod svjetla dugi treba ici do polovice auta, branika tojest sto vec je. ono sto nisam na tom djelu izkrizao valja i te edgeve ostavis.
takve greske ako u startu ne popravis kasnije znaju zadat glavobolje.
p.s imas na blatobranu jos jednu istu gresku po istom sistemu koliko vidim.
Dobar dan nisam nikad radio išta u 3d pa bih molio kad bi mi mogli poslati na PM (da ne gušim temu) neke tutorijale većinom su raštrkani po ovih 90-esetak stranica i meni se jednostavno neda "kopat".
E i ako može predložite mi programe.
Hvala
Dobar dan nisam nikad radio išta u 3d pa bih molio kad bi mi mogli poslati na PM (da ne gušim temu) neke tutorijale većinom su raštrkani po ovih 90-esetak stranica i meni se jednostavno neda "kopat".
E i ako može predložite mi programe.
Hvala
Imaš ovdje zekidine preporuke za tutoriajle: http://www.bug.hr/forum/topic/graficki-programi/3d-modeling-iskustva-programi-problemi-dr/60304.aspx?page=9&jumpto=1220105&sort=asc&view=flat