Pozdrav svima, molio bih Vas pomoć za InDesing naime htio bih napraviti jedan katalog a podatci su mi u xml datoteci
Tagovi su slijedeći: <katalog><proizvod><naslov></naslov><opis></opis><sifra></sifra><kolicina></kolicina><cijena></cijena><slika></slika></proizvod> x50 tagova prizvod </katalog>
eh problem, ja napravim grafički fram, i potrebne tekstualne te ih sve tagiram ali prilikom uvoza xml-a popuni mi samo prvi mada sam označio: clone repeting text elements, import text elements..,do not import contents.., kako da napravim da mi popuni i ostale ili još bolje dali se može automatski kreitati potrebne framove, tražio sam po netu tutorijale za rad InDesign-a sa xml-om ali ih ima jako malo, na par videa sam vidio da je to moguće ali ne prikazuju strukturu xml-a samo root elemente a na adobeovim stranicama sam našao "xml to indesign demo assets" tutorijal ali on radi samo sa jednim root elementom pa mi isto tako nepomaže puno.
Bio bih Vam zahvalan ako bi ste mi pomogli da ovo malo bolje "pokopčam" ili još bolje ako netko ima kakvu *.indd datoteku sa nekakvim jednostavnim xml-om (ali barem sa dva elementa) pa da taj dio pokopčam :)
Hvala unaprijed svima.