Hrvatski developeri

poruka: 516
|
čitano: 95.845
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Hrvatski developeri
emerik kaže...
nailer kaže...

Ja sam nasao nasu "recenicu":

Zekida Games:

Life is a game.

Sta kazete?

Isto Kiki sutra mi se javi na pm pa cu ti reci pricu igre i imam drugo ime za igru.

Ja cu raditi scenarij igre.

Se slazete ljudi?

Može.Ali budete onda prihvatili onaj moj prijedlog?

Vezano uz?

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
15 godina
neaktivan
Ma sigurno onaj da imamo dva loga što se ja slažem i naileru sutra ću ti poslat pm,a ti dotle smisli scenarij,likove,naziv,itd.
Blender
16 godina
nek netko napravi u notepadu spisak s imenima tko sta radi
17 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Ma sigurno onaj da imamo dva loga što se ja slažem i naileru sutra ću ti poslat pm,a ti dotle smisli scenarij,likove,naziv,itd.

ja vec sad imam pocetke prica jos cemo se sutra dogovoriti.

Naziv vec znam i likove a za njih ces ti jos nazive.

Imam dvije ideje.

15 godina
neaktivan
@Denise,u redu ako baš nemaš previše vremena ti nekad pomalo radi.
@ Dado
to ću ja sredit s notepadom.
@Naileru javit ću ti se sutra pa ćeš mi sve ideje reć.
Blender
15 godina
neaktivan
Hrvatski developeri

Evo ja nemam baš neki jaki komp pa mi UDK dosta šteka...  -.-'

[url=http://www.userbars.com][img]http://i198.photobucket.com/albums/aa97/FEATEHERFOOT007/moddb_userbar_game_programmer.png[/img][/url]

0 0 hvala 0
16 godina
nailer kaže...

Može.Ali budete onda prihvatili onaj moj prijedlog?

Vezano uz?

Da bude igra ono nešto sličnija Serious Sam igrama.Grafika nije zahtjevna i nije preteško za programirati.

Bioshock 2
17 godina
neaktivan
Hrvatski developeri

e da ja se mogu pobrinuti i za glazbu.

Jeli taj unreal SDK free. ako nije nemojte da smo bezveze radili. Uzet cemo neki besplatan ili pitati Croteamovce za njihov ( iako ne vjerujem da ce dati).

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
udk je totalno besplatan...imas na njihovoj strani,cak i poticu indie programere,i nagraduju :D,takoder ima i tona tutoriala
15 godina
protjeran
Hrvatski developeri

Decki vidim da se trudite ali ja nisam kuci danas budem sutra izneo svoje priedloge. E da logo vam je ok ali probajte sa drugom pozadinom nezz da bude neka slika ali lako za to svaka ćast na trudu Smijeh

U ratu bez ikakvih interesa :D http://crotrailers.co.cc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ma za početak je najbolja 3d platforma,a kad se upraksamo onda ćemo igre poput serious sama,dok se ufuramo u to i sve
@naileru malo nas reklamiraj po časopisima Enteru,Bugu i tako, pošalji im mail, ZeKiDa Games novi hrvatski nezavisni razvojni tim,itd.samo nemoj pogrešno napisat ZeKiDa Games
Blender
15 godina
neaktivan

Hehe...Ja ću se za to pobrinuti...Moji radovi su već par puta objavljeni! :D

[url=http://www.userbars.com][img]http://i198.photobucket.com/albums/aa97/FEATEHERFOOT007/moddb_userbar_game_programmer.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan
Dobro možeš i ti,ali nemoj pogrešno napisati ZeKiDa Games
;-)
Blender
16 godina
neaktivan
Hrvatski developeri

Bem vam, ljudi!

Čini se da sam ja baš u vrijeme velike revolucije otišao u Zagreb Smijeh

Ovo je sam da se javim da sam stigao, nisam čitao sve tako da nisam upoznat sa situacijom...

Puno se toga pisalo, mislim da bi bilo najbolje da se nađemo prego nekog messingera pa razradimo ideje.

Ja sam za, to naravno znate Namigiva

Čitao sam o nekom blogu, jer to već postoji, dajte adresu!

Ako nema, mislim da bi ga obavezno trebalo biti :D

Tamo se budu postavljale ideje i sve ostalo, jer ovako budemo samo zakrčili ovaj forum...

Eto, toliko od mene, sad sam ustvario htio reći: Im back!! Smijeh

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Hrvatski developeri

Opet ja, oprostite na dva posta gotovo jedan iza drugoga...

Ahh...

Ovako, pročitao sam sve, mislim da se opkupila lijepa ekipica, ali opet, što je više nas to će biti teže sve organizirati. Ja uvijek volim da sve bude lijepo pod kontrolom pa da kasnije ne bude previše problema i zastajkivanja kad se krene na realizaciju ideja.

Primjetio sam da se već nešto ponešto i krenulo raditi, no mislim da je to bespotrebno prije nego se smisli scenarij, izgled, žanr igre i općenito sve ostalo jer tada s tim napravljenim nećemo ništa mogi kad nema mjesto u radnji.

Mislim da bi se blog obavezno trebao napraviti što prije, ako treba ja ću ga napraviti.

Još nešto, pošto nam većini sada kreće škola, mislim da bi trebali podijeliti posao tako da uvijek netko nešto radi pa da nema prevelikih rupa... to će opet biti problem jer nas je puno pa opet predlažem da sve ideje prebacimo na blog gdje će nam biti puno bolja organizacija posla. Ovdje baš i nema pravog načina za izradu organizacije osim otvaranja još tone tema koje mogu biti lockane. Tamo će sve ideje i novosti biti sigurne pa neka se onda članovi voljni nešto napraviti prebace tamo

Mislim, naravno da ćemo i dalje ovdje postavljati poruke i obavijesti pošto je ovdje najveći dio programera i ljudi koji se razumije u kompjutere i to sve, ne? Ali opet da ne pretrpamo forum :D

Pa bi bilo najbolje da se odabrana ekipa preseli na novonastali blog/stranicu

P.S. Ne bi htio postati prenaporan jer sam zbog toga i otpao u jednom od prijašnjih projektata, no mislim da je dobra organizacija ključ dobro, uspješno i brzo obavljenog posla.

Heh, eto

Završno pitanje, da li nekakav blog/stranica već postoji ili danapravim nešto?

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Evo sad moram dat bratu da ide na kompjuter,pa se nemojte ljutit ako vam ne budem odgovorio na poruke,ali ću zato sutra odgovorit :D
Blender
15 godina
neaktivan
Hrvatski developeri

Kad dobijem Mac bacam se u xCode vode...Već znam što ću...Napravit ću browser!(istina,znam kako se to radi!)

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hrvatski developeri

Evo ljudi tema, unaprijed se ispricavam posto sam ovo brzo tipkao i slao Kikiju preko pm.

Ugl,evo:

1. ideja

igra se zove In the Happyland ( radni naziv)

radnja:

U prvom levelu Danny ide sav sretan prema kuci ( level sa ljeva na desno kretanje, level sav saren sa onim crveno bjelim spiralnim bombonima( candyland).

Kad dode kuci vidi da su mu stari ( koji je zombi) napada i ubije mamu i krene prema Dannyu

Onda Danny trci u drugom levelu s desna na ljevo u istom levelu, ali onako nekako apokalipticnom ( krv svugdje, ljudi nabijeni na kolac i slicno) trci prema stricevoj radioni. Kada dode tamo i kaze stricu sto je bilo skuzi da su oni rjetki normalni.

Stric mu kaze da je on usvojen i da mu je pravo ime Avenger( Osvetnik, isto ime koje cemo mozda mjenjat). On odluci osvetiti staru i ubiti starog.( stari mu postaje gospodar svih zombija).

drugu ideju u kojoj je igra vise logicka ,ali puno vedrija i realnija poslat cu ti ubrzo.

2.ideja:

Sve isto prvi level, ali kada dode kuci onOpet vidi starog Kako ubija staru i pocne bjezati.

Zaprave je stari bio jeo nutellu ili dzem i bio je sav zamazan, a stara mu je rekla da je sladak, pa ju je on isao poljubiti, ali je zapeo i nju povuko sa sobom( to ce sve biti u animaciji).

uglavnom, Danny si je sve umislio i svugdje gdje mu pogled seze on vidi drukciji, mracniji svijet ( sa zombijima i slicno). I to bi bila glavna logicka stvar.

Poslat cu ti link gdje se slicna fora koristi na drukciji nacin.

Kuzis ono gdje stari ubija staru je ono sto je danny vidio( umislio), a ono drugo je sto se zapravo desilo.

znas kako dejca pretjeruju.

Ugl, sta kazete?

P.S.: prva je igra 2.5d platformer, a druga isto, ali sa ouno vise logickih elemenata.

Sutra cu staviti link za onu igru sa slicnom forom ko u drugoj ideji samo trebam naci taj GamePlay.( igra je flash)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hrvatski developeri

Ljudi, ja sam napravio stranicu s forumom, blogom i svime ostalim, evo ako želite se polako krenuti skupljati tamo, da dobijemo sjedište Smijeh

P.S. Na stranici trenutno nema nićega, a opet ne bi sam krenuo pisati kad nisam još upućen.

Registrirajte se i naravno, savijeti, ideje, pohvale i sve ostalo...

Vidimo se na stranici! Namigiva

http://zekidagames.webs.com/

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Ljudi ja bih htio preobrazit .psd u html jer sam sam napravio dizaj u ps-u pa ak netko zna neki dobar tutorial za pocetnike ili mi je spreman sam pomoc da mi javi ovdje na forum
I'm soo SERIAL
15 godina
neaktivan
Tinx kaže...

Opet ja, oprostite na dva posta gotovo jedan iza drugoga...

Ahh...

Ovako, pročitao sam sve, mislim da se opkupila lijepa ekipica, ali opet, što je više nas to će biti teže sve organizirati. Ja uvijek volim da sve bude lijepo pod kontrolom pa da kasnije ne bude previše problema i zastajkivanja kad se krene na realizaciju ideja.

Primjetio sam da se već nešto ponešto i krenulo raditi, no mislim da je to bespotrebno prije nego se smisli scenarij, izgled, žanr igre i općenito sve ostalo jer tada s tim napravljenim nećemo ništa mogi kad nema mjesto u radnji.

Mislim da bi se blog obavezno trebao napraviti što prije, ako treba ja ću ga napraviti.

Još nešto, pošto nam većini sada kreće škola, mislim da bi trebali podijeliti posao tako da uvijek netko nešto radi pa da nema prevelikih rupa... to će opet biti problem jer nas je puno pa opet predlažem da sve ideje prebacimo na blog gdje će nam biti puno bolja organizacija posla. Ovdje baš i nema pravog načina za izradu organizacije osim otvaranja još tone tema koje mogu biti lockane. Tamo će sve ideje i novosti biti sigurne pa neka se onda članovi voljni nešto napraviti prebace tamo

Mislim, naravno da ćemo i dalje ovdje postavljati poruke i obavijesti pošto je ovdje najveći dio programera i ljudi koji se razumije u kompjutere i to sve, ne? Ali opet da ne pretrpamo forum :D

Pa bi bilo najbolje da se odabrana ekipa preseli na novonastali blog/stranicu

P.S. Ne bi htio postati prenaporan jer sam zbog toga i otpao u jednom od prijašnjih projektata, no mislim da je dobra organizacija ključ dobro, uspješno i brzo obavljenog posla.

Heh, eto

Završno pitanje, da li nekakav blog/stranica već postoji ili danapravim nešto?

Ljudi, ako niste posvetite pažnju ovom postu!

Pročitajte si 2 puta ili 3 puta ako treba!

Kako Tinx kaže, bez organizacije nemožemo ništa...Ja kažem TAKO JE!!

Vjerujte, imam iskustva sa neorganizacijom i timskom radu :D

Tako da ako išta želimo narpavit, moramo se dobro organizirat...Prelažem da na onoj stranici što je Tinx narpavio, na forumufino sve izdogovaramo...Otvorimo temu za mdoeliranje npr...Tamo je fino sve popis modela koji se trebaju narpavit, svatko uzme jedan model...Kad ga narpavi uzima novi, ako gdje zapne posta šta ga muči te mu ostali kaažu....

Tako da modeliranje odradimo kako spada...

Ali najprije, prije nego što išta krenemo radit jest ideja. Vidio sam da je netko napisao neku ideju, nisam ju još pročitao, budem...Ali kada se smisli, treba napisat na stranicu da ostali vide, ili ako ima više...Sve ideje napisat otvorit anketu i glasamo, koja pokupi najviše glasova tu radimo....Dalje, treba nacrtat fino nšto kao storyboard, izgled scene, likova kako bi modeleri mnogli što bolje odradit svoj poso...Predlažem, da jedan koj ima sve posloženo u glavi, bude recimo neka glava tima...Koj će djelit zadatke, koj će sve imat na oku...Zašto tako...Zato jer nemogu svi radit kako žele, nastat će košmar...Zato jedan fino ima sve u galvi kaže kako šta, ako imamo kake concept artiste da osmisle dizajn likova i sveg ostalog taj JEDAN koj ima sve u glavi fino kaže e sviđa mi se dizajn onda se fino to šalje modelerima oni to odrade onda se šalje dalje :)

Kad modeleri i svi ostali odrade svoj poso onda nastupaju programeri jelte, onda opet taj glavni njima sve kaže kako šta, oni naprave i tadam eto igre :)

P.S.

Malo sam razgovarao sa jednim likom, koj ima jakoooo puno iskustva...

Oni koji rae u maxu, mogu obrisat UV (napravit mdoel bez uv-a) tako da nema nekih nepotrebnih kalkuliranja, jer se neki modeli odrade bez UV-a ako treba staviti samo materijal bez texture...

Taj game engine, vjerovatno kao i večina nepodržava quadove, tako da svi modeli moraju bit rađeni sa trijanglovima...

I obavezno LOW POLY...eto to bi bilo sve od mene ;)

www.denis.matemaksan.com
17 godina
neaktivan
Hrvatski developeri

treca ideja:

Leveli bi bili raznoliki ( dogovorili bi se za nesto sto bi im svima bilo zajednicko).

Uglavnom bila bi logicka, a glavna fora bi bila kao u gypsy glassesu.

Te "naocale bi bile na misu. Igra bi bila 2d ili 2.5d. Ugl, s tim naocalama bi vidjeli prepreke i slicno.

Na pocetku level izgleda kao ravna povrsina. Super! A kad pogledas malo sa naocalama vidis rupu.

Kuzite?

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
oprostite,ali APazinjanin je već pokrenuo blog na blogeru
Blender
16 godina
neaktivan
Zekida kaže...

Ok, ali na ovoj stranici imamo i blog, i forum i guestbook i još puno toga i sve na istom mjestu...

ne želim se sad nadmetat, ali mislim da imamo sve kaj nam treba na stranici websa

15 godina
neaktivan
Zekida kaže...

Kao što Tinx kaže :)

Po meni je blog više kao nešto za promociju, gdje ljudi gledaju sadržaj...

A stranica može poslužit i za promociju i za organizaciju ;)

www.denis.matemaksan.com
16 godina
protjeran
Hrvatski developeri

OK, onda se slažem da predjemo na novu stranicu. Ja sam do sutra navečer na turniru (šah) a onda je škola tako da ja mogu raditi maximalno 1h na dan. Znam html kod tako da ću pomoći u održavanju/dizajnu stranice...

Krenuo sam i sa modeliranjem no neznam još puno toga tako da tu vjerojatno ne mogu pomoći... Ako ima nekih rupa u prići rado ću pomoći... Zekida, molim te da napišeš popis imena onih koji su se prijavili i tko se čime bavi...

Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Da,da tine hvala ipak kad razmislim bolje je to što si pokrenuo tamo već ima forum i web i sve,ali kontaktiraj apazinjanina i daj mu ovlasti da upravlja tom stranicom,da upisuje sadržaj,itd. zato jer je on zadužen za to i vi ostali se tamo regajte,ja ću sutra i također sutra ću vam reć raspored tko što radi i naileru ideja ti je jako dobra samo zamijeni ono di tata ubija mamu bolje stavi da ubija kolegu ili nešto i makni ono s ljudima na kolcima
Blender
17 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Da,da tine hvala ipak kad razmislim bolje je to što si pokrenuo tamo već ima forum i web i sve,ali kontaktiraj apazinjanina i daj mu ovlasti da upravlja tom stranicom,da upisuje sadržaj,itd. zato jer je on zadužen za to i vi ostali se tamo regajte,ja ću sutra i također sutra ću vam reć raspored tko što radi i naileru ideja ti je jako dobra samo zamijeni ono di tata ubija mamu bolje stavi da ubija kolegu ili nešto i makni ono s ljudima na kolcima

koja ideja?

Meni je the best treca.

16 godina
protjeran
Hrvatski developeri

E i još nešto. Mislim da bi bilo dobro da nađemo neki zajednički način komunikacije, neki chat ili irc ili nešto... Ako hočete pokrenem irc kanal kojem se pristupa preko web preglednika, jednostavno i dostupno svima a tamo možemo pričati puno brže...

Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima.
Moj PC  
5 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Evo radim popis,sutra ću ga stavit na forum,ali nam fali jedan PROGRAMER tako da ga krenite nać jer ne mogu ja sam,a još nisam na kompjuteru(tek
ću sutra bit)
Blender
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice