3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.
- poruka: 1.295
- |
- čitano: 480.140
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kad će novi contest ?
Kad će novi contest ?
Da, to i mene zanima, Minoza je na redu :)
Dajte nesto malo jednostavnije ovaj put.
Minoza je možda zatrpan poslom , vjerujem ja u njega xD
Malo sam u gužvi. Osobno, svejedno mi je, "kompliciranije" uvijek vidim kao priliku za učiti novo, pa me to i motivira, no dobro, ako želite nešto jednostavnije, onda bude nešto jednostavnije.
Nisam par mjeseci modelirao i evo danas sam opet poceo,ali zaboravio sam kako iskljuciti ove boje(il kaj to vec je)?
Nisam par mjeseci modelirao i evo danas sam opet poceo,ali zaboravio sam kako iskljuciti ove boje(il kaj to vec je)?
Dvostruku klick Move Tool , Ukloni kvacicu sa "Soft Select", a isto tako probaj oznaciti nekoliko vertexa i pritisni "B" na tastaturi! :)
Zna li netko kad TurboSquid vrši isplate čekom, polovinom ili krajem mjeseca?
Prvo je cijena bila 300 i u nekoliko mjeseci nisam prodao ni jedan, nakon što sam srezao cijenu prodaje se dobro.
Nisam siguran da neko može izbrisat moj model, a i ako može nije problem, svejedno mi je, znam samo da sigurno neću povećavat cijenu.
Molim nekoga dali mi može učiniti uslugu , treba mi samo oblik tjela od ove gitare , slično kako je tip napravio u ovom
.... vidim da vas dosta barata sa ps-om , ja neznam , pa neka mi se javi na pm . Znači trebaju mi samo linije da se može extrudat .Prvo je cijena bila 300 i u nekoliko mjeseci nisam prodao ni jedan, nakon što sam srezao cijenu prodaje se dobro.
Nisam siguran da neko može izbrisat moj model, a i ako može nije problem, svejedno mi je, znam samo da sigurno neću povećavat cijenu.
I koliko se dobro prodaje,jesi prodao barem 5 puta,to ti je 250 $,a da si još malo sačekao mogao si prodat 2-3 puta i zaradit 600-900 $,tako da razmisli malo,i zašto tvoj model više ne vidim na turbosquidu?
Molim nekoga dali mi može učiniti uslugu , treba mi samo oblik tjela od ove gitare , slično kako je tip napravio u ovom
.... vidim da vas dosta barata sa ps-om , ja neznam , pa neka mi se javi na pm . Znači trebaju mi samo linije da se može extrudat .Mislim da ti je to jednostavnije napravit u Cinemi ;)
Uzmeš sliku i iscrtaš liniju po slici i dobiješ istu stvar..
@captain_soap_McTawish
Povečaš sa "+", a smanjiš sa "-" (onaj "+" kod backspace-a, i "-" pored shifta na tipkovnici)
Meni se nekad onaj izbornik na desnoj tipki miša u 3ds maxu ne može prikazati. Točnije kad pritisnem desnu tipku miša ono samo"trepne" tj. vidi se na trenutak i nestane.
Meni se nekad onaj izbornik na desnoj tipki miša u 3ds maxu ne može prikazati. Točnije kad pritisnem desnu tipku miša ono samo"trepne" tj. vidi se na trenutak i nestane.
Max 2011?
To se i meni znalo dešavat...u zadnje vrjeme i ne baš nego mi sad onaj izbornik "File" zna nestat pa moram brzo kliknit šta mi treba...
U Maxu 2012 nemam tih problema.
Jučer mi je sinula ideja da napravim djevojku koja se utapa u vodi , neznam ni sam kako sam se sjetio toga , no sada dolazi do problema ..kao što vidite ove slike dolje , dali se to može napravit 3d ili 2d .. tj koji bi način bio bolji ?
Jučer mi je sinula ideja da napravim djevojku koja se utapa u vodi , neznam ni sam kako sam se sjetio toga , no sada dolazi do problema ..kao što vidite ove slike dolje , dali se to može napravit 3d ili 2d .. tj koji bi način bio bolji ?
Nemam baš iskustva no koliko znam to se može izmodelirati u 3D. Znam da se za modeliranje toga što ti želiš obično koristi Poser.
Tnx , od programa imam max, cinemu i zbrush tak da neće bit problema xD , onda ću morat exportat taj model u cinemu 4d i tamo odradit ostalo , možda još kakvi prijedlozi ....?
Tnx , od programa imam max, cinemu i zbrush tak da neće bit problema xD , onda ću morat exportat taj model u cinemu 4d i tamo odradit ostalo , možda još kakvi prijedlozi ....?
Pa ja mislim da ti bude previše posla da modeliraš žensku u ZBrushu, izbacuješ normal i disp. mape pa stavljaš na low poy verziju u Cinemu. Bolje da probaš s Poserom gdje imaš gotovu osobu pa kao u Simsima mijenjaš lice, oblik tijela i slično. A vidim da ima i puno vode, za to bi ti bio dobar RealFlow ako imaš iskustva. Ugl. mogu reći da mi se čini kao jedan jako zahtjevan projekt!
Ali sretno!
Hvala , scenu sam stavio na papir ... a sad se bacam na skidanje programa :P
Pozz, evo nakon dugo vremena ponovo sam instalira MAX 2012, i sad neznam kako da napravim onaj kao sidebar u kojem su "dugmad" nekih modifiera koje ja hocu, npr. stavim turobsmooth i tako te stvari da nemoram svaki put po onoj listi trazit nego samo stisnem i ono stavi na objekt.. To sam vec negdi vidia al neznam kako stavit. Dugmadu su kao ova npr. di pise Box, Cone, Cylinder...
Ako neko zna kako ovo stavit pls neka pomogne..
Evo samo kratki tip za korisnike 3ds max-a; ako vam treba brz, kompleksan i detaljan (ili pak low poly) 3D model grada i zgrada, isprobajte ovu skriptu koja automatski generira cijeli grad:
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/ghosttown-lite
Skripta je besplatna, tako da možete bez problema raditi svoje gradove
Ovo bolesno izgleda, steta sto nema slicno za Mayu.
Hay svima! Zna li tko kako da u Autodesk Mayi kopiram, tj. odnosno premjestim jedan keyframe na drugi. Npr. imam keyframe koji je na "12", ali mi se to čini previše brzo pa ga želim premjestiti na "15".
Kako da to učinim? Hvala svima, ovo mi je jako važno.
E ovo mi je jako važno pitanje! Hvala svima!
Zna li tko kako da u Autodesk Mayi označim samo dio nekog elementa da ga mogu izmjeniti?
Npr. imam kvadar, ali ne želim izmjeniti cijeli kvadar već samo njegov doljnji dio. Kako da označim taj doljnji dio i izmjenim ga?
Jel bilo? Nije?
Evo:
http://www.cdschools.org/54223045235521/blank/browse.asp?A=383&BMDRN=2000&BCOB=0&C=55205
Besplatna knjiga o novoj verziji Blendera (2.5), a ima na toj stranici i za starije verzije...