Pozdrav ljudovi,
prvo Vam želim zahvaliti na pomoći jer ste mi uvijek pomogli kad je trebalo, e sad je naišlo novi problem.
Imam komp star eto sad skoro već 2 godine. konfa mi piše opisu pored jel.
Događe mi se pregrijavanje grafičke kartice HD 5770 (znam da je malo starija) što dolazi da se cijeli ekran zacrni te moram doslovno prekinuta napajanje do kompa i pustit min. do dvije da se oladi da ga mogu upalit opet, jer ako sam resetiram on će počet dizat sistem, ali se neće ništ prikazivat na monitoru. Monitor je ispravan to sam provjerio, a i nemože biti do monitora jer je star 6 mj.
Gledao sam temperaturu grafičke kad je bila nova tj. u 1. godinu dana normalno je radila i temp. nje je bila oko 32-38 C. Ali sad ona normalno radi na 60C i kad igram igru koja onak mislim da nije zahtjevna (league of legends) ona mi raspali na 90+C.
E sad jeli mi potrebno kupovati novu grafičku? ili samo da promijenim onaj ventilator koji izvlači toplinu van iza jer mi je on riknio prije 3 mj. Ali kućište mi je otvoreno pa se nadam da to nema nekog učinka. temp. procesora i hdd je normalna. MOže bilo kakvi savjeti. Kupovanje novog kompa trenutačno nije moguće, ali nadogradnja do nekih 500+ kn je moguća.
Hvala :D