XFX HD6870 Pregrijavanje

poruka: 5
|
čitano: 1.077
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
XFX HD6870 Pregrijavanje

Daklem, riječ je o XFX-ovoj HD6870 kartici sa stock hlađenjem. 

Sve je radilo do prije par dana(točno do trećeg dana nakon isteka jednogodišnje garancije), a onda su počeli problemi. Ventilator na hladnjaku se počeo čudno ponašati(malo vrti, malo ne).

Naravno, nakon par minuta ozbiljnijeg rada(grafičke), temperature su dosezale 100C i sustav se rušio.

Zamijenio sam stari ventilator sa novim(novi sam također stavio da se napaja sa same kartice a ne sa matične ploče) no ništa se nije promijenilo. 

Dakako promijenio sam i pastu, no ni to nije pomoglo. Čak sam skinuo i plastični oklop oko hladnjaka(ne radi razliku u temperaturi).

Ono što me zanima je - Da li je moguće da se pojavio hardverski kvar na GPU, pa se zato pregrijava? Jer u tom slučaju mi se ne isplati kupovati posebno hlađenje(mislio sam SCYTHE Setsungen 2), već bi morao kupiti novu grafičku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
XFX HD6870 Pregrijavanje

Sta nedaje XFX 2 god. jamstva ?

Eventualno mozes probat stavit druge drivere !

Kaj se tice tog Setsugena, rađe dodaj jos 20kn pa uzmi Accelero Twin Turbo II koji je puno bolji !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
XFX HD6870 Pregrijavanje

Nisi trebao ništa sam čeprkati ako imaš dvije godine garancije. Jedino ako se nisi zabunio pa mislio napisati "nakon isteka dvogodišnje garancije".

Meni se desio vjerojatno sličan problem na XFX HD 5850 još krajem 2009 godine i nije bio problem u ventilatoru nego u nekakvom senzoru pa je RPM padao na 300 okretaja i kartica se pregrijavala.

Ne znam je li kod tebe sličan problem no u tom slučaju zamjena ventilatora ne pomaže.

Idemo bre, idemo.. / Miš beli sreću deli /

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
XFX HD6870 Pregrijavanje

Problem je na kraju bio u nedostatku tekućine u bakrenim cjevovodima. Mogao sam staviti 200mm vent, opet nebi pomoglo.

Ja sam naravno napravio glupost i raskopao karticu, jer sam mislio da XFX ima samo godinu garancije. Idiot.

Rješenje je bila kupovina AC-ovog Accelero Twin Turbo II. Sad su mi temperature niže no ikad, a sve skupa je tiše no ikad, ali je i koštalo 360kn.

Idle - 47C ; Load -  59C

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
XFX HD6870 Pregrijavanje

Glavno da kartica radi , a hladnjak ces moci iskoristit i za buduce kartice !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice