Ulozeno dobiveno opet Nvidia ima prednost jer bolje i duze drzi cijenu, dok cijene amd grafickih brze padaju, 290 se pocela prodavati po 1000kn za koliko se odprilike prodaju 770ke koje su kategoriju ispod po snazi. To dovoljno govori o isplativosti kupnje amd grafe.
Ovo je više manje istina. Prošlu Asus GTX 770 2GB sam kupio polovnu prek njuškala za 1500 kn pola godine staru, igrao se skoro godinu i pol, i sa mj. dana garancije prodao ju prek nuškala za 1500 kn, čak me zvao čovjek i nudio 1600 i da dolazi odmah po nju ali sam ga odbio jer sam ju obećao kupcu ranije koji se isto nije cijenkao, odmah uzeo za 1500.LOL Drugi dan sam uzeo tjedan dana staru 380X isto prek njuškala za 2000 kn a ista ta je u dućanu najjeftinija koštala 2300 tj. čovjek je odmah ispušio 300 kn, i još je bio sretan da je brzo našao kupca. Znao sam i ja da pušim tom kupovinom dugoročno i uopće mi se ju ne isplati prodavat. Srećom skroz sam zadovoljan i ne treba mi brže, mijenjao bi eventualno zbog dosade ili dobre prilike ali to bu malo teže ostvarivo. Prije da ću je koristiti još dugo pa onda prodat za neku siću...makar ne kužim kaj se ljudi tak boje AMD-a. Mene su uvijek služile izvrsno. S druge strane znalo se da će izlaskom RX 470/480 grafa tržište polovnih potonuti.
Zato je sad baš odlična prilika upiknut jednu R9 290 koja je i dalje izvrsna grafa za malo novaca, jedino je problem ako imaš sranje od napajanja. Za 1000 kn jako puno muzika, uostalom to svi znaju