Evo danas imam priliku piknut GTX275.No mene brine dal če moje napajanje(SEASONIC 430W-80+) izdržat GTX275+8800GT(ZA Physx)
Ostatak konfe u Moj PC.
Evo danas imam priliku piknut GTX275.No mene brine dal če moje napajanje(SEASONIC 430W-80+) izdržat GTX275+8800GT(ZA Physx)
Ostatak konfe u Moj PC.
pa za kolko love ta gtx?
sta ces sa starim grafama?
i kako stavis te dvi grafe a ova je physics(sta je to opce?)
sta nije seasonic ko cx400w taj tvoj?
ja bi rade na nesto jace iso
pa za kolko love ta gtx?
1.Za 1000kn(Preko veze)NOVA.
2.Stavit u sestrin u CF.
3.Fiziku obrađiva 8800GT,a ne proc
4.Slično no ne i isto.
5.Ne treba pretijerivat jer uskoro dolazi nova serija.
ma uzmi to,1000kn za odlicnu grafu,ma super je to.
samo me zanima ona 4890 BE , kakve su perf?
dali se isplati dat 1300+pdv za nju? ili rade 4870?
ma uzmi to,1000kn za odlicnu grafu,ma super je to.
samo me zanima ona 4890 BE , kakve su perf?
dali se isplati dat 1300+pdv za nju? ili rade 4870?
Isplati se.Ta grafa je preformansama ravna GTX-285.U nekim(rijetkim) naslovima je i bolja.
Ostatak konfe u Moj PC.
HD4850 i hd4870 mijenjaš za GTX275 LOL
Ako je moglo hd4850 (110W) i HD4870 (130-160W) izdržat onda će i ovo, 8800gt sigurno neće biti u punom opterećenju nikada, jer neobrađuje grafiku.
Kao da GTX275 nebi sama mogla obrađivat fiziku i grafiku bez štekanja, i pucanje po krpama u mirrors edgu sumnjam da opterećuje nešto...
HD4890 BE se neisplati jer se grije ko stoka (stock ati-ev cooler ,a grafičkoj dignut napon i oc-ana za 150MHz), i bučna je užasno. Pročitaj si koji review na internetu.
I da bi je iskoristio do kraja trebaš dosta jak procesor, overclockan.
Zar nikome nije čudno što se hd4890BE baš i ne prodaje i još ju nitko nema na pcekspertu ni na bugovom forumu?
Omega će ovaj tjedan napravit review dotične i snimiti je u radu(buku), jedva čekam review.
HD4850 i hd4870 mijenjaš za GTX275 LOL
Ako je moglo hd4850 (110W) i HD4870 (130-160W) izdržat onda će i ovo, 8800gt sigurno neće biti u punom opterećenju nikada, jer neobrađuje grafiku.
Kao da GTX275 nebi sama mogla obrađivat fiziku i grafiku bez štekanja, i pucanje po krpama u mirrors edgu sumnjam da opterećuje nešto...
HD4890 BE se neisplati jer se grije ko stoka (stock ati-ev cooler ,a grafičkoj dignut napon i oc-ana za 150MHz), i bučna je užasno. Pročitaj si koji review na internetu.
I da bi je iskoristio do kraja trebaš dosta jak procesor, overclockan.
Zar nikome nije čudno što se hd4890BE baš i ne prodaje i još ju nitko nema na pcekspertu ni na bugovom forumu?
Omega će ovaj tjedan napravit review dotične i snimiti je u radu(buku), jedva čekam review.
1.DA.Jer u mnogim postovima sam naveo da imam problema sa tim CF-om i nisam zadovoljan.
2.Pitam zato što nisam u ptpunosti siguran te trebam potvrdu sa strane.
3.Čovijek je pitao dal se isplati uzet HD4890BE ili da uzme HD4870.Ja sam odgovorio DA jer je sigurno HD4890BE bolja od HD4870.A običnu HD4890 nije spominjao.
4.Dovoljan je dualac sa 3,0Ghz koji su po 1300kn.A OC niti ne želim spominjat pošto večina ide preko 3,0Ghz.
5.Ta grafa je tek nedavno izašla i ne možeš očekivati da če svi odmah skočiti po tu grafu.
ma imam maticnu i proc ko hyperio a ram corsair 800mhz latencije 4-4-4-4-12
nezz kakve su latencije ali nadam se da je ok
EDIT:
uz 4890Be koji hladnjak ali da je jeftin bi bio dobar?
e da,i da se da lagano montirat
jedino sta gubim garanciju
@ hyperion
kada taj lik napravi rewiev daj me pls obavjesti pa da vidim temp i buku
EDIT:
@ hyperion
Misliš 4-4-4-12.To su jedne od najagresivnijih postavka latencija.
Uz HD4890BE če biti dobar onaj Mushai(ili kak se več piše) koji ima Hyp.
E sad za jednostavnost instalacije nek Hyp kaže kakva je pošto ima taj Cooler.
Proc bi mogao lagano Clocknut na 3,0Ghz.
EDIT:
@ hyperion
Ti imaš 710 , a ja 720 , razlika u 200MHz i u otključanom množitelju, i meni se da otključat 4.-a jezgra.
Scythe musashi, www.sobitza.com.
Nebih baš rekao da je 3,0Ghz dualac dosta pogotovo ne za 3dmark, nego dualac na 3,6-4,5GHz ili quad(najbolje), jer je jaka kao GTX285.
Evo i ja planiram uskoro kupit gtx275 te sad imam 9600GT pa mi mogao i je da stavim ovu za fiziku.
Može li microman xfire ili msn na pm da se malo više raspitam o tome, vidim da se kužiš u to.
hyperion vidi sta pise u moj pc,kupujem 720 i mbo ko ti
EDIT:
@ hyperion
Ti imaš 710 , a ja 720 , razlika u 200MHz i u otključanom množitelju, i meni se da otključat 4.-a jezgra.
Scythe musashi, www.sobitza.com.
Nebih baš rekao da je 3,0Ghz dualac dosta pogotovo ne za 3dmark, nego dualac na 3,6-4,5GHz ili quad(najbolje), jer je jaka kao GTX285.
Nemoj pretijerivati.Ja imam HD4850+HD4870 u CF pa nemam nikakvih problema sa fizikom i Padom FPS-a kad je moj Quad na 3,2Ghz.
Moj problem sa CF-om je taj što u velikoj količini igra imam probleme sa veličinom FPS-a.To jest MAX FPS mi je osijetno slabiji nego da je jedna HD4870 sama.
Isto tako u Crysis-u mi teksture jednostavno titraju.Pokušao sam sa sva tri moda CF-a no niti jedan ne riješava to titranje.
A i napajanje mi se čuje jače nego dvije grafe zajedno.
hyperion vidi sta pise u moj pc,kupujem 720 i mbo ko ti
E uzmi si gigabyte 790x-ud4 bolja je od moje i dat će se bolje clockat na toj gigabyte-ici, i sredili su ono sa otključavanjem jezgre na gigabyte-icama. Netreba više ni restartat/clr_cmos napravit, sada iz prve pali dok kod asrocka se treba.
Trebaš samo 80-100kn dodat više, i ona neovervolta kao moja.
Nemoj se shebat kao ja, i sad će ti doć x3 740(3,0GHz, vjerovatno bleki) i x4 965 (3,4GHz, bleki), ali neisplati se čekat.
Clockaj ga na 4GHz i dobit ćeš više fps-a, i stabilniji. Meni je drveće onako titralo dok nisam uključio 4xAA i 16xAF (probaj to uključit).
ma ja mogu samo asrock i dfi,danas sam narucio vec;D
ma ja mogu samo asrock i dfi,danas sam narucio vec;D
I naručio si DFI zar ne?
ne asrock,nije bilo ispod 800kn dfi nijedna
pa za kolko love ta gtx?
2.Stavit u sestrin u CF.
4.Slično no ne i isto.
za 1000 kn nova ovdje je netko lud nova gtx 275 896 mb xxx (tvornički overklokana ) košta minimum 2000 kn osim toga ko je normalan da ti da tu grafu novu (zapakiranu) za 50%
pa covjek ju moze nabavit preko veze
pa za kolko love ta gtx?
2.Stavit u sestrin u CF.
4.Slično no ne i isto.
za 1000 kn nova ovdje je netko lud nova gtx 275 896 mb xxx (tvornički overklokana ) košta minimum 2000 kn osim toga ko je normalan da ti da tu grafu novu (zapakiranu) za 50%
Kao što rekoh.Špaga u skladištu.Ide bez ikakvog računa i blagajne.
To je dobro ali je problem ako crkne ode 1000 kn u vodu
Aj nek sad netko kaže kak može HD 4890 bit jednak kao GTX 285???
NVIDIA GeForce GTX 285 159 GB/s 1024 MB - HD 4890 124 GB/s 1024 MB
E a sad zanima me dal da kupim HD 4890 ili GTX 275???
Evo samo da obavijestim da sam uzeo novu GTX275 i kućište Antec Twelve Hundred
EDIT:Evo slikica.
nice nice
sta nije ono u tvom kucistu hx450w ili se varam?
I jesi li zadovoljan s performansama?
Za 1000kn to je vrhunska kartica. Dobio si jako puno za uložen novac.
Aj nek sad netko kaže kak može HD 4890 bit jednak kao GTX 285???
NVIDIA GeForce GTX 285 159 GB/s 1024 MB - HD 4890 124 GB/s 1024 MB
E a sad zanima me dal da kupim HD 4890 ili GTX 275???
To je memorijska propusnost, ništa strašno. 4890 verzija sa 1GHz-om takta GPU-a je jednaka više/manje kao GTX285. Ove obične sa 850Mhz su u rangu GTX275 kartice.
Ja bi išao na GTX275, osim ako želiš 4890 verziju sa 1GHz-om
hm... a jel bi islo da kupim obicnu HD 4890 sa taktom 850Mhz i da je sam overclockam na 1000Mhz??? Ako nebi islo onda uzimam GTX 275...
btw jel bi se mogla GTX 275 isto overclockat ko i HD 4890???
Na pcekspertu i preporučuju samo GTX275, vele da je jača od hd4890 1Ghz čak. Oni su svi u štihu nvidia-e, ali ima i ATI-evaca.
Kako to da si ti OLY sada se zapalio za nvidia-u?
BTW: Šta će tebi 1GHz HD4890, kada obična vrti sve na max bez filtera? Ona 1GHz verzija je samo 5fps-a ispred obične, ali se ova počinje gadno grijati.
Tko voli pucačine poput krize, cod 4 -> nvidia way to go zbog TWIMTBP, i kada u cod 4 ima puno dima od plimne bombe na svim radeonkama fps pada ogromno(na 15-20fps-a bez obzira na jačinu kartice) dok geforce-icama nepada.
Ok, hvala onda uzimam definitivno GTX 275..... Nadam se da ce mi biti dobra jer nisam kupio novu grafulju vec 3 godine i nebi se htio razocarat da nemrem pokrenut igre na high...
Nadam se da nemaš baš neki sporiji procesor, kada kažeš da 3 godine nisi promjenio grafičku.
@Hyperion
Ne znam valjda sam sit Atijevih kartica (na njima sam od 9250 modela), pa bi malo skoknuo na Nvidiu