Usporedba 2 grafulje

poruka: 5
|
čitano: 1.185
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Usporedba 2 grafulje

nisam neki strucnjak za hardware pa me zanima vase misljenje...koja je od ove dvije graficke bolja

ATI Radeon HD4850 ili Nvidia Quadro FX1700?

Ako moze i objasnjenje zasto je ova ili ona grafulja bolja.....hvala unaprijed.

usporedba grafulja usporedba grafulja
Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Usporedba 2 grafulje

-namjena. Ova Quadro je stara (slaba za današnje kriterije) ali odlična za aplikacije koje je koriste, zbog drivera i omogućenih funkcija koje u normalnoj verziji nVidia zaključa.

Atijevka je također zastarjela, ali dovoljno dobra za igre. Novije su ipak jače i manje potrošnje-manje topline. Polovna može biti povoljna cijenom, ali rizik zbog garancije jer u pravilu ne doživi duboku starost.

Obje su prestare za bilo koju cijenu. Nove su smiješno jeftine (nV-630-2GB-128bit za rad je ispod 500kn) dok svejedno koji model-marka, za igre idu od 500-1000 (2-3-4 k) kn. Ako je nabavna cijena za novu s garancijom cca polovica te cijene tad ima smisla kupiti je (ali pitanje što već imaš, dali ti je tad uopće nadogradnja isplativa ili ipak na naeku noviju-jaču). Npr dovoljno je usporediti potrošnju (potrebno pristojno napajanje s VGA-powerom, da bi koristio 48xx, dok nova generacija u toj cijeni radi s pola potrebne struje, pa ako nemaš pristojno napajanje tad je to već razlog... itd.

Najviše ovisi o potrebi, cijeni. Teško da je isplativo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Usporedba 2 grafulje

ma fora je kaj imam obadvije a atijevka mi stoji u starom kompu koji skoro i ne palim...nesto mi se cudno pocelo desavat kad sam instalirao win 8, tj u igri mi se desio bsod i error je bio sa grafickim driverima...pa sam mislio ak je atijevka bolja da ju stavim onda u upotrebu....

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Usporedba 2 grafulje

-win8 i driveri mogu biti uzrok. Atijevka je jača i 'normalna' serija pa bi trebala biti malo bolji izbor ako je ispravna, Quadrica je ipak stara i nije za igre. Kad tomu dodaš driver moguće da je sasvim ispravna samo splet okolnosti..

Prednost 48mica.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Usporedba 2 grafulje

da...jedini problem kaj mi atijevka ne stane u komp...isprobano...{#}

hvala u svakom slucaju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice