Testiranje ispravnosti grafičkih kartica.

poruka: 6
|
čitano: 6.335
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Postoji li koji način da se pouzdano testira ispravnost grafičke kartice i ako da,koji?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Opteretiti navedenu karticu nekim benchmarkom /heaven,3Dmark../ (lagane postavke recimo, niska rezolucija, mala potrošnja),

obratiti pažnju na artefakte.

Opteretiti 3D aplikacijom, bilo zahtjevnijom igrom ili benchmarkom iste (npr. metro 2033), pratiti situaciju.

Furmark burn-in test / HD benchmark .. own risk.

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Postoje programi za provjeru stabilnosti grafičkih kartica. Evo ti dva najpoznatija. Klik1  Klik2

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A ima li koji program koji optereti grafičku karticu i bilježi pojavu artefakata? Tako da se može ostaviti da radi i kad se vratim za računalo pogledam je li program detektirao koju grešku.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Testiranje ispravnosti grafičkih kartica.

Ima, zove se OCCT. Ima opciju GPU load ili tako nešto za testiranje grafe. Imaš opciju check error, i kad ju označiš on svaki artefakt ili pixel pogrešan broji, pa vidiš greške koje nisi možda ni uhvatio okom tokom testa.

16 godina
odjavljen

obavezno uz te benchmarke i neku igru pokrenut... moj slucaj je bio da je bivsa gtx580 twin frozr II/oc sve te testove uredno prolazila cak i benchmarke tipa crysis2 i metro2033 dok bi se u istim tim igrama driveri rusili... morao bi je downklokat da bi radila stabilno. uglavnom, bez provjeravanja u igrama neces saznat

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice