nadam se da je, jer ti kod mene kaže 90
e ja sam instalirao onaj CPUID
e sad, da ne otvaram novu temu!
dali je ovakve temperatura grafe normalna!?
to ti je idle? ako je onda je negdje u granici normale. kako ti je u LOADU?
to ti je idle? ako je onda je negdje u granici normale. kako ti je u LOADU?
da to je i idleu,ha...vec vidis da nije neka grafulja....7300gt....slaba je zato jer je kupljena onda kad sam bio lud za igricama, tada je bila najbolja na trzistu, a sada vise nemam niti jednu igricu...tako da ti nemogu rec kako se ponasa u loadu, a ja sam sad na windows sedmici, tako da su mozda temperature vise zbog sedmice???
ne utječe OS na temperaturu
znam...al moras priznat da sedmica ima puno vise tih vizualnih efekata nego XP (pogotovo onaj "Aero")....samim time ti vizualni efekti trose grafulju i ona se grije!!
zar ne?
Ne.
Ne.
kako ne??? hocu objasnjenje!
Kako ne? Pa meni Vista radi cijelo vrijeme i kad je screensaver uključen grafa se grije barem 5-10 stupnjeva jače?
Zato što je to 2D, a ne 3D. Nikakvog opterećenja nema. Danas perfomanse svih grafičkih su jednake u 2D, pa tako i opterećenje.
A gle... to ti ovisi od grafe do grafe ali mislim da je ok. Na mojoj 2600xt je u idle na 65 (u ccc 9.7) a u full loadu 72 (hladnjak je cist i otvoreno je kuciste) i ne pregrijava se (Jedanput je samo ali neznam jel to grafa ili nesto drugo).
znam...al moras priznat da sedmica ima puno vise tih vizualnih efekata nego XP (pogotovo onaj "Aero")....samim time ti vizualni efekti trose grafulju i ona se grije!!
zar ne?
OS ovisi najviše o RAM-u a onda o procesoru, svi ti vizulani efekti na VISTI/SEDMICI jedino ždereju RAM, grafočka nema veze sa time.