RX 480 undervolt

poruka: 14
|
čitano: 2.181
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
RX 480 undervolt

Imam Gigabyte RX 480 G1 Gaming 8GB, na default postavkama se ruši u svim igrama (sivi ekran).

Smanjio sam napon sa 1156 mV na 1100 mV i od onda sve radi ok. Možda je malo sporija ali je i dalje puno bolje od stare hd 7770 :D.

Da li je to česti problem sa ovim karticama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: RX 480 undervolt
Grafa na defaultnim postavkama nebi smijela imati nikakve probleme stoga ako imaš garanciju nosi ju na servis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RX 480 undervolt

probaj zamjeniti za neki drugi brend giga su navodno dosta lose na 480 ..za sapphire /msi /xfx  ako ti odobre zamjenu. 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
RX 480 undervolt

Imam garanciju, kupljeno prije tjedan dana.

Tamo gdje kupujem uvijek mi daju ili istu ili slicnu za zamjenu (prema cijeni), ako su gigabyte loše opet ću dobiti isto jer nemaju druge u ponudi, nvidije za istu cijenu su dosta slabije.

Sa smanjenim naponom ne vidim da je lošija, i dalje sve ide 60fps bez problema, max temp je bila do sad 62°c (BF1), u manje zahtjevnim (csgo) nejde preko 50°c.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RX 480 undervolt

Sve 5 ali nebi se smjela rusiti na def postavkama. Danas sutra ides prodat karticu samo ces zaj imati. 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
RX 480 undervolt

mijenjaj to i točka, pa makar za isti model nemaš što izgubiti, ako i to ne radi povrat love i naruči neki drugi model.

stock grafička se nebi smjela rušiti ni pod razno, osim ako je neka šrot verzija drivera u pitanju... pretpostavljam da si probao više verzija drivera prije undervoltanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
RX 480 undervolt

Zašto si uopće uzimao stariju verziju kada si (vjerojatno) za manje novaca mogao uzeti RX 580?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RX 480 undervolt

Mijenjaj to, ako daju isto i imaš isti problem onda traži povrat novaca ili nek nabave model od drugog proizvođača. Nije na tebi da smanjuješ napon kako bi grafa radila. Smanjuješ napon kako bi dobio hladniju i tišu grafu, na stock naponu ima da se i kloka bez rušenja ako je ispravna.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
RX 480 undervolt

Neznam, OC-ana je od gige pa je možda do toga? Napon sam lupio bezveze, možda bi radilo i sa npr. 1125.

Može biti i do windowsa, driveri jesu najnoviji ali je instalacija iz 2015.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Texpi kaže...

Zašto si uopće uzimao stariju verziju kada si (vjerojatno) za manje novaca mogao uzeti RX 580?

Bila je jeftinija ova, a koliko vidim iste kartice samo viši takt na 580?

10 godina
=xfact= kaže...

Sve 5 ali nebi se smjela rusiti na def postavkama. Danas sutra ides prodat karticu samo ces zaj imati. 

Ne prodajem djelove, prije ce zastarit i jedva vrtit nove igre.

A i nije loše ovo sa garancijom, čekam rx 680 kad padne cijena :D

12 godina
win10pro kaže...

Neznam, OC-ana je od gige pa je možda do toga? Napon sam lupio bezveze, možda bi radilo i sa npr. 1125.

Može biti i do windowsa, driveri jesu najnoviji ali je instalacija iz 2015.

ako je giga prodaje pod ocanu, onda su to stock postavke

probaj druge drivere i ako ne upali, vraćaj pod obavezno

pa nisi ti svoje novce našao na cesti da ti uvaljuju nešto što ne radi kako bi trebalo niti si kupio grafu u bangladešu pa da ti se ne isplati putovati natrag

8 godina
protjeran
RX 480 undervolt

jesi dobio možda u paketu ovakav nastavak 2x 6pin to 1x 8pin

probaj s njim spojiti ako si dobio, ja tako spojio svoju dok sam imao rx480 doduše xfx, ali radila normalno nikad ništa s njom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
RX 480 undervolt

Nisam dobio taj kabel.

Sad ako nije do napajanja, imam Fortron Hyper 500W star 1god... trebalo bi biti dosta,ne?

Mogu probat jos zamjenit 8pin konektor, ima ih 3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice