RV770 ipak u TEK lipnju

poruka: 137
|
čitano: 13.878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Čini se da će R700 biti 20% brži od GTX 280.

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=285079

0 0 hvala 0
17 godina
RE: RV770 ipak u TEK lipnju
drago7 kaže...

Kako to da ti postas ovo? xD
Ajd mozda si objektivniji nego sto sam mislio.

Lijepo je to lijepo, bas me zanima kolka ce bit cijena...ova 4850X2 kartica bi mogla bit zlatna sredina performansa/cijene.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 Mb OC 2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Da, čini se i po nekim drugim izborima da bi ovaj ciklus mogao odnijeti ATi... Sada me zanima samo cijena :p

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
drago7 kaže...

Moraš biti lud da bio ovo vjerovao, šalim se samo navodin kako neki komentiraju u suprotnom slučaju, sačekajmo dok i službeno ne izađu kartice, ovako samo možemo špekulirati sa podacima, neslužbenim.
17 godina
lebo1 kaže...
drago7 kaže...

Moraš biti lud da bio ovo vjerovao, šalim se samo navodin kako neki komentiraju u suprotnom slučaju, sačekajmo dok i službeno ne izađu kartice, ovako samo možemo špekulirati sa podacima, neslužbenim.
 Zadnja dvojezgrena solucija od ATIa je bila brza od najbolje Nvidiine kartice i do 30%.
Jedini minus te prosle ATIeve generacije je, sta je dosta kasnila.
17 godina
Psiho246 kaže...
lebo1 kaže...
drago7 kaže...

Zadnja dvojezgrena solucija od ATIa je bila brza od najbolje Nvidiine kartice i do 30%.
Jedini minus te prosle ATIeve generacije je, sta je dosta kasnila.
 Sve to stoji ali su i ovi izbacili dvije kartice spojene u jednu 'veliku' koje je bila brža od dvojezgrene ATi-jeve, mene zanima čiji će čip biti bolji, mogu oni poslje spajati koliko hoće.
17 godina
moderator
lebo1 kaže...
 Sve to stoji ali su i ovi izbacili dvije kartice spojene u jednu 'veliku' koje je bila brža od dvojezgrene ATi-jeve, mene zanima čiji će čip biti bolji, mogu oni poslje spajati koliko hoće.
 Naravno da mogu i ovi spojiti dva cipa, ali tu ipostoje tehnicke poteskoce, treba tako kompleksne cipove nagurati na jednu karticu, ohladiti ih, a opet ako je jedan cip tako skup, ne zelim ni znati koliko bi kostalo rjesenje s dva takva.
Lakse je napraviti manji cip koji ce biti skalabilan (sto ati radi) i onda nagurati dva takva na jednu karticu. Nvidia gura ove gigante koji ce biti upitni po sparivanju u vidu jedne kartice (9800gx2 ima downclockane g92 cipove).

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina

Mislio sam da nvidia spoji dvije kartice ko i prošlu generaciju, vjerojatno je zahtjevno za proizvoditi, ali ako kupac traži sve se može napraviti, ako se to može prodati normalno uz datu tehnologiju.

17 godina
moderator
RV770 ipak u TEK lipnju

Ja isto mislim da ce napraviti to zbog zadrzavanja krune, bez obzira na cijenu i poteskoce. Naravno, ima levata koji ce to i kupiti.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
lebo1 kaže...

Mislio sam da nvidia spoji dvije kartice ko i prošlu generaciju, vjerojatno je zahtjevno za proizvoditi, ali ako kupac traži sve se može napraviti, ako se to može prodati normalno uz datu tehnologiju.

Mislim da proslu generaciju Nvidia nije imaja dual GPU kartice.
Imali su prije 2 generacije onu 7950GX2 al je bila totalni promasaj i HD2900XT single chip ju je pomeo.
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
lebo1 kaže...

Imali su prije 2 generacije onu 7950GX2 al je bila totalni promasaj i HD2900XT single chip ju je pomeo.
 9800GX2?
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
naxeem kaže...
Psiho246 kaže...
lebo1 kaže...

9800GX2?
 Pa to je nova generacija kartica?
8xxx prosla, 9xxx sadasnja?
17 godina
Psiho246 kaže...
naxeem kaže...
Psiho246 kaže...
lebo1 kaže...

9800GX2?
 Ok, za mene 9800gx2 nije nova kartica jer se sastoji od dvije 8800gts 512 MB, arhitektura stara gotovo dvije godine, ali nije važno, trenutna generacija, neki su skontali šta sam mislio reći, za par tjedana izlazi nova generacija pa sam mislio da je ova sadašnja već sada prošla, serija 9 uopće nije ništa značajno nova u odnosu na seriju 8, to ti je kao u auto industriji kada npr. Mazda seriju 6 nakon par godina samo malo izmjeni- kozmetičke prirode ništa više.
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Ima li kakvih informacija o točnom datumu izlaska (hd4870)?

I'm writing my will, on a three dollar bill
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2008 11:57 (Vulgaris).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Već je poznato da će R700 na sebi imati dva odvojena GPUa. Poznato je i da je dosad komunikacija između dva gpua bila omogučena preko PLX čipa koji je davao max propusnost od 8GB/sec.

Međutim, u R700 ta dva GPU-a neće komunicirati preko PLX čipa, nego direktno preko GDDR5 memorije, što povečava bandwith za nekih 20 puta u odnosu na prethodna rješenja, znači nekih 160GB.

Po mom mišljenju ovo je izuzetna prednost, jer bi se na taj način omogućilo da sustav vidi dva čipa kao jedan veliki, što dalje za sobom povlači puno bolje skaliranje snage nego u slučaju PLX ili nvidia SLI čipa.

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=285719

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vulgaris kaže...

Ima li kakvih informacija o točnom datumu izlaska (hd4870)?

25.6.2008
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

ja kupujem komp novi u 9 mj..zna neko otprilike kolko ce kostat 4870 i 4870x2...dal ce mi  bit isplativije  3870x2??..i kolko ce kostat ove nove kartice iz nvidie..??..dal bi bilo bolje uzet 9800gx2??

AMD Athlon x2 5000+ OC 3.0 GHz Gainward Bliss 8800GT 1024Mb Golden Sample OZC Platinum XTC Kit 2x1 gb ddr2 X2 HDD Seagate 500 gb Napajanje CORSAIR 550W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Po svemu sudeći, novi RV770 GPU ustvari ima 800 shader procesora, od toga 480 sp-a radi rendering a preostalih 320 je ustvari ugrađeni  PPU za fizikalne izračune. Mislim da bi upravo to moglo biti atijevo tajno oružje. 

Pretpostavljam da bi ovako bilo moguće svih 800 SP-a koristiti za rendering u igrama koje nemaju podršku za physic preko GPU-a, ali sa druge strane to nebi imalo smisla, jer bi svi novi naslovi trebali podržati fiziku preko GPU-a koji je znatno učinkovitiji od CPU-a zahvaljujući prije svega iznimno velikom broju  paralelnih procesora koji su potrebni za takve izračune.

http://www.pczilla.net/en/post/7.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
drago7 kaže...

Već je poznato da će R700 na sebi imati dva odvojena GPUa. Poznato je i da je dosad komunikacija između dva gpua bila omogučena preko PLX čipa koji je davao max propusnost od 8GB/sec.

Međutim, u R700 ta dva GPU-a neće komunicirati preko PLX čipa, nego direktno preko GDDR5 memorije, što povečava bandwith za nekih 20 puta u odnosu na prethodna rješenja, znači nekih 160GB.

Po mom mišljenju ovo je izuzetna prednost, jer bi se na taj način omogućilo da sustav vidi dva čipa kao jedan veliki, što dalje za sobom povlači puno bolje skaliranje snage nego u slučaju PLX ili nvidia SLI čipa.

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=285719

Upravo tako.
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

jos cemo se mi iznenadit kak ce se ati dic iz polumrtvih

imali su krizu prosle 2 godine al ce ati bit zmaj samo kad se malo osnaze

em su jeftiniji za to kaj dobivas em imaju (bar po meni) neku tradiciju

a nvidija lupi graficke urnebesne cijene a dok padne cijena padne i kvaliteta

nvidija visoko leti al ce past kad ati uzme maha

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lebo1 kaže...
Psiho246 kaže...
naxeem kaže...
Psiho246 kaže...
lebo1 kaže...

9800GX2?
 Ok, za mene 9800gx2 nije nova kartica jer se sastoji od dvije 8800gts 512 MB, arhitektura stara gotovo dvije godine, ali nije važno, trenutna generacija, neki su skontali šta sam mislio reći, za par tjedana izlazi nova generacija pa sam mislio da je ova sadašnja već sada prošla, serija 9 uopće nije ništa značajno nova u odnosu na seriju 8, to ti je kao u auto industriji kada npr. Mazda seriju 6 nakon par godina samo malo izmjeni- kozmetičke prirode ništa više.
 serija 9xxx nije ni postojala
kaj je to uopce serija s 3 modela grafickih
pogledajte 8 i 7 seriju .imaju pregrst grafulja a ne 3
Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
I'm writing my will, on a three dollar bill
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

99% je sigurno da je ATI namjerno puštao dezinformaciju o 480 shader procesora, jer bi pravi broj  trebao biti duplo veći, tj. 800 SP-a.

Ako je ova informacija točna Nvidia s pravom može biti zabrinuta, jer je RV770 onda the monster, a da ne govorimo još o x2 verziji.

Međutim, ostaje pitanje kako ati može postići tako nisku cijenu za GPU koji ima vise od 1.4 milijarde tranzistora.  

Drugo pitanje je koliko će doista struje trošiti takav gpu. Cifra od nekih 150 wata čini se gotovo nevjerojatnom.

A ono što posebno bode u oći je da na slabijem modelu sa također 800 SP-a stoji jednoslotni hladnjak.

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=6405&Itemid=1

http://www.bit-tech.net/news/2008/06/05/amd-hd-4850-rv770-gpu-die-shot/1

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2008 13:45 (drago7).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1.4 milijarde bi trebao imati X2, znači 2x 800 i kusur milijuna.

Također, tim koji razvija F@H klijent je potvrdio 480sp-a. Sad, postoji priča da čip ima 480sp-a za grafiku + 320sp-a za fiziku, al  to je već malo teže pojmljivo. Količina dezinformacija/poluinformacija je tolika da od šume nije moguće vidjeti drva.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2008 14:06 (stef).
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

4870X2 ... nece sad odmah izac na kraju mjeseca ?!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
drago7 kaže...

99% je sigurno da je ATI namjerno puštao dezinformaciju o 480 shader procesora, jer bi pravi broj  trebao biti duplo veći, tj. 800 SP-a.

Ako je ova informacija točna Nvidia s pravom može biti zabrinuta, jer je RV770 onda the monster, a da ne govorimo još o x2 verziji.

Međutim, ostaje pitanje kako ati može postići tako nisku cijenu za GPU koji ima vise od 1.4 milijarde tranzistora.  

Drugo pitanje je koliko će doista struje trošiti takav gpu. Cifra od nekih 150 wata čini se gotovo nevjerojatnom.

A ono što posebno bode u oći je da na slabijem modelu sa također 800 SP-a stoji jednoslotni hladnjak.

Ako je to istina onda nVidia nema sta traziti s gtx280Cool
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

0 0 hvala 0
17 godina
Lion King kaže...
drago7 kaže...

Ako je to istina onda nVidia nema sta traziti s gtx280Cool
 Nebi reko, ako ATI potuce Nvidiu u performansama, Nvidia ce vjerojatno drasticno spustit cijene i postati novi Bang for Buck, sto je dosad bio ATI.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
neaktivan
RV770 ipak u TEK lipnju

Evo ga, radeon 4870 VS geforce 9800GTX, razlika je nekih 40% u korist radeona.

Premala razlika za karticu koja ima 800 SP nasuprot 128 SP kod 9800gtx

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=287373

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
drago7 kaže...

Evo ga, radeon 4870 VS geforce 9800GTX, razlika je nekih 40% u korist radeona.

Premala razlika za karticu koja ima 800 SP nasuprot 128 SP kod 9800gtx

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=287373

Broj SP-a nije usporediv. Drugačija je arhitektura, clock, itd. 
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice