Radi se o xfx radeon 7850 2gb verziji staroj cca 3-4 godine.
Na ekranu se odjedom pojavio full sivi screen i zvuk je zastekao u nekakav loop.
Poslije reseta na ekranu pise "Cannot display this video mode, change computer display input to 1920x1080@60Hz"
Kada ustekam kabal na integriranu graficku radi normalno.
Ista stvar se dogodila prije par dana i proradilo je samo od sebe i poslije toga sam updateo drivere.
Edit: bio sam i odvrtio furmark cca 10ak min poslije prvog puta nije se bila crashala
Thoughts?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj sa laganim koracima , probaj zamjeniti termalnu pastu sa nekom kvalitetnom pa probaj onda , ovisi kakve su ti temp. ,dalje mozes probati sa drukcijim driverima , mozes probati Flashati bios to ti je vec pred zadnji korak , a ako se i dalje bude ti to dogadalo u peć s njomna 200 stupnjeva/9 min ALI TO TI JE ONO AKO BAS NISTA JOJ NE POMAZE :D ......... LP ;)
Bios ako radis mozes naci na ovoj stranici za svaku grafu i dalje sljedis korake sa YT :D
Probao sam ju testirati kod frenda na pcu, bacila artefakte.
Stavio u pećnicu, kondenzatori krenuli pucat nakon par minuta
ggwp, sad je mrtva sigurno
Ako se privremeno hoće produljiti život grafičkoj kartici, onda treba skinuti hladnjak i vrućim zrakom nakratko termalno šokirati samo GPU. Tako se ništa drugo na kartici ne bi oštetilo.
What's done is done.
Dobro je znati za ubuduće. I ako će još nekome koga znaš pasti na pamet da to ide raditi. Ovo što se tebi dogodilo je rijedak slučaj, ali eto... Dogodilo se.
Jel mi se čini il se ova rozna plastika počela topit/deformirat, teško je vidjeti na slici? Da to nije bilo malo duže od par min ili prevelika temp?