Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 4.646
|
čitano: 917.839
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Inochulum kaže...
MEGATAMA kaže...

Skinuo update za Cyberpunk,Ray rekonstrukcija uistinu radi cuda.Sad to sveukupno u path trace varijanti izgleda puno stabilnije,bistrije i detaljnije.

Ovo ti gledam setup kolega, i zanima me jel' ti osjetan bottleneck sa 8700 procesorom? 

Jer ja sa 8700k na 5ghz ne mogu napuniti 7800xt na CPU zahtjevnijim igrama. 1440p rez. Starfield, cp, bf2044... Doduše, dade se napucati detalje i nabit usage ali pošto ciljam 100+ fps... 8700k ne ide. 

Imao sam do prije 3 dana 8700, na 1440p je valjda svaka igra u teskom Bn, inace se igram iskljucivo na 4k i tu ima par naslova gdje gpu usage zna padati do recimo 80-90%, ispod toga nikad. Pogotovo ako idem smanjivati detalje. Za 4070+ i taj rang treba min 12g cpu

12 godina
Rasprava o grafičkim karticama

7900xt,6950xt ili 4070ti?

BBall,Tech,Ink....all the way....
Moj PC  
0 0 hvala 0
21 mjesec

7900xt eventualno zbog rama i većih standardnih fps-a, 4070ti za rt-dlss-nisku potrošnju i ostale fićre. 6950xt ak' nemaš love za prve dvije. My 2¢

Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
mariolla79 kaže...

Realno...sad kad sam vidio kako moze izgledat AAA igra uz Path Trace na rtx3080 definitivno rtx4070ti koja je jos naprednija i podrzava full set DLSS 3.5 featursa.

16 godina
mariolla79 kaže...

Danas uzet amd grafu uz ovako brz razvoj tehnologije je bacanje love.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
11 godina
dery kaže...

Danas uzet amd grafu uz ovako brz razvoj tehnologije je bacanje love.

forumaš:

15 godina

Nebi se štel mješati, jako rijetko nekome preporučam kaj da kupi uz dostupne informacije. 

Ja znam, kaj meni paše a više sam puta ponovo da mi je ovo zadnji komp bilo intel, nvidia ili amd.

Ide se na buduću konzolu, ovjerio sam to kod javnog bilježnika.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 mjeseci
Boris grozni kaže...
Inochulum kaže...
MEGATAMA kaže...

Skinuo update za Cyberpunk,Ray rekonstrukcija uistinu radi cuda.Sad to sveukupno u path trace varijanti izgleda puno stabilnije,bistrije i detaljnije.

Ovo ti gledam setup kolega, i zanima me jel' ti osjetan bottleneck sa 8700 procesorom? 

Jer ja sa 8700k na 5ghz ne mogu napuniti 7800xt na CPU zahtjevnijim igrama. 1440p rez. Starfield, cp, bf2044... Doduše, dade se napucati detalje i nabit usage ali pošto ciljam 100+ fps... 8700k ne ide. 

Imao sam do prije 3 dana 8700, na 1440p je valjda svaka igra u teskom Bn, inace se igram iskljucivo na 4k i tu ima par naslova gdje gpu usage zna padati do recimo 80-90%, ispod toga nikad. Pogotovo ako idem smanjivati detalje. Za 4070+ i taj rang treba min 12g cpu

Za 4k vjerujem da ide u većini slučajeva grafika na 95 plus posto. No kad se razmaziš sa 144hz još od negdje 2013. oči me bole kad je fps ispod 100tke.

Evo taman stigao 7800x3d pa složim to večeras da vidim razliku. Team red here I come. Moram priznat, kao prilično zagriženi Intel nvdia fan zadnjih 10g, s gustom sam kupio AMD grafu i procesor. Grafa me došla sramotno malo u usporedbi sa našim cijenama. 540$ iz Amerika. 

16 godina
Inochulum kaže...

Moram priznat, kao prilično zagriženi Intel nvdia fan zadnjih 10g, s gustom sam kupio AMD grafu i procesor. Grafa me došla sramotno malo u usporedbi sa našim cijenama. 540$ iz Amerika. 

Pokloni to punici uzmi sebi intel/nevidiju.

12 godina

Zsnima me samo fiture prof za 3 god da ju imam

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mariolla79 kaže...

Zsnima me samo future prof...

to sve nas zanima

16 godina
mariolla79 kaže...

Future proof od tih za iduče tri god ti je najmanje amd ali čak ništa od toga mislim. Ispod rtx4080 ništa.

17 mjeseci
protjeran
mariolla79 kaže...

Samo zbog 12GB vrama nisam siguran za 3 godine, 2 sigurno bude dobra za ultra postavke na 1440p, nove igre znaju fino potegnut a UE5 tek dolazi na velika vrata i ocekuje se svakako skok u potrebi vrama-a.

Da se mene pita kupio bi polovnu rtx 3090 za 600-650e i prst u uho, to su ionako podjednako jake grafe ali si na 3090 osiguran sa 24GB vrama ali nemas Frame Generator ako te to zanima. Dobro bi bilo piknuti i 3090ti pošto su na tržištu manje od godinu i pol dana ali ih nema po oglasnicima.

12 godina

Da se normalno igram na 2k barem 2:god

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kupovati novu grafu bez frame gena danas je nekako rizično. Vidiš da i AMD izbacuje pandan uskoro.. doduše to bi moglo raditi i na 3090 ako bude kako kažu.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da ima 16gb 4070ti nebi ni razmisljao o amd

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 mjeseci
protjeran

Da ti olakšam, nova serija od Nvidia-e dolazi tek 2025. dotle ce pumpati rtx 40 seriju na max sa drajverima i svime a to je skoro 2 godine i do tada ce 4070ti sigurno biti fantastična grafa za 1440p. A tada opet prodaš dok imas jos garancije na njoj i doplatiš za neki novi mid range. Moguce najbolja solucija po meni...

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
mrsmith kaže...

Kupovati novu grafu bez frame gena danas je nekako rizično. Vidiš da i AMD izbacuje pandan uskoro.. doduše to bi moglo raditi i na 3090 ako bude kako kažu.

AMD frejm gen daje na sve grafe, nvidia i amd. Tak da nema frke za buduće igre. 

16 godina
mariolla79 kaže...

Da ima 16gb 4070ti nebi ni razmisljao o amd

Ako sad cyberpunk sa path rt na 4K uzima 10gb vrama koja bi to igra mogla ubuduće povuč više na 1440p. Jedino to mogu neoptimizirana govna koja će svaki gpu sjebat.

12 godina

Upravo u linksu,,red devil 7900xt je ogromna,ali stane u case....i jegtinija za 70eura od 4070ti i ima 6 mjeseci vise garancije ahhh...neodlucan sam...odoh u adm vidjet gamerock...na 4070ti nema problema s 12 pin strujnim adapterom

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.9.2023 16:08 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Pa kupi ju, nije to loša grafa

Taraba WoW
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mariolla79 kaže...

Upravo u linksu,,red devil 7900xt je ogromna,ali stane u case....i jegtinija za 70eura od 4070ti i ima 6 mjeseci vise garancije ahhh...neodlucan sam...odoh u adm vidjet gamerock...na 4070ti nema problema s 12 pin strujnim adapterom

pa kud u najskuplji dućan

12 godina

Pa jeftinija od gameeock nv i od taichi 7900

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci
protjeran
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Znam da cete me popljuvat,dobio ovu za 900...uzimao radi izgleda isto model..1036 je gamerock..uzeo nakraju amd,jos i starfield premium kad legne...ak links nece dat saljem mail amd-da sam samo radi igre kupio 7900 hahahahahahhah

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.9.2023 18:14 (mariolla79).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
@Mariolla lega.. Uzmi si 7900xt preko neta,isprobaj ju, ako nisi zadovoljan vrati ju i uzmi si 4070ti..

Ove pizd f proof grafe su mazanje ociju i kenjanje bezveze,pol ekipe u ovom topicu , upgradea grafe izlaskom nove generacije... I ti si ko ja imo 3070 grafu, i sad ides na 7xxx/4xxx grafu . Tako da uzmi sta ti pase, iovako 5xxx serija izlazi 2025g a Amd sigurno nece prije njih izbaciti 8xxx seriju ...
R33mba#2892
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Uzeo ju ja u ducanu...znam dobro gazdu,radio u sestrindkoj firmi aitopartes pa mislim da nece bit problema s zamjenom 😂

Ak bu radila kak spada ova 7900 onda je 2 god kod mene,za bozic se pocastim mozda s 5800x3d ili am5 mbo,rami i proc

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.9.2023 18:17 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Tak i onak nikad na nvidi nisam palo sve te ficure,nego plug and play,raw performance mi je bitniji...vidjet cemo...za sad je ok...sat vremena starfielda,nema onih sitnih trzajcica kao na 3070ti,vidjet cemo ostale igre sutra

Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina

Ova Ray rekonstrukcija je bas ogroman skok za kvalitetu prikaza Ray/Path tracea a performanse su cak i bolje nego prije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Di se to moze igrati?

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice