RAM vs Video RAM

poruka: 5
|
čitano: 1.579
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RAM vs Video RAM

Imam jedno pitanje

Na kompu imam 2 GB RAM memorije, a to je i maksimalno kolko mi maticna podrzava. Igre se ne izvode kak treba (mislim da je zbog premalo RAM-a).

Da li bi neka bolja grafa od one koju imam mozda mogla kompenzirati taj nedostatak? Ne koristim prezahtjevne igre, uglavnom sportske, a nisam jos za investiciju kupnje

nove maticne.

Bio bi zahvalan na tuđem misljenju :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 13:54 (bobo8).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: RAM vs Video RAM

Bolja grafička uz taj procesor i 2gb rama, nebi značila ništa.

14 godina
neaktivan
RAM vs Video RAM

Kao sto je kolega rekao ne isplati ti se investirati u tu konfiguraciju, stedi pare za novu.

clock2much

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: RAM vs Video RAM

Potrazio sam na netu i stvari stoje ovako: Tvoja ploca ASRock 4CoreDual-Vista ima northbridge VIA PT880 Ultra koji po specifikacijama prepoznaje maksimalno 4GB RAM-a, ali ASRock je na tu plocu integrigao 4 memorijska slota i to ovako: 2xDDR2 @ 667/533MHz (zuti) i 2xDDR @ 400/333/266MHZ (plavi), dakle u vrijeme prelaska s DDR-a na tada osjetno skuplji DDR2 implementirali su podrsku za oba ali i podjelili maksimum VIA-inog PT880 Ultra sa maksimalnih 4GB RAM-a na 2GB za DDR i 2GB za DDR2.

Na nekim forumima navodi se pokusaj "alternativnim BIOS-ima" rjesiti problem ali nitko ne potvrdjuje uspjeh i TAKOVU OPCIJU NI JA NIKAKO NE PREPORUCUJEM (samo na izricito vlastitu odgovornost)! 

Ostatak koniguracije; P4@3.4GHz i grafika ATI HD 4670 (ne pise AGP ili PCI-E) tvoja ploca definitivno bootlenecka jer ploca ima dva graficka slota; AGP 8X i PCI-E ali PCI-E NA SAMO 4x?; sto znaci da ploca bootlenecka grafiku  bila ona AGP ili PCI-E verziji!

Savjet: iz te ploce iz prelaznog doba (DDR>DDR2 I AGP>PCI-E) izvucen je maksimum, ako je kartica PCI-E (onda je to PCI-E ver. 2.0 16x) verzije zamijeni plocu+proc za noviju generaciju tada mozes dodati i RAM-a i iskoristiti puni potencijal grafike (jer i procesor je na granici). Imaj u vidu i ovo: skok sa 1GB RAM-a na 2GB je "velik" (govorim da promijenis plocu+proc), a sve navise su razlike u samo nekoliko postotaka odnosno da li ces aplikaciju pokrenuti ili ne, grafa na drugoj ploci (razlog argumentiran) moze "dosta" vise, ali pitanje je isplativosti!

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 15:50 (Hardwhelper!!!).
16 godina
neaktivan
RAM vs Video RAM

Hvala na pomoci :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice