Preporuka graficke kartice

poruka: 73
|
čitano: 8.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Preporuka graficke kartice

Ne znam sta ce ti taj e8500 kad je isti kao e8400 a skuplji......ima samo 0.16GHz vise sto je nista na perfomanse

16 godina
neaktivan
troublemaker kaže...

Krivo,totalno krivo i ti nisi prvi koji to melje a nije vidio,ajmo za početak,znaš li do kolko sma JA svoju 4830 uspio odvrnut? Znaš li kolki je clock potencijal average 4850 kartice?

Samo cu ti rec da recimo na COD4 sa pouključivanim svim gađetarijama koje grafika 1920 nudi stock 4830 = 50 FPSa a 4850 = 56 FPSa,dakle govorimo o stocku ne OCu(s time da je AMD u tom testu isporucio karticu s defektnom 8. simd clustera,kasnije kartice su još podigle performanse za). Neznam kakav si sa vidom....GDJE TI VIDIŠ PROBLEME?!?!?!
 Kad smo kod OC potencijala REFERENTNE HD4850 nemaju OC potencijal zbog svojeg HLAĐENJA.A sve koje imaju zalmanov ili neki drugi hladnjak se dobro OC-aju.UZMI PRIMJER OD XFX-a HD4850 koju bez problema možeš natijerati da radi na taktovima jednakim HD4870.
Razumio bi da kažeš da ova koju ti imaš ima drugačiji čip od HD4850 pa se da bolje OC-ati.Ali pobogu pa to je sve jedan te isti čip.I ja vidim problem u tome što ova dođe samo 100kn manje a nema samo smanjene radne taktove več su i rezali čip.
MICROMAN
17 godina
microman kaže...
 Kad smo kod OC potencijala REFERENTNE HD4850 nemaju OC potencijal zbog svojeg HLAĐENJA.A sve koje imaju zalmanov ili neki drugi hladnjak se dobro OC-aju.UZMI PRIMJER OD XFX-a HD4850 koju bez problema možeš natijerati da radi na taktovima jednakim HD4870.
Razumio bi da kažeš da ova koju ti imaš ima drugačiji čip od HD4850 pa se da bolje OC-ati.Ali pobogu pa to je sve jedan te isti čip.I ja vidim problem u tome što ova dođe samo 100kn manje a nema samo smanjene radne taktove več su i rezali čip.
Jako teško će bilo koju hd 4850 natjerat na 750Mhz....ja imam na svojoj Zerotherma koji slovi kao pristojan, ali opet nema šanse sa stock voltažama ići na 750Mhz......NO way for John Wayne!
e6300@3500Mhz, TT Sonic Tower, TT Soprano, GB 965p ds3, 2x2Gb OCZ @1000MHz, ATI HD 4850 VoltModed 800/2300, Corsair HX520W, HDD SP F1 640gb, HDD SG 320gb , Razer Deathadder, Saitec Eclipse keyboard, Asus "22 LCD Strpljivost nije vrlina, već samo gubljenje vremena!
16 godina
neaktivan
Wiz3m4n kaže...
microman kaže...
Jako teško će bilo koju hd 4850 natjerat na 750Mhz....ja imam na svojoj Zerotherma koji slovi kao pristojan, ali opet nema šanse sa stock voltažama ići na 750Mhz......NO way for John Wayne!
 Ja svoju mogu stavit na 710Mhz BEZ DIZANJA VOLTAŽE.
MICROMAN
17 godina

da, ali ne i na 750Mhz!!!!!

e6300@3500Mhz, TT Sonic Tower, TT Soprano, GB 965p ds3, 2x2Gb OCZ @1000MHz, ATI HD 4850 VoltModed 800/2300, Corsair HX520W, HDD SP F1 640gb, HDD SG 320gb , Razer Deathadder, Saitec Eclipse keyboard, Asus "22 LCD Strpljivost nije vrlina, već samo gubljenje vremena!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wiz3m4n kaže...

HAHA koja razlika 40Mhz=100FPS-a.LOL.A nek netko proba HD4830 natijerat na 710Mhz bez dizanja napona.
MICROMAN
17 godina

Čekaj si ti neko djete ili šta....pa rekao si da se kartice sa aftermarket kulerima bez problema natjeraju na brzinu jednakom kod modela HD 4870, a to je tih 750MHz.....ja ti samo pokušavam objasniti da to nije istina.....žišku????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wiz3m4n kaže...

Čekaj si ti neko djete ili šta....pa rekao si da se kartice sa aftermarket kulerima bez problema natjeraju na brzinu jednakom kod modela HD 4870, a to je tih 750MHz.....ja ti samo pokušavam objasniti da to nije istina.....žišku????

Ja nigdje nisam napisao da  se može na 750Mhz bez promijene napona.Samo sam napisao da ide BEZ PROBLEMA ako imaš bolje hlađenje poput XFX-ove ili Toxic
MICROMAN
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 21:26 (microman).
17 godina
microman kaže...
 Napisao si bez problema......pogledaj si gore.....bez problema znači stock, to jest bez problema bi bilo da ti treba samo osnovan alat za OC.....voltažu na HD 4850 možeš jedino mjenjati flashanjem biosa, što baš i nejde pod " bez problema"....a ako već ubrajaš flešanje bez problema onda ču ja reći da sam ja uz sve to i bez problema se j*** da stavim varijabilne trimere i da joj dignem voltažu za još +0.3 te da sam sada zbog stock kulera zapeo na 800MHz....i po tebi bi to sve bilo bez problema.....ajde ne lupaj gluposti!

Evo ti link.....730 je max....čak i za Toxic verziju
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 21:32 (Wiz3m4n).
16 godina
neaktivan
Wiz3m4n kaže...
microman kaže...
 Napisao si bez problema......pogledaj si gore.....bez problema znači stock, to jest bez problema bi bilo da ti treba samo osnovan alat za OC.....voltažu na HD 4850 možeš jedino mjenjati flashanjem biosa, što baš i nejde pod " bez problema"....a ako već ubrajaš flešanje bez problema onda ču ja reći da sam ja uz sve to i bez problema se j*** da stavim varijabilne trimere i da joj dignem voltažu za još +0.3 te da sam sada zbog stock kulera zapeo na 800MHz....i po tebi bi to sve bilo bez problema.....ajde ne lupaj gluposti!

Evo ti link.....730 je max....čak i za Toxic verziju
 Znači po tebi svako FLASH-anje BIOSA je problem.To nije nikakav problem ako znaš šta radiš i ako to ne radiš direktno iz winsa.A naravno da je svaki OC(SA DIZANJEM VOLTAŽE ) ili FLASH-anje bisoa rizik.Ali zato nije problem.Jer da je problem nebi to nitko radio.To je problem samo onima koji neznaju šta rade i koje su posljedice toga šta rade.
MICROMAN
17 godina

Jesi ti flešo svoju???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gamer1911 kaže...

Definitivno Q6600+HD4870

Super grafička!
Ali jedna važna stvar...
Obavezno treba posložiti memorijske module da rade u "dual channel" modu,  znači nabaviti višestruke identične  RAM module.
Tko se ne kuži u hardver logično bi uzeo jedan veći modul a ne 2 ili 4 manja.
Povećanje brzine memorije i   hard diska (veliki disk) se osjeti puno više nego   recimo dogradnja   Athlona X2 sa 4500 na 6000. 
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Wiz3m4n kaže...

HAHA koja razlika 40Mhz=100FPS-a.LOL.A nek netko proba HD4830 natijerat na 710Mhz bez dizanja napona.

750 bez dizanja napona....XFX,a u Begešu lik uspio na 775.....nuff said. EOD.
Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice