Pomoć oko voltaže HD XFX 6870 Fual Fan

poruka: 23
|
čitano: 4.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć oko voltaže HD XFX 6870 Dual Fan

Pozdrav svima!

Imam AMD Radeon XFX HD 6870 1GB GDDR5 Dual Fan x2 ( CrossFire )

Kartice odlično rade, ali želio bi ih iskoristit 100% tj. clockati ih. Problem je u tome da u MSI Afterburner-u ne mogu mjenjat voltažu. Editirao sam CFG file i prebacio s 0 na 1, resitirao Afterburner ali i dalje se ne mogu mjenjat voltaže.

Pokušao sam i sa navedenim tutorialom, ali bezuspješno {#}

Tutorial koji sam koristio

Ako netko zna kako se mjenja voltaža na tim karticama bio bih mu jako zahvalan na pomoći {#}

Model NO: HD-687A-ZD

Part NO: HD-687A-ZDDC

Hvala svima,

Lp! {#}

EDIT ( za iskusnije {#} ): znači ipak bi trebao Flash-at B.I.O.S od npr. ASUS-ove HD 6870 jelda? Ako netko zna detaljno kako se to radi, ili je već radio može mi pomoći?? Molim pomoć od iskusnih da ne shebem kartice {#}

Hvala {#}

XFX HD 6870 XFX HD 6870
XFX HD 6870 XFX HD 6870
Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 13:40 (Stolnik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ocito jos nisi probao moj tutorijal - nema kom nije upalilo {#}

evo pa klokaj{#} :

Najlakse ti je ''rucno'' u profilima od catalysta - netreba nikakv program:

OVAKO IDE:

prije svega izađi u task manageru iz CCC

klikni opciju U CONTROL PANELU folder options / View 

nakon toga omogući da se vide: 

Show hidden files, folders and drives 

i odznači: 

Hide protected operating system files (Recommended) 

Klikni, Apply 

Pojavit će ti se puno kojekakvih foldera (sakrivenih), 

Idi u: 

c / users / tvoj profil / 

AppData / Local / ATI / ACE / Profiles  

STAVLJAM TI SLIKU U PRILOG NA KOJOJ JE POKAZANO STO TREBAS PROMJENIT, 

NAKON TOGA KLIKNI File / save u gornjem ljevom kutu. 

Izađi van iz svega ! 

Ponovno otvori AMD Vision Engine Control Center i napon ti je podesen

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 21:47 (PR0MATRAC).
Moj PC  
1 0 hvala 3
14 godina

Hvala ti, sve sam napravio kako si rekao. Ali gdje ja sad mogu pogledati trenutnu voltazu kartica?

Ja u Catalystu nemam opciju Power, a kod tebe je.

A u GPU-Z mi VDDC kaze 1.175V ( tako je bilo i prije, znaci ipak ne radi? {#}{#}{#})

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 0:06 (Stolnik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Pomoć oko voltaže HD XFX 6870 Fual Fan
Stolnik kaže...

Hvala ti, sve sam napravio kako si rekao. Ali gdje ja sad mogu pogledati trenutnu voltazu kartica?

Ja u Catalystu nemam opciju Power, a kod tebe je.

A u GPU-Z mi VDDC kaze 1.175V ( tako je bilo i prije, znaci ipak ne radi? {#}{#}{#})

ne - radi ti sigurno - gpu z je slijep {#} 

a sad ozbiljno skini gpu shark i pogledaj bit ce ti ovako

ili probaj klokati pa ces vidjeti da ti se nece rusit - mozes ti i na 1250 ali obavezno nek bude sve po uputama ni kod mene gpu z nevidi pa koristim gpu shark

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 1:14 (PR0MATRAC).
14 godina

probao i ja tu metodu gpu shark kaze isto kao i prije

R3MZ1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PR0MATRAC kaže...

Ništa s toga prijatelju, ne radi. Skinuo sam GPU Shark i on kaže 1175 {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 13:37 (Stolnik).
13 godina
protjeran
Stolnik kaže...
PR0MATRAC kaže...

onda si nesto krivo napravio - mora ti radit jer mjenas file iz kojeg se loadaju postavke za rad grafe - pitenje: jesi li nakon te promjene ukljucio catalyst (desni klik na desktop i najgornja opcija) jer sa time loadas taj postav i druga stvar dali si nakon pravljenja toga postava ukljucivao koji program za over clockanje prije nego si mjerio sa gpu - sharkom

redoslijed: promjeni postavke kao u tutorijalu, spremi to, izađi van iz svega, klini desni klik na radnu povrsinu pokreni catalyst (SAMO JEDNOM KLIKNI - CATALYST TREBA RADIT SAMO U POZADINI) nakon toga ga nepokreci vise i izmjeri napon i vidjet ces da ti je postavljen - ako zelis klokati na ove postave klokaj iskljucivo sapphire trixxom jer drugi programi overWrightaju taj napon i vrate ga na stock - bitno ! sapphire trixx pokrenuti nakon sto je postav napravljen nesmije radit za vrijeme pravljena postava - i na kraju koristi gigabyte oc gouru II za podizanje napona ako nicim drugim neuspijes iako je ovo sa trixxom i porfilima najjednostvnije ja sam pomocu toga izmuzao hd 7850 iako joj je napon bio ''kao zakljucan''

17 godina

Što se mene tiče, najvjerovatnije je zaključano u samom biosu, skineš si RBE(Radeon Bios Editor) i modificiraš ga po svojoj volji i onda flash-aš kartice.

Ali ja nebi ništa clockao...

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Firefly - checked | Babylon 5 - checked
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
PR0MATRAC kaže...
Stolnik kaže...
PR0MATRAC kaže...

onda si nesto krivo napravio - mora ti radit jer mjenas file iz kojeg se loadaju postavke za rad grafe - pitenje: jesi li nakon te promjene ukljucio catalyst (desni klik na desktop i najgornja opcija) jer sa time loadas taj postav i druga stvar dali si nakon pravljenja toga postava ukljucivao koji program za over clockanje prije nego si mjerio sa gpu - sharkom

redoslijed: promjeni postavke kao u tutorijalu, spremi to, izađi van iz svega, klini desni klik na radnu povrsinu pokreni catalyst (SAMO JEDNOM KLIKNI - CATALYST TREBA RADIT SAMO U POZADINI) nakon toga ga nepokreci vise i izmjeri napon i vidjet ces da ti je postavljen - ako zelis klokati na ove postave klokaj iskljucivo sapphire trixxom jer drugi programi overWrightaju taj napon i vrate ga na stock - bitno ! sapphire trixx pokrenuti nakon sto je postav napravljen nesmije radit za vrijeme pravljena postava - i na kraju koristi gigabyte oc gouru II za podizanje napona ako nicim drugim neuspijes iako je ovo sa trixxom i porfilima najjednostvnije ja sam pomocu toga izmuzao hd 7850 iako joj je napon bio ''kao zakljucan''

Izmjenio sam Profiles file kako si mi rekao. Onda sam upalio CCC da samo radi u pozadini, znači nisam ga pokrenuo i onda sam pokrenuo GPU Shark da vidim voltažu i dalje kaže 1.175v {#}

Sad nisam nigdje zeznuo ne?

14 godina
Hyperion kaže...

Što se mene tiče, najvjerovatnije je zaključano u samom biosu, skineš si RBE(Radeon Bios Editor) i modificiraš ga po svojoj volji i onda flash-aš kartice.

Ali ja nebi ništa clockao...

Skinuo sam program, pokrenuo, ali ne mogu ništa unijeti?!? {#}

17 godina
odjavljen

Ne mogu ti pomoći oko tvojeg problema ali nisam mogao prešutjeti "voltažu". Nije "voltaža" nego napon. Hvala.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 17:45 (Kordy).

7 0 hvala 3
15 godina
protjeran

Sapphire Trixx -> Board Power Li -> povećanje TDP-a kartice do 20%

https://www.sapphireselectclub.com/ssc/TriXX/TriXX.aspx

HiS Digital iTurbo 

http://www.hisdigital.com/un/download.shtml

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
protjeran

Izmjenio sam Profiles file kako si mi rekao. Onda sam upalio CCC da samo radi u pozadini, znači nisam ga pokrenuo i onda sam pokrenuo GPU Shark da vidim voltažu i dalje kaže 1.175v {#}

prema svemu sudeci sve si napravio ok - ajd pogledaj jednu stvar - vrati se u taj file profiles i pogledaj dali ti se u njemu vratio napon na 1.175 - nakon sto si napravio sve po tutorijalu i pokrenuo CCC - 

(jesi li izasao iz ccc u task manageru prije promjene profiles filea)

i jesi li pokusao mjenjati napon sa gigabyte oc guru II programom

14 godina
PR0MATRAC kaže...

prema svemu sudeci sve si napravio ok - ajd pogledaj jednu stvar - vrati se u taj file profiles i pogledaj dali ti se u njemu vratio napon na 1.175 - nakon sto si napravio sve po tutorijalu i pokrenuo CCC - 

(jesi li izasao iz ccc u task manageru prije promjene profiles filea)

i jesi li pokusao mjenjati napon sa gigabyte oc guru II programom

Evo skini file i pogledai, ništa se nije promjenilo sad, ali prvi put se dodao još jedan CoreVoltage i tamo je bilo 1175

Killao sam CCC u TaskManageru, probao sam s GigaByte programom i mogao sam samo spustat napon, povečavat nisam mogao.

17 godina

Prvo moras upalit gpu-z i s njim izvuc bios sa kartice. Onda upalis rbe i loadas taj bios tamo i onda tek uredujes bios taj. Kad si gotov save-as ga stavis na bootable stick sa atiflash-om i flashas karticu. Brijem da je ovo malo previse za tebe...

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Firefly - checked | Babylon 5 - checked
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Hyperion kaže...

Prvo moras upalit gpu-z i s njim izvuc bios sa kartice. Onda upalis rbe i loadas taj bios tamo i onda tek uredujes bios taj. Kad si gotov save-as ga stavis na bootable stick sa atiflash-om i flashas karticu. Brijem da je ovo malo previse za tebe...

Flash-ao sam si ASRock-icu i frendu grafu ( makar na posve drugi način ) tako da cu i ovo, bez brige :D
14 godina
Hyperion kaže...

Kad editiram BIOS i želim ga spremiti, kaže mi da ne mogu? Jel postoji neki način da se program "otključa"?!?

EDIT: uspio sam
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 21:15 (Stolnik).
17 godina

Sad sam vidio PM, ovako meni je uvijek isti problem kao i tebi, koju god karticu testirao nikad napon nije iz prve dostupan... Ja ga riješim tako da uklonim catalyst i instaliram original driver koji dolazi sa karticom i bez uklanjanja ga pregazim sa najnovijim catalystom...

Što se tiče afterburnera stavim u cfg 1 za eula i 1 za uključit neslužbeni overclock pa pri pokretanju afterburnera pita da prihvatiš eula sa yes, u samom programu ima opcija za uključiti kontrolu i monitoring napona ali ne funkcioniraju dok god ne editiram cfg

nakon toga imam napon u afterburneru

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Cele303 kaže...

Sad sam vidio PM, ovako meni je uvijek isti problem kao i tebi, koju god karticu testirao nikad napon nije iz prve dostupan... Ja ga riješim tako da uklonim catalyst i instaliram original driver koji dolazi sa karticom i bez uklanjanja ga pregazim sa najnovijim catalystom...

Što se tiče afterburnera stavim u cfg 1 za eula i 1 za uključit neslužbeni overclock pa pri pokretanju afterburnera pita da prihvatiš eula sa yes, u samom programu ima opcija za uključiti kontrolu i monitoring napona ali ne funkcioniraju dok god ne editiram cfg

nakon toga imam napon u afterburneru

Ja stalno imam Bad Luck s naponom na grafama {#}

Ja sam sve podesio u CFG fileu za Afterburner i dalje ne mogu mjenjat napon {#}

EDIT: probao to s Driver-ima i ništa...nek sve ide u 3pm

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 17:29 (Stolnik).
16 godina
neaktivan

Posto vidim da je gotovo sve isprobano, postoji mogucnost da je XFX zamijenio regulator napona s nekim koji ne podrzava podesavanje napona...

Vec samim pogledom na karticu mozes vidjeti da nije referentni dizajn i da je XFX koristio drugacije mosfete

1 0 hvala 1
14 godina
Quake6 kaže...

Posto vidim da je gotovo sve isprobano, postoji mogucnost da je XFX zamijenio regulator napona s nekim koji ne podrzava podesavanje napona...

Vec samim pogledom na karticu mozes vidjeti da nije referentni dizajn i da je XFX koristio drugacije mosfete

Znači, nemoguče je mjenjat napon ili bi s drugim BIOS-om mogao regulirat napon?

16 godina
neaktivan
Stolnik kaže...
Quake6 kaže...

Znači, nemoguče je mjenjat napon ili bi s drugim BIOS-om mogao regulirat napon?

Ako cip za regulaciju napona ne podrzava softversku regulaciju, da stavis ne znam ciji bios ne bude pomoglo ;)

12 godina
neaktivan

@Quake6 - poslao sam 2 PM-a. Ako stigneš - odgovori (radi se o starijem oglasu).

Sori na off topicu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice