Pomoć! Crk'o kondenzator na 8800 GT, gdje popravit

poruka: 18
|
čitano: 6.931
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoć! Crk'o kond.na 8800 GT, gdje popraviti?

Pozdrav svima,

imam pitanje točnije zamolbu za pomoć, ponajviše uvjetovanu lovom, tj. manjkom iste. Na grafičkoj 8800 GT napuhnuo se jedan od kondenzatora (470, 16V), što je vjerujem razlog zbog kojeg se komp počeo smrzavati kod bilo kakve 3d zadaće... jednostavno krene s par pink ili zelenih kvadratića po ekranu i onda se sve smrzne s gomilom tih kvadratića, mrlja, točkica...

Razmišljao sam i razmišljam još uvijek o nabavki nove kartice, nešto tipa hd6770, ali mrzi me platiti skoro 1000 kuna ako za puno manje mogu (možda!) vratiti ovu 8800 gt u život.

Zna li netko možda gdje bih mogao nabaviti takav kondenzator (poslat ću sliku ako treba), u ADM-u su rekli da mogu zamijeniti kond ako donesem drugi, ali ne znam gdje doći do točno takvog "uspravnog" kondenzatora (bez da se naručuje izvana, jer trebam samo taj dio). Zahvaljujem na pomoći!

LP,

T

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

daj nam sliku.. nisi napisao jel 470µF (mikro farada) ili 470mF (mili) 

nešto ovako?

Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pošalji ju don kihoty-u i daj mu 30,40kn za ćevape. Gladan je siguran sam uvijek. {#}

Cemetary gates
Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina

U Chipoteci drže svakakve kondenzatore, pogledaj kod njih. Imaš ih u Zagrebu i u Osijeku.

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć! Crk'o kondenzator na 8800 GT, gdje popr
ilija2010lukic kaže...

daj nam sliku.. nisi napisao jel 470µF (mikro farada) ili 470mF (mili) 

nešto ovako?

Hvala ti na odgovoru, sad ću poslikati, piše 470, 16V, vjerujem da se radi o mikrofaradima. Ovo što si linkao nije "stojeći" oblik, ali to valjda nema veze, sve dok je specifikacija u redu nije bitno jesu li nogice ispod ili svaka sa svoje strane.

16 godina
neaktivan

Evo slike, hvala svima na odgovorima.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
tzg kaže...

Evo slike, hvala svima na odgovorima.

Uh, sranje... Imaš u svakom elektroshopu, samo reci elktrolit 470 mikro, 16 volti.

15 godina

i s obicnom lemilicom mozes ga prelemit a ako nemas lemilicu malo veca igla i upaljac isto moze posluzit (bolje sporet) cekas da se zacrveni vrh i lemi nabrzaka xD i pazi na polaritet

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Lacko kaže...

i s obicnom lemilicom mozes ga prelemit a ako nemas lemilicu malo veca igla i upaljac isto moze posluzit (bolje sporet) cekas da se zacrveni vrh i lemi nabrzaka xD i pazi na polaritet

Da, samo treba biti strpljiv jer je višeslojna pločica pa je teško maknuti tinol... Ali netko tko zna lemiti ne bi mu trebao biti problem, to su cake majstora hehe {#}

15 godina

bez problema se to lemi... ja upravo sad lemim po aceru aspire one. Moram odlemljivat diode da ih provjerim jer negdlje baca šort na maticnoj xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Lacko kaže...

bez problema se to lemi... ja upravo sad lemim po aceru aspire one. Moram odlemljivat diode da ih provjerim jer negdlje baca šort na maticnoj xD

Zašto ih moraš odlemit, samo multimetrom drito na njih. Prije će se skratiti neki kondenzator, provjeri njih.

15 godina

zato jer dioda s emjeri izvan strujnog kruga. jer u strujnom krugu je povezana. i moze ti bacat propusnost u oba smjera. tocnije pad napona.

ova jedna je spaljena najveca sad su mi ostale 3 male..

ta najveca je imala padove napona u oba smjera.. kad sam je skinuo i dalje je propustala u oba smjera. onda sam stavio ispravnu diodu. provjerio anravno prije stavljanja. i kad sam zalemio opet padovi napona u oba smjera.. tako da ne mjeri se dok je u strujnom krugu

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Lacko kaže...

zato jer dioda s emjeri izvan strujnog kruga. jer u strujnom krugu je povezana. i moze ti bacat propusnost u oba smjera. tocnije pad napona.

ova jedna je spaljena najveca sad su mi ostale 3 male..

ta najveca je imala padove napona u oba smjera.. kad sam je skinuo i dalje je propustala u oba smjera. onda sam stavio ispravnu diodu. provjerio anravno prije stavljanja. i kad sam zalemio opet padovi napona u oba smjera.. tako da ne mjeri se dok je u strujnom krugu

Uh, nalemit ćeš se ti, puno sreće :)

16 godina
neaktivan

Good news everyone! Kupio novi kondenzator, zamijenio pokvareni, stavio karticu u komp i... artefakti. Od biosa nadalje. Izvadio grafičku i večeas je tutnuo u pećnicu nakon što je iz iste izletjela pizza. 200 stupnjeva, 10 minuta i eto pišem ovo s istom tom 8800 GT u kompu. Vidjet ćemo do kad će trajati, ali zasad sve 5.

1 0 hvala 0
14 godina

470 mF je veći kapacitet od kapaciteta Zemlje 670 puta.

I'm just sayin...

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2011 22:39 (KKristijan).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
KKristijan kaže...

I'm just sayin...

whaaa... {#}

A vidi ovo :)

14 godina
Jakovp kaže...
KKristijan kaže...

I'm just sayin...

whaaa... {#}

A vidi ovo :)

Ne kažem ja da je Zemljin kapacitet velik {#}

Čisto usporedbe radi

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
15 godina
protjeran

Imam te kondezatore, 5 min posla.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice