Overclocking Intel HD Graphics 3000

poruka: 20
|
čitano: 7.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Planiram overclockati intel hd graphics 3000. pa me zanima koji je software najbolji za to. ostale komponente su mi intel core i7-2600k 8gb ram matična ploča: intel h67 express

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

2600k i h67 ploca {#}

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel HD Graphics 3000

neznam bas da će to završit happy endom ... mislim neznam što ti očekuješ od toga 

dobit ces 1 ili 2 fpsa više ali u 2d igrama jer taj chip i 3d nisu na ti ... ( koji ti je razlog OCanja integrirane razlike ?)

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 14:27 (funkstaz).
16 godina
neaktivan

Lose si to isplanirao.. jedino sto ces dobit vece temperature procesora i ako si te srece random restart kompa svako malo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 14:45 (Stavros).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja mislim da na tom chipsetu nema clockanja ni integrisane opste.

Ali ipak provjeri u biosu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 14:46 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FusRoDah kaže...

Planiram overclockati intel hd graphics 3000. pa me zanima koji je software najbolji za to. ostale komponente su mi intel core i7-2600k 8gb ram matična ploča: intel h67 express

Odma odustani u startu to sigurno,{#} klokanje te grafe je nula bodova kak se kaže di si bio kaj si radio ništa fučkaj ga. Kaj je još žalosnije i čudnije u praksi, ista priča je i sa Intel HD 4000 grafom koju su kloknuli za čak 450mhz prema gore i kaj su dobili jedva jedvice 10% bolje performanse.{#}{#}

http://semiaccurate.com/2012/04/23/overclocking-intels-hd-4000/

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan

a ništa onda zadovoljit ću se ovim što imam ;)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Overclockiranje toga ti se ne isplati, to je sigurno. Veću korist ćeš dobiti ako staviš neku bržu RAM memoriju. Rambox, ja ne znam zašto ti toliko mrziš Intel. Zato što proizvode naprednije i brže procesore od AMD-a?

Pa i što se tiče integriranih grafika nisu loši, ja sam sa HD4000 apsolutno zadovoljan. Na 720p su mi se sve igre koje sam do sad isprobao vrte bez ikakvog problema.

Podsjeti me kakvu integriranu grafiku imaju FX procesori?

1 0 hvala 0
17 godina
Broadwell kaže...

Overclockiranje toga ti se ne isplati, to je sigurno. Veću korist ćeš dobiti ako staviš neku bržu RAM memoriju. Rambox, ja ne znam zašto ti toliko mrziš Intel. Zato što proizvode naprednije i brže procesore od AMD-a?

Pa i što se tiče integriranih grafika nisu loši, ja sam sa HD4000 apsolutno zadovoljan. Na 720p su mi se sve igre koje sam do sad isprobao vrte bez ikakvog problema.

Podsjeti me kakvu integriranu grafiku imaju FX procesori?

Opet ti trkeljaš bezveze jel ko obično,{#} o kakvoj ti mržnji pričaš di si to isčupal iz neke močvare jel.Poanta ovog je da klokanje Intel grafičke jezgre nema smisla, jer praktički ništa ne dobivaš u igricama jel kužiš neovisno o memoriji na to se ne moš izvlačit jel kužiš.{#}

S druge strane kolko dobiješ klokanjem, današnje AMD posebne grafe ili pogotovo APU procesora ili neke današnje Nvidia grafe neovisno o memoriji to se zna odavno.{#}

Zakaj opet brkaš današnje AMD FX procesore, s nekakvim grafama i to integriranim i s čime ih to zapravo uspoređuješ neki INtel proc sa HD 4000 jel?{#}Da opet isto ne pišem onda dolnji link, pa čitaj opet isto kad nisi ništa pohvatal korisnog u tom slučaju.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/trinity-tijekom-jeseni/159864.aspx?page=0&jumpto=3087121&sort=asc&view=flat

13 godina
neaktivan
rambox kaže...

Opet ti trkeljaš bezveze jel ko obično,{#} o kakvoj ti mržnji pričaš di si to isčupal iz neke močvare jel.Poanta ovog je da klokanje Intel grafičke jezgre nema smisla, jer praktički ništa ne dobivaš u igricama jel kužiš neovisno o memoriji na to se ne moš izvlačit jel kužiš.{#}

S druge strane kolko dobiješ klokanjem, današnje AMD posebne grafe ili pogotovo APU procesora ili neke današnje Nvidia grafe neovisno o memoriji to se zna odavno.{#}

Zakaj opet brkaš današnje AMD FX procesore, s nekakvim grafama i to integriranim i s čime ih to zapravo uspoređuješ neki INtel proc sa HD 4000 jel?{#}Da opet isto ne pišem onda dolnji link, pa čitaj opet isto kad nisi ništa pohvatal korisnog u tom slučaju.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/trinity-tijekom-jeseni/159864.aspx?page=0&jumpto=3087121&sort=asc&view=flat

Zašto stalno vrijeđaš, zašto mi ne daš neki argumentirani odgovor? Svi postovi su ti: "trkeljaš, nisi pohvatal, pojma nemaš.." Daj malo se sredi.

Kad je AMD toliko dobar, zašto onda i unutar FX procesora nisu stavili integrirane grafike kao što je Intel kod i7? Zašto im procesori troše duplo više od Intelovih?

16 godina
neaktivan

samo da si otvorio google imao bi sta citat do jutra

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Intel HD4000 je sasvim solidna integralka, npr cod MW2 ide solidno sa nekim mid-low detaljima na 1680x1050 rezi.

Starije igre sve rade na max postavkama. S obzirom koliko je power efikasna (trosi svega par W), perfomanse su odlicne.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Broadwell kaže...
rambox kaže...

Zašto stalno vrijeđaš, zašto mi ne daš neki argumentirani odgovor? Svi postovi su ti: "trkeljaš, nisi pohvatal, pojma nemaš.." Daj malo se sredi.

Kad je AMD toliko dobar, zašto onda i unutar FX procesora nisu stavili integrirane grafike kao što je Intel kod i7? Zašto im procesori troše duplo više od Intelovih?

Trkeljanje u prazno nije nikakava uvreda,{#} več taman dobar izraz za ovo tvoje kaj pišeš a sve si mogel još prije preko Google pronač to sigurno.Sve sam ti objasnil na onom linku prije, ali opet ništa nisi skužil o čem se tu radi i7 nije APU niti blizu ne razumiješ koncepiju i brkaš pojmove.{#}

Intel i7 proc sa HD 4000 nije nikome konkurencija,{#}več samo sebi u brk kaj se tiče GPU komponente kod Desktop procesora a zakaj je to tako opet pogledaj onaj gornji link.Zakaj AMD FX procesori nemaju GPU, to neču nit komentirat nema smisla stvarno bilo bi glupo čemu ti služi internet za ukras jel fučkaj ga.{#}

http://en.wikipedia.org/wiki/AMD_Fusion

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 23:47 (rambox).
16 godina
neaktivan

Mene zanima da li je moguće nekako dodati još video memorije?

Imam Core i3 370M i 4GB DDR3 RAM memorije, pa me zanima kako da mi integrisana HD 3000 koristi više memorije?

0 0 hvala 0
17 godina

Da malo podignem temu, baš na toj grafi igram COD BO, i kolko vidim dok igram MP, 720p, sve LOW, imam oko 28fps.. Ne znam kak su pojedinci uspjeli na još malo većoj rezi dobit viši fps?

Kaje inače uobičajeno da mi pod Device Manager/Display adapters, piše Intel HD 3000? Umjesto HD 4000.. Zadnje drivere sam skinul od tud..

Win8 x64

http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Graphics&ProductLine=Desktop+graphics+drivers&ProductProduct=3rd+Generation+Intel%C2%AE+Core%E2%84%A2+Processors+with+Intel%C2%AE+HD+Graphics+4000%2f2500&ProdId=3498&LineId=1100&FamilyId=39

12/18/2012

15.28.12.64.2932

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Skini si Gpu-Z pa vidi što piše.

Dakle, ovo su tvoji driveri no dobit ćeš nove preko microsoft updatea.

Inače, ja dok ne kupim novu grafičku igram uredno COD 1 na 60 fpsića, COD 2 na 40 fpsića, sve na 1920x1200 Vietcong 2 1600x1200(prejaka mi moja HD 3000 za tu igru, ide preko 100) :D

Odigrao Doom 3 na high itd... 1600x1200.. itd..

............pa nek netko kaže da nije za igranje. {#}

Najbolja hrana je afrička. Jedeš malo a imaš velik stomak !
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 20:58 (Budokai).

0 0 hvala 0
17 godina

Ne znam zakaj piše hd 3000, kad i7 2600k ima hd 4000...

Instaliral sam one kaj sam ti dal link, a isti su ko i na ovom linku kaj si mi poslal...

MS niš ne nudi prek update, veli da već imam najnovije drivere...

EDIT: Moja greška, i7 ima hd 3000 grafulju..  http://ark.intel.com/products/52214/Intel-Core-i7-2600K-Processor-8M-Cache-up-to-3_80-GHz

Izgleda da sam nekaj pobrkal{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 20:38 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Da, piše ti sve kao i meni koji imam Hd 3000

Probaj apdejtat Gpu-z {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 20:39 (Budokai).

0 0 hvala 0
17 godina

Ma ono za kaj meni treba je odlična... Odigral sve nove naslove na 7970, i to je to, većina vremena je bila neiskorištena.. Sad furam integrušu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zvonac kaže...

Ma ono za kaj meni treba je odlična... Odigral sve nove naslove na 7970, i to je to, većina vremena je bila neiskorištena.. Sad furam integrušu..

Prije 2009 sam bio normalan i nisam davao za novu grafičku više od 1200 kn.

Evo ti moj raspored od 11mj 2009.

HD 5850, HD 6970, HD 6870, GTX 560 Ti, GTX 570, HD 6870 (sve novo, uglavnom ispušio novaca ), nedavno kupio polovnu GTX 560 Ti, pa opet prodao.

Sad rulam samo stare igre na integruši.

Neću valjda zbog Crysisa 3 kupiti 2x7970 (ne pada mi na pamet)

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 21:04 (Budokai).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice