NVIDIA - Topic o driverima izdvojena tema

poruka: 2.925
|
čitano: 825.327
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
NVIDIA ForceWare - Topic o driverima

Otkrio sam u cemu je problem. Problem je bio u nestabilno overclocku, ne u drajverima. :-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: NVIDIA ForceWare - Topic o driverima
buljo781 kaže...

Meni sve radi kako treba s novom betom. Ni jedne riječi žalbe nemam.

ja jednostavno citajuci ne vjerujem da neki imaju problema s nvidijom...{#} nemogu na prste jedne ruke nabrojati ikakve probleme s doticnom u 15 godina, a o promjeni drivera da ne govorim ima dana kada sam ih snimao, presnimavao, modao, itd barem 20 puta zbog klokanja, bencheva i jos sto drugih cuda(pogotovo u 90"-2xxx"godina dok su modani driveri i razni softwerski dodaci za izmjenu svega u driverima bili popularni) i nikad nikakvih anomalija,problema,zastajkivanja! tko veli suprotno majke mi laze!{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Ja sam imao ono sa stutteringom misha na desktopu i frend takodjer.Sa zadnjim beta driverima kaze da je to nestalo.Imao sam situacija da mi je sa odredjenim driverima overclock postao nestabilan ili da se grafa vise grijala ali za mene to nisu nikakvi problemi jednostavno vratim na prethodne i cekam iducu verziju drivera.Vecina problema ljudima nastaje jer im je komp u kaosu po pitanju raznih zaostalih drivera isl,doduse zna nekoga potrefit i nesto lose ako ima odredjenu kombinaciju komponenti ali to je rijetkost....
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Ja sam s GTX 460 samo jedan jedini problem imao, a to je bio da ako sam OC preko 800MHz na core, grafa nije ulazila u 3D clock i  to samo s tom jednom verzijom beta drivera, izašla je ako se ne varam taman negdje par mjeseci nakon BF3. Problem su odmah riješili sa sljedećom betom, svi driveri prije i poslije toga su savršeno radili. Kad se sjetim, sa svakom serijom drivera su došla poboljšanja za hrpetinu igara, bile one stare ili nove, uvijek se navlačilo 10-20% fps boosta.

Stuttering miša sam imao s HD7850, davnih dana riješeno Windows updateom (ja mislim - driveri nikad nisu spominjali taj problem).

GTX 760 mi radi apsolutno perfektno, čak nemam ni bottlenecka ni u jednom Battlefieldu, a navodno sam s HD7850 OC imao (a GTX 760 je puno jača - go figure {#}). Što se mene tiče, ja odsad kupujem samo Nvidia kartice. S HD7850 sam sada gledajući unazad JAKO razočaran. Još sam govorio tu na forumu kako je i5 bottleneck za HD7850 OC, cijelo vrijeme se ponavljao.. A na kraju je do grafe bilo.. Ni kriv ni dužan ispao budala zato što sam čitao šta mi Afterburner piše..

Ne mogu reć ništa više što se tiče drivera za GTX 760, tek sam ju uzeo i jedne jedine drivere isprobao, 337.50. Bog i batina zasad.

17 godina

sam da velim da to sa betom se ne dešava svaki dan, komp mi radi 24/7 i to se desi možda svaka 3-4 dana i to na sekundu nestane, prije bi se vratio na ofiš drajvere, al ovi su fakat super, imam msi 660 tf oc u sli-u i manje se griju , ništa oc-ano jedna piči do 1149, a druga do 1136 više ni ne koristam af, jer uprincipu se one same cklokaju pa ne vidim neki smisao af-a ne prelaze temperaturu od 70 i tada su još nečujne, dok sam prije prek af nabrijavao vent i bile su glasne a spuštale su temp za neki 5 stnjeva, što mi nikaj ne znači jer su dosta bučile, a sada su tihe ni neprimjetim da šljakaju nekaj posebno tesko ko da je komp u idleu, dal ko zna zakaj jedna ima jači oc od druge to mi nikad nije bilo jasno?

probao sam flešat bios i dič voltaži na 1212 i tad zakucavaju obije 1254, al se drajveri ruše, tak da sam vratio tvornički bios, dal je to možda do toga kaj mi mb podržava gen 3 a cpu sam gen 2 i5 2500?

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Mislis na njihov boost?Ako mislis na boost onda ti je odgovor da se skoro svaka grafa drukcije boosta i tu ti utjece niz faktora a ponajvise radna temperatura.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

na obije su iste temperature, može bit da je i to,a vrti sve kak treba, tak da mi se neda kemijat sa biosima

mrakky
14 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Ja sam s GTX 460 samo jedan jedini problem imao, a to je bio da ako sam OC preko 800MHz na core, grafa nije ulazila u 3D clock i  to samo s tom jednom verzijom beta drivera, izašla je ako se ne varam taman negdje par mjeseci nakon BF3. Problem su odmah riješili sa sljedećom betom, svi driveri prije i poslije toga su savršeno radili. Kad se sjetim, sa svakom serijom drivera su došla poboljšanja za hrpetinu igara, bile one stare ili nove, uvijek se navlačilo 10-20% fps boosta.

Stuttering miša sam imao s HD7850, davnih dana riješeno Windows updateom (ja mislim - driveri nikad nisu spominjali taj problem).

GTX 760 mi radi apsolutno perfektno, čak nemam ni bottlenecka ni u jednom Battlefieldu, a navodno sam s HD7850 OC imao (a GTX 760 je puno jača - go figure {#}). Što se mene tiče, ja odsad kupujem samo Nvidia kartice. S HD7850 sam sada gledajući unazad JAKO razočaran. Još sam govorio tu na forumu kako je i5 bottleneck za HD7850 OC, cijelo vrijeme se ponavljao.. A na kraju je do grafe bilo.. Ni kriv ni dužan ispao budala zato što sam čitao šta mi Afterburner piše..

Ne mogu reć ništa više što se tiče drivera za GTX 760, tek sam ju uzeo i jedne jedine drivere isprobao, 337.50. Bog i batina zasad.

Ne znam kako si mogao pomisliti da je 2500k bottleneck za tu grafu :) On vozi i Titan-a bez problema, tj. ne postoji danas graficka karta za koju bi on bio BN, uz lagano podizanje takta na 4-4.5 GHz goni jako mocne SLI kombinacije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 23:13 (infeqt0r).
14 godina
neaktivan
mrakky kaže...

sam da velim da to sa betom se ne dešava svaki dan, komp mi radi 24/7 i to se desi možda svaka 3-4 dana i to na sekundu nestane, prije bi se vratio na ofiš drajvere, al ovi su fakat super, imam msi 660 tf oc u sli-u i manje se griju , ništa oc-ano jedna piči do 1149, a druga do 1136 više ni ne koristam af, jer uprincipu se one same cklokaju pa ne vidim neki smisao af-a ne prelaze temperaturu od 70 i tada su još nečujne, dok sam prije prek af nabrijavao vent i bile su glasne a spuštale su temp za neki 5 stnjeva, što mi nikaj ne znači jer su dosta bučile, a sada su tihe ni neprimjetim da šljakaju nekaj posebno tesko ko da je komp u idleu, dal ko zna zakaj jedna ima jači oc od druge to mi nikad nije bilo jasno?

probao sam flešat bios i dič voltaži na 1212 i tad zakucavaju obije 1254, al se drajveri ruše, tak da sam vratio tvornički bios, dal je to možda do toga kaj mi mb podržava gen 3 a cpu sam gen 2 i5 2500?

Nema nikakve veze, to sto maticna podrzava gen3 znaci da ce podrzavati i gen2. Uostalom ne bi procesor nikako funkcionisao da nije kompatibilan sa maticnom......

17 godina

da sve mi to jasno, al mi nije jasno zakaj se ruše drajveri na 1212 voltaži, krene i zakuvca ih na max frenkvu i tak minutu drži i onda se zacrni i bam drajver se zruži, dok drugima sve prolazi kak treba, ima lik kaj je svoje msi uspijo na taj način natjerat na 1293 i navodno su msi najbolje za bios mod i evege, al eto moja očito jedna serucka....ima ko da je uspijo sa bios modom baš te 660 dič do krajnjegranice od 1254?

mrakky
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zasto ih toliko uopste tjeras? U mene je isto gtx 660 i veliko OC-anje stvarno nema smisla, vise problema nego profita. Stavljao sam i bios od 660 OC verzije, ali opet na kraju vratio na stock i blago OC-ao i povecao brzinu venta na nekih 50-60%. Uostalom nije svaka grafa jednako dizajnirana kao sto nisu ni ostale komponente. Po meni je to puno klokanja, radije spusti malo i uzivaj, ionako imas SLI.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mrakky kaže...

da sve mi to jasno, al mi nije jasno zakaj se ruše drajveri na 1212 voltaži, krene i zakuvca ih na max frenkvu i tak minutu drži i onda se zacrni i bam drajver se zruži, dok drugima sve prolazi kak treba, ima lik kaj je svoje msi uspijo na taj način natjerat na 1293 i navodno su msi najbolje za bios mod i evege, al eto moja očito jedna serucka....ima ko da je uspijo sa bios modom baš te 660 dič do krajnjegranice od 1254?

pretjerujes s tim klokom, opce je poznato da se gtx 660 katastrofalno klokaju, neznam od kud ti to da 660 rade do cak skoro 1300mhz?? jadna nema ni dovoljno faza za tako nesto ...moja stara msi tf3 oc je radila full stabilno na 1200/1650mhz@1,175V(core +167mhz, a memoriju za +150mhz)...ak ces klokati tu gtx-icu radi to s evga precision tools-om!LP

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 18:59 (Stjepanj).
12 godina
odjavljen

Mraki, ti bi se hebo sa oc-om na sli configuraciji radi 2-5 sličica više...nemoj zahebavat {#}

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
infeqt0r kaže...

Ne znam kako si mogao pomisliti da je 2500k bottleneck za tu grafu :) On vozi i Titan-a bez problema, tj. ne postoji danas graficka karta za koju bi on bio BN, uz lagano podizanje takta na 4-4. GHz goni jako mocne SLI kombinacije.

Nisam ja ništa nagađao, meni je Afterburner pokazivao GPU usage drop što je znak bottlenecka i to je to. Varao me kompjuter! {#}

Sad mi je to sve komično koliko sam se borio da ljudi priznaju da je i5 3570k na 4GHz bottleneck HD7850 OC {#}

11 godina
protjeran

Može netko napraviti tut kako se koristi shadowplay pa nikako da snima, a sve sam namjestio 10 puta.

www.mmo-balkan.com www.starcitizen-balkan.com
14 godina
neaktivan
buljo781 kaže...
infeqt0r kaže...

Ne znam kako si mogao pomisliti da je 2500k bottleneck za tu grafu :) On vozi i Titan-a bez problema, tj. ne postoji danas graficka karta za koju bi on bio BN, uz lagano podizanje takta na 4-4. GHz goni jako mocne SLI kombinacije.

Nisam ja ništa nagađao, meni je Afterburner pokazivao GPU usage drop što je znak bottlenecka i to je to. Varao me kompjuter! {#}

Sad mi je to sve komično koliko sam se borio da ljudi priznaju da je i5 3570k na 4GHz bottleneck HD7850 OC {#}

2500k/3570k ce jos dugo vozati high end karte, nista ne brini :)

16 godina

Voziti ce jos super ali nece iskoristiti 100 postotni potencijal najjacih kartica....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
lovac82 kaže...

Voziti ce jos super ali nece iskoristiti 100 postotni potencijal najjacih kartica....

ma kako ne?! barem jos 10 godina{#} ovdje rulja vrti s dualcima+gtx770 i fx4100 + r9 290 itd...{#} kazu da se graficka vrti  i da su pre zadovoljni!{#}

14 godina
neaktivan

Vidio sam da su se ljudi vozali s njim na 780 SLI, podosta clockanim ruku na srce........uglavnom nakon Sandy-ja nisu se desile nikakve drasticne promjene koje bi tjerale ljude na nove investicije. Ne grizite za sve novo sto izidje, ovo govorim iz pozamasnog iskustva. Ivy recimo nista revolucionarno nije prezentovao, ali kako je ljudski rod sklon trendovima nije bilo upitno da ce pohrliti za slabijim Ivy varijantama da bi bili 'u toku'. Klasican primjer marketinga i naivne ljudske psihe, te nesto kinte u dzepu. Jako losa fuzija.

Moj PC  
6 1 hvala 1
12 godina

imam 2 monitora, LG od 20" i dell od 21.5"

imaju isti refresh rate ali razlicite rezolucije

da li je ikako moguce normalno gejmati na oba monitora ili moraju oba monitora biti iste rezolucije? 

takodjer, ima li kakvih igara koje specijalno podrzavaju dual monitor setup (npr na lijevom igras a na desnom monitoru prikazana mapa ili tako nesto) ?

tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Fanu kaže...

imam 2 monitora, LG od 20" i dell od 21.5"

imaju isti refresh rate ali razlicite rezolucije

da li je ikako moguce normalno gejmati na oba monitora ili moraju oba monitora biti iste rezolucije? 

takodjer, ima li kakvih igara koje specijalno podrzavaju dual monitor setup (npr na lijevom igras a na desnom monitoru prikazana mapa ili tako nesto) ?

tnx

sve mora biti isto, a ovo da neka igra podrzava da muvas neki dio iz igre na drugi lcd nisam cuo da postoji..lp

12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 3
14 godina

Jbt. pa zar svaku novu igru koja se pojavi na tržištu treba nove drajvere, to više postaje presmješno.

12 godina
Tiby kaže...

Jbt. pa zar svaku novu igru koja se pojavi na tržištu treba nove drajvere, to više postaje presmješno.

Ne vidim u tome problem?!

14 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

Ne vidim u tome problem?!

Budeš shvatio jednog dana...

12 godina

pa igre vise nisu jednostavne kao sto su nekad bile (tj kad je vecina igara bila ili na q3 ili na unreal engineu)

jos dodaj ficire poput mantlea, physxa, eyefinity, surround gaming, etc i naravno da dolazimo do toga da treba specijalizirana podrska drivera 

ako ti se ne da instalirati svaki put nove drivere, ne moras

moci ces bez problema pokrenuti watch dogs ili neki drugi novi naslov..

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

nije mi jasno akaj ne puste na update novu betu...

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fanu kaže...

pa igre vise nisu jednostavne kao sto su nekad bile (tj kad je vecina igara bila ili na q3 ili na unreal engineu)

jos dodaj ficire poput mantlea, physxa, eyefinity, surround gaming, etc i naravno da dolazimo do toga da treba specijalizirana podrska drivera 

ako ti se ne da instalirati svaki put nove drivere, ne moras

moci ces bez problema pokrenuti watch dogs ili neki drugi novi naslov..

To nije jedina razlika, jednu igru je nekada radila doslovno jedna osoba (ili njih par) odnosno sve od zvuka, artworka, modela, radnje, tekstura, skripti, itd (takvi ljudi su bili sve u 1). Danas pak imas timove od 20-100+ ljudi...... po obicaju, neki zabusavaju, neki nemaju bas iskustva, a neki pak zele savrsenstvo tako da je to sve vrlo tesko kontrolirati. Nez ali mislim da je to jedan od razloga sto imamo "stotine" patcheva...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
14 godina
Moj PC  
3 0 hvala 6
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice