Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 603.889
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Nece GK110 jos...

A sto se tice GK104, od nje ocekujem da ce biti malo jaca od GTX580 uz dosta manju potrosnju i zagrevanje naravno. A cini mi se da ce i GK107 biti zanimljiv. U svakom slucaju treci mesec ce biti veoma zanimljiv. :)

Inace evo jedan fake video:

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
infeqt0r kaže...
CoreByte kaže...

Negdje sam pročitao da će Nvidia izbacit GTX680 krajem ovog mjeseca i da neće čekat ožujak/travanj!?

Jeli to istina?

A gdje si ti to procitao?

http://www.techspot.com/news/47092-rumor-nvidia-geforce-gtx-680-to-arrive-in-february.html

I na još brojnim stranicama.

15 godina
neaktivan

Proizvodnja Kepler kartica je zapoćela i očekuje se da će Nvidia biti spremna za predstavljanje Keplera prije travnja.

Nadam se da će im cijena biti bolja od Amd-ovih 7xxx, koje su trenutno abnormalno precijenjene.

http://www.fudzilla.com/home/item/26069-kepler-gk104-cards-in-production

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 17:53 (Dad0).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

ne virujen da će bit jeftinije jer izgleda kad su vidili da im je mid range gk104 prejak preimenovali su ga u gtx670ti te će mu stavit i adekvatnu cijenu,nadajmo se   da neče bit tako

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dery kaže...

ne virujen da će bit jeftinije jer izgleda kad su vidili da im je mid range gk104 prejak preimenovali su ga u gtx670ti te će mu stavit i adekvatnu cijenu,nadajmo se   da neče bit tako

Ne zna se to jos. Govorilo se o 350-400$ za GK 104, dok je recimo HD 7950 450$ referentni model.  Vidjet ce se za par tjedana sigurno, cim je usla u proizvodnju kod partnera. 

16 godina

ajme da će gtx670ti srkat do 300w,onda mora da je zvir  tras

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
dery kaže...

Gluposti, 6+8 se stavlja na sve kartice s TDP-om preko 200W tako da to doslovno niš ne znači.

Uostalom da GK104 cucla 300W onda bi se trebali pozdravit s highend čipom još barem godinu-dvije.

13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
dery kaže...

Gluposti, 6+8 se stavlja na sve kartice s TDP-om preko 200W tako da to doslovno niš ne znači.

Uostalom da GK104 cucla 300W onda bi se trebali pozdravit s highend čipom još barem godinu-dvije.

I ja sumnjam da bi na 28nm dobili 300W za GK 104. Quad SLI bi trazio dva napajanja.  

A di je tek onda GK 110 i dual-GPU serija. Na toj stranici su cista nagadjanja.

16 godina
ATiGamer kaže...

dobro govoriš,puno je to

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 14:38 (dery).
14 godina
protjeran

Bojim se samo da Nvidia ne izbaci u Junu mesecu pred vrucine kartu neku od 630e zamenu za GTX580 20-25% jacu od HD7970 za koju ce reci dobra je sa 5200K ali drasticno bolja na 2700K.

Evo vidite kako skalira u SLI za 1200e ubija, pogledate ljudi Crysis 2 benchmark, kupite i nove 120Hz monitore jer 1920 nije vise zanimljivo i iskusite 3 igre na 22nm chipu, pogledajte kako skalira u SLI ili Quad tek se tu vidi prava moc u odnosu na AMD. Tako ce biti. A ko ce to imati da plati ne znam.

Mozda nece biti tako ali ce biti slicno, ko misli drugacije ne poznaje ih i po kojoj ceni se placalo 10-15% preko AMDa.

Ja cu 22nm isprobati verovatno 2015.

http://www.evga.com/articles/00645/
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 18:28 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Bojim se samo da Nvidia ne izbaci u Junu mesecu pred vrucine kartu neku od 630e zamenu za GTX580 20-25% jacu od HD7970 za koju ce reci dobra je sa 5200K ali drasticno bolja na 2700K.

Evo vidite kako skalira u SLI za 1200e ubija, pogledate ljudi Crysis 2 benchmark, kupite i nove 120Hz monitore jer 1920 nije vise zanimljivo i iskusite 3 igre na 22nm chipu, pogledajte kako skalira u SLI ili Quad tek se tu vidi prava moc u odnosu na AMD. Tako ce biti. A ko ce to imati da plati ne znam.

Mozda nece biti tako ali ce biti slicno, ko misli drugacije ne poznaje ih i po kojoj ceni se placalo 10-15% preko AMDa.

Ja cu 22nm isprobati verovatno 2015.

Nvidia je bas slabija na multi monitoru od AMD-a.

Iznimka su 3GB verzije GTX 580, ali one su skupeeeeee.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 20:11 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Nvidia je bas slabija na multi monitoru od AMD-a.

Iznimka su 3GB verzije GTX 580, ali one su skupeeeeee.

hahaha sad sam se nasmijao jer si me sjetio na jednog tipa koji se raspravljao na forumu s drugim koji su bolji na vise monitora amd ili nvidia i tip kaze da vrti crysis2 na 3 monitora,max out sa gtx 560.normalno svi se cude i niko ne vjeruje kad ga pita tip a na kojoj rezi on to vrti a tip kaze 15 inchni monitori na 1024X768.dalje netrebam govorit koliko se ekipa smijala.Uglavnom fan sam nvidie ali mislim da kad bi isao na 3 monitora da bi izabrao amd samo zbog cijene,sta kazes gtx 580 sa 3gb mem je skuuuppaaaa

14 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...

hahaha sad sam se nasmijao jer si me sjetio na jednog tipa koji se raspravljao na forumu s drugim koji su bolji na vise monitora amd ili nvidia i tip kaze da vrti crysis2 na 3 monitora,max out sa gtx 560.normalno svi se cude i niko ne vjeruje kad ga pita tip a na kojoj rezi on to vrti a tip kaze 15 inchni monitori na 1024X768.dalje netrebam govorit koliko se ekipa smijala.Uglavnom fan sam nvidie ali mislim da kad bi isao na 3 monitora da bi izabrao amd samo zbog cijene,sta kazes gtx 580 sa 3gb mem je skuuuppaaaa

Na GTX560 se ni ne moze spojiti 3  monitora {#}

Ofc.
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Na GTX560 se ni ne moze spojiti 3  monitora {#}

isto to sam i ja znao,ustvari mislim da nemoze ali na engleskom je i nisam ni prijavljen na taj forum pa nisam ni pisao,uglavnom sam i ja to htio pitat,pa kako pobogu je to spojio.a jel moze mozda na nju 3D surround,jel znas mozda?

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 20:51 (Blade Runner31).
14 godina
protjeran

Pa jos i nije jeftina bas ali bice uskoro, GTX580 sa 3GB je ubica. Ne bi uzeo obogaljenu sto kazu majstori eVGA Classified uzivotu.

Trebas biti Srbin da bi svom narodu doneo eVGA GTX580 referentni sa slikom Batmena i cenom model sa 3GB a ne mnogo GTX580 CLassified 3GB. 

To moze samo Srbin i niko vise. Kao da Menadzeri ASUSa su birali. Zamislite od svih modela GTX580 Classified koji bi zadnji kupili e taj su Srbi doneli.

Ali narod se uci brzo a njima prodaja opada. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 9:36 (Vlada011).
17 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

evo na engleskom, gtx650 jednak hd7770  tras

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 13:47 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Pa jos i nije jeftina bas ali bice uskoro, GTX580 sa 3GB je ubica. Ne bi uzeo obogaljenu sto kazu majstori eVGA Classified uzivotu.

Trebas biti Srbin da bi svom narodu doneo eVGA GTX580 referentni sa slikom Batmena i cenom model sa 3GB a ne mnogo GTX580 CLassified 3GB.

To moze samo Srbin i niko vise. Kao da Menadzeri ASUSa su birali. Zamislite od svih modela GTX580 Classified koji bi zadnji kupili e taj su Srbi doneli.

Ali narod se uci brzo a njima prodaja opada.

{#}

13 godina
neaktivan

Postoji grafička kartica, i postoji "Classified"...

@Vlada011 - Ma Vlada rođak, glavni si, nema šta! {#}

16 godina

za našeg vladu  tras

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Steta da nema kod nas EVGA nigdje. evo u susjednoj Sloveniji:

EVGA 580 klasafajd 540 ojra

http://www.dinokomp.si/product_info.php/cPath/44_67_355_518/products_id/3639

i fina EVGA GTX 560 Ti 448 cores klasafajd za 290 ojra

http://www.dinokomp.si/product_info.php/cPath/44_67_355_518/products_id/3469

EDIT: EVGA GTX 580 sa full vodenim blokom 660 ojra:

http://www.dinokomp.si/product_info.php/cPath/44_67_355_518/products_id/3621

quad sli ovakvih, X79 ploca, i7 3960X, par napajanja i to je to. Cijena kojih 5000 ojra sa Obsidianom 800d. Sitnica. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 15:49 (sharxtreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sharxtreme kaže...

auuu bre, mnogo su lepe te EVGa gtx a i nisu bas mnogo skupe ni precenjene.

mislim da je EVGa ipak najbolji proizvodjac grafickih u "povesti i historiji" grafickih.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 16:58 (Budokai).
17 godina
odjavljen
Budokai kaže...
sharxtreme kaže...

mislim da je EVGa ipak najbolji proizvodjac grafickih u "povesti i historiji" grafickih.

jel ti to zaje*** Vlada ili si neartikuliran kao i on

ta evga gtx 580 dođe preko 4000kn,tko to kupi pored hd 7970 je pravi fanboy freak

13 godina
neaktivan
M4X kaže...
Budokai kaže...
sharxtreme kaže...

ta evga gtx 580 dođe preko 4000kn,tko to kupi pored hd 7970 je pravi fanboy freak

Je skupa, ali opet kad vidis da HD 7970 sa referentnim hladjenjem kosta isto onda je racunica nesto mutnija.

Sad ionako treba cekati Keplera pa ce se sve znati sta je isplativo.

A ova 560 Ti 448 cores klasafajd za 2350kn je bas mrak.

13 godina
protjeran
M4X kaže...

jedini autor kojeg "pratim" jest Vlada i to mi mozes vidjet u profilu.

on o EVGI zna od svih vas najvise.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
15 godina
neaktivan
dery kaže...

za našeg vladu  tras

Pregledao je to Vlada do sad sigurno 1000 puta {#}

16 godina
neaktivan
dery kaže...

za našeg vladu   tras

Ovo su neistine i bezočne laži!!!

eVga GTX 580 Classified je najmanje 30% brža od svake kartice na tržištu.

17 godina
odjavljen
new kaže...
dery kaže...

za našeg vladu  tras

Ovo su neistine i bezočne laži!!!

eVga GTX 580 Classified je najmanje 30% brža od svake kartice na tržištu.

zaboravio si klokovanu evga gtx580,onda je 50% brža

13 godina
protjeran

Ste vidlii kako izgleda 560 SE ... 

sorry ako ste vidlili

hmm

Link

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Ma gledao sam ja sve za GTX580 Classified. Ja volim kada kupim karte da je to ono naj iz chipa. Kao sto je moja sadasnja MAX iz Cypresa, tako je i GTX580 MAX iz GF110 nije nista skracivano kao za GTX570, jos GTX580 Classified da ne racunam. I i obe i 5870 2GB i GTX580 3GB su otisle u ROG. Zato vise volim da uzmem kasnije maksimalni chjip nego odmah skracen za nesto. Ionako ne izlazi nesto igrica brzo a uvek ima da se igra i od pre.

Moj vam je savet sem ako nemate bas kesa a imate ono da date jurite vi GTX580 referentne nestace kao i 5870,kod nas ih nema godinu i vise dana da se kupe.

To sto ce Kepler za klasu slabiji ili dve da daje skor kao 580 ne mora da znaci da ce tako dobar biti u igrama. GTX580 je bruka karta zato joj i zadrzavaju cenu toliko. 

Ali vidite kada igrate Crysis pa kada ukljucite pokazatelje one gore pa pise koliko video memoriju optereti zato je bolje 3GB imati.

Da li vi znate da posto samo fan boj bi uzeo eVGA GTX580 Classified da zaboravimo sve sto prati tu kartu i kako je izasla i kako su je cekali a da je ovo jedno najobicnije stancovanje chipova u najeftinijoj plastici na svakih 6 meseci da li znate da u igrama sa extremnom tesalacijom HD 7970 pored GTX580 Classified klokovane ce se ponasati kao bogalj. On je jaci od nje da kazemo 10% znaci to je ono ma kakvi. E na to ide AMD microstutering pa Nvidia i kada ima manje ponasa se bolje. Pa na to plus jedna najobicnija karta sa nalepnicom koja ce imati na jesen reviziju  prema karti koja je vanseriski primerak koji pitaj boga kada se pojavi. Na svakih 5 serija kada stvarno strucnjaci shvate da imaju chip sa dobrim mogucnostima. 

Znaci na sve imamo jednu kartu koja je 5% bolja od Classified jer je eVGA kartu izbacila na jesen tek skoro.

Za 5% ne da necu da kupim referentni AMD, nego da volim ASUS a da je GIGABYTE jaci 5% ja bi uzeo ASUS. To je toliko mala razlika da me zabole za nov chip.

A osim toga apsolutno sam siguran da kada ne bi se zapalio za ovu kartu, samo da ona ne postoji, samo tada da bi razmisljao samo o Kepleru i to opet Classified modelu i da mi HD 7970 ne bi bio...

Ma ne mogu da objasnim kao da je izasao dok sam bio mali a ne sada toliko me zanima.

Classified izadje zadnji kada vide sta chipo moze kada ga dorade, iuzvuku maksimum, ubace neke najbolje delove i skuplju elektroniku unutra i to je to. 

Zasto leteti odmah na ovo.

Imate ljude koji samo to kupuju. Prate cisto onako kada izadju nove serije ali svakako se ploca uzima FTW ili Classified i grafika i ploca. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 20:05 (Vlada011).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice