Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 425.250
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
dasHHa kaže...
microman kaže...
dasHHa kaže...
...bla bla...

dasHHa zaboravljaš da microman govori iz prve ruke ovdje dok ti izvlačiš podatke sa neta... Nadalje već si pokazao svoje nepoznavanje navedenih grafičkih kartica u svojim prošlim postovima tako da ne vidim zašto uopće i dalje sudjeluješ u ovoj temi.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...
dasHHa kaže...
microman kaže...
dasHHa kaže...
...bla bla...

dasHHa zaboravljaš da microman govori iz prve ruke ovdje dok ti izvlačiš podatke sa neta... Nadalje već si pokazao svoje nepoznavanje navedenih grafičkih kartica u svojim prošlim postovima tako da ne vidim zašto uopće i dalje sudjeluješ u ovoj temi.

Ajd sad i ti i microman ponovno procitajte sto sam ja pisao i podvucite neistinu!!!Svaka cast micromanu i cijenim njegove postove ali nek procita malo bolje sto sam pisao.Da sam neuk nisam i da pisem nebuloze nije istina.

dasHHa
16 godina
odjavljen
microman kaže...
štojedosadnaovaregistracija kaže...

Deklarirani TDP baš nije vjerodostojan izvor podataka. Na linku koji sam gore stavio vidljiva je potrošnja cijelog sustava mjerena Kill A Wattom. A može se čuti i razlika u buci ;)

GTX 470 - 433 W

2x 5870 u CF - 423 W

Ali osobno ne mislim da je Fermi loš... Dapače mislim da su dobre kartice, jedino ne mogu preći preko tolike potrošnje. Ako nekom to ne smeta - OK. Nadam se da će se pojaviti revizije punokvnog Fermija sa smanjenom potrošnjom.

Daj mi objasni samo jednu stvar.Na OVOM linku cijela konfa sa GTX480 troši 483W, dok cijela konfa sa dvije GTX480 u SLI troši 594W.Znači povečanje od svega 111W.I budala bi skužila da to nije moguče.

Neću nikog osporavat i vrijeđat,ali meni se čini da te grafe nisu bile dovoljno opterećene. Koliko se meni čini lik je rekao da testira u nekom "marku". Možda je potrošnja u igrama veća.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
16 godina
neaktivan
microman kaže...
štojedosadnaovaregistracija kaže...

Deklarirani TDP baš nije vjerodostojan izvor podataka. Na linku koji sam gore stavio vidljiva je potrošnja cijelog sustava mjerena Kill A Wattom. A može se čuti i razlika u buci ;)

GTX 470 - 433 W

2x 5870 u CF - 423 W

Ali osobno ne mislim da je Fermi loš... Dapače mislim da su dobre kartice, jedino ne mogu preći preko tolike potrošnje. Ako nekom to ne smeta - OK. Nadam se da će se pojaviti revizije punokvnog Fermija sa smanjenom potrošnjom.

Daj mi objasni samo jednu stvar.Na OVOM linku cijela konfa sa GTX480 troši 483W, dok cijela konfa sa dvije GTX480 u SLI troši 594W.Znači povečanje od svega 111W.I budala bi skužila da to nije moguče.

Očito nisu radile pod punim opterećenjem, a zašto mogu samo nagađati. Ali Evo recenzije na TechPowerUpu, po meni jednom od najpouzdanijih sajtova, s brojkama samo za grafičke.

5870 - 212 W

GTX 480 - 320 W

GTX 480 SLI - 624 W

EDIT:

Gledam dalje recenziju Asusove 470 i brojke izgledaju dosta bolje po Fermi. Max je 232W, što i nije puno više od 5870.

Najčešći i najgluplji komentari vijesti: 'Kod nas će to bit skuplje' i 'U, kak bu ovo vrtilo Crysis!'
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 19:34 (štojedosadnaovaregistracija).
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Fora je u tome da sam ja vlasnik 4870x2 koja je u 99% najveci potorsac tako da ako cu uzimat graficku, neka trosi koliko treba. Svi koji vole/koriste nvidiu znaju da je ona uvijek bila gladna resursa ali je davala najbolju podrsku i rezultate. Eto od mene  Šutim

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
zaki kaže...

i da Gtx480 sluzbeno trosi 250w, a HD4870x2 sluzbeno trosi 295w, stoga nije niti Ati bajan

Da, bas o tome pricam kada ekipa kenjka po Nvidijinoj potrosnji kada i neke ATI kartice itekako vuku iz napajanja!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
Zuja kaže...

...ako cu uzimat graficku, neka trosi koliko treba...

Ajde netko pametan.

Fora je sto su se svi uhvatili potrosnje kao pijan plota.

High End graficka se kupuje zbog performansi, a ne potrosnje i zagrijavanja.

Ako su nekome potrosnja i zagrijavanje graficke tako jako bitne stavke da ih stalno poteze okolo onda uopce nema sta raspravljati o high end modelima grafickih.

Hvala Bogu ima dovoljno low end grafickih sa mizernim zagrijavanjima i potrosnjom struje, pa neka fino tamo raspravlja do mile volje.

Meni to isto kao da na topicu o sportskim automobilima ekipa mlatara okolo sa podacima o potrosnji goriva i koji je od njih ekonomicniji.

Briga me zivo za potrosnju i temperature high end graficke. Bitne su samo performanse i nista vise.

16 godina
odjavljen
Mauro kaže...
Zuja kaže...

...ako cu uzimat graficku, neka trosi koliko treba...

Ajde netko pametan.

Fora je sto su se svi uhvatili potrosnje kao pijan plota.

High End graficka se kupuje zbog performansi, a ne potrosnje i zagrijavanja.

Ako su nekome potrosnja i zagrijavanje graficke tako jako bitne stavke da ih stalno poteze okolo onda uopce nema sta raspravljati o high end modelima grafickih.

Hvala Bogu ima dovoljno low end grafickih sa mizernim zagrijavanjima i potrosnjom struje, pa neka fino tamo raspravlja do mile volje.

Meni to isto kao da na topicu o sportskim automobilima ekipa mlatara okolo sa podacima o potrosnji goriva i koji je od njih ekonomicniji.

Briga me zivo za potrosnju i temperature high end graficke. Bitne su samo performanse i nista vise.

Tako je. Ako može povuć, mora i potrošit.

15 godina
Zuja kaže...

Fora je u tome da sam ja vlasnik 4870x2 koja je u 99% najveci potorsac tako da ako cu uzimat graficku, neka trosi koliko treba. Svi koji vole/koriste nvidiu znaju da je ona uvijek bila gladna resursa ali je davala najbolju podrsku i rezultate. Eto od mene Šutim

Da, to i ja kazem i skrenem kada netko kaze da ATI ne trosi puno struje! Hej, pa ne pricamo o karticama tipa ATI 9600....vec o karticama koje su uzasno jake i normalno da vuku puno iz napajanja te mislim da je to sasvim normalna stvar!

I sada gledam svoju konfiguraciju te ruku na srce stvarno je za danasnje pojmove "bjeda", ali opet 2 x HDD, ATI 4870x2 (najveci potrosac), OC CPU 24/7 + sve radi na napajanju od 520 W!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

dobro nije baš bijeda...Namigiva

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dasHHa kaže...
microman kaže...
dasHHa kaže...

Razlika u potrosnji pod punim opterecenjem je 147W ili 50%.Fermi je skup i neisplativ i tesko bez redizajna moze konkurirati Evergreenu.

Suma sumarum:

Ati R5870 GPU Chip size - 334mm2

+40% veci chip fermijaod evergreena

Nvidia gtx480 GPU Chip size - 467mm2

Ati R5870 potrosnja struje max-305W

+45% veca potrosnja fermija od evergreena

Nvidia gtx480 potrosnja struje max-452W

Ati R5870 max temp na jezgri chipa na 100% loada - 49*C

+30% topliji fermi od evergreena

Nvidia gtx480 max temp na jezgri chipa na 100% loada - 65*C

Performanse u igrama su u prosjeku za 25% bolje u korist fermija dok je overclocking potencijal priblizno jednak za oba chipa.

Pišeš tolike nebuloze da ti pamet stane.Prvo se ubuduče malo informiraj pa onda počni ovdije pisat o dotičnim grafama.

Ti se informiraj:

http://en.wikipedia.org/wiki/Evergreen_%28GPU_family%29

http://www.anandtech.com/show/2841/3

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_power

Postao sam temperature jezgre chipova sto je relevantno.

TDP je Thermal Design Power i nema veze sa Power consumption.

TDP je marketinski trik za bolju prodaju neukim kupcima.

Ovdje se govori o fermiu,GPU chipu i ja usporedjujem najjaci operativni chip nvidie(F100 u gtx480) i njenog protivnika cypressa(RV770)iz Evergreen obitelji svima poznatijeg kao HD5870.

Prvo: Ovo podcrtano je totalna nebuloza.Bilo bi odlično da si upravu,ali ovo je dokaz da pišeš neutemeljene nebuloze.
Drugo: Kodno ime Čipa na HD5870 je Cypress, kao dokaz prilažem GPU-Z sliku koja dokazuje da se čip HD5870 vodi pod kodnim imenom Cypress.

Treče: GTX480 ne troši 452W več je to potrošnja cijelog sustava(znači matična+procesor+ram-i+ostalo), a još manje HD5870 troši 305W.

Evergrin je kodno ime cijele HD5xxx serije koja je temeljena na rv870 čipu,ili ti punokrvnom Cypress čipu.

I ja osobno više vijerujem proizvođaćima GPU-a koji uz to garantiraju za svoje proizvode i vezani su određenim zakonima,nego nekim linkovima koje testirraju te GPU-ove. Također i ti linkovi su zapravo upravu,no biseri poput tebe shvate da su te brojike potrošnja samo grafičke, a zapravo se radi o potrošnji cijeloga sistema.

DASHA: I nigdje nisam napisao da si neuk,več da pišeš nebuloze i da se ubuduče malo više informiraš.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 21:36 (microman).
17 godina
Nvidia Fermi info

Ako mama plaća račune, onda nije bitno koliko grafička troši struje.  Nevinašce

Potrošnja grafičke je bitna prilikom usporedbe cijena grafičkih kartica.

Npr. kada sam ja kupovao grafičku prije nekoliko mjeseci, izbor mi se sveo na HD 5770 i 4870. Ove dvije grafičke kartice su otprilike iste po performansama, a tada su i koštale jednako - 1200 kuna. Međutim, HD 4870 u prosjeku troši oko 60W više od 5770, kako u idleu, tako i pod opterećenjem. Budući da mi računalo radi dnevno desetak sati, otprilike tristotinjak dana godišnje, to ispadne 3000 radnih sati godišnje.

3000h*60W=180.000Wh=180kWh

Tako da bi mi računalo s 4870 trošilo godišnje 180 kWh više nego s 5770.

Računalo radi tijekom dana kada je viša tarifa po kojoj je 1kWh oko 0,9150 kuna s PDV-om (Bijeli model, kućanstvo), pa 180 * 0,915 = 164,7 kuna godišnje.

Kartica će u mom računalu biti najvjerojatnije oko 4 godine, tako da bi me 4870 došla na poslijetku 658,8 (4*164,7) kuna skuplje od 5770, iako im je početna cijena bila jednaka, odnosno 1858 kuna u odnosu na 1200.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
klimama kaže...

Ako mama plaća račune, onda nije bitno koliko grafička troši struje. Nevinašce

Npr. kada sam ja kupovao grafičku prije nekoliko mjeseci, izbor mi se sveo na HD 5770 i 4870. Ove dvije grafičke kartice su otprilike iste po performansama, a tada su i koštale jednako - 1200 kuna. Međutim, HD 4870 u prosjeku troši oko 60W više od 5770, kako u idleu, tako i pod opterećenjem. Budući da mi računalo radi dnevno desetak sati, otprilike tristotinjak dana godišnje, to ispadne 3000 radnih sati godišnje.

3000h*60W=180.000Wh=180kWh

Tako da bi mi računalo s 4870 trošilo godišnje 180 kWh više nego s 5770.

Računalo radi tijekom dana kada je viša tarifa po kojoj je 1kWh oko 0,9150 kuna s PDV-om (Bijeli model, kućanstvo), pa 180 * 0,915 = 164,7 kuna godišnje.

Kartica će u mom računalu biti najvjerojatnije oko 4 godine, tako da bi me 4870 došla na poslijetku 658,8 (4*164,7) kuna skuplje od 5770, iako im je početna cijena bila jednaka, odnosno 1858 kuna u odnosu na 1200.

Neki ljudi i zarađuju.

I onaj tko kupuje High End grafu poput HD5870 ili GTX470 sigurno ne vodi brigu oko 100 kuna godišnje večeg računa za struju.

To ti je kao da kažeš da čovjek koji kupi ferari vodi brigu kolika je njegova potrošnja.LOL

I'll be back
17 godina
microman kaže...

Prvo: Ovo podcrtano je totalna nebuloza.Bilo bi odlično da si upravu,ali ovo je dokaz da pišeš neutemeljene nebuloze.
Drugo: Kodno ime Čipa na HD5870 je Cypress, kao dokaz prilažem GPU-Z sliku koja dokazuje da se čip HD5870 vodi pod kodnim imenom Cypress.

Treče: GTX480 ne troši 452W več je to potrošnja cijelog sustava(znači matična+procesor+ram-i+ostalo), a još manje HD5870 troši 305W.

Evergrin je kodno ime cijele HD5xxx serije koja je temeljena na rv770 čipu,ili ti punokrvnom Cypress čipu.

I ja osobno više vijerujem proizvođaćima GPU-a koji us to garantiraju za svoje proizvode i vezani su određenim zakonima,nego nekim linkovima koje testirraju te GPU-ove. Također i ti linkovi su zapravo upravu,no biseri poput tebe shvate da su te brojike potrošnja samo grafičke, a zapravo se radi o potrošnji cijeloga sistema.

DASHA: I nigdje nisam napisao da si neuk,več da pišeš nebuloze i da se ubuduče malo više informiraš.

A da se vi svi malo informirate i skužite da je RV770 prošla generacija???

RV870 bi bio naziv čipa no to su ukinuli pa se zove samo cypress.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

A da se vi svi malo informirate i skužite da je RV770 prošla generacija???

RV870 bi bio naziv čipa no to su ukinuli pa se zove samo cypress.

A je nemoj zezat, a šta ja cijelo vrijeme govorim?

RV870 jest kodno ime temeljnog čipa po kojemu su dizajnirani svi čipovi koji se nalaze u HD5xxx serji.

Dok sami čipovi koji su na tim grafama imaju različita kodna imena, tako je za čip na HD5870 kodno ime Cypress, a recimo za HD5970 HemLock,dok recimo za HD5670 kodno ime je Redwood.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 21:45 (microman).
17 godina
microman kaže...

RV870 jest kodno ime temeljnog čipa po kojemu su dizajnirani svi čipovi koji se nalaze u HD5xxx serji.

Dok sami čipovi koji su na tim grafama imaju različita kodna imena, tako je za čip na HD5870 kodno ime Cypress, a recimo za HD5970 HemLock,dok recimo za HD5670 kodno ime je Redwood.

GOVORIŠ I TI I ON DA JE CYPRESS = RV770

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 21:50 (Hyperion).
17 godina
Nvidia Fermi info

Opet ste na ATi-u...I mene vuce nekak ova gtx470 (premda mi opce ne treba), a opet fan sam ATi-a...

0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Kodna imena atija su nebitna za ovu temu,ali mora hiperion korit.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

@microman- da sam ja na tvome mjestu, nebi budalama dokazivao da sam u pravu, napravio si odlican review, ko oce ga moze procitat i saznat. 
Vucete se s tom potrosnjom- ako imas graficku poput GTX480 nemas lc400 green edition.Smijeh

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
microman kaže...

GOVORIŠ I TI I ON DA JE CYPRESS = RV770

Ja nigdi nisam napiso da je Cypress RV770 , več da je to kodno ime čipa koji kuca na HD5870.

Napisao sam da je RV770 kodno ime temeljnog čipa, na kojem su bazirani ostali čipovi iz HD5xxx serije.ž

I to sam na tvoje upozorenje ispravio. ;)

I'll be back
16 godina
klimama kaže...

Neki svoje racune placaju sami i svejedno im nije bitno koliko graficka ili procesor trose struje.

Koncept skolovanja i zalaganja na poslu (jer uz to idu i razna napredovanja, a uz napredovanja ide placa i ostalo) je tebi izgleda stran jer po tvom postu zakljucujem da smatras da svakoga tko ne promislja o troskovima do zadnje lipe financiraju "mamica i tatica"

S obzirom na tvoju logiku zivo bi me zanimalo kako izgleda tvoja racunica kod kupnje automobila.

Daj si samo zamisli sve te parametre: pocetna cijena, cijena sata servisa, sati potrebni za odredjeni servis, cijene rezervih dijelova, cijene osiguranja, potrosnja benzina, rast cijena benzina kroz period 5-6 godina, ocekivana cijena polovnog kod prodaje itd. itd.

Kada radis toliku nauku oko kupnje obicne graficke kartice mora da je tvoja racunica kod kupnje neceg tako "kompleksnog" kao automobil (s aspekta troskova) ziva ludnica.

16 godina
odjavljen
Mauro kaže...
klimama kaže...

Neki svoje racune placaju sami i svejedno im nije bitno koliko graficka ili procesor trose struje.

Koncept skolovanja i zalaganja na poslu (jer uz to idu i razna napredovanja, a uz napredovanja ide placa i ostalo) je tebi izgleda stran jer po tvom postu zakljucujem da smatras da svakoga tko ne promislja o troskovima do zadnje lipe financiraju "mamica i tatica"

S obzirom na tvoju logiku zivo bi me zanimalo kako izgleda tvoja racunica kod kupnje automobila.

Daj si samo zamisli sve te parametre: pocetna cijena, cijena sata servisa, sati potrebni za odredjeni servis, cijene rezervih dijelova, cijene osiguranja, potrosnja benzina, rast cijena benzina kroz period 5-6 godina, ocekivana cijena polovnog kod prodaje itd. itd.

Kada radis toliku nauku oko kupnje obicne graficke kartice mora da je tvoja racunica kod kupnje neceg tako "kompleksnog" kao automobil (s aspekta troskova) ziva ludnica.

Nema on auto-tu nema ekonomske računice. On ide pješke (i to bos da ne troši potplate) jer mu je i bicikl preskup.

17 godina
microman kaže...

To ti je kao da kažeš da čovjek koji kupi ferari vodi brigu kolika je njegova potrošnja.LOL

Ne valja ti usporedba. Ferrari služi svrsi i kad je ugašen i parkiran ispred kuće ili kafića (provjereno).

17 godina
Nvidia Fermi info

"Ovdje se govori o fermiu,GPU chipu i ja usporedjujem najjaci operativni chip nvidie(F100 u gtx480) i njenog protivnika cypressa(RV770)iz Evergreen obitelji svima poznatijeg kao HD5870."

Dassha je 100% to napisao evo dokaz i ti si napisao tamo i sad si ispravio.

Super sve rješeno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 22:05 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
M_dipl. kaže...

LOL, nisam bio na temi jedno mjesec dana i dođem onako bezveze da vidim o čemu se piše, kad ono ista (besmislena) sranja kao i prije mjesec dana. Potrošnja!? Kakva potrošnja čovječe!? Kad kupuješ grafičku od 2000+ kuna sigurno ne razmišljaš o uštedi od parsto kuna kroz par godina, jao jao... Grijanje!? Ista stvar, ako imaš za grafičku od 2000+ kuna onda imaš i za pripadajuće hlađenje, tako je uvijek bilo u high-end segmentu. To jesu mane, ali nisu mane od presudne važnosti, tko hoće performanse ne razmišlja o takvim stvarima...

Da, samo sto neki nece nikada shvatit neke stvari jer su ostali na karticama tipa nVidia 5700 i ATI 9600....te na Athlonima 3000+.

Takvima ne mozes objasniti da su nove kartice totalne "zvjeri" i da je normalno sto vuku toliko struje i normalno da se griju. Hej, pa o kojim mi taktovima pricamo....o kojim brzinama....to neki ocito ne shvacaju.

Oni bi karticu brzo ko' vrag i da "zdere" svaku igru na "Ultramegahigh", a da trosi 30W i da se grije max 40 C (i to bi im bilo previse)!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info
Stvar je u tome sto ATI fanatici vise ne mogu kao mamu fermi-a navodit preformanse,pa su se sada prebacili na potrošnju i "zagrijavanje"
A ti isti ATI fanatici su prošlu godinu svim silama branili HD4xxx seriju koja je u većini slučajeva bila zagrijanija i rastrosnija od nvidijinih GTX2xx-ica.
Meni osobno nikada zagrijavanje kartice nije bio problem,jer znam koristiti alate koji omogućuju rucnu regulaciju venta,tako recimo dok su se mnogi žalili kako se njihove HD4870 griju preko 90c, moja HD4870 nikad nije prelazila 80c.
I'll be back
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
protjeran
microman kaže...
Stvar je u tome sto ATI fanatici vise ne mogu kao mamu fermi-a navodit preformanse,pa su se sada prebacili na potrošnju i "zagrijavanje"
A ti isti ATI fanatici su prošlu godinu svim silama branili HD4xxx seriju koja je u većini slučajeva bila zagrijanija i rastrosnija od nvidijinih GTX2xx-ica.
Meni osobno nikada zagrijavanje kartice nije bio problem,jer znam koristiti alate koji omogućuju rucnu regulaciju venta,tako recimo dok su se mnogi žalili kako se njihove HD4870 griju preko 90c, moja HD4870 nikad nije prelazila 80c.

Tako su idto nvidiovci govorili za ati seriju 4xxx i 3xxx, a to je bilo, jako se grije, bučna je itd..., a sad se to govori za termi, i tako u krug.

I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

hoće li ova tema ikad zamrijeti ili će se s*ati po fermiju dok se kartice ne prestanu proizvoditi

mislim da je sve već rečeno (i to odavno)

u ovoj temi bi se sada jedino trebali postati rezultati sa novim driverima,ostatak ostaje isti,tj. ništa se neće promijeniti a nećemo ni spomenuti ništa što do sada nije spomenuto barem 30 puta

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 23:30 (patch123).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Meni se gade i Fermiji i Radeoni!

Ko ima para nek kupi šta hoće.

Moje mišljenje (pošto mnogi uspoređuju HD5870 i GTX480) je: omjer uloženo - dobiveno.

Najjeftinija 5870

5870 5870
Najjeftinija GTX480
480 480
Zaključke izvedite sami.

World championships: 7, GP started: 255, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,391

4 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

E IVO, kolko je vec ova tema put zakljucena i zakljucana... Sve se prelijeva iz supljeg u prazno... Nema veze, fora je citat... :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice