NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.227
|
čitano: 597.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
toxic kaže...

Evo citiram jednog korisnika-'* PhysX deprecated * Melting connectors * Missing ROPs * Price (MSRP) * Price (scalping) * Low supply (intentional)* Blown power stage'...I feel like it is more than time for a full recall... and a public apology from Jensen himself.'

Bogami je dobro povedal.

Blackwell je postal Blackfail,od hajpa do sranja.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2025 2:40 (Zizo).
17 godina

A marva se polakomila 

3 godine
ZGamer kaže...

Kupuješ uz payprotect,jel nije lova u zraku dok ne potvriš kupovinu?

To su ti klasične prevare i muljaže na njuškalu.. Nazoveš, ako se ne javlja je fejk, ako ne želi prodati licem u lice je fejk, sve ovo preko slanja ti je neka prevara.

Većina tih likova stave oglas naveče ili nedjeljom kada admini ne rade i ne brišu takve oglase, neces ga vidjeti radnim danima u 12h.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2025 9:13 (e9droid).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

MFG stvarno dere brutalno čak i sa ovim neoptimiziranim sranjima od igara.

Dakle fps x3. Call it fake frames, ali vidim da to jako lijepo fecera.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2025 15:23 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Da jako dobro, na 600W 

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
forumaš kaže...

Da jako dobro, na 600W 

Ma sve je to ok 600, 650, 700, 900 kaj god
Crazy Unlocked RX 7900XTX Pulls 650W:

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2025 17:19 (Boris grozni).
16 godina

Jebeš amd drlog, ove nvidije idu po 3500 eura i još griju sobu sa 600w uz 900 w spajkove...nije ćudo da gore ko barut 

13 godina
forumaš kaže...

Da jako dobro, na 600W 

Čuj amd ima 30fpsa sa 650w.

Btw, pogledaj gdje potrošnja raste - kod cut scena koje nisu dlssom obuhvaćene.

Ovo je dobra stvar za likove koji imaju low to mid end 4xxx kartice npr...

Btw, jel ti se povratilo nebo u Starfiledu ili još imaš Galagu ?

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2025 18:02 (DarthMarkus).
16 godina

Jebeš amd drloge.

Ovdje pričamo o vrhunskoj tehnologiji koja tjera igrice na 600 w TDP-a opo cijeni od milion $

Starfield? Kaj si ti uopće odigrao zadnjih deset godina osim kaj loviš kartice po cijele dane i neš ne kupiš? 

13 godina
forumaš kaže...

Jebeš amd drloge.

Ovdje pričamo o vrhunskoj tehnologiji koja tjera igrice na 600 w TDP-a opo cijeni od milion $

Starfield? Kaj si ti uopće odigrao zadnjih deset godina osim kaj loviš kartice po cijele dane i neš ne kupiš? 

NIŠTA !

Samo Total War - svi serijali !

E da, Baldurs Gate, Rogue Trader i Diablo povremeno.

I kako ništa ne kupim - 3080, 4090, 7800xt su mi zadnje ? Lap imam sa 4060 i fino me služi u prelaznom razdoblju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2025 18:40 (DarthMarkus).
16 godina

ha ha ti si stalno u prijelaznom razdoblju, sve kaj kupiš vratiš za mjesec dana. Rekli bi ljudi hrđavom _urcu i dlake smetaju 

13 godina
forumaš kaže...

ha ha ti si stalno u prijelaznom razdoblju, sve kaj kupiš vratiš za mjesec dana. Rekli bi ljudi hrđavom _urcu i dlake smetaju 

Pa nije.

3080 non LHR sam imao par godina iako su mi nudili masnu lovu tokom mining ludila. Otišla je kolegi tu.

Žao mi je što sam ju prodao na kraju.

14 godina

Mozes uvijek 3080 uzet ali po meni ta kartica valja danas jedino za 1080p a mozda bolje uzet 4070 koja ne treba 2x8pin i manje se grije/trosi a performanse su tu negdje.

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

super je grafa, sada po zimi ni ne trebam paliti grijanje, samo malo neku igru upalim

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja još cekam svoju 5090!

U la laaaa!!!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Kant kaže...

Ja još cekam svoju 5090!

U la laaaa!!!

Kant

Ko' čeka taj se "načeka". Kad je uključiš do Ilice će nestati struje. 

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma što dulje cekam, to bolje!

4060ti super radi!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zizo kaže...
toxic kaže...

Evo citiram jednog korisnika-'* PhysX deprecated * Melting connectors * Missing ROPs * Price (MSRP) * Price (scalping) * Low supply (intentional)* Blown power stage'...I feel like it is more than time for a full recall... and a public apology from Jensen himself.'

Bogami je dobro povedal.

Nevjerojatno od firme koja je ono, na hajpu AI pokreta postala trilijunske vrijednosti, dakle praktički neograničenih sredstava za daljnji razvoj. A nije da im je i prije falilo novca. 
Ja sam se klonio zadnjih 3 generacije ovih rtx xx90 serija zbog preopterećenja, i prilično niskog bang for buck (posebno u vidu trajnosti investicije- znamo koliko brzo grafičke gube primat i korak s vremenom), pa evo možda sam mrvu manje zdepran što sam relativno nedavno tek uzeo 4080super, a da ju nije zatukla (kako je nekoć bivalo) nova generacija sa duplim performansama za pola potrošnje i istom cijenom. 

12 godina
MGloc kaže...

Mozes uvijek 3080 uzet ali po meni ta kartica valja danas jedino za 1080p a mozda bolje uzet 4070 koja ne treba 2x8pin i manje se grije/trosi a performanse su tu negdje.

3080 za 1080p ? Nah, neka minimala za 1080p je danas RTX 5080.. ispod toga nebi

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2025 21:17 (hahhaajaads).
12 godina
overhaul kaže...
Zizo kaže...
toxic kaže...

Bogami je dobro povedal.

Nevjerojatno od firme koja je ono, na hajpu AI pokreta postala trilijunske vrijednosti, dakle praktički neograničenih sredstava za daljnji razvoj. A nije da im je i prije falilo novca. 
Ja sam se klonio zadnjih 3 generacije ovih rtx xx90 serija zbog preopterećenja, i prilično niskog bang for buck (posebno u vidu trajnosti investicije- znamo koliko brzo grafičke gube primat i korak s vremenom), pa evo možda sam mrvu manje zdepran što sam relativno nedavno tek uzeo 4080super, a da ju nije zatukla (kako je nekoć bivalo) nova generacija sa duplim performansama za pola potrošnje i istom cijenom. 

Skok duplih performansi je zadnji put bio u devedesetima,sve ovo zadnjih X godina je klasika...15-30% skokovi,na kapaljku isprogramirano.

4 godine
MEGATAMA kaže...
overhaul kaže...
Zizo kaže...
toxic kaže...

Bogami je dobro povedal.

Skok duplih performansi je zadnji put bio u devedesetima,sve ovo zadnjih X godina je klasika...15-30% skokovi,na kapaljku isprogramirano.

Pa skok s 4070 ti super vs 5090 je doslovno 2x

ocigledno da ima ljudi kojima je ovo opravdano, i meni bi bilo samo ne po ovoj cijeni!

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

nvidia mijenja slogan iz "how it's meant to be played" u "If you have to ask (the price), you can't afford it".....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
toxic kaže...

A jbga ja zaista volim AMD, još od doba Durona :) ali ajmo si nešto priznati jedino neki vrag novog izbacuju.

Gsync je njihova ideja, AMD kasnije to pretvara u freesync koj je dosta dugo bio lošiji ali ipak besplatan, sada je Freesync zakon

DLSS je njihova ideja, AMD uvodi FSR koji je dosta lošiji.

DLSS4 je novo remek dijelo, AMD nema ništa

RayTracing je njihova ideja, AMD prati ali ne može ništa...

Koja je AMD-ova ideja ? Ne mogu napraviti ništa da Nvidia shebe 100 puta a to je žalosno.

ovo je vrh

Jesi se možda ikada zapitao da Nvidia ima pet puta veći budžet od AMD-a za financiranje svojih karafeka ? Koliko para toliko muzike.

S obzirom na cijelu tu situaciju AMD ima solidne grafe i taj FSR pogotovo 3.0 nije uopće loš. Gotovo da se ne primjeti neka razlika naspram native rezolucije. Vjerojatno sa 9000 serijom AMD će zakoračiti na još jednu stepenicu više, prvenstveno sa RT izvedbom, a stiže i FSR 4.0

12 godina
Damir22 kaže...

nvidia mijenja slogan iz "how it's meant to be played" u "If you have to ask (the price), you can't afford it".....

Prije da ce biti "the way it's meant to be fake" jer si im fejk fičri glavni selling point za ovu seriju.

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Gamersnexus je napravio poduži video o nedostatcima 5xxx serije.

Ovo je sveukupno samo za bacit u smeće,cjelu seriju otkazat i krenut od nule pa kada budu nešto stabilno i realno imali vratiti se na tržište.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Boris grozni kaže...
MEGATAMA kaže...
overhaul kaže...
Zizo kaže...
toxic kaže...

Bogami je dobro povedal.

Pa skok s 4070 ti super vs 5090 je doslovno 2x ocigledno da ima ljudi kojima je ovo opravdano, i meni bi bilo samo ne po ovoj cijeni!

A sa 4050 na 5090?

Nemoj kvotat ako ne razumiješ napisano 🥂

Koliki je skok sa 4090 na 5090...2x?

13 godina
MGloc kaže...

Jos nisam naisao na igru koju ne mogu igrati na 2k s 60+ fps s max postavkama, naravno bez RT smeca. Vecinu njih cak i native, a za sve ostalo tu je DLSS. Evo KCD2 100+ FPS s DLSS balanced i svim na max i jos nekim vizualnim modovima, Marvel Rivals 100+ FPS sve na max DLSS balanced itd. Dakle jos nisam ni dosao do stadija da moram malo rezati kljucne postavke, dakle racunam da je grafa i vise neg dobra bar do 6xxx ili nekog AMD, jer ovo smece od 5xxx odbijam osim ako mi bas skroz rikne 3080tka, a i onda bi dobro razmislio i vjerojatno uzeo 7900 XTX ili tako nesto.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
4 godine
MEGATAMA kaže...

A sa 4050 na 5090?

Nemoj kvotat ako ne razumiješ napisano 🥂

Koliki je skok sa 4090 na 5090...2x?

pa realniji mi je scenario da je netko nadogradio s neke daleko slabije grafe na 5090 nego s 4090 na 5090, zato sam stavio usporedbu 4070ti super vs 5090! No i zato jer si rekao da je zadnji put skok bio dupli u devedesetima, meni je ova usporedba totalno realna i nerealno i prakticki nemoguce je za ocekivati da ce ti netko danas dati 2x vece perfomanse samo za novi sljedeci model.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2025 10:37 (Boris grozni).
4 godine
MEGATAMA kaže...

Gamersnexus je napravio poduži video o nedostatcima 5xxx serije.

Ovo je sveukupno samo za bacit u smeće,cjelu seriju otkazat i krenut od nule pa kada budu nešto stabilno i realno imali vratiti se na tržište.

sad je kasno kad je sve rasprodano pjevaju borbene

3 godine
Kant kaže...

Ja još cekam svoju 5090!

U la laaaa!!!

Uaaaa Buržuj 

合氣道
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice