NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.163.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Timo kaže...
toxic kaže...

Testova milijon.... svako kaze drugacije, razlog je sto svi testiraju kak njima pase...

Neki su imali 3070 pa sada imaju 3060ti pa onda samo to spoje iako pravo testiranje je novi driveri vs novi driveri usporedno u isto vrijeme no to nitko ne radi.

Zatim se nadu ovakvi trolovi koji samo cekaju da nesto popljuju i onda govore kako je ovo kako je ono... bili ste svi jaki u drugom taboru pa ste se naglo stisali jer su kartice svojim enormnim vramom fail......

tablica pokazuje da za igranje ispod 4k rezolucije 3070 vs 3060Ti je 15% brza za 100% vecu cijenu

no brainer, 3060Ti najbolja kartica 2020 godine 

3070 100% skuplja? da nisi nesto fulao?

3070 kosta cca 5000kn neki su je platili i manje a 3060ti 4500kn

Bnet: mNik987#2148
13 godina
toxic kaže...
ibme74 kaže...
toxic kaže...

100 puta nema vram bn-a, igram cyberpunk na max detaljima ... ali ne... ajde pls probaj kod nekog pa onda pisi... do tada prestani sirit nebuloze

Ček, jel se ti praviš glup, trolaš ili nešto treće? Nigdje nisam napisao da ne mozes igrati niti da je neigrivo, pričam da je rtx3070 sa rt on na 1440p  očito limitirana iz prikazanog i daje rezultate kao jeftinija i sporija rtx3060ti.

Kako znaš da nema? Jel držiš RT ON? Jel imaš RTX3060Ti pa si usporedno testirao obe sa istim postavkama u istim djelovima igre da možeš potvrditi da stevo laže i da je u toj situaciji RTX3070 brža?

Nije limitirana vramom ali ti ne kuzis...cime je limitrana AMD kartica ? nije sve crno bijelo..

btw sto ti imas od kartica da uopce mozes usporedit s icime ?

svaki jebeni dan igram s karticom i niti blizu 8gb vrama ne dode i nemam nikakvih padova u performansama i slicno...

drugo je pitanja jel se kartica isplati pored 3060ti ali to fucking nema veze s vramon ali ti opet nades nesto samo zato sto nemas sta radit da bi flejmo itd...

ne kuzis i tocka, odi citaj i prenosi gluposti i dalje

Zbilja ludnica, nekoliko nas tu koji actually imamo kartice mu pisemo jedno, ali ne, on je vidio na internetima na jednom kanalu jedan rezultat i on sada sve zna i jos i izvlaci zakljucke i odbija uopce pomisliti da nije u pravu.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
12 godina
ibme74 kaže...

Znaci cilj mi je pokrenuti flame war jer sam dao čovjeku savjet da ako planira igrai 1440p sa RT ON  da ne uzima RTX3070 jer je očito iz prioloženoga da sa RT ON čak i uz upaljen DLSS je ograničena zbog VRAM-a jer daje iste rezultate kao i RTX3060TI a brža je od nje čak i RTX2080Ti koja je kada se gleda raw performance bez RT-a sporija kartica.

problemčić je u tome što ti naiđeš na test koji ti paše i onda to nazivaš očitim 

i uopće ne želiš uzeti u obzir da vram, čak niti alocirani ne prelazi 8gb potrošnje, što ja jasno bilo kome da nema utjecaja na perfomanse

međutim, ima i drugih testova, gdje je 'očito iz priloženog' da je 3070 jača od 3060ti istih onih 10% koliko je zapravo i jača u svemu ostalom i da 3070 zaostaje za 3080 isto koliko i inače zaostaje

samo što tebi taj test ne paše, pa ga ignoriraš, isto kao što ignoriraš činjenicu da na 1440p potrošnja vrama ne prelazi 8gb i samim time nemere biti problem

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2020 10:54 (picajzla0707).
12 godina

A čemu se zapravo truditi i objašnjavati s takvim likovima???

Ja sam odustao od toga da se prepirem s prištavcima u pubertetu koji misle da su pobrali svu pamet svita. 

Očito je da oni (imbe i kompanija) bolje od mene znaju zbog čega ja s 3070-ke prelazim na 3080-ku i tko sam ja da njima proturječim, nema smisla stoga neka pišu što žele. 

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
4 godine
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Imam MSI RTX 3080 Gaming X Trio na putu iz Australije — koliko to vrijedi kod nas? XD

0 0 hvala 0
12 godina
Delicious Bacon kaže...

Imam MSI RTX 3080 Gaming X Trio na putu iz Australije — koliko to vrijedi kod nas? XD

Kunu po kilometru

4 godine
neaktivan
nicky.sl kaže...
Delicious Bacon kaže...

Kunu po kilometru

Hahahah, ima 15.768,80 km zračne linije Zagreb–Melbourne.

12 godina
Delicious Bacon kaže...
nicky.sl kaže...
Delicious Bacon kaže...

Kunu po kilometru

Hahahah, ima 15.768,80 km zračne linije Zagreb–Melbourne.

Dobro aj onda ide ekonomskom klasom za 0,75kn po kilometru

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2020 16:51 (nicky.sl).
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ako vi mislite da 3080 nece uskoro zadesit ista sudbina kao 3070 sa 3060 Ti....ne znam stvarno.

1 0 hvala 0
13 godina
Mitch kaže...

Ako vi mislite da 3080 nece uskoro zadesit ista sudbina kao 3070 sa 3060 Ti....ne znam stvarno.

Mislis za 300 eura vise kartica sa 10 GB nepotrebnog VRAM vise? Da, grozna sudbina

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

kenjaš od prvog dana po ovoj temi... 

pa mi sa 3080icama uživamo i grafa je čisto dosta za 4k 60 fpsa ili ti sa DLSSom i RTom....

15 godina
protjeran
Delicious Bacon kaže...

Obogatit ces se, stavi da mijenjas za nekretninu u centru zagreba, uz njihovu doplatu zbog potresa i to...

12 godina
Mitch kaže...

Za pet godina ih se nećemo ni sjećati stoga ne beri brigu

4 godine
protjeran
nicky.sl kaže...

Za pet godina ih se nećemo ni sjećati stoga ne beri brigu

Bas, ionako svake 2 godine mjenjamo za nove, sada moguce i manje posto je i nekakva konkurencija u igri pa ce shodno tome i brze izbacivati nove serije.

A dotle cisto sumnjam da ce nesto zahtjevnije od CP izaci znajuci kako zahtjevne igre izbacuju, jer i za Witchera si trebao cekati Pascala jer na Maxwellu nisi mogao igrati na max postavkama, tako da manite se vrama ni sada na 4k u najzahtjevnijoj igri naredne 2 godine ne dođe ni blizu 10gb.

8 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Jel neko klokao ove 3060 Ti. Na ovim frekvencijama igram već preko 55 sati Cyberpunk bez problema i mislim da može još. U FurMarku mi izbacuje nekih 350 poena više nego referentne 3070 RTX.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
frey85 kaže...

Jel neko klokao ove 3060 Ti. Na ovim frekvencijama igram već preko 55 sati Cyberpunk bez problema i mislim da može još. U FurMarku mi izbacuje nekih 350 poena više nego referentne 3070 RTX.

Aj okači ss tog furmarka pa da vidimo

8 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2020 2:01 (nicky.sl).
16 godina
i sa 3090 ne bih uzivao jer je mazanje oci. Dok postoje takvi kao vi nemaju potrebe izbacit nesto kako spada. Nvidia postaje kao Adobe, mlati praznu slamu godinama a AMD nikako da ih stisne
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2020 5:20 (Mitch).
8 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Možeš li nam izbaciti klokove i rezultat sa default vrijednostima?

12 godina
frey85 kaže...
nicky.sl kaže...

Možeš li nam izbaciti klokove i rezultat sa default vrijednostima?

GPU +155 a memorija +1000

Default je čini mi se bio oko7800

Koliko je default kod tvoje? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2020 9:03 (nicky.sl).
8 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Aha, znači idu ove memorije preko 1000. Ja sam dugo držao na 500 i nisam mogao da vjerujem da radi, jer je na 1070 GTX to bilo nedostižno. Poslije sam pomislio da nije nešto do Afterburnera, jer na Gigabyte Aorus aplikaciji GPU ne može pre ko 115, a memorija preko 300 Mhz. Vjerovatno još karticu nisu ubacili u podršku softvera.

Mislim da je default oko 7200, provjeriću danas kad se vratim kući.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2020 9:06 (frey85).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nisam se bavio klokovima na ovoj kartici jer ju nisam mislio dugo zadržati ali kad sam vidio tvoj rezultat ponukalo me da li može i moja, puknuo tvoj klok od +155 a memoriju se nisam usudio više od 1000

8 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Očigledno da su dobri modeli, jer Founders Edition ne ide mnogo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Mitch kaže...
i sa 3090 ne bih uzivao jer je mazanje oci. Dok postoje takvi kao vi nemaju potrebe izbacit nesto kako spada. Nvidia postaje kao Adobe, mlati praznu slamu godinama a AMD nikako da ih stisne

ma da, netko tko je prije dvije generacije uzeo 1080 kao top grafu i nakon dvije gen je ide zamijeniti sa 3080, 'jedva' da ima duplo veće perfomanse u gotovo svim igrama

u isto vrijeme, neki top end procesor za gejmanje iz tog vremena 8700k može zamijeniti za recimo neki r7 5800x i dobije u većini igara gotovo isti kujac

da da, nevidija postaje kao adobe, mlati praznu slamu i tako to... jer smo ranije u dvije generacije dobivali barem peterostruke perfomanse, pa nam sad mažu oči s ovim hamperima

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nek si kupi 6900 XT koja nije mazanje očiju 

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
forumaš kaže...

Nek si kupi 6900 XT koja nije mazanje očiju 

Eno Hrca tamo oće flashat jedinu u galaksiji 6800 u 6800xt i tako čudnom logikom i OCom preko 2,5 Ghz i temperaturama od 60C i 15% povećanjem perf osvojit svjeCki rekord i srušit 3090.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
16 godina
picajzla0707 kaže...
Mitch kaže...

ma da, netko tko je prije dvije generacije uzeo 1080 kao top grafu i nakon dvije gen je ide zamijeniti sa 3080, 'jedva' da ima duplo veće perfomanse u gotovo svim igrama

u isto vrijeme, neki top end procesor za gejmanje iz tog vremena 8700k može zamijeniti za recimo neki r7 5800x i dobije u većini igara gotovo isti kujac

da da, nevidija postaje kao adobe, mlati praznu slamu i tako to... jer smo ranije u dvije generacije dobivali barem peterostruke perfomanse, pa nam sad mažu oči s ovim hamperima

Kakve veze imaju procesori?

Pa ne dobivas dvogeneracijski skok upravo zato sto AMD nije bio blizu, a zeleni tabor je prepun fanboya koji ne vide vise od fps countera. 4870, 7850, RX480 i RX580 su jedini razlog zasto si dobio 560 Ti i 1060...

Entuzijast sam i koristim Quadro seriju vjerojatno od kad sam poceo raditi u statistici/deep learningu. Medutim Quadro upgrejdovi ovise iskljucivo o GeForce seriji, a ako GeForce serija ne napravi skok (jer fanboyi i dalje kupuju), Quadro ce napravit jos manji...i to je uzasno iritantno i svim srcem navijam za ARM GPU i fragmentiran PCB (u smislu da svaka jedinica ima svoju zadacu) u iducih 10 godina.

Dovoljan je jedan flop kvartal Nvidiji da padne dionica 15-20% i da izbace nesto kako spada.

Hebote u 5 godina nisu uspjeli izbacit consumer 4k@60 karticu...a cipovi postoje.

12 godina
Mitch kaže...

Kakve veze imaju procesori?

Pa ne dobivas dvogeneracijski skok upravo zato sto AMD nije bio blizu, a zeleni tabor je prepun fanboya koji ne vide vise od fps countera. 4870, 7850, RX480 i RX580 su jedini razlog zasto si dobio 560 Ti i 1060...

Entuzijast sam i koristim Quadro seriju vjerojatno od kad sam poceo raditi u statistici/deep learningu. Medutim Quadro upgrejdovi ovise iskljucivo o GeForce seriji, a ako GeForce serija ne napravi skok (jer fanboyi i dalje kupuju), Quadro ce napravit jos manji...i to je uzasno iritantno i svim srcem navijam za ARM GPU i fragmentiran PCB (u smislu da svaka jedinica ima svoju zadacu) u iducih 10 godina.

Dovoljan je jedan flop kvartal Nvidiji da padne dionica 15-20% i da izbace nesto kako spada.

Hebote u 5 godina nisu uspjeli izbacit consumer 4k@60 karticu...a cipovi postoje.

procesori su tu čisto za usporedbu, koliko smo s njima dobili u gejmanju kad gledamo procesore otprije dvije generacije a koliko u grafičkim karticama

čisto da average joe zna kad gleda što unaprijediti na high end konfi otprije dvije godine - sa hamperom dobije 100% više perfomansi, sa procesorom skoro nula...

da se vratimo na grafe... koliko bi ti htio dobitka u perfomansama, a da ne ispadne kako 'nevidija mlati praznu slamu godinama'

kojim to godinama? koliko je 'godinama' napredak u perfomansama kod nevidije?

recimo od maxwella, preko pascala, pa konačno do hampera, ajmo reć da su to 'godine' (turing namjerno izbacujem, jer je bio teški flop i to se valjda svi slažemo)

koliko su 'nekad' bili skokovi u perfomansama da 'zadnjih godina' ovo izgleda kao mlaćenje prazne slame? jesmo li nekad u dvije generacije imali 10% veće perfomanse?

jesu li bile ikad 200% da bi ovo sad izgledalo kao 'mlaćenje prazne slame'?

sorry, predstavljaš se kao nekakav znalac, no otkako je izašla ova serija pluješ i pluješ, ništa ti ne valja, ne valja skok u perfomansama, ne valja dlss, ne valja ti ništa

kad gledam nekakve znalce koje smo imali na forumu, poput primjerice tončija i nekih drugih, s njima se moglo normalno raspravljati, bili su koliko-toliko realni i moglo se nešto naučiti od njih

ti samo trolaš tu već mjesecima i bacaš ovakve upljuvke, žalibože tvoje stručnosti i znanja

16 godina

Lol...nemam sta komentirat, branite ih i dalje, bacajte pare i to je to...

Nitko ne trola, nego upravo vi branjenjem cistom subjektivnoscu trolate.

Moore's law nije mrtav radi nedostatka IPa i inovacije, mrtav je radi fanboya koji odrzavaju ovakvo trziste na zivotu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2020 18:32 (Mitch).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice