NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.170.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
itomic009 kaže...

Imat će i AMD svoju verziju "DLSS"-a, to se ne sekiraj. Tako da to neće biti nikakava prednost. 

prva informacija, ako je informacija

inače, već neko vrijeme i govorim da treba navijat da dlss bude u što više igara, jer će postaviti novi standard snage grafičkih kartica

zamisli buduću seriju grafa bilo od nevidije ili amd-a, najprije dobijemo 30-40% hardverskog upgrejda po seriji i onda još u svakoj novoj igri 50-90% softverski, a bez utjecaja na izgled

zar to nije win-win za nas korisnike, bez obzira tko progurao tehnologiju

naravno, to bi nam bio jednokratni boost jer bi sve buduće serije imale isto, ali to je baš ono što treba da progura i 4k u mainstream klasu 

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ovdje je oko 30fps boost...jako jako puno.

https://wccftech.com/f1-2020-nvidia-dlss-support/

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...

eto, zar to nije debela prednost za koju svi gejmeri trebaju navijati

jest da će nama sa non rtx grafama, bilo nevidijinim, bilo amd, drastično pasti cijena polovnih, no koga briga ako to postane standard

a što je najbolje, nit nevidija nit amd nemaju opravdanja to dodatno naplatiti, jer je već uvedeno i fercera odlično u rtx 2xxx seriji

12 godina
picajzla0707 kaže...
MEGATAMA kaže...

eto, zar to nije debela prednost za koju svi gejmeri trebaju navijati

jest da će nama sa non rtx grafama, bilo nevidijinim, bilo amd, drastično pasti cijena polovnih, no koga briga ako to postane standard

a što je najbolje, nit nevidija nit amd nemaju opravdanja to dodatno naplatiti, jer je već uvedeno i fercera odlično u rtx 2xxx seriji

30-40fps boost samo radi dlss je nesto o cemu nismo niti sanjali prije rtx generacije.

6 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Treba pricekati recenzije, i bas me zanima ima li primjetnog blura, i kolika je razlika izmedju nativne rezolucije i ove s DLSS-om. To sto Nvidia stavlja na svoje stranice ne uzimam za ozbiljno.

0 1 hvala 0
9 godina
Riot kaže...

Treba pricekati recenzije, i bas me zanima ima li primjetnog blura, i kolika je razlika izmedju nativne rezolucije i ove s DLSS-om. To sto Nvidia stavlja na svoje stranice ne uzimam za ozbiljno.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
12 godina
Riot kaže...

Pricekat sta?

Pa testovi su odavno vani i to ne od Nvidie. 

12 godina
DarthMarkus kaže...
MEGATAMA kaže...
itomic009 kaže...

Imat će i AMD svoju verziju "DLSS"-a, to se ne sekiraj. Tako da to neće biti nikakava prednost. 

Na cemu baziras svoje misljenje koje iznosis kao cinjenicu?

Za sada je pretpostavka da RDNA2 nema pandan Tensor jezgrama i da ce morat svoju varijantu DLSSa odradit preko shadera.

Nvidia je to radila sa DLSS 1.0 i zna se kakva je razlika DLSS 1.0 na shaderima vs DLSS 2.0 na Tensor jezgrama. 

To sam i ja gore pitao lika.

Info vade direkt iz vrutka mašte.

Ono s AMDovom efikasnošću je krinđ samo takvi. 

Nazalost hrpa korisnika interneta funkcionira na takav nacin, zato volim raspravljat na AVforums u vezi TVa itd jer tamo cim netko krene sa nebulozama moderatori ga micu.

Ali to je ogroman ogroman forum pa se ne tolerira trolanje iz razloga da bi teme bile "zive".

A i nema balkanskog mentaliteta pa je sve nekako normalnije.

Na balkanskim forumima je pocesto.....

6 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
Riot kaže...

Pricekat sta?

Pa testovi su odavno vani i to ne od Nvidie. 

Moze link?

14 godina
MEGATAMA kaže...

Šta ti trabunjaš tu ? Imaš RTX grafu i sve ok, ali šta sad si misliš da si neki stručnjak i zastupaš DLSS tehnologiju ili Nvidiu ili šta ? DLSS je "trik" da se tako izrazim i vrlo vjerojatno će isto tako nešto, odnosno s istim efektom imati i nove AMD grafe. Forum služi za "forum" i nit sam flejmo niti nešto kao provociram. Ako tebi smeta kao nekakav "balkanski" forum, odi si na AVforums pa pričajte o televizorima.

12 godina
Riot kaže...

Moze link?

Nvidia DLSS in 2020: Stunning Results

itomic009 kaže...

DLSS je "trik" da se tako izrazim 

dlss nije nikakav trik nego fantastična tehnologija koja nam od svih tehnologija koje su uvodili kroz godine, poput raznih aa, ao i sličnih tehnologija, potencijalno donosi najveći bonus - ogromni skok u perfomansama

kako je i pi*kousti schiesser gore rekao - to je game changer

14 godina

I još samo nek nekim čudom cijene grafa odu dole, a ne gore, to bi bilo odlično. 

6 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Pitao sam link za f1 2020...

0 0 hvala 0
12 godina
itomic009 kaže...

I još samo nek nekim čudom cijene grafa odu dole, a ne gore, to bi bilo odlično. 

ma slažem se svakako, ali i ovo bi bilo neka vrst satisfakcije da s tim dlssom i amdovim odgovorom na isto dobijemo tih dodatnih 50-90% perfomansi

samim time bi nova generacija grafa donijele ogroman performance boost od preko 100%, što donekle popravilo odnos rasta cijena i perfomansi, makar u toj prvoj seriji

još kad bi amd napravio dlss koji radi na klasičnim jezgrama bez dodatnog tensor-like hardvera, tako da im i postojeće grafe dobiju taj boost, veselju nikad kraja

15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

AMD mora što prije izbaciti kartice sa podržanim dlss 2.0 ili sličnom "near lossless" tehnologijom...jer gubiti će na performansama uz svaku dodatnu igru koja to podrži, a ovo su tek počeci dodavanja podrške u igrama..

Ako ne ubace to uskoro u novim serijama, svi ćemo biti na gubitku jer će nvidia doći do situacije da može držati neke astronomske cijene.

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
protjeran
AFARON kaže...

AMD mora što prije izbaciti kartice sa podržanim dlss 2.0 ili sličnom "near lossless" tehnologijom...jer gubiti će na performansama uz svaku dodatnu igru koja to podrži, a ovo su tek počeci dodavanja podrške u igrama..

Ako ne ubace to uskoro u novim serijama, svi ćemo biti na gubitku jer će nvidia doći do situacije da može držati neke astronomske cijene.

Nije problem, kupovat ćemo xx60 serije i pouzdati se u  DLSS...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2020 23:47 (Riot).
12 godina
AFARON kaže...

Ovo je cinjenica,bez konkurencije nastaje monopol a Intel nam je dobro demonstrirao kako to izgleda.

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Vidjet ćemo uskoro. Ja se nadam 01.09. nVidia izbacuje svoje, kao na izbornu noć, AMD ili otvara šampanjce ili smišlja izgovor za to što nema odgovora.

Ne znam što reći, iznenadila me 3090 za 400W - računao sam da AMD ima "raw power" jaču grafu koja će gubiti na driverima, partnerskom odnosu nvidie sa proizvođačima (twimtbp ili nešto slično) i DLSS. Sad nisam uvjeren u to, mislim da nVidia puca na čistu pobjedu, a objavljene cijene... tj. leakane, samo idu u prilog tome da je nVidia sigurna u pobjedu.

1400$ 3090

800$   3080

600$   3070

400$   3060

Ako ponovo imamo situaciju da 3080 košta duplo nego je bila prije koju godinu, a AMD nema kako odgovoriti na to da se to iskorigira na 650$ barem, onda je to banana po mom mišljenju.

Znat će se u slijedećih mjesec dana sve, barem se nadam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ako 3080 bude 800$ kaj bu kod nas 800€ cca iliti 6000kn a bude jaca od 2080TI onda je stvar rješena kaj se mene tiče... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Rhodin kaže...

Vidjet ćemo uskoro. Ja se nadam 01.09. nVidia izbacuje svoje, kao na izbornu noć, AMD ili otvara šampanjce ili smišlja izgovor za to što nema odgovora.

Ne znam što reći, iznenadila me 3090 za 400W - računao sam da AMD ima "raw power" jaču grafu koja će gubiti na driverima, partnerskom odnosu nvidie sa proizvođačima (twimtbp ili nešto slično) i DLSS. Sad nisam uvjeren u to, mislim da nVidia puca na čistu pobjedu, a objavljene cijene... tj. leakane, samo idu u prilog tome da je nVidia sigurna u pobjedu.

1400$ 3090

800$   3080

600$   3070

400$   3060

Ako ponovo imamo situaciju da 3080 košta duplo nego je bila prije koju godinu, a AMD nema kako odgovoriti na to da se to iskorigira na 650$ barem, onda je to banana po mom mišljenju.

A od kud to mišljenje? AMD već godinama ne može ni taknuti Nvidijin high-end, oni sa svojih 7nm nisu uspjeli nadmašiti Nvidijin Pascal koji je star 4 godine i na 16nm...AMD će se vjerojatno držati svojeg dijela tržišta, a to je 'bang for buck', gdje su ispred Nvidije (samo moraju riješiti drivere), a Nvidija će držati top grafu i high-end segment i tamo gore divljati s cijenama kako i to i radi, samo još više.

Non stop se priča o AMD-ovim Nvidija killerima, Vega, pa Navi, pa big Navi, pa biggest Navi i kaj ja znam sve ne...Sve je to na kraju bio bullshit i nisu bili ni blizu. Ne vidim kako bi se sad to promijenilo, a ni ne ulijeva mi povjerenje ova šutnja i manjak 'leakova'.

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Istina je da AMD vec par generacija ne moze parirat Nvidiji u visokom segmentu ali ovaj put situacija je uistinu mozda drukcija. 

Uspjeli su "ugurat" 12TF GPU u XSX apu sto bi moglo znacit da za cisti pc GPU imaju nesto puno jace. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Slažem si prvi miniITX build i gledajući Ampere sve me zebe oko srca od ovih leakova za veličine, grijanje i tdp. Naravno ne gledam high end već nešto u rangu 3070 ili 3060 za 1440p ali ako ovi budu radili roštilje od grafi moram se nadati da Big Navi bude spasitelj. Valjda bude AMD izbacio nešto kao DLSS 2.0 i ponudio malo više tehnologije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Point-X kaže...

Slažem si prvi miniITX build i gledajući Ampere sve me zebe oko srca od ovih leakova za veličine, grijanje i tdp. Naravno ne gledam high end već nešto u rangu 3070 ili 3060 za 1440p ali ako ovi budu radili roštilje od grafi moram se nadati da Big Navi bude spasitelj. Valjda bude AMD izbacio nešto kao DLSS 2.0 i ponudio malo više tehnologije.

Meni je cilj bio rtx3080ti ali imam full mini kuciste i ako ce top model bit ogroman uzet cu klasu ispod koja ce pasat u moje kuciste.

Ali i dalje sve to smatram glasinama dok se Nvidia ne oglasi i potvrdi ili opovrgne. 

13 godina
VooDooZg kaže...

Ako 3080 bude 800$ kaj bu kod nas 800€ cca iliti 6000kn a bude jaca od 2080TI onda je stvar rješena kaj se mene tiče... 

Ja isto pikam 3080 i rižu na jesen. Taman za 1440p 144+hz i ponešto strategija na 4k.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
16 godina
Promster kaže...
Rhodin kaže...

1400$ 3090

800$   3080

600$   3070

400$   3060

A od kud to mišljenje? AMD već godinama ne može ni taknuti Nvidijin high-end, oni sa svojih 7nm nisu uspjeli nadmašiti Nvidijin Pascal koji je star 4 godine i na 16nm...AMD će se vjerojatno držati svojeg dijela tržišta, a to je 'bang for buck', gdje su ispred Nvidije (samo moraju riješiti drivere), a Nvidija će držati top grafu i high-end segment i tamo gore divljati s cijenama kako i to i radi, samo još više.

Non stop se priča o AMD-ovim Nvidija killerima, Vega, pa Navi, pa big Navi, pa biggest Navi i kaj ja znam sve ne...Sve je to na kraju bio bullshit i nisu bili ni blizu. Ne vidim kako bi se sad to promijenilo, a ni ne ulijeva mi povjerenje ova šutnja i manjak 'leakova'.

Pa nosi pompozno smišljen naziv "nVidia killer"  - pretpostavljam da je takav ne jer uspješno parira RTX 3060, već top end karticama, valjda 2080 TI i jačim. "Big Navi" i "nVidia killer" bi trebali biti po raw poweru izuzetno jaki proizvodi, nešto čemu nVidia ne može parirat (odnosno nije mogla prije pola godine)... navodno. nVidia na to odgovara sa "preamptive strike" u obliku 3090 koja je ogromna, vuče 400W (vjerojatno i više jer je ograničenje službeno da moraš imat 850W napajanje) i dolazi sa posebno konstruiranim 12 pinskim adapterom.

Moja pretpostavka, iako nema ničeg službenog, a i nije samo moja već "internet" mjesecima bruji o toj ogromnoj kartici koja dere sve što nVidia ima. Dakle od tuda ideja da bi po raw poweru AMD trebao imati jaču karticu od nVidie. Problem je što je to krenulo kad je nVidia imala 2080Ti, pa 20% jače od toga je u rangu trenutne/buduće 3080 , a postoji 20-30% jača 3090... Osim ako nekim čudom AMD ima i to predviđeno i cilja bi 50% jači od 2080Ti, pa onda gubit u performansama radi svega dosad nabrojanog.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2020 11:54 (Rhodin).
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nadam se da će AMD moći ove godine parirati 1080ti, nešto što je do sada pokušao sa 5700xt i više puta sjebanim drajverima.

Taman i da nekim čudom stignu 2080ti, moja pretpostavkla je da će trošiti duplo više. Ovo zadnje sam izvukao direkt iz guzice i temeljim mišljenje na totalnom drlogu od Vege.

Mali podsjetnik za idiotske fanboyeve 

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2020 11:11 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...
Point-X kaže...

Meni je cilj bio rtx3080ti ali imam full mini kuciste i ako ce top model bit ogroman uzet cu klasu ispod koja ce pasat u moje kuciste.

Ali i dalje sve to smatram glasinama dok se Nvidia ne oglasi i potvrdi ili opovrgne. 

Imam NZXT H1 sa njihovim 650W napajanjem, k jarcu pa valjda 3080 ili 3070 nebude trebala da imam Krško doma u sobi? Kako kolega kaže nadajmo se da su to sve glasine.

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

7nm+ bi trebao pomoc AMDu, za Nvidiu je i dalje prisutna glasina o Samsung 8nm proizvodnom procesu.

Nvidia je odradila cuda na trenutnom proizvodnom procesu i nadam se da ce njima tranzicija na nizi proc bolje nego sto je AMDu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Point-X kaže...
MEGATAMA kaže...
Point-X kaže...

Imam NZXT H1 sa njihovim 650W napajanjem, k jarcu pa valjda 3080 ili 3070 nebude trebala da imam Krško doma u sobi? Kako kolega kaže nadajmo se da su to sve glasine.

Veli lik 400W sukne grafa, 250 proc i ostalo . 50 kn jedno vikend igranje, hehe

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Zar nije da 400w samo za 3090?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice