Nova grafa

poruka: 56
|
čitano: 7.404
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nova grafa
kero kaže...
HRVOJE345 kaže...

Onda je najbolje več kad se komp otvara dodat još rama ako imaš samo 2gb to ti je još 180kn.

A evo sad gledan u procesora i ugl imaju 4670 i 4850, šta mi ne odgovara jer 4670 ima 128-bitnu sabirnicu a za drugu mi treba jače napajanje

Uzmi 4670 gddr 4

::::::::::::::::::::::::::::::::))))))))))
16 godina
neaktivan

Uzmi ko i ja ati 4770 gddr 5 i 2gb rama,to ti je manje od 1000kn.

16 godina
Nova grafa

Evo odlučio sam uzeti ovu grafu:

ASUS, PCI EXPRESS, EAH4670/DI/1GD3, ATi Radeon, HD4670, PCIe x16, 1024 MB, DDR3, 128-bit, Radni takt GPU  750 MHz, Takt memorije  1600 MHz, DVI-I, HDTV da, 1x D-sub, HDMI, 2560x1600

što mislite?? Dali će je ono napajanje držat bez problema??

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 12:08 (kero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kero kaže...

ASUS, PCI EXPRESS, EAH4670/DI/1GD3, ATi Radeon, HD4670, PCIe x16, 1024 MB, DDR3, 128-bit, Radni takt GPU  750 MHz, Takt memorije  1600 MHz, DVI-I, HDTV da, 1x D-sub, HDMI, 2560x1600

Ma uzmi bilo koju drugu HD4670 osim te Asusove... Dobiješ iste performanse jer su grafe iste, ali ASUS dere na cijeni... UVIJEK...

16 godina
Sused kaže...
kero kaže...

Ma uzmi bilo koju drugu HD4670 osim te Asusove... Dobiješ iste performanse jer su grafe iste, ali ASUS dere na cijeni... UVIJEK...

Evo grafa dođe 700 kn, šta i nije puno, samo me zanimalo jeli mi napajanje može držat, jučer su mi rekli da može bez problema ali želim provjerit još jedan put

napajanje: PLATINUM MS 400ATX P4

16 godina
kero kaže...
Sused kaže...
kero kaže...

Evo grafa dođe 700 kn, šta i nije puno, samo me zanimalo jeli mi napajanje može držat, jučer su mi rekli da može bez problema ali želim provjerit još jedan put

Ma držat će to napajanje, grafe ne troši praktički ništa...

Kako 700kn nije puto za HD4670? Ista Gigabyteova, sa 1GB VRAM-a, dođe 510kn...  MSI ista dođe 470kn...

Čak i ako je problem što nema u splitu, naruči iz ADM-a i plati dostavu 45kn ili koliko već je... Opet izađeš jeftinije...l

A Links imaš i u Splitu, tamo imaš HD4670 sa 1GB VRAM-a za 560kn. Piše da je dobavljiva za 48h, to nije puno... A uštediš 140kn...

17 godina
Sused kaže...
kero kaže...
Sused kaže...
kero kaže...

Kako 700kn nije puto za HD4670? Ista Gigabyteova, sa 1GB VRAM-a, dođe 510kn...  MSI ista dođe 470kn...

Čak i ako je problem što nema u splitu, naruči iz ADM-a i plati dostavu 45kn ili koliko već je... Opet izađeš jeftinije...l

A Links imaš i u Splitu, tamo imaš HD4670 sa 1GB VRAM-a za 560kn. Piše da je dobavljiva za 48h, to nije puno... A uštediš 140kn...

Ja sam uzeo sebi kao zamjensku Saphireovu 4670 ultimate, 580 kn sa pasivnim hladenjem (Links) dok je moja gtx280 na popravku i moram reci da sam ultra zadovoljan, bio sam Nvidia fan ali ova kartica mi je vratila vjeru u ati, jbt. igram CoJ2 na 1680x1050 na high sa aa 2x i ide oko 40 fps... Pre hebeno i jos nije potrebno napajanje za nju... Covjece za te novce best buy... Bas sad gledam u mirovanju 46 stupnjeva a u full loadu 60-ak...

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
16 godina
Sused kaže...
kero kaže...
Sused kaže...
kero kaže...

A evo izvozalo me u vezi ovih grafi, gledam u ponudi im piše da imaju, nazovem nestalo. Tako da ću uzet nVidiju 9600.

ASUS, PCI EXPRESS, EN9600GT/HTDI 512MB, NVIDIA GeForce, 9600GT, PCIe x16, 512 MB, DDR3, 256-bit, Radni takt GPU 650 MHz, Takt memorije 1800 MHz

Fala svima na pomoći

17 godina
Nova grafa
Bas si zapeo za ASUS. Mora da te privlače bezrazložno skupe stvari.
Npr ista grafa Asusova je 300 - 500Kn skuplja nego od drugih proizvođaća.
Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...
Bas si zapeo za ASUS. Mora da te privlače bezrazložno skupe stvari.
Npr ista grafa Asusova je 300 - 500Kn skuplja nego od drugih proizvođaća.

Ma tražija san svugdi, sve nVidijine su ASUS u procesora i hg spota, ostali nemaju ništa. U vemila san naša Gigabaytovu koja je dosta slabija. Šta se tiče ATI grafa HD 4670 i 4770 njih nema trenutno a i ne privlači me 128 bita iako ATI više ide na GPU..

16 godina
neaktivan
kero kaže...
Ma tražija san svugdi, sve nVidijine su ASUS u procesora i hg spota, ostali nemaju ništa. U vemila san naša Gigabaytovu koja je dosta slabija. Šta se tiče ATI grafa HD 4670 i 4770 njih nema trenutno a i ne privlači me 128 bita iako ATIviše ide na GPU..

Pa zar je takav problem doč u vemil ili links i reči da ti naruče HD4770.Čekaš najviše tijedan dana.A ako imaš monitor sa rezom 1280x1024 ili manje,veča sabirnica od 128bit ne igra neku ulogu.

I na takvim grafama ne gledaj dal ima 512mb VRAM-a ili 1Gb.Taj gigabajt VRAM-a u tom segmentu je čisti marketinški trik i nema simsla.Jer jasno ti je da tu grafu nečeš stavit na 24"monitor.

Tako da moja preporuka ti je HD4770,a ako baš nemreš se strpit dok ti ovi u vemilu ili linksu nabave uzmi Gforce 9600GT koja je također solidna grafa.

Ja sam koji jesam.
16 godina
neaktivan

Predomislio sam se čekat ču da izađe seria ati 5000 pa uzeti ati 5670,ta kartica isto tako neče puno trošit jer je u 40nm,ma da je proc iskoristi 60%,ja zadovoljan,dobit ču barem duple perfomanse s obzirom na staru karticu ati 2600xt koju sada imam.Ako netko misli drugačije molio bih ga da se javi.

16 godina
microman kaže...
kero kaže...
Ma tražija san svugdi, sve nVidijine su ASUS u procesora i hg spota, ostali nemaju ništa. U vemila san naša Gigabaytovu koja je dosta slabija. Šta se tiče ATI grafa HD 4670 i 4770 njih nema trenutno a i ne privlači me 128 bita iako ATIviše ide na GPU..

Pa zar je takav problem doč u vemil ili links i reči da ti naruče HD4770.Čekaš najviše tijedan dana.A ako imaš monitor sa rezom 1280x1024 ili manje,veča sabirnica od 128bit ne igra neku ulogu.

I na takvim grafama ne gledaj dal ima 512mb VRAM-a ili 1Gb.Taj gigabajt VRAM-a u tom segmentu je čisti marketinški trik i nema simsla.Jer jasno ti je da tu grafu nečeš stavit na 24"monitor.

Tako da moja preporuka ti je HD4770,a ako baš nemreš se strpit dok ti ovi u vemilu ili linksu nabave uzmi Gforce 9600GT koja je također solidna grafa.

Ma uzet ću 9600 GT, samo me zanima hoće li je procesor moći iskoristit kako treba.

16 godina
neaktivan
HRVOJE345 kaže...

Predomislio sam se čekat ču da izađe seria ati 5000 pa uzeti ati 5670,ta kartica isto tako neče puno trošit jer je u 40nm,ma da je proc iskoristi 60%,ja zadovoljan,dobit ču barem duple perfomanse s obzirom na staru karticu ati 2600xt koju sada imam.Ako netko misli drugačije molio bih ga da se javi.

Moja preporuka ti je da što prije kupiš novi proc.Zašto?

Zato što bez obzira na grafičku imat češ Lag u igrama.FPS če ti drastično padati.Pogotovo u igrama sa puno dima i vatre(COD,Far Cry,Crysis.itd)Grafička obrađuje texture dok proc obrađuje fiziku(osim ako imaš Nvidiu koja podržava Physx).

Ja sam koji jesam.
16 godina
neaktivan

Sta ti je to Physx,onda ču uzet Nvidiu.

17 godina
Nova grafa

PhysX nije ko što mnogi misle da grafička obrađuje svu fiziku uz grafiku u igri.

To je samo jedna opcija koju do sada ima samo par naslova (Cell Factor, Mirrors Edge, UT3, ...) koja omogučuje neke dodatne grafičke efekte kao bolje lomljenje stakla, zida, eksplozije...

I tada procesor i dalje obrađuje fiziku, a grafa samo tih par poboljšanih detalja. Nikakve koristi od PhysX-a.

Veća je korist od DX10.1 na ATI grafama nego od toga. Da, nVidija je na starijem proizvodnom procesu s zastarjelijom tehnologijom i kasni za ATI dosta.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

PhysX nije ko što mnogi misle da grafička obrađuje svu fiziku uz grafiku u igri.

To je samo jedna opcija koju do sada ima samo par naslova (Cell Factor, Mirrors Edge, UT3, ...) koja omogučuje neke dodatne grafičke efekte kao bolje lomljenje stakla, zida, eksplozije...

I tada procesor i dalje obrađuje fiziku, a grafa samo tih par poboljšanih detalja. Nikakve koristi od PhysX-a.

Veća je korist od DX10.1 na ATI grafama nego od toga. Da, nVidija je na starijem proizvodnom procesu s zastarjelijom tehnologijom i kasni za ATI dosta.

Slažem se sa svime osim sa ovim podcrtanim.

Niti ima(niti če biti)koristi od Physx-a,a bome niti od DX10.1.

Štoviše DX10.1 je slabije zastupljen od Physx-a.A u budučnosti ga se neče ni koristit pošto je sedmica i sa njome DX11 na izlasku.

Ja sam koji jesam.
16 godina
neaktivan

Microman,znači neisplati mise stavit novu grafu na stari proc.Sta nebi imo sa novom grafom umjesto 50fps recimo100fps.

16 godina
neaktivan

Mudra odluka, jer za nekih 800 KN dobit ces odlicnu karticu koju ces moci iskoristit do maxa

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 22:00 (Yappa).
16 godina
neaktivan

Ma Microman priča da če mi fps drastično padat,nemam za novi proc jer ako kupim novi proc moram kupit i novo napajanje.

16 godina
neaktivan

Postoji li neki virtualni program gdje bih mogao unijeti podatke grafe,rama,proc i da mi on izračuna kakve ču perfomanse imat.

16 godina
microman kaže...
191x7 kaže...

Slažem se sa svime osim sa ovim podcrtanim.

Niti ima(niti če biti)koristi od Physx-a,a bome niti od DX10.1.

Štoviše DX10.1 je slabije zastupljen od Physx-a.A u budučnosti ga se neče ni koristit pošto je sedmica i sa njome DX11 na izlasku.

Evo microman uzeo sam sapphire hd 4830 512 ddr3 i novi ekran od 22 incha. Tako kad igram fallout 3 npr na maksimalnoj rezoluciji detaljima i AA, fps mi je oko 60. Jeli to po tebi dobro i jeli je proc iskorištava.

16 godina
Nova grafa

Evo i rezultata sa novom grafom. Mogu reći da sam prezadovoljan.

fallout 3 fallout 3
Fuel Fuel
far cry 2 far cry 2
crysis crysis
cod 4 =) cod 4 =)
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2009 11:59 (kero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HRVOJE345 kaže...

Microman,znači neisplati mise stavit novu grafu na stari proc.Sta nebi imo sa novom grafom umjesto 50fps recimo100fps.

Tko je rekao da se ne isplati?No staviti grafu poput HD4890 na proc Dualca od 2,5Ghz je totalno promašen potez.

Znači na taj proc bi idealno bilo stavit grafe tipa:HD4770,HD4670,9600GT.

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
neaktivan
kero kaže...

Evo microman uzeo sam sapphire hd 4830 512 ddr3 i novi ekran od 22 incha. Tako kad igram fallout 3 npr na maksimalnoj rezoluciji detaljima i AA, fps mi je oko 60. Jeli to po tebi dobro i jeli je proc iskorištava.

Pa ako nema laga i drastičnih padova FPS-a onda je OK.

Istina je oko nas,a laž još više.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice