Nadogradnja grafičke

poruka: 8
|
čitano: 1.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Nadogradnja grafičke

Imam pitanje za graficku koju si mislim uzeti. Racunalo mi je inace frizider za danasnje doba ali mi uglavnom graficka treba za igrice tipa League of Legends da vrti na malo vecim postavkama i World of Tanks (bitno da radi i na low ali veci framerate). Mislio sam si uzeti GT430 zato jer mi se cini best buy a i nasao sam si vec link na njuskalu za 200 kunica (ne cini mi se previse).
Evo i specifikacija mog jadnog racunala:
Intel Pentium E2180 @ 2.00GHz (2-Core)
3.00GB Dual-Channel DDR2 (Imam 2 slota, znaci 1GB stick i jedan 2GB stick)
BIOSTAR Group G31-M7 TE (mislim da i nije bitna toliko ali ajde)
256MB ATI Radeon X1300/X1550 Series (X1300 je zapravo)

Sada ne znam oce li me bottleneckat zbog malo slabijeg procesora ali sam na malom budgetu i treba mi malo jaca grafa barem da igram LoL i WoT na vecem framerateu. Nisam neki strucnjak za racunala ali se jos ucim pa bih molio za pomoc.

Hvala na vasem vremenu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Nadogradnja grafičke
Ja bih prije isao na radeonku 5670 gddr5 i taj procesor je steta drzati na default clocku kad se lako overclockira i ide do 3ghz. Prouci malo oc core2duo procesora
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan

Pretrazivao sam na internetu u nasim trgovinama (Links, Proxima, iShop i Vacom - nezz da li postoje jos koje) i nema ama bas nigdje Radeon 5670 graficka kartica. Sada ne znam da li imaju ovako u trgovinama ali na web stranicama nema nigdje. Gledao sam na Njuskalu i naisao sam na 5670 za 400 kuna. Ne znam je li to puno ali cini mi se jeftino za te novce. Sto se CPU-a tice ne razmisljam o OC trenutno jer sam i dalje na stock cooleru i ne mislim si uzimat neki cooler. Sada ako moze jos netko predlozit neku graficku ili da se drzim 5670? Budem provjerio sljedeci tjedan u Proximi jer mi je blizu a kasnije budem isao i do iShopa i Vacoma.

EDIT: nisam bas i siguran da li mi maticna dopusta da overclockam CPU. Budem provjerio

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 23:14 (Jibus).
17 godina
Ma kakvih 400kn, previse je to za tu karticu. Evo imas ovdje 250 s tim da bih ja ponudio max 200 sa dostavom. Za 400kn se nadju daleko jace grafe ali nemaju smisla na tvojoj konfi jer je preslaba. A proc bi se trebao overclockirat bez nekog problema barem na 2.5ghz. Daj malo vise podataka o ploci i napajanju i koliko si spreman uloziti u pc pa ti vjerojatno nesto bolje preporucimo.
10 godina
neaktivan

Vidio sam te graficke, ova od 150 kaze da je neispravna (neke kocke se kao prikazuju na ekranu - sto mi se cini da mu je mozda i monitor malo neispravan) . XFX verzija i VTX verzija cine mi se potpuno iste jer imaju istu brzinu od 775 MHZ, 1GB i 128 bitova. Budem vizio ovu VTX verziju jer je jeftinija i blize mi je.

Napajanje mi je od 300W - ne znam da li treba jos nesto reci
Sto se tice maticne copy-pasteat cu podatke sa njihove stranice - 
Chipset -  Intel G31 / Intel ICH7

FSB - Support FSB 533/800/1066/1333/1600(OC)MHz

Memory - Support Dual Channel DDR2 533/667/800 MHz
        2 x DDR2 DIMM Memory Slot
        Max. Supports up to 4GB Memory
       ※Support DDR2 533MHz While Using FSB 533/1066 CPU

OS Support (zas ne) - Support Windows 2000 / XP / Vista / 7   (koristim Windows 7 jer bas i ne funkcionira Win8.1 najbolje)

11 godina
neaktivan
Nadogradnja grafičke

Gledaj hd5770 to je najnajnaj jeftinija grafa na kojoj se moze i dan danas dobro zaigrat. Al ne gledaj po cijeni npr.500kn   to je suludo... 250-300kn je ok.

RAMPAGE

0 0 hvala 0
17 godina
Ma gdje ce 5770 na 300w skart napajanju, uzimaj tu vtx i to je to. A za oc prouci temu ovdje na forumu. Makar nije g31 chipset bas najbolji za oc, ali ide i na njemu.
10 godina
neaktivan

Znaci VTX it is. Budem kontaktirao prodavaca sutra da ga ne jeb*m preko nedjelje. Hvala ekipa

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice