Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 978.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Neće grafička sigurno prdnut jer znam kaj ovo napajanje može, a osobito zato kaj nebu ziher full opterečena.

Uostalom, ak prdne bar bute se imali čemu smijat.

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Ako ne uzima sve odjednom, isto ti je hoćeš prvo grafu ili novu platformu. Ako napajanje ne bude moglo držat grafu, pogotovo jer nema boga da ju taj CPU iskoristi do kraja, komp će se ugasit, neće sve eksplodirat. All is good. I pametnije je sačekat pa uzet FX8350 uz R9 290 nego FX6300 i R9 270, ako već imaš para.

11 godina
neaktivan

Ja sam uvjeren da će napajanje držat, osobito jer ostale komponente ne troše baš neš.
Sljedeća stvar koju kupujem je novo napajanje, to će bit možda već ovaj a najkasnije sljedeći mjesec.
Nema brige. :) 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
zagi988 kaže...

Neće grafička sigurno prdnut jer znam kaj ovo napajanje može, a osobito zato kaj nebu ziher full opterečena.

Uostalom, ak prdne bar bute se imali čemu smijat.

i ak prdne ( a nece) pod garancijom je ... s tim procom nece bit ni na 50 % GPU usage ... jos sam puno i rekao ...

11 godina
neaktivan

Znam, bez brige. Ne očekujem da ću ju iskoristit dok ne kupim ostale komponente.
Ali evo, hitil bum ju nutra da mogu igrat Gas Guzzlers i možda BF3, al za BF3 ne vjerujem. :)
Javim vam sutra u ovo vrijeme rezultate. :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Eto, sve koje zanima - bottlenecka nema.
I nema ga zato kaj nema ni slike jer matična izgleda ne podržava takvu zvjer.
Al dobro, R9 290 Tri-X se sad ugodno smjestila u komp koji ima X6 1090T, GA-990XA-UD3 i 16 GB Patriota na 1866 MHz. Zamjenila je HD7950 dok ne složim drugi komp malo iznad ovog. ;) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

I, koliki je bottleneck?

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

U svakom slučaju manji nego s Pentiumom {#}

11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

I, koliki je bottleneck?

Pa s obzirom da BF4 iskorištava proc 100% (varira, naravno) a grafičku jako često do 100%, nekom logikom bi reko da ga nema.

13 godina
neaktivan

ljudi ovako,prodajem za par dana ovu svoju Asus GTX 660 Direct CU II

i sad sam mislio uraditi sasvim mali upgrade jer me nece puno kostat vise

radeon Sapphire R9 270X dualX OC

sad pitanje jedno,ona me kosta samo 30KM vise(iz bosne sam)

ali mogu proci jos jeftinije ako uzmem obicnu 270.

pitanje je moje,mogu li ja obicnu 270ku klokat da bude jaka kao ova 270x

jer sam citao da su to gotovo iste grafe

ali me buni jer ova X ipak moze da vuce vise struje sto je po nekoj logici onda i veci OC potencijal

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Po meni ti nema baš neke logike mijenjati GTX 660 za 270X, jest da je 270X jača, ali nije neki veliki skok.

Radije ušparaj lovu pa uzmi 280X, to je već dobar upgrade.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Po meni ti nema baš neke logike mijenjati GTX 660 za 270X, jest da je 270X jača, ali nije neki veliki skok.

pa kad je samo 30KM i dobijem 3 godine garancije a na ovoj nemam nista,mislim da ima logike

a i cekam mantle da se rijesim bottlenecka,mislim da je to taman

inace zadovoljan sam i sa GTX 660 ako cemo iskreno,al et imam ponudu finu pa zato.

A lova nije problem takodje,mogao bi ja odma uzet i 290X vec ne daje mi se puno para na to kad sam i ovak zadovoljan sa kompom

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 20:36 (mersimh).
14 godina

Pa ako je upgrade samo 30KM onda da. Ali još ti je bolje uzeti jeftiniju 270 jel samo staviš core clock na 1050Mhz i to ti je onda identično kao 270X jel to i jesu ISTE grafe. Clockneš core clock na nekih 1150Mhz što ide većina 270 modela i to ti je onda performance razred jedne GTX 670/GTX 760 ili HD 7950 Boost što je već fina kategorija :).

14 godina
neaktivan

Koju najbržu grafićku slobodno uzmem za svoj pc ? Pogledajte pod moj pc. P.S. Više ne držim proc na @ 3.8 GHz., nego na stock 3.2 GHz i ako treba kupim jaće napajanje. Može ATi i Nvidia

I live to see you eat that contract, but I hope you leave enough room for my fist because I’m going to ram it into your stomach and break your god-damn spine!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 18:01 (Peykovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Clocakaj ga natrag na 3.8 Ghz i mislim da ti se ne isplati mjenjati grafu zato što ti Phenom nije baš više moćan gamerski CPU a ti da vidiš neki pošten boost treba ti nešto tipa GTX 760 ili HD 7950 no te grafe ti neće baš biti dobro iskorištene u nekim igrama dok u drugima hoće. To su grafe od 2 milje kuna ili više i to je previše para na takav cpu, no ako imaš para onda mjenaj. Idealno biti ti bilo možda R9 270 i clockaš ju na preko 1.1Ghz i imat ćeš nekakav boost ako ti Phenom to ne botlnecka.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 22:02 (itomic009).
15 godina
itomic009 kaže...

Clocakaj ga natrag na 3.8 Ghz i mislim da ti se ne isplati mjenjati grafu zato što ti Phenom nije baš više moćan gamerski CPU a ti da vidiš neki pošten boost treba ti nešto tipa GTX 760 ili HD 7950 no te grafe ti neće baš biti donro iskorištene u nekim igrama dok u drugima hoće. To su grafe od 2 milje kuna ili više i to je previše para na takac cpu, no ako imaš para onda mjenaj. Idealno biti ti bilo možda R9 270 i clockaš ju na preko 1.1Ghz i imat ćeš nekakav boost ako ti Phenom to ne botlnecka.

taj phenom je jos uvijek solidan CPU ... vrati na na 3.8 ili ak moze jos vise i to je to :)

13 godina
protjeran
juice21 kaže...
itomic009 kaže...

Clocakaj ga natrag na 3.8 Ghz i mislim da ti se ne isplati mjenjati grafu zato što ti Phenom nije baš više moćan gamerski CPU a ti da vidiš neki pošten boost treba ti nešto tipa GTX 760 ili HD 7950 no te grafe ti neće baš biti donro iskorištene u nekim igrama dok u drugima hoće. To su grafe od 2 milje kuna ili više i to je previše para na takac cpu, no ako imaš para onda mjenaj. Idealno biti ti bilo možda R9 270 i clockaš ju na preko 1.1Ghz i imat ćeš nekakav boost ako ti Phenom to ne botlnecka.

taj phenom je jos uvijek solidan CPU ... vrati na na 3.8 ili ak moze jos vise i to je to :)

pa s tom katanom nebu sigurno, a i besmisleno je prek 3.8ghz ici, ak mu to nije dovoljno niti na 4.5ghz mu nece puno pomoci jer treba to sve odrzavati poprilicno hladnim i stabilnim na tim taktovima!lp

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
14 godina

Ne isplati se kupovat jača grafa od 7850 koju imaš za Phenom II X4 + OC jer nema smisla kad je meni BN i to dosta u BF3 MP, FC3 i takvim igrama sa 7870. Razmišljam o nabavci FX8320, ali pošto bi trebao i ploču, mislim da ću pričekat 2015. god sa novim procesorima od Intela.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina

Prodaš svoju ploču + CPU za nekih 800 - 900kn i dodaš još toliko i imaš FX 8320 + solidna ploča. Već imaš solidan cooler i opališ ga ne nekih 4.4Ghz i miran si za gaming {#}.

14 godina
neaktivan
mersimh kaže...
veki22 kaže...

pa kad je samo 30KM i dobijem 3 godine garancije a na ovoj nemam nista,mislim da ima logike

a i cekam mantle da se rijesim bottlenecka,mislim da je to taman

inace zadovoljan sam i sa GTX 660 ako cemo iskreno,al et imam ponudu finu pa zato.

A lova nije problem takodje,mogao bi ja odma uzet i 290X vec ne daje mi se puno para na to kad sam i ovak zadovoljan sa kompom

uzmi r9-270

ako me pamcenje dobro sluzi, r9-270 trazi 1x6pinski konektor, taman koliko tvoje napajanje ima... r9-270x trazi dva 6pinska, ako me sjecanje dobro sluzi...

mogao bi ti i r9-270x rijesiti sa molexom, al sto to radati ako bas ne mora...

I see noob people
14 godina

Da, to sam razmišljao, no ne znam kakvi će biti novi Intelovi procevi i kako brzi i u kolikom postotku bolji od trenutno fx8320/8350. Jedino znam da će cijena biti paprena za i7 jer ako bi uzimao Intela uzo bi i7. Ali da, taj fx8320 za 1100 kn je vrhunski + neka matična Giga 990XA je dosta stara pa nisam siguran koje su revizije u našim dućanima, možda je bolje uzet Asus? A opet od Asusa vidim da i nema više onih Asus 970 EVO R2.0 sa 8+2 faznom regulacijom, ako je ta uopće imala 8+2 ili 6+2? Znam da ako pređem tako na fx prodajom svojih trenutnih dijelova, dobio bi taj boost za svoju grafu, no uvijek nisam siguran koliko se to osjeti jer mi i sad radi sve više manje na max osim BF3 i FC3 te slične igre di mi je GPU usage 60-70%.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...
juice21 kaže...
itomic009 kaže...

pa s tom katanom nebu sigurno, a i besmisleno je prek 3.8ghz ici, ak mu to nije dovoljno niti na 4.5ghz mu nece puno pomoci jer treba to sve odrzavati poprilicno hladnim i stabilnim na tim taktovima!lp

katana 3 je vrlo vrlo dobar cooler i moze bez beda drzat tog phenoma i na 4 GHz, znam iz prve ruke jer sam imao istu kombinaciju .... za single player mu ni ne treba bolji CPU od tog kojeg ima, jedino malo kaska u MP od i5/i7 i FX 8XXX

14 godina

Traži polovno i ploču i CPU. FX 8320 mora ići za 900 kn ili plafon 1000 kn i polovna UD-3 REV 1.1 za 400 kn i to roka 4.4Ghz 99% a košta te 500 kn nadoplate !!! Pa tu gdje sada štekaš ne bi imao frke sa clockanim FX-om kao ni u novim naslovima koji će biti sve bolje i bolje multithread optimizirani. Za polovni i7 + ploča ti treba preko 2000kn a ako budeš kupovao novi i7 kad izađe onda računaj oko 3500 do 4000 kn za CPU + ploču pa ti računaj {#}. Što se tiče brzine tu i7 i FX nisu ista kategorija mada kako igre bolje koriste više threadova FX bolje stoji. Inače se zna već kako stoji FX vs i7. Ja sam imao prije ovog i7 tri FX 8320/50 procesora i mogu reći iz prve ruke da je  i7 bolji cpu bez daljnjeg ali je puno previše skuplji od FX-a. Dakle za sve osim profesionalce je PRESKUP s obzirom na to koliko je "bolji" od FX-a. 

14 godina

Znam, to je i jedini problem, cijena...Vidjet ću još, neću se zaletavat jer mi nije nimalo hitno, ali dobro bi mi došao jedan takav FX. :)

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U jednoj drugoj temi sam pisao da bi mi trebala druga grafička pošto mi se ova pregrijava a još je pod garancijom, a pošto adm vraća pare, mislio sam uzet jaće ako ide. Od ove dobivam plave toćke po ekranu nakon pol sata - sat igranja ovih novih igara a kod cod 4 online ne. Meni proc nije stabilan iznad 3.8 GHz već sam isprobao na više. Najrađe bi uzeo Neku Nvidiu iz nove serije 7xx.

Izgleda da sam ja svoju grafičku previše masakrirao sa overclockingom pa sad i na normalnim taktovima se pregrijava. Ne kužim kak je drugim ljudima stabilnije radila ista moja grafa na većem taktu nego moja. Na moju ploću bi išao fx 8320 pošto imam AM3+ ploću.

I live to see you eat that contract, but I hope you leave enough room for my fist because I’m going to ram it into your stomach and break your god-damn spine!
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 6:23 (Peykovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

OD AMD-a R9 270X a ako hoćeš Nvida onda traži GTX 760. Ako možeš promjeni i CPU pa ćeš bit na konju.

13 godina
neaktivan
Frozen Hell kaže...

uzmi r9-270

ako me pamcenje dobro sluzi, r9-270 trazi 1x6pinski konektor, taman koliko tvoje napajanje ima... r9-270x trazi dva 6pinska, ako me sjecanje dobro sluzi...

mogao bi ti i r9-270x rijesiti sa molexom, al sto to radati ako bas ne mora...

uzimam ipak R9 270X druze jer fakat samo me kosta 20KM(80 kuna) vise,a i cijene su malo pobudalile u nas u bosni jer raja inace nabavlja iz srbije i sad skocio porez u srbiji i sve grafe poskupile,pa su trenutno 270ke skuplje od 270x kod nekih likova,koji imaju jos starije zalihe xD

a sto se tice napajanja mog to si upravu,morat cu molex koristit al nije mi prvi put imao sam nekad davno i 4890 OC koja je vukla 190W i radila je bez problema

pa ce i 270X isto tako,mada ne kontam ovaj OCZ moj 500W a stavili jedan pisljivi 6 pinski konektor,doduse imam ju preko 5 godina vec tako da se nebi trebao zalit na OCZ haha

takodje sto se tice cijena pogledajte gluposti

GTX 660 ovakva kao u mene kosta 440KM

a jaca 270X kosta 370KM

12 godina

našo si najeftiniju r9 270x mislim da je powercolor koju sam ja uzeo a to je vjerovatno zbog 2 god. garancije, pogledaj asus,toxic,windforce, vaporx paš vidjeti da su i one 440KM

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

našo si najeftiniju r9 270x mislim da je powercolor koju sam ja uzeo a to je vjerovatno zbog 2 god. garancije, pogledaj asus,toxic,windforce, vaporx paš vidjeti da su i one 440KM

ima powercolor PCS+ i sapphire dual X OC

najvjerovatnije cu Sapphireovu kupit,a sto da bacam pare na asus itd nista mi ne znaci ako ces iskreno

12 godina

sve je to isto samo malo više klokovano i manje su bučne

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice