HD 4890 ili GTX 275

poruka: 79
|
čitano: 9.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
HD 4890 ili GTX 275

uzmi novu koja ce izac uskoro ati 4890 atomic

intel core quad q6600,ati radeon hd 3870,ocz reaper 4 gb ram 1066 mhz,500gb hard,22 " acer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HD 4890 ili GTX 275
autorov komentar
ljubo2mad kaže...

e procitaj kaj sam prije pisao! ta je grafa tvornički ckockana, a to ne želim!!!!
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
16 godina
neaktivan
Somebody kaže...
ljubo2mad kaže...

e procitaj kaj sam prije pisao! ta je grafa tvornički ckockana, a to ne želim!!!!
 a šta misliš da one nemaju garanciju??takve grafičke imaju vrlo dobro hlađenje pa su temperature dosta niske,a taktovi dignuti
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
16 godina
neaktivan
autorov komentar
pod009 kaže...
Somebody kaže...
ljubo2mad kaže...

a šta misliš da one nemaju garanciju??takve grafičke imaju vrlo dobro hlađenje pa su temperature dosta niske,a taktovi dignuti
 ma dobro, al to ce kostat oko 2.500 kn, ak ne i vise
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
16 godina
HD 4890 ili GTX 275

Neče ni doći kod nas.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HD 4890 ili GTX 275

Moj glas ide Nvidia-i.Jednostavno zato jer ja volim Crysis u kojem je nvidia puno bolja,a i drugim pucacinama je bolji od ATI.Ako hoces tisinu,morat ces stavit drugi hladnjak jer ce ti i jedna i druga grafa bucit u igrama(opet ovisi sta igras,ne opterecuje se grafa isto u hawxu i u crysis warheadu)ja sam na svojoj 9800gt stavio sycthe musashia i grafa je necujna(meni trenutno buku radi cpu kad se okrene na 4000rpm-a)a i temperature su super, u Crysisu ne ide itnad 84stupnjeva a u idle dode na 50(jos stim da imam obican no name midi tower sa cak jednim 120mm fanom(al uskoro mi dolazi haf932)tako da ce biti jos i hladnije.U principu obje su dobre,pogledaj koje naslove najvise igras i malo vidi usporedbe grafa u tim igrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
 ma dobro, al to ce kostat oko 2.500 kn, ak ne i vise
 ne zna se,cijene referentog modela će pasti pa bi poboljšane grafičke mogle koštat kao sad referentne-oko 1900 kn
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
17 godina
VirtUoso kaže...

Ma,isti ku*** drugo pakovanje.Uzmi onu koja je jeftinija.Ustedjet ces novce a performanse ce biti skoro iste.Ako imas maticnu sa SLI uzmi Nvidiu.Ako je to ipak Crossfire kupuj ATI.

Btw.ode ova tema na 5 stranica ubrzo(danas)Viče

Blizu smo!

Nego kad smo kod decibela, moja grafa sa scythe musashi-em ima samo 20dB.

Kupiš tu hd4890 i scythe musashi i vozi , tiha i hladna će biti i gotovo. To je meni bila jedna od boljih investicija.

Neznaš kako je to upalit igricu i kada se vent zavrti na 50%-70%.

Netko je rekao da je 100% venta kao slabiji fen na hd4890/70 ,e pa sa sigurnošću mogu reći da bi fen izgubio i to ne od malo slabijeg nego malo jačeg fena.

A najbolje je kada ostaviš karticu da se zagrije do recimo 100C i onda pustiš vent na 100% i staviš ruku odozada, možeš sušit kosu.
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan

Kupiš tu hd4890 i scythe musashi i vozi , tiha i hladna će biti i gotovo. To je meni bila jedna od boljih investicija.
 to i je najbolje,uzmeš najjeftiniju i novi cooler i imaš grafičku hladnu ko led i tišinu,a još imaš priliku za bolji OC
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Hyperion kaže...
VirtUoso kaže...

Ma,isti ku*** drugo pakovanje.Uzmi onu koja je jeftinija.Ustedjet ces novce a performanse ce biti skoro iste.Ako imas maticnu sa SLI uzmi Nvidiu.Ako je to ipak Crossfire kupuj ATI.

Blizu smo!

Netko je rekao da je 100% venta kao slabiji fen na hd4890/70 ,e pa sa sigurnošću mogu reći da bi fen izgubio i to ne od malo slabijeg nego malo jačeg fena.

A najbolje je kada ostaviš karticu da se zagrije do recimo 100C i onda pustiš vent na 100% i staviš ruku odozada, možeš sušit kosu.
 bome znam kako moja grafa zvuči kad je na 100%, igrao sam ja prezahtjevne igrice sa svojom grafom... al je tocno pod009 reko to je glasnoće slabijeg fena, al pitanje je dali i HD4890 isto tako zvuči, il jače?

dali se moze kontrolirat brzina vrtnje na grafi?
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 8:40 (Somebody).
17 godina
neaktivan
Somebody kaže...
Hyperion kaže...
VirtUoso kaže...

Blizu smo!

bome znam kako moja grafa zvuči kad je na 100%, igrao sam ja prezahtjevne igrice sa svojom grafom... al je tocno pod009 reko to je glasnoće slabijeg fena, al pitanje je dali i HD4890 isto tako zvuči, il jače?

dali se moze kontrolirat brzina vrtnje na grafi?
 Može uz pomoć RivaTunera ili ATI Toola.
Area-51 m15x
16 godina
neaktivan
HD 4890 ili GTX 275

Vrlo kratko: Po danu se oko 45dB ne čuje uopće (normalna razina buke u dnevnoj sobi), u gluho doba noći (kad ostaviš neki torrent da cucla i ti odeš ćoriti u istoj sobi) onda će ti i najtiši komp biti bučan.

Ako koristiš slušalice dok igraš i tako će ti biti svejedno, a ukućanima će smetati samo ako spavaju u istoj sobi (mada će im više smetati bljeskovi sa monitora dok napucavaš nekog mutanta) :)

Ako ne koristiš slušalice, da li uopće trebam komentirati B)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako mi mozemo znat koja je bucnija.

A ovo s grafovima mozda nije tocno.

Vjerovatno nitko od nas nije isprobal 275 i 4890.

Ali mislim da ti bude bilo koja dobra.Smijeh

METALLICA
16 godina
neaktivan

A ti je downclockaj na referentnu brzinu ako se bojiš overclocka :)

Za mrvicu više para od "normalne" grafičke dobit ćeš zvjer sa odličnim hladilom. Ako se odlučiš na "normalnu" + dodatni uber-hladnjak sigurno će te koštati više od tvorničke kombinacije.

Samo još jedan komentar na raznorazne grafove bučnosti: većina mjeri razinu buke cijelog sistema, a ne samo grafičke. Ako se baš potrudiš možeš pronaći buku koja je mjerena kod samog ventilatora.

Ako općenito tražiš super tihu grafičku onda zaboravi i na GTX275 i na ATI 4890 i uzmi nešto tipa Sapphire 4870 Vapor-X koja je skoro nečujna (ili bolje rečeno totalno nečujna u usporedbi sa bukom koju proizvodi ostala skalamerija unutar PC-a).

Isti princip hlađenja je i na ovoj 4890 ATOMIC samo što ima više posla oko hlađenja.

16 godina

http://sobitza.com/portal/content/view/598/32/

"Usporedni" test koji je napravio lik sa PC Ekspert foruma.

Vjerujem da nisu sponzorirani kao vecina "velikih" siteova, pa su valjda objektivni prilikom testiranja...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 17:11 (Mauro).
16 godina
Mauro kaže...

http://sobitza.com/portal/content/view/598/32/

"Usporedni" test koji je napravio lik sa PC Ekspert foruma.

Vjerujem da nisu sponzorirani kao vecina "velikih" siteova, pa su valjda objektivni prilikom testiranja...

Iznimni rezultati, pogotovo ove gaindward gtx260 GS koja mi je i prije zapala za oko i oduševila, nadam se za će za koji mjesec biti opet dostupna.
To je uredu!!!
16 godina
neaktivan
RePlaY kaže...
 Iznimni rezultati, pogotovo ove gaindward gtx260 GS koja mi je i prije zapala za oko i oduševila, nadam se za će za koji mjesec biti opet dostupna.
 Pa na linksovim stranicama piše da je dostupna. (EDIT: datum 04.05.2009.)
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 22:57 (Zura).
16 godina
Zura kaže...
RePlaY kaže...
 Pa na linksovim stranicama piše da je dostupna. (EDIT: datum 04.05.2009.)
 Znam, vidio sam malo kasnije nego što sam postao ali do nedavno je bila nedostupna.
To je uredu!!!
17 godina

Pa men je bolja 4890...malo sam gleda testove i cini se malo brza...

Stigli su nam naši vanzemljaci...a meni je srce veće i od Kine jer moj Zemo voti leteće tanjire...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice