uzmi novu koja ce izac uskoro ati 4890 atomic
Neče ni doći kod nas.
Moj glas ide Nvidia-i.Jednostavno zato jer ja volim Crysis u kojem je nvidia puno bolja,a i drugim pucacinama je bolji od ATI.Ako hoces tisinu,morat ces stavit drugi hladnjak jer ce ti i jedna i druga grafa bucit u igrama(opet ovisi sta igras,ne opterecuje se grafa isto u hawxu i u crysis warheadu)ja sam na svojoj 9800gt stavio sycthe musashia i grafa je necujna(meni trenutno buku radi cpu kad se okrene na 4000rpm-a)a i temperature su super, u Crysisu ne ide itnad 84stupnjeva a u idle dode na 50(jos stim da imam obican no name midi tower sa cak jednim 120mm fanom(al uskoro mi dolazi haf932)tako da ce biti jos i hladnije.U principu obje su dobre,pogledaj koje naslove najvise igras i malo vidi usporedbe grafa u tim igrama.
Ma,isti ku*** drugo pakovanje.Uzmi onu koja je jeftinija.Ustedjet ces novce a performanse ce biti skoro iste.Ako imas maticnu sa SLI uzmi Nvidiu.Ako je to ipak Crossfire kupuj ATI.
Btw.ode ova tema na 5 stranica ubrzo(danas)
Netko je rekao da je 100% venta kao slabiji fen na hd4890/70 ,e pa sa sigurnošću mogu reći da bi fen izgubio i to ne od malo slabijeg nego malo jačeg fena.
Ma,isti ku*** drugo pakovanje.Uzmi onu koja je jeftinija.Ustedjet ces novce a performanse ce biti skoro iste.Ako imas maticnu sa SLI uzmi Nvidiu.Ako je to ipak Crossfire kupuj ATI.
Netko je rekao da je 100% venta kao slabiji fen na hd4890/70 ,e pa sa sigurnošću mogu reći da bi fen izgubio i to ne od malo slabijeg nego malo jačeg fena.
Vrlo kratko: Po danu se oko 45dB ne čuje uopće (normalna razina buke u dnevnoj sobi), u gluho doba noći (kad ostaviš neki torrent da cucla i ti odeš ćoriti u istoj sobi) onda će ti i najtiši komp biti bučan.
Ako koristiš slušalice dok igraš i tako će ti biti svejedno, a ukućanima će smetati samo ako spavaju u istoj sobi (mada će im više smetati bljeskovi sa monitora dok napucavaš nekog mutanta) :)
Ako ne koristiš slušalice, da li uopće trebam komentirati B)
Kako mi mozemo znat koja je bucnija.
A ovo s grafovima mozda nije tocno.
Vjerovatno nitko od nas nije isprobal 275 i 4890.
Ali mislim da ti bude bilo koja dobra.
A ti je downclockaj na referentnu brzinu ako se bojiš overclocka :)
Za mrvicu više para od "normalne" grafičke dobit ćeš zvjer sa odličnim hladilom. Ako se odlučiš na "normalnu" + dodatni uber-hladnjak sigurno će te koštati više od tvorničke kombinacije.
Samo još jedan komentar na raznorazne grafove bučnosti: većina mjeri razinu buke cijelog sistema, a ne samo grafičke. Ako se baš potrudiš možeš pronaći buku koja je mjerena kod samog ventilatora.
Ako općenito tražiš super tihu grafičku onda zaboravi i na GTX275 i na ATI 4890 i uzmi nešto tipa Sapphire 4870 Vapor-X koja je skoro nečujna (ili bolje rečeno totalno nečujna u usporedbi sa bukom koju proizvodi ostala skalamerija unutar PC-a).
Isti princip hlađenja je i na ovoj 4890 ATOMIC samo što ima više posla oko hlađenja.
http://sobitza.com/portal/content/view/598/32/
"Usporedni" test koji je napravio lik sa PC Ekspert foruma.
Vjerujem da nisu sponzorirani kao vecina "velikih" siteova, pa su valjda objektivni prilikom testiranja...
http://sobitza.com/portal/content/view/598/32/
"Usporedni" test koji je napravio lik sa PC Ekspert foruma.
Vjerujem da nisu sponzorirani kao vecina "velikih" siteova, pa su valjda objektivni prilikom testiranja...
Pa men je bolja 4890...malo sam gleda testove i cini se malo brza...