Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.567
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Kakva je ova phantom?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
volegradele kaže...
Jel gpu-z mjeri temp v-rama,btw do sad nisam nikad obracao paznju tome!!

Ovo mi je prva Asus grafika do sas sam uvjek imao MSI i da je Links kojim slucajem imao MSI tada,kupio bih ga 100%

Mjeri, ako ti kartica ima senzore za to.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
16 godina
drakula789 kaže...

Kakva je ova phantom?

Ja bi rađe za 150kn više uzeo 4G ili G1 jer ipak je tu 3 godine garancije dok na phantomu je 2 godine.

edit: eh, tek sada vidim da su cijene otišle gore na ovim modelima... A opet, tu je Gigabyte WF3 za 100kn više...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 23:09 (Vkm996).
17 godina
Gtx 9xx Club

Phantom je OK, 250kn manje od strixice, vrlo tiha ali vjerovatno ipak nesto glasnija od konkurencije.

Temperatura u gta 5 60-65C, nisam primjetio da ide preko toga ali nisam ju niti testirao u 100% loadu.

Pise na alzashopu da ima 36 mjeseci garancije, zato sam ju i uzeo, iako mislim da je to greska j*ebo ih.

Ako imas para bolje idi na MSI ili Gigabyte, one sigurno imaju 36 mjeseci garancije.

btw mrcina je pa prvo izmjeri jel stane ako ces ici na nju

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 23:32 (Svinja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Fanu kaže...
GarfieldsField kaže...
Penryn kaže...

Što se buke tiče, evo jedna fantastična usporedba gdje se sve vidi, fps, temperatura, rpm..(mislim da su asus strix sad tiše, ova prva serija je imala loš fan profil)

http://www.computerbase.de/videos/2014-10/10-geforce-gtx-970-im-lautstaerke-vergleich/

Hvala na videu.

Jedino što mogu na temelju njega zakljućiti je da je G1 glasnija od MSI. Ali to mi ne pomaže.

Zanima me kakva je kad je u kućištu i na podu pored stola, a na na stolu, ili u otvorenom kućištu pored uha.

Recenzije kažu da je tiha, neki korisnici kažu da je nečujna. A onda opet neki kažu da je najglasnija ikad, kao da imaju usisivač pored glave.

previse si zabrijao..

Jesam 

16 godina
Svinja kaže...

Phantom je OK, 250kn manje od strixice, vrlo tiha ali vjerovatno ipak nesto glasnija od konkurencije.

Temperatura u gta 5 60-65C, nisam primjetio da ide preko toga ali nisam ju niti testirao u 100% loadu.

Pise na alzashopu da ima 36 mjeseci garancije, zato sam ju i uzeo, iako mislim da je to greska j*ebo ih.

Ako imas para bolje idi na MSI ili Gigabyte, one sigurno imaju 36 mjeseci garancije.

btw mrcina je pa prvo izmjeri jel stane ako ces ici na nju 

Ajme, ružnija je nego na slikama... Mislim da ti jamstvo stoji na jamstvenom listu koji si dobio uz grafu pa si pogledaj.

12 godina
Stjepanj kaže...
picajzla0707 kaže...

ako ikad budes imao doticnu onda ces pricati drugacije, dakle u 90% slucajeva ja sam imao osjecaj da nemam gpu u racunalu, dakle apsolutna tisina! ono wtf? gledam kartica ne radi u AAA naslovima, bf4, gta5 itd!

asusov vrm podnosi do 150°, na 120° mu je maximalna radna temperatura nakon toga ide throtlanje! najvise sto sam vidio pod automatikom je bilo 95°c tokom ljeta, no nebitno kartica je namjenjena necemu drugom a to je apsolutnoj tisini, temperature su odlicne

neću imati dotičnu, jer sam ti rekao da grafu koja se grije na blizu ili preko 100 stupnjeva neću uzimati i da mi je daju s 50% popusta

za što je ona namijenjena je jedna stvar, a što su sfušali s hladnjakom je sasvim druga - mogla je ona biti tiha i sa hladnim vrm-om, da su to pošteno napravili

osim toga i sam si rekao da si je držao na 100% ventova preko ljeta - giga te temperature drži s manje od 50%, kolega Reedy je drži na bar 50% da bi mu temperatura vrm u witcheru bila "samo" 90 stupnjeva (?!) - a gdje je onda ta tišina - s tih 50% ventova sigurno nije tiša od gige koja ne mora dizat broj okretaja, a još ako ti je i tih 90 stupnjeva previše (a meni i mnogim drugima jest), moraš još pojačavat broj okretaja

i daj se dogovori sam sa sobom, asusov vrm podnosi koliko na kraju, 150 ili 120 stupnjeva?

i otkud vadiš te podatke koliko njihovi vrm-ovi podnose, otkud ti ideja da su drukčiji nego u drugim grafama

a i ti vjeruješ malo previše u marketing, jer normalno je da neće asus sami sebi ubit posao i reći da bi to mogao biti problem

kako se čini, nije to ni 150 ni 120, nego 110 - pa ti sad ostavi grafu na auto i prži witchera po ljetu par sati 

Apparently - according to an Asus Tech - the safe upper limit of the VRM on the Strix is 110c

a ima još zabrinutih koji dižu broj okretaja, ali tada grafa postaje preglasna

My 970 maxes out at 71 degrees, but the VRM on the card reaches 100 degrees.
Using the Manual option (40%) only cools the VRM to 95 degrees, and if I put the fans up any louder, they'd get annoying. (As well as likely decrease the life expectancy of the card.)
Do I just have a bad card?

ja možda jesam malo zabrijao na temperaturu, ali ne pričamo mi o 50-60 stupnjeva, nego o blizu ili preko 100 stupnjeva, ej, pa na tome pečeš jaja na oko

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 9:54 (picajzla0707).
17 godina
Vkm996 kaže...

Ajme, ružnija je nego na slikama... Mislim da ti jamstvo stoji na jamstvenom listu koji si dobio uz grafu pa si pogledaj.

Je gadna je :)

Jamstveni list nisam dobio, kontaktirao sam Alzashop, kazu da ne daju posebno jamstvene listove vec je dovoljan invoice za reklamaciju.

Garancija je 36 mjeseci.

13 godina
Gtx 9xx Club

Ja u GPU-z nemam nigdje podatak o v-ram temperaturi!!

edit:našao!! (Aida64)

Posli budem upalio par igrica pa stavim temperature!!

fan off idle fan off idle
40% vent,idle 40% vent,idle
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 11:27 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...
picajzla0707 kaže...

ako ikad budes imao doticnu onda ces pricati drugacije, dakle u 90% slucajeva ja sam imao osjecaj da nemam gpu u racunalu, dakle apsolutna tisina! ono wtf? gledam kartica ne radi u AAA naslovima, bf4, gta5 itd!

asusov vrm podnosi do 150°, na 120° mu je maximalna radna temperatura nakon toga ide throtlanje! najvise sto sam vidio pod automatikom je bilo 95°c tokom ljeta, no nebitno kartica je namjenjena necemu drugom a to je apsolutnoj tisini, temperature su odlicne

neću imati dotičnu, jer sam ti rekao da grafu koja se grije na blizu ili preko 100 stupnjeva neću uzimati i da mi je daju s 50% popusta

za što je ona namijenjena je jedna stvar, a što su sfušali s hladnjakom je sasvim druga - mogla je ona biti tiha i sa hladnim vrm-om, da su to pošteno napravili

osim toga i sam si rekao da si je držao na 100% ventova preko ljeta - giga te temperature drži s manje od 50%, kolega Reedy je drži na bar 50% da bi mu temperatura vrm u witcheru bila "samo" 90 stupnjeva (?!) - a gdje je onda ta tišina - s tih 50% ventova sigurno nije tiša od gige koja ne mora dizat broj okretaja, a još ako ti je i tih 90 stupnjeva previše (a meni i mnogim drugima jest), moraš još pojačavat broj okretaja

i daj se dogovori sam sa sobom, asusov vrm podnosi koliko na kraju, 150 ili 120 stupnjeva?

i otkud vadiš te podatke koliko njihovi vrm-ovi podnose, otkud ti ideja da su drukčiji nego u drugim grafama

a i ti vjeruješ malo previše u marketing, jer normalno je da neće asus sami sebi ubit posao i reći da bi to mogao biti problem

kako se čini, nije to ni 150 ni 120, nego 110 - pa ti sad ostavi grafu na auto i prži witchera po ljetu par sati 

Apparently - according to an Asus Tech - the safe upper limit of the VRM on the Strix is 110c

a ima još zabrinutih koji dižu broj okretaja, ali tada grafa postaje preglasna

My 970 maxes out at 71 degrees, but the VRM on the card reaches 100 degrees.
Using the Manual option (40%) only cools the VRM to 95 degrees, and if I put the fans up any louder, they'd get annoying. (As well as likely decrease the life expectancy of the card.)
Do I just have a bad card?

ja možda jesam malo zabrijao na temperaturu, ali ne pričamo mi o 50-60 stupnjeva, nego o blizu ili preko 100 stupnjeva, ej, pa na tome pečeš jaja na oko

Dobro si sve rekao, ali Stjepko je malo vise dosadan. Nadam se da ce prestati. :)

12 godina
drakula789 kaže...

Kakva je ova phantom?

Ako sam dobro vidio gtx 970 Phantom ide do 80c i na toj temperaturi dolazi do thermal throthlinga.......

11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Imam ponudu zamjene nove r9 280x gigabyte za asus gtx strix 970 4gb uz malu sitnu nadoplatu.. Sad da li je vrijedno tj da li cu osjetiti neku ogromnu razliku zamjenom graficke uzevsi u obzir da igram light-gpu igre cs:go,bf3,wow,lol i HoS.(uskoro overwatch) Da li smatrate da se isplati

...Some games you play Some games play you...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sp0rZ kaže...

Imam ponudu zamjene nove r9 280x gigabyte za asus gtx strix 970 4gb uz malu sitnu nadoplatu.. Sad da li je vrijedno tj da li cu osjetiti neku ogromnu razliku zamjenom graficke uzevsi u obzir da igram light-gpu igre cs:go,bf3,wow,lol i HoS.(uskoro overwatch) Da li smatrate da se isplati

Ako je mala sitna nadoplata u pitanju... uzmi i bježi dok se čovjek nije predomislio.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

To i mislim ali moram ici do zagreba onda i to mi je jos jedan trosak

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sp0rZ kaže...

To i mislim ali moram ici do zagreba onda i to mi je jos jedan trosak

Idi.

17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

A ovisi koliko je stara kartica, gdje ima garanciju, kolika je nadoplata..

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 16:35 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Meni je veće pitanje zašto bi taj lik mijenjao 970 za 280x.

11 godina
neaktivan

kartica ima godinu dana . kupljena u njemackoj ima garanciju tekuću i nadoplate 300-400

17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Samo zbog garancije u njemačkoj ja ne bi. A i ne znam što tome znači tih 300-400kn toliko..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Stijepanje tebi ili nesto nije bilo kako treba u Dying Light ili nisi imao zadnje patcheve....nasao sam se u valjda svim zamislivim uvjetima u drugom gradu,i mrak i kisa i kompleksne scene i 99.99% vremena imam 60fps.I jos mi je zanimljivo da su mi overclock postavke iste a u witcheru 3 imam konstantnih 1501mhz dok je u DL konstantnih 1513mhz....znaci nema oscilacija konstantna brojka....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Samo zbog garancije u njemačkoj ja ne bi. A i ne znam što tome znači tih 300-400kn toliko..

Ti ne bi što? Za razliku od domaćih, ja sa strancima nisam nikad imao problem s garancijom.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ti ne bi što? Za razliku od domaćih, ja sa strancima nisam nikad imao problem s garancijom.

Ne bi se mijenjao. Prije svega je sumnjivo jer traži samo 300-400kn nadoplate, a s ostvarivanjem jamstva negdje vanka se ja ne bi zezao ako baš ne moram (iako nisam do sad imao nekih većih problema ni sa strancima a ni s našima).

16 godina
Gtx 9xx Club

Recite vi što hoćete, ali to mi smrdi na neku prijevaru... Mislim, koji je razlog da bi netko želio 280x preko 970?

Mislim, 970 troši i manje napajanja, tako da niti to ne može biti razlog...

Poznaješ li ti tog čovjeka uopće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ma ne zato kazen
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Nvidia je zadnjih mjeseci izbacila jako puno revizija drivera,neki su mi radili fantasticno a poneki su uzrokovali rusenja ponekih igara ali sveukupno je to dovelo do toga da mogu rec danas da su maxvell/gtx 970 driveri potpuno sazrijeli i da je razlika od trenutka izdavanj ove serije izuzetno velika.

Koristim zadnje drivere i u nizu igara primjetim pozitivne pomake,od stabilnijeg viseg overclocka,fluidnijeg izvodjenja,boljeg vsynca itd itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Možda ne smrdi, iako nisam siguran tko bi riskirao sramotu i batine za par tisuća ili stotina kuna?

280X umjesto 970? Pa, recimo netko tko je gledao Ashes benchmark i razmišlja o DX12 u kontekstu tih glasina i priča. :)

Recimo, frend je prodao 4 (uzeo je Mac Pro), ja možda prodam jednu svoju TitanX za FuryX. Ne zato nužno što je bolja (jer nije, lol), nego jer će mi možda trebati i AMD za projekt (za testove, OpenCL i sl.). S obzirom da znam kakva je situacija na našem tržištu i da ljudi nemaju love, a meni je važnije prodati nego se natezati mjesecima, ne sumnjam da je moguće da ću je prodati za neku finu cifru ispod cijene. Netko bi pitao "a zašto nema nadoplate" ili "zašto tako jeftino".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club
http://linustechtips.com/main/topic/224917-gtx-970-comparison-strix-vs-msi-gaming-vs-gigabyte-g1/

Bas bum pogledal temp vrmova dok dojdem doma.. Vidim da se ovdje stvara panika radi vecih temperatura vrmova..

Zanimljivo da vecinom samo ta boljka upada u oci buducih potencijalnih korisnika Asusa i sad je to neka prepreka kod kupnje grafe, naoko "losa investicija" dok su ostali proizvodjaci ok, naravno njihove boljke se ne spominju...

Zanima me bas dok bi neko bil u dvojbi izmedju strixa i g1 koju bi karticu uzeo a ak uzmemo u obzir i da je ogranicen po pitanju mjesta u kucistu, vjerojatno bi odustal od kupnje strixa "radi pakleno vrucih vrmova":D

A dal sam mozda napomenuo, svi koji imate strix, reklamacija vam ne gine, ukljucujuci i mene:D

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
zvonac kaže...
http://linustechtips.com/main/topic/224917-gtx-970-comparison-strix-vs-msi-gaming-vs-gigabyte-g1/

Bas bum pogledal temp vrmova dok dojdem doma.. Vidim da se ovdje stvara panika radi vecih temperatura vrmova..

Zanimljivo da vecinom samo ta boljka upada u oci buducih potencijalnih korisnika Asusa i sad je to neka prepreka kod kupnje grafe, naoko "losa investicija" dok su ostali proizvodjaci ok, naravno njihove boljke se ne spominju...

Zanima me bas dok bi neko bil u dvojbi izmedju strixa i g1 koju bi karticu uzeo a ak uzmemo u obzir i da je ogranicen po pitanju mjesta u kucistu, vjerojatno bi odustal od kupnje strixa "radi pakleno vrucih vrmova":D

A dal sam mozda napomenuo, svi koji imate strix, reklamacija vam ne gine, ukljucujuci i mene:D

Nula bodova "recenzija" lik nezna osnove kao naprimjer da i msi 970 gaming ima........- Passive cooling during idle/non-3d load; offers quieter performance... navedeno samo za Stryx.....

Imam dojam da danas rijetki recenzenti uistinu posvete svoje vrijeme komadu hardvera ili igri nego procitaju materijal koji su dobili od proizvodjaca/izdavaca i onako od oka napisu dojmove,cast izuzetcima.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

ja možda prodam jednu svoju TitanX.

Vidio sam na geforce forumu da si imao problema s driverima na tom titanu.. kako je to riješeno?

13 godina
Gtx 9xx Club

Evo temperature u BF3 nakon uru vrimena!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice