Čak i ako je majnovala/rudarila?
da
ako ima neki veci problem, sigurno ce crknuti u garantnom roku
ne kontam zasto bi odabrao 40€ skuplju karticu (i to isti model) koja uopce nema garanciju
da
ako ima neki veci problem, sigurno ce crknuti u garantnom roku
ne kontam zasto bi odabrao 40€ skuplju karticu (i to isti model) koja uopce nema garanciju
Opet imas garanciju bez obzira na sve.
Badava nova grafa bez garancije.
NVIDIA Enables DXR Real-Time Ray Tracing Support on GeForce 10 and GeForce 16 Series - Drivers Available in April
Koje su šanse da uvoznik iskopa identičnu karticu koju sam dao na reklamaciju (Gigabyte GTX 1070Ti Gaming 8G)?
Pa koja je šansa da se nova strix-ica pokvari?
Mislim baš bi bio baksuz.
Moje mišljenje je da je novo novo,šta me briga što nema garancije,kupio sam komponente pre 3 god sa garancijama pa ništa nije crklo.
A ovo sa garancijom polovno je sr...e mislim iako crkne garancija je u Švicarskoj,pa ti čekaj sem ako momak nedaje lično svoju garanciju.
Tako da ću dobro razmisliti.
Mislim ne znam moje mišljenje da se strix-ica gtx 1070 ti pokvari unutar 1 god su male,jer na ovu drugu polovnu daje 1 god garancije.
Da i mene zanima...jel sad neznam jel do napajanja ili do grafe..ali kad upalim superposition i ova moja pocne zujat kad je u loadu...pa neznam jel to moze ici na reklamaciju...
razorblade
ali kad upalim superposition i ova moja pocne zujat kad je u loadu...pa neznam jel to moze ici na reklamaciju...
a ako bog da mozda kroz godinu ili dvije dok je jos gara da ciciprdne grafa....
Vidim da intenzivno radiš na tome da je sje.... 
ps. bilo bi logično da kad je kartica opterećena benchmarkom da se vent. moraju vrtjeti brže,
na garanciji možeš dobiti novu i čak identičnu, a mogu ti je vratiti jer je njima ta buka u redu,
a onda i naplatiti dijagnostiku ispravne kartice.
Sad se baš raspravljam sa poznanikom preko kojeg nabavljam dijelove.
Gledao sam mnoge recenzije,i kažem mu zbog toga da je EVGA bolja od asus strix-ice je jedan lik sa yt koji sklapa konfe uzima samo EVGA kartice,čini mi se da je neko pisao na jednoj mojoj temi da imaju bolje hlađenje.Eh sad EVGA je orginal američka firma,al ne znam ovde za naše tržište jel isto dolazi made in China?
Uzmimo recimo model gtx 1070 Ti.
Koje je vaše mišljenje?Jel ima neko EVGA?
KOnkretno me zanima ovaj model:
https://www.olx.ba/artikal/32821501/evga-geforce-gtx-1070-ti-sc-gaming-8gb-gddr5-acx-3-0/
Kakav je kvalitet i kakvo hlađenje ima?
Jel bolji izbor nego Asus Strix 1070 Ti?
Zanima me mišljenje i u ovoj kartici:
http://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=2629&lang=en&pn=NE51070S15P2-1041J&tab=ov
S obzirom da nemam iskustva sa Palit-om ne znam kakav je kvalitet?
Sad se baš raspravljam sa poznanikom preko kojeg nabavljam dijelove.
Gledao sam mnoge recenzije,i kažem mu zbog toga da je EVGA bolja od asus strix-ice je jedan lik sa yt koji sklapa konfe uzima samo EVGA kartice,čini mi se da je neko pisao na jednoj mojoj temi da imaju bolje hlađenje.Eh sad EVGA je orginal američka firma,al ne znam ovde za naše tržište jel isto dolazi made in China?
Uzmimo recimo model gtx 1070 Ti.
Koje je vaše mišljenje?Jel ima neko EVGA?
KOnkretno me zanima ovaj model:
https://www.olx.ba/artikal/32821501/evga-geforce-gtx-1070-ti-sc-gaming-8gb-gddr5-acx-3-0/
Kakav je kvalitet i kakvo hlađenje ima?
Jel bolji izbor nego Asus Strix 1070 Ti?
Zanima me mišljenje i u ovoj kartici:
http://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=2629&lang=en&pn=NE51070S15P2-1041J&tab=ov
S obzirom da nemam iskustva sa Palit-om ne znam kakav je kvalitet?
EVGA SC su najbolje kartice u poznatom svemiru, nije mi jasno kako je to takvom entuzijastu poput tebe uspilo promaknuti 
Prije trenutne STRIX 1080Ti, imao sam EVGA 1080 FTW.
Nije baš ista usporedba, ali između jedne stvari se može povući paralela..
Coil whine. EVGA ga je imala, ali ne toliko izražajnog kao ASUS.
ASUS Strix ima 3x ventilatora 80mm (ili 85mm, nisam siguran).
EVGA FTW ima 2x ventilatora 100mm s boljim airflowom.
Pa koja je šansa da se nova strix-ica pokvari?
Mislim baš bi bio baksuz.
Moje mišljenje je da je novo novo,šta me briga što nema garancije,kupio sam komponente pre 3 god sa garancijama pa ništa nije crklo.
A ovo sa garancijom polovno je sr...e mislim iako crkne garancija je u Švicarskoj,pa ti čekaj sem ako momak nedaje lično svoju garanciju.
Tako da ću dobro razmisliti.
Mislim ne znam moje mišljenje da se strix-ica gtx 1070 ti pokvari unutar 1 god su male,jer na ovu drugu polovnu daje 1 god garancije.
to sto je hardver nov ne garantira ti ispravnost - oni stancaju milijune tih grafickih godisnje, doista mislis da kinezici svaku pregledaju do jaja i garantiraju ispravnost?
ponavljam, moras biti retard da uzmes novu karticu bez ikakve garancije naspram polovne sa dosta preostale garancije
i sto se tice EVGA, nisu cijepljeni od problema:
https://www.pcmag.com/news/349319/evga-patches-graphics-cards-to-stop-them-catching-fire
cak i nova 2xxx serija ima problema:
https://www.guru3d.com/news-story/nvidia-acknowledges-issues-with-geforce-rtx-2080-ti-fe.html
MSI grafičke su najhladnije,najtiše i ujedno najbolje.
Dobro a šta je sa Palit,ova Jetstream gtx 1070?
Kakve su globalno njhove kartice?
Znači mišljenje oko EVGA je podjeljeno.
Na Palit-ov taj model mi daje 1.5 god garancije,polovna je.
Imam ovu,jako povoljnu ali vidim da je base/boost klok niži u odonosu na strix-icu.
https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1070-ARMOR-8G-OC.html
Kakvo je mišljenje o toj kartici?Kakvo je hlađenje?Koliko se sječam u RTX 2060 seriji Armor se najviše grijala.
Imam i gaming Z ili X model ali je prodavač daje mislim za oko 70 eur višu cijenu isto GTX 1070.
Imam ovu,jako povoljnu ali vidim da je base/boost klok niži u odonosu na strix-icu.
Kakvo je mišljenje o toj kartici?Kakvo je hlađenje?Koliko se sječam u RTX 2060 seriji Armor se najviše grijala.
Imam i gaming Z ili X model ali je prodavač daje mislim za oko 70 eur višu cijenu isto GTX 1070.
Uzmi najjeftiniju sa najvise godina garancije. Nemas razlike u FPSu izmedju Palitove ili Strixove...
Najjeftinije mi daje MSI Armor GTX 1070 ne znam nije mi rekao sa/bez garancije,nakon toga Palit-ov model sa 1.5 god garancije i onda najskuplja Strix s tim da se meni uzima 1070 Ti i na njih daje godinu dana garancije polovne su.
I Ima GTX 1070 Gaming X ili Z koja je već cijenom tu valjda negde kao i Strix.
Eh sad razlika izmedju strix 1070 i 1070Ti je koliko se sjećam 25 eur,a u igricama je to par frame-ova više.
A meni se uzima Ti jer ima bolje hlađenje i valjda je malo jača u igricama.
Gledam recenzije na yt ove Palitove i nisu loše.Nju mi daje 25 eur jeftnije u odnosu na asus strix,ali vidim ogromna je i široka.
A ne znam nemam iskustva sa Palit-om.
Drugi problem koji ja pitam sebe i vas je monitor koji je samo 60 Hz,tako da se postavlja pitanje koja je svrha kupovati ove jače grafulje na tako slabom monitoru.
Ima li uopšte smisla?
Jer otvorio sam jednom temu vezano za to i rečeno mi je da nema smisla sve dok ne nabavim 144Hz monitor.
A meni je sasvim dovoljno tih nekih 50-ak fpsa za gejming.
Jedino za ubuduće igrice koje će zahtjevati jače grafičke,a koliko vidim zasad ih nema, a trenutno imam neki krš a to je r9 390 koja vrti solidno sve igrice na 2560x1080 na max detaljima sa oko 50 fps-a.
To je valjda dovoljno.Mada nisam probao Metro Exodus.
Najjeftinije mi daje MSI Armor GTX 1070 ne znam nije mi rekao sa/bez garancije,nakon toga Palit-ov model sa 1.5 god garancije i onda najskuplja Strix s tim da se meni uzima 1070 Ti i na njih daje godinu dana garancije polovne su.
I Ima GTX 1070 Gaming X ili Z koja je već cijenom tu valjda negde kao i Strix.
Eh sad razlika izmedju strix 1070 i 1070Ti je koliko se sjećam 25 eur,a u igricama je to par frame-ova više.
A meni se uzima Ti jer ima bolje hlađenje i valjda je malo jača u igricama.
Gledam recenzije na yt ove Palitove i nisu loše.Nju mi daje 25 eur jeftnije u odnosu na asus strix,ali vidim ogromna je i široka.
A ne znam nemam iskustva sa Palit-om.
Drugi problem koji ja pitam sebe i vas je monitor koji je samo 60 Hz,tako da se postavlja pitanje koja je svrha kupovati ove jače grafulje na tako slabom monitoru.
Ima li uopšte smisla?
Jedino za ubuduće igrice koje će zahtjevati jače grafičke,a koliko vidim zasad ih nema, a trenutno imam neki krš a to je r9 390 koja vrti solidno sve igrice na 2560x1080 na max detaljima sa oko 50 fps-a.
To je valjda dovoljno.Mada nisam probao Metro Exodus.
1070ti je jaca malo vise od par fpsa od 1070, ali posto si na 60hz monitoru uzmi palitovu 1070, ak ti bude bucna, lako joj spustis voltazu i namjestit fan curve ( a ak lockas 60fpsa onda niti to ne trebas radit)
Da,ali ako ne planiram kupovat 144Hz 2k monitor a ne planiram onda nema smisla ni kupovat gtx 1070 barem zasad jel tako?
Mislim samo radi otp 10 fps-a.
Déjà vu...
ali kad upalim superposition i ova moja pocne zujat kad je u loadu...pa neznam jel to moze ici na reklamaciju...
a ako bog da mozda kroz godinu ili dvije dok je jos gara da ciciprdne grafa....
Vidim da intenzivno radiš na tome da je sje.... 
ps. bilo bi logično da kad je kartica opterećena benchmarkom da se vent. moraju vrtjeti brže,
na garanciji možeš dobiti novu i čak identičnu, a mogu ti je vratiti jer je njima ta buka u redu,
a onda i naplatiti dijagnostiku ispravne kartice.
Ne radim na tome da je sjebem..nego meni vec dva mjeseca zuji..ali to nisu ventovi..znam kak vent zuji kad se okrece...testirao ventove u idleu na 60 posto kao sto i automatski rade u loadu na 60 posto i nije to takvo zujanje..cine mi se zavojnice
razorblade
To na garanciji ne bude prošlo iako bih ja na tvome mjestu probao zamjeniti.
Mislio sam na ovu verziju gaming X.
najviša temperatura mi je 62 C.
https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/geforce-gtx-1070-gaming-x-8gb-garancija-oglas-27848124
hummer,
Jesi je opteretio u Furmarku,na koliko ti naraste temperatura?
Ili uzmi neku grafički zathjevnu igru tipa zadnji Battlefield.
Znam da si na nju mislio.
Mislim da ima i nju al generalno meni su te gaming X mnogo ružne grafulje.
Ja volim samo nek je više fan-ova.
Problem je što znam da su te grafulje njegove sve rudarile to sam siguran.
hummer,
Jesi je opteretio u Furmarku,na koliko ti naraste temperatura?
Ili uzmi neku grafički zathjevnu igru tipa zadnji Battlefield.
Znam da si na nju mislio.
Mislim da ima i nju al generalno meni su te gaming X mnogo ružne grafulje.
Ja volim samo nek je više fan-ova.
Problem je što znam da su te grafulje njegove sve rudarile to sam siguran.
Evo odvrtio sam ga. 67 C
Pa da,ipak je viša...al nije to toliko ni bitno tu je ona sa strix-icom koji stepen hladnija.
ali opet se vraćam na zaključak jača kartica-144Hz monitor,a ja to ne planiram kupovati...jer su ovi 2k preskupi.
Pa da,ipak je viša...al nije to toliko ni bitno tu je ona sa strix-icom koji stepen hladnija.
ali opet se vraćam na zaključak jača kartica-144Hz monitor,a ja to ne planiram kupovati...jer su ovi 2k preskupi.
opet tupis po svom kao i prije par mjeseci... ostavi si tu 390tku, smanji neki detalj i igraj na 60 fpsa...
ali je msi kvalitetnija, kod tih strixica asus je fušao hladnjak pa neki memorijski moduli ostaju bez hlađenja
također, asus nabija premium cijenu, a ugrađuje šugave sleeve ventilatore - a upravo je to kritična točka kad uzimaš polovne grafe, jer ti ventovi mogu prosvirati i upitno je hoće li ti to priznati za reklamaciju ako se još vrte, bez obzira što više neće biti tihi
msi ima daleko kvalitetnije double ball bearing ventove s kojima nemaš brige oko trajnosti, msi ističe i japanske kondenzatore kakvi se inače stavljaju u vrhunska napajanja
asus mudro prešućuje, dakle isto kao kod ventilatora kad koriste jeftine za pretpostaviti je da isto tako i kod kondenzatora - jer pojam "japanski" itekako ističe bilo koja firma koja tu odluči ugraditi kvalitetnije komponente
dakle asusove grafe su malo previše precijenjene po mojem mišljenju, jer ne koriste baš tako premium komponente kakva im je premium cijena
ali je msi kvalitetnija, kod tih strixica asus je fušao hladnjak pa neki memorijski moduli ostaju bez hlađenja
također, asus nabija premium cijenu, a ugrađuje šugave sleeve ventilatore - a upravo je to kritična točka kad uzimaš polovne grafe, jer ti ventovi mogu prosvirati i upitno je hoće li ti to priznati za reklamaciju ako se još vrte, bez obzira što više neće biti tihi
msi ima daleko kvalitetnije double ball bearing ventove s kojima nemaš brige oko trajnosti, msi ističe i japanske kondenzatore kakvi se inače stavljaju u vrhunska napajanja
asus mudro prešućuje, dakle isto kao kod ventilatora kad koriste jeftine za pretpostaviti je da isto tako i kod kondenzatora - jer pojam "japanski" itekako ističe bilo koja firma koja tu odluči ugraditi kvalitetnije komponente
dakle asusove grafe su malo previše precijenjene po mojem mišljenju, jer ne koriste baš tako premium komponente kakva im je premium cijena
asus s razlogom nabija premium cijenu svojih grafickih jer i dalje imaju jedno od najboljih hladjenja na grafickima (u svim testovima su uvijek u top3 najtise i najhladnije kartice)
ako te zanima koje komponente koriste za graficke, pogledaj:
Poslao mi je lik slike gtx 1070 Ti strix.Navodno tvrdi da je nova kartica i daje je bez garancije za samo 370 eur.
Meni tu nešto itekako smrdi.Prejeftino i sumnjivo zar ne?
Ako kome šta znači da li je kartica zaista nova prema kutiji mogu postaviti slike,ali meni je ovo suviše jeftino da bi bilo stvarno.
Ja sam zainteresiran kupiti ali bojim se da ću nasjesti da je eventualno kartica korištena.
nemam sad vremena gledati cijeli video i tražiti gdje govori o kvaliteti i proizvođačima pojedinih komponenti - pogotovo kondenzatora, no činjenica jest da svi u toj industriji ističu kad investiraju u japanezere
no, zanemarimo čak i to - činjenica je da koriste šuftaste sleeve bearing ventove i da fušaju s hlađenjem memorije
na 1080 strix ugrade 5 heatpiepsa, od kojih 2 uopće ne dodiruju čip, a obzirom da nema ploče kao kod 1070ti te dvije cijevi kurcu svire