GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.515
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...

Procesor nema puno s rezolucijom. Ako ne hvata 144 na 4K, neće bit puno bolji na 1080, razlike su jako male, tako da za visoko osvježavanje trebamo čekati brže procesore po jednoj jezgri.

Mislim na FPS.

Ista je stvar; FPS je broj sličica u sekundi, odnosno broj osvježavanja slike u sekundi. Idealno, identičan je broju sličica u sekundi monitora, što se postiže tako da imaš 60 ili više za 60Hz monitore ili FreeSync/G-Sync koji ono što imaš od kartice usklađuje i osvježava monitor jednakim tempom. Doduše, čak i kad imaš FS/GS, poželjno je imati što veću frekvenciju zbog fluidnosti (zlatnih 60 ili više).

Procesor ima ulogu pripreme komandi za GPU, što je u pravilu bitno brže nego većina kartica može iscrtati na ekran. No, kako ljudi žele 120, 144 ili više Hz, tako im treba i više FPS-a. Možeš spustiti rezoluciju i detalje (rezolucija je često dovoljna) da GPU uhvati korak s CPU-om. DirectX 12 omogućava pripremu nekih stvari paralelno na više jezgara i zatim jedna jezgra obavlja završne poslove, ali čak i u tom slučaju, usko grlo je uvijek najmanji zajednički nazivnik, tj. najsporija jezgra pa ponekad CPU jednostavno ne može pripremiti dovoljno podataka da GPU crta brže od nekog broja pa ti je za ludu rezolucija, što čini CPU uskim grlom. Nažalost, do pojave bržih procesora, ništa od visokog osvježavanja u nekim igrama. Jedini način je imati što veći takt. Zato je viši takt tj. bolje performanse na jednoj jezgri, još uvijek najvažniji za neke igre pa će 7700K na 5GHz za mnogo igara biti bolji i od četiri Xeona s po 24 jezgre.

Jesi ti meni stvarno iša ovo objašnjavat? Pa samo o tome i pričam, pričam o razlici na 144Hz koju bi primjerice ima na FX 8320 i iz 6700K na 5 GHz. Brat mi je objasnia, neka si...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.4.2017 22:11 (LogicusMPS).
16 godina
odjavljen

A eto, nije mi teško bilo. :P - Ako si već saznao, odlično. Svakako, 6700 je tu avion i bitt će bolja podrška Pascal kartici. :)

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
15 godina
Tonči kaže...

A eto, nije mi teško bilo. :P - Ako si već saznao, odlično. Svakako, 6700 je tu avion i bitt će bolja podrška Pascal kartici. :)

A sokoliću moj, nije da nisam s kompovima od 95.te baš :D

14 godina
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...

Dis bio devesprve ?

13 godina
Zajeb kaže...
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...

Dis bio devesprve ?

Na C64 

12 godina
DarthMarkus kaže...

Dis bio devesprve ?

Na C64 

amateru 

u to vrijeme već se uvelike peglala amiga 500 

13 godina
picajzla0707 kaže...
DarthMarkus kaže...

Dis bio devesprve ?

Na C64 

amateru 

u to vrijeme već se uvelike peglala amiga 500 

Imalo se para .

Ja sam jedini u selu znao štelat glavu o kazetaša, a poslije kad sam nabavio disketnu, osjećao sam kad da sam iz 26. stoljeća.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 15:20 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...

Da samo znaš koliko ljudi ovdje ne zna te osnove...

15 godina
Tonči kaže...
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...

Da samo znaš koliko ljudi ovdje ne zna te osnove...

Bolje da neznam, sad za kaznu oću na adresu Titana Titana jednog!

13 godina

https://www.guru3d.com/news-story/nvidia-is-teasing-something-to-be-released-29-04-1.html

Sta bi ovo moglo biti 
Zanimljivo ljeto pred nama sigurno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

https://www.guru3d.com/news-story/nvidia-is-teasing-something-to-be-released-29-04-1.html

Sta bi ovo moglo biti 

Bice shield ili neko portable govno opet.

9 godina
neaktivan

gaming event u suradnji sa asusom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Sta bi ovo moglo biti 

1080Tip

11 godina
neaktivan

1070ti? Bilo bi lijepo

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2017 0:06 (D3lBoy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Vjerovatno kupuju AMD od godišnje dividende.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
D3lBoy kaže...

1070ti? Bilo bi lijepo

Pošto 70ke Ti nisu postojale, vjerojatno je 1060 3GB Ti..

15 godina
DarthMarkus kaže...
Zajeb kaže...
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...

Dis bio devesprve ?

Na C64 

Istina! Imam ga još doma negdi po špajizi ja mislim, najbolji dani ikad

Sad, jel bilo 91, neznam, do 95 sigurno je

12 godina
DarthMarkus kaže...

Imalo se para .

jbga, ja sam popodne išao u školu, a ujutro radio ko konjusina mjesecima da bi si ju priuštio

bila je to skupa igračka čak i polovna

12 godina

Ima li netko mozda MSI GTX1080Ti Sea Hawk X ?

Sta konkrento hladi onaj vent sto nije na vodneom? VRAM ? Ako da (pretpostavljam) nije li onda to opet bucno/toplo slicno kao i cijela zracno hladjena verzija s obzirom kolko se VRAM ionako dosta grije.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lewis kaže...

Sta konkrento hladi onaj vent sto nije na vodneom? VRAM ? Ako da (pretpostavljam) nije li onda to opet bucno/toplo slicno kao i cijela zracno hladjena verzija s obzirom kolko se VRAM ionako dosta grije.

Zato i jest hibrid;Nije pretjerano bučan vent. 

12 godina
Tonči kaže...
Lewis kaže...

Zato i jest hibrid;Nije pretjerano bučan vent. 

Ok, a kakva je situacija sa temperaturma (ti is imao na TitanXu te hibridne brackete/coolere ?) Znaci ono GPU bude na cca 50C a VRAM ???

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
16 godina
odjavljen

Ispo 50°C je TitanX bio na H115i. Naravno, ideš na malo slabiji H80 (single 120mm) pa ne bi trebalo preko 65°C. Nemaš senzor za VRAM. :) Ali nije se rušio nikad. Ja sam ih samo dva imao na hibridu, a ostatak je bio baš pod vodom. Doduše, ostaje ti isti vent za VRAM i VRM, čak vent nemaš nazad gdje je memorija bila. Pascal Titani memoriju nemaju nazad, samo gdje je i GPU pa ih je lako hladiti.

16 godina

Pozdrav svima! Evo i mene u klubu konačno, nadam se da ne kasnim previše!

Večeras sam kasno došao doma s karticom pa sam je samo stigao otpakirati i instalirati. Za sad sa sigurnošću mogu reć da je "grdosija" fizički, ogromna je pa treba paziti s izborom kućišta. I da je nečujna - doslovno. Ventilatore pali po potrebi.

Vizualno jako lijepo paše mojim komponentama, i njome sam upotpunio konfiguraciju za gaming za duže vrijeme.

Sutra ću instalirati prvu zahtjevnu igru, a nakon blagdana intenzivnije igrati pa ću znati preciznije kako se ponaša u svim uvjetima.

Jedina zamjerka je što bundle gotovo pa ne sadrži ništa. Uz CD s driverima i uputstvima samo jedan kabel 2x6pin na 8pin (koji ne znam kome treba) i dvije ROG vezice za kabele.

No ipak, kad se "zvijer" izvadi iz kutije, tko još misli na suvišne điđe

Moj PC  
11 0 hvala 1
9 godina
protjeran

Ja bi to odma klokao +100 core +500 memory u MSI AB, krivulju ventova fiksno da radi konstantno na 1700-1800RPM, to ti je oko 50 posto okretaja (to omogucuje konstantno visoke taktove bez opadanja, dok krivulja varira onda i spusti RPM pa ne hladi konstantno grafu pod pravim intenzitetom sta rezultira i padanjem taktova jer ne rashladi grafu kako treba u nekim slabijim scenama, ulasku u MENU itd...), a dok ne igras gasis MSI AB da ti se ventovi ne vrte bezveze.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ja bi to odma klokao +100 core +500 memory u MSI AB, krivulju ventova fiksno da radi konstantno na 1700-1800RPM, to ti je oko 50 posto okretaja (to omogucuje konstantno visoke taktove bez opadanja, dok krivulja varira onda i spusti RPM pa ne hladi konstantno grafu pod pravim intenzitetom sta rezultira i padanjem taktova jer ne rashladi grafu kako treba u nekim slabijim scenama, ulasku u MENU itd...), a dok ne igras gasis MSI AB da ti se ventovi ne vrte bezveze.

SkorvY
9 godina
protjeran

Zaboravih napisat, temp limit i power limit stavis slajdere skroz nadesno (do kraja), a core clock mozes bez problema i na +125MHz

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav momci. 2700 za gtx 1070 (novo i zapakiranu) jeli premalo ili previse? gigabyte windforce oc edition.

Garancija ostvariva vani...

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.4.2017 11:33 (naPerk777).

0 0 hvala 0
12 godina
naPerk777 kaže...

Pozdrav momci. 2700 za gtx 1070 (novo i zapakiranu) jeli premalo ili previse? gigabyte windforce oc edition.

Garancija ostvariva vani...

cca 300kn jeftinije od najjeftinije 1070 u nas..

13 godina
Moonwalker82 kaže...

Pozdrav svima! Evo i mene u klubu konačno, nadam se da ne kasnim previše!

Večeras sam kasno došao doma s karticom pa sam je samo stigao otpakirati i instalirati. Za sad sa sigurnošću mogu reć da je "grdosija" fizički, ogromna je pa treba paziti s izborom kućišta. I da je nečujna - doslovno. Ventilatore pali po potrebi.

Vizualno jako lijepo paše mojim komponentama, i njome sam upotpunio konfiguraciju za gaming za duže vrijeme.

Sutra ću instalirati prvu zahtjevnu igru, a nakon blagdana intenzivnije igrati pa ću znati preciznije kako se ponaša u svim uvjetima.

Jedina zamjerka je što bundle gotovo pa ne sadrži ništa. Uz CD s driverima i uputstvima samo jedan kabel 2x6pin na 8pin (koji ne znam kome treba) i dvije ROG vezice za kabele.

No ipak, kad se "zvijer" izvadi iz kutije, tko još misli na suvišne điđe

To sam i ja dobio sa aourusom. Malo me šokiralo.

17 godina
Lucidius kaže...

Super i odličan prijedlog, samo nemaš potrebe gasiti Msi AB možeš napraviti profile i samo sa tipkama F1 F2 npr staviš F1 da ti bude ovaj oc profil i ventovi da se vrte a F2 kada ne radiš ništa tj surfaš tako ja imam par profila

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice