GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.502
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran

GTX 1080 na 2070+ MHz je taman za 60FPS u Witcheru 3 na 1440p sa apsolutno svim slajderima na desno u najzahtjevnijim podrucjima (uglavnom u šumi), samo ponekad ode mrvu ispod 60 FPS, na nekih 55FPS i to na jako rijetkim mjestima. Inace u manje zahtjevnim mjestima ide i na 80FPS bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

Tko ti je pokvario dan, nešto si agresivan prema svima?

Offtopic je ali već drugi put čitam ovdje na forumu da postoji microkod u windowsima za skylake non k oc, gdje ste pronašli tu informaciju jer je ja ne uspijevam pronaći a i znam više ljudi koji koriste i win 8 i win 10 sa non k oc biosom i oc im radi bez beda.

I da se nadovežem na temu, poanta je da čak i ako 480 ne može pokrenut sve igre na full 60, većinu ljudi to ne pati i rađe će ostavit 1500kn u džepu i smanjit koju postavku nego platit solidnu hr plaću za grafu kako bi brojali vlasi trave u witcheru. Zar su ljudi zaboravili uživati u igrama na pravi način i jedino obraćaju pozornost na postavke i fps?

17 godina

ove graficke kartice izazivaju takav OCD da to covjek vise ne moze vjerovat.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan

Ima tu na forumu u 4. Mjesrcu skylake non k je isao do 5 ghz

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
_mark0_69 kaže...

Tko ti je pokvario dan, nešto si agresivan prema svima?

Agresivan sam jer vas ima puno koji solite pamet a nemate pojma o čem pričate.

Evo tako sada i ti ponovo pričaš o ocanju non-k skylake procesora a nisi detaljno informiran kako stoje stvari.

Evo za tebe i ostale nevjernike video gdje je sve obrazloženo:

Ali da imaš pravo čemu bit agresivan i objašnjavat neke stvari, ne vrijedi. over and out. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 0:12 (amd freak).
16 godina
neaktivan
amd freak kaže...

Onda ti je najbolje da staviš odma xp i isključiš internet. Ja ti govorim kako stoje stvari i želim ti pomoći a ti meni tu pametuješ?

Cim je covjek iza NAT-a nema potrebe za win10 updatesima. Neke ploce i danas s novijim biosom podrzavaju sky non k oc tak da ne vidim zasto ne... Bar to uvijek ostaje ko rezerva.

mojpismonosa
17 godina

Updejtsi winsa su tu s razlogom, ako ih ti ne koristiš to je tvoj problem. Meni osobno nebi bila sila radi 200-300kn razlike naprama unlocked proca strepiti hoću li ostati bez podataka na glavnom disku gdje su mi winsi ili da moram disejblati updejtse na operativnom sustavu koji još nema ni prvi service pack. Hack the system je svugdje moguć,  samo je pitanje koliko je tko spreman daleko ići da iskoristi taj sistem.

Uglavnom proizvođaći ploća su premorani izdati bio updejte na svim pločama gdje se disejbla ocanje non k procesora, a microkod če se također ažurirati na random updejtsa windowsa.

Uglavnom tko voli neka izvoli, ali da postoji shema koja će garantirati da će biti 100% sve ok - nažalost nema.

Mojpismonosa kaže...

Izgleda da nisi upoznat o prirodi windows update-ova. Pogotovo novijih.

Moguće, šteta što imam ažuriran sustav, ipak su mi fixevi popravili nekoliko iritantnih problema.

Odoh s foruma, pozdrav ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 0:32 (amd freak).
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan

Izgleda da nisi upoznat o prirodi windows update-ova. Pogotovo novijih. Visa cijena mozda je opravdana ali argument ti bas ne stoji...

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 0:30 (Mojpismonosa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mojpismonosa kaže...

Izgleda da nisi upoznat o prirodi windows update-ova. Pogotovo novijih. Visa cijena mozda je opravdana ali argument ti bas ne stoji...

O čemu nisam informiran? Da ih mogu disejblati? Ili da ne donose ništa spektakularno? 

Vezano za oboje, to je logično da postoji izbor, ali mi se taj izbor gašenja ne sviđa jer postoji nekoliko zakrpa koje su mi popravile veoma iritantne probleme.

13 godina
neaktivan

Dobro, jesi pogledao video koji si linkao? Ja sam vidio kad je bio objavljen jer je u to doba kolega kupovao konfu i zanimala ga je tematika, između ostalog ja sam mu radio oc koji i dan danas radi.

Dakle, oni spominju mogućnost da microsoft ubaci kod preko winupdatea kao što je to učinio kad je intel to tražio za G3258. Sve što je za sada napravljeno je to da su proizvođači matičnih morali (iako intel kaže da su dobrovoljno pristali) izdati novi bios za z170 ploče kako bi onemogućili klokanje non k proceva. Ali ako imaš non k oc bios, sve će ti radit, ima živih primjera na forumu ako meni "nevjerniku" ne želiš vjerovat.

Uostalo, čak i da ga dodaju u win update, to se lako ukloni i taj update se ignorira kao što su ljudi radili za pentium.

16 godina
neaktivan

Krajnjem korisniku, sto se sigurnosti tice, ne donosi puno.

sto se tice microcode update-a, postoji jedno vrlo lako rjesenje, cak i ako zelis ostavit win10 update upaljen:

"delete mcupdate_GenuineIntel.dll in the System32 folder". Al to sad nije tema...

EDIT: kolega iznad je prakticki sve reko...

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 0:40 (Mojpismonosa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne ovo je nevjerovatno. Jel ovdje riječ o tome da je intel nešto poduzeo ili je ovdje riječ o tome kako se to može spriječiti?

Jesam ja igdje napisao da to nije moguće?

Ja govorim o tome, kako za razliku od npr 200-300kn kolika je trenutno izmeđi i5 6500 i i5 6600k nije vrijedno igrat se s takvim stvarima.

Ma ne u biti da, ja sam kreten što uopće raspravljam i neam pojma što su windows updejtsi i kako se mogu disejblat.

Eto pobijedili ste, sretni? pametniji? gg laku noć

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 0:45 (amd freak).
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina

Amd freak, u čemu je tvoj problem u vezi klokanja non k i5-ice (6500,6400...). I kako nije vrijedno tih 300kn kad ih može uložit u bolju grafičku ili ssd. Možda ti ne želiš svog klokat jer se bojiš tako da nemoj govorit da nije vrijedno kad se mogu izvući bolje performanse doslovno džabe.

Gamer

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Držite se malo bolje teme, a tema su grafičke kartice.

Moj PC  
16 0 hvala 6
17 godina

Znam da je ovo nezanimljivo velikoj većini učesnika teme, ali meni je ovo bitan razlog odluke za kartulju:
http://www.evermotion.org/articles/show/10189/geforce-gtx-1080-tested-with-v-ray
inače, vidim da na kraju pascal ide impresivno, sjećam se samo par stranica ranije kada se sumnjalo da je 2GHz nedostižno običnim karticama, i da je garant nvidija sa cherry pickom samo dizala marketinški hype?
http://forums.videocardz.com/topic/1482-kingpin-overclocks-gtx-1080-to-2835-mhz/
evo i 1060 ide uredno na 2Ghz sa "stock hlađenjem"
http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-1060-final-specifications/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Meni je zanimljivo kako nikad u testovima nema koje su temp i na koliko se obrtaja vrte ventilatori i koju buku stvaraju? Vidim ima neka slika demo 74 stupnjeva a konkretnih podataka nista. Isti klinac testirali i amd i nvidia nema nikakvih detalja o tome.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
neaktivan

Pozdrav. Dal mi možete reći dal bi mi bio Intel i7 920 @4.00Ghz bottleneck za GIGABYTE GTX 1070 G1 Gaming. I ak bi bio dal bi bio veliki?

I ako je netko već kupio taj model 1070 pa ima iskustva s karticom nek veli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Eo samo da se javim da je pc narucen i da stize za dva dana.Btw. Ipak nista od non k skylake OC

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lordblex kaže...

Pozdrav. Dal mi možete reći dal bi mi bio Intel i7 920 @4.00Ghz bottleneck za GIGABYTE GTX 1070 G1 Gaming. I ak bi bio dal bi bio veliki?

Ja kontam da ak su rekli da je za i5 4460 BN,onda je za 920 jos veci.

17 godina
odjavljen
drakula789 kaže...

Eo samo da se javim da je pc narucen i da stize za dva dana.Btw. Ipak nista od non k skylake OC

Ti si vrlo pazljiv momak. Blago djevojci koja tebi srce podari...

Freak Show Inc.
17 godina
lordblex kaže...

Ha čuj, mislim da bi ti bez velikih intervencija na ostatku konfoguracije bio zadovoljan sa radeon 480x ili gtx 1060... ali mislim da ti ovo nije tema za ta pitanja, nego ove:
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/vodic-odabir-graficke-kartice/28804.aspx?page=871&jumpto=5089554&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=175&jumpto=5090668&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
odjavljen
overhaul kaže...

Znam da je ovo nezanimljivo velikoj većini učesnika teme, ali meni je ovo bitan razlog odluke za kartulju:
http://www.evermotion.org/articles/show/10189/geforce-gtx-1080-tested-with-v-ray

1080 onda svakako nije najbolji odabir s obzirom na cijenu, bitno manji VRAM od TX-a i razlike u broju jezgara.

overhaul kaže...

inače, vidim da na kraju pascal ide impresivno, sjećam se samo par stranica ranije kada se sumnjalo da je 2GHz nedostižno običnim karticama, i da je garant nvidija sa cherry pickom samo dizala marketinški hype?
http://forums.videocardz.com/topic/1482-kingpin-overclocks-gtx-1080-to-2835-mhz/

2GHz je i dalje lutrija. Nvidia jest cherry pickala jer je imala karticu na 2,1GHz, a većina reviewera nije u prvoj seriji mogla uhvatiti ni 2GHz. Trebalo je nekoliko pokušaja i promjena kartica da se dočepaju 2, 2,05 i 2,1.

2,835 je nerealan clock na LN2, to je posve nebitno za 100% kupaca.

14 godina
_mark0_69 kaže...
I da se nadovežem na temu, poanta je da čak i ako 480 ne može pokrenut sve igre na full 60, većinu ljudi to ne pati i rađe će ostavit 1500kn u džepu i smanjit koju postavku nego platit solidnu hr plaću za grafu kako bi brojali vlasi trave u witcheru. Zar su ljudi zaboravili uživati u igrama na pravi način i jedino obraćaju pozornost na postavke i fps?

Kak god okreneš FPS je bitan ak hoćeš pravu uživanciju... sjećam se ja još davne 2000. kad sam dobio prvi komp i igrao stare igre... uživao sam ja itekako, ali me uvijek nerviralo štekanje, trokiranje, preskakanje i od toga su mi ostale traume pa sad nije ni čudo što sam opičen sa konstantnim 60 FPSom... a onaj stari hthinet (hoću internet) paket me još uvijek ponekad ganja u snovima

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
10 godina

Evo, nakon kaj sam vidio da je forumaš Vojink kupio GB GTX 1070 G1 Gaming i dobio uz nju gumije, danas sam i ja otišao po jednu al sad su samo ostali keksi, reko hmm, aj nisu ni keksi loši, daj mi jednu i evo je u kompu, radi ok, odmah sam stavio da se vent vrti na 24% zato kaj mi malo toplu u gajbi, a i stim je puno toplija u idlu negoli GTX 970 koja mi je bila ispod 30 stupnjeva. Isprobao sam neke testove kao i Vojnik, skoro isti rezultati kao i njegovi, ima malo bolje pretpostavljam zbog proca, al to je tu. Evo par slikica od prinove 

lp

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
Moj PC  
23 0 hvala 1
16 godina
Taraba kaže...

Evo, nakon kaj sam vidio da je forumaš Vojink kupio GB GTX 1070 G1 Gaming i dobio uz nju gumije, danas sam i ja otišao po jednu al sad su samo ostali keksi, reko hmm, aj nisu ni keksi loši, daj mi jednu i evo je u kompu, radi ok, odmah sam stavio da se vent vrti na 24% zato kaj mi malo toplu u gajbi, a i stim je puno toplija u idlu negoli GTX 970 koja mi je bila ispod 30 stupnjeva. Isprobao sam neke testove kao i Vojnik, skoro isti rezultati kao i njegovi, ima malo bolje pretpostavljam zbog proca, al to je tu. Evo par slikica od prinove 

lp

zašto napajanje vuče zrak iz kućišta

kradem mine iz minskog polja
12 godina

Dok Vulkan na rx 480 donosi boost od 30fps pa cak i vise na gtx 1080 za sad to nazalost nije slucaj,kasnije u videu je i 1080p reza i na njoj radi bolje....

ID softver radi sa nvidiom na UKLJUCIVANJU asynca u Vulkanu...i dalje je to sve cisti softver i driveri cak i na pascalu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

zašto napajanje vuče zrak iz kućišta

zato jer nema rupa na dnu kučišta od kud bi vukao zrak, takvo je kučište, al kučište je dobro i nema problema sa hlađenjem komponenti

lp

11 godina
odjavljen
Friday kaže...

Ti si vrlo pazljiv momak. Blago djevojci koja tebi srce podari...

sta bi mi bez naseg irca i njegovih komentara 

13 godina
neaktivan

U dilemi sam da otkazem Acer g257hu i uzmem aoc 144 hz 1080p jer mi je 1080 nekako sigurnije dok s 1440p kontam da cu ubrzo morat neki upgrade gpu

Gtx 1070

21 Acer g257hu 1440p
11 AOC 1080p 144 hz
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Dok Vulkan na rx 480 donosi boost od 30fps pa cak i vise na gtx 1080 za sad to nazalost nije slucaj,kasnije u videu je i 1080p reza i na njoj radi bolje....

ID softver radi sa nvidiom na UKLJUCIVANJU asynca u Vulkanu...i dalje je to sve cisti softver i driveri cak i na pascalu.

Ja sam uvjeren da na mojoj GTX 970 sada radi bolje na Vulkanu. Sada mi igra skoro nikad ne padne ispod 60 FPS-a na 1440p na Ultra detaljima. Graficka je klokana na 1481/1953 MHz.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice