Evo kupio sam novu graficku gtx i uz nju sam dobio gpu tweak pa me zanima dali se vidi kasnije da je graficka overclockirana i dali vrijedi garancija na graficku ako se overclockira?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo kupio sam novu graficku gtx i uz nju sam dobio gpu tweak pa me zanima dali se vidi kasnije da je graficka overclockirana i dali vrijedi garancija na graficku ako se overclockira?
ovisi...
- trgovac-servis može odbiti garanciju ako je korisnik prouzročio kvar. Mada nema neki konkretan dokaz npr za OC.
- VGA i driver+utils (konkretan tweak) daje proizvođač, reklamira, dakle korištenje je sasvim normalno-predviđeno i mora biti pod garancijom ali samo za VGA, ako to izazove npr pregaranje neke druge komponente ... ali. Problem je u oba slučaja ako te servis odbije, kak se s njima 'svađati' oko svog prava, tj oni bi morali dokazati da si ti na pogrešan način koristio VGA, ali oni jednostavno odbiju i možeš se 'slikati' ili ih tužiti i dokazivati da si koristio u skladu s proizvođačevom deklaracijom.
npr sat koji je deklariran kao vodootporan smiješ potopiti u vodu do deklarirane dubine. Ako mu voda našteti garancija vrijedi. Da sat nema takvu deklaraciju nebi ga pod garancijom mogao reklamirati za kvar izazvan vodom... i tad do određene dubine, koju može samo sudski expret dokazivati.. npr 10m ili 30m ili ... itd.
Reklama, garancije, prava. Tko je jači taj je u pravu, često..
Ma, bio je tu lik koji je otvorio temu i javno priznao da je napravio hladni lem na jednoj od Hd 5830 (imao je dvije-CF). Prva mu je stvarno riknuula a ON jedrugu sam zaklao i Links mu je bez problema zamijenio za dvije Hd 6870.
E, sad, najgore od svega je što je na Links-forumu izašla tema o ovoj temi na Bug-forumu a nitko nije ništa poduzeo. Admin s Links foruma je rekao da zna "za taj" slučaj, no svejedno će mu zamijeniti kartice i zamijenili su , čovjek dobio dvije nove, brže, bolje.
Objašnjenje je da oni imaju evidenciju o učinjenim prevarama pa mu drugi put neće priznati takovu reklamaciju !?
Ne znam tko je tu blesav !?
Nekoga zaj*** zbog sitnice a nekom hladno daju zamjenske nove kartice , mada imaju dokaz što je učinio.
Ma, gade mi se.
Znaci oni mogu viditi da je bila overclockirana? mislim da bi to sve trebalo ic pod garanciju kad to pise na kutiji da se moze i to tako reklamiraju na njihovim stranicama. mislim da i na cd-u to ima koji se dobije u kutiji
Znaci oni mogu viditi da je bila overclockirana? mislim da bi to sve trebalo ic pod garanciju kad to pise na kutiji da se moze i to tako reklamiraju na njihovim stranicama. mislim da i na cd-u to ima koji se dobije u kutiji
Pisao sam o hladnom lemu a ne o overclocku.
Ako nisi šarafao po kartici, skidao cooler, odljepljivao te njihove naljepnice (na nekim karticama) ONI teško mogu dokazati da si kloknuo karticu, davao joj više napona i sl.
..Objašnjenje je da oni imaju evidenciju o učinjenim prevarama pa mu drugi put neće priznati takovu reklamaciju !?
Ne znam tko je tu blesav !?
..
-blesavo je i samo 'objašnjenje' .. u hipotetskoj situaciji idući kvar može biti baš noramalan-garancijiski.. (ako je ovdje krivac korisnik, ne znači da je i idući put) i tad ga moraju prihvatiti.
-naravno, uvjek postoji mogućnost da je sve to više reklama nego RL.
-ne, osim ako gledaju CSI. U slučaju kad komponenta ne radi, oni mogu samo nagađati što je uzrok. Fizičko oštećenje je vidljivo (kao i lemljenje) ali pregaranje je ... lem se može otopiti, zato su i 'morali' zamjeniti prethodni primjer. Jer to što su oni 'znali' .. ne vrijedi ništa ako se to ne može dokazati (na sudu). Oni to nebi mogli, osim forumskim dokazima... bla-bla. Jedanko kao što svi znamo da je Sanader kriv, za sud je potrebno to i dokazati. Tako da su vjerojatno progurali garanciju kao manje zlo (mada su možda i sumnjali na tako nešto) ali ... (važnije).. to njima nije problem, jer im se ugl garancija uvaži i oni dobiju od proizvođača-distributera zamjenu. Dakle, ako nisu oni platili konkretnu VGA, bilo bi antireklamno da je nisu uvažili. (zato mi takvi slučajevi uvjek mirišu kao 'slučajni PR').
Ostalo, sve što proizvođač navodi se MORA prihvatiti, kao konkretan 'garantiran' OC. Jedino što se ne garantira da je svaki GPU jednako clockabilan, kao što su npr AMDovi CPU bili za otključavanje ispravnih jezgri ili bilo koji CPU za OC.
Garanciju (uvjek) daje proizvođač. Distributer i trgovac su samo posrednici i nemaju što oko tog laprdat', ovlašteni servis je jedini relevantan (stručno mišljenje) oko utvrđivanja uzroka-stanja (ali ne i samog prava na garanciju)... Kupac se samo treba 'praviti glup' i reči: ''ne nisam ja ništa, samo je crklo, 'oču novo''.
-naravno, ako su jači, pravda je slijepa.
Pozdrav, pošto nikad nisam clockao grafu preko ikakvog programa pitao bih vas kako mogu clockat 7970 dc2t grafu preko asus gpu tweaka i dali je to uopće pouzdano sigurno ?
Ja sam za OC-anje HD7950 koristio MSI afterburner , pokazao mi se najbolji ( koristio sam i Sapphire Trixx ) !
Imas i BUG tutorijal , pa slobodno proucis !