Jedna 260gtx ili 4870 golden s. ti daje isto fps na far cry 2 kao i te tri tvoje,znači da nisi entuzijast.To šta imaš je odlično i miran si još godinu ili dvije.Budi sritan i miruj.
Rino, koji ti je k***c?
Kao prvo, on da proda sve 3 kartice - može dobiti MAXIMALNO oko 1500 kn!
Ponavljam:
On da proda sve 3 kartice - može dobiti MAXIMALNO oko 1500 kn!
Što znaći da mu se ne isplati ništa prodavat pa kupovat! Bolje mu je trenutno ovako! I kakvih glupih postova sam ovdje vidio...
9800 GTX je stara kartica ljudi moji i tko će to više kupiti?! Bolje mu je da drži to što ima i da si nabavi bolji procesor. Nisam vidio koliko RAM-a ima, ali ako nema 4 - i tu treba nadogradnja!
Osim toga, performanse SLI-ja i 3 WAY SLI-ja se poboljšavaju svaki dan jer developeri igara ugrađuju podršku za multi-GPU i multicore-CPU konfiguracije, a programeri u Nvidiji i ATI-ju rade sve bolje drivere!
Izda se zakrpa pa odjedanput dobije skok u performansama od nekih 30%!
Rino, koji ti je k***c?
Ponavljam:
Što znaći da mu se ne isplati ništa prodavat pa kupovat! Bolje mu je trenutno ovako! I kakvih glupih postova sam ovdje vidio...
9800 GTX je stara kartica ljudi moji i tko će to više kupiti?! Bolje mu je da drži to što ima i da si nabavi bolji procesor. Nisam vidio koliko RAM-a ima, ali ako nema 4 - i tu treba nadogradnja!
Osim toga, performanse SLI-ja i 3 WAY SLI-ja se poboljšavaju svaki dan jer developeri igara ugrađuju podršku za multi-GPU i multicore-CPU konfiguracije, a programeri u Nvidiji i ATI-ju rade sve bolje drivere!
Rino, koji ti je k***c?
Ponavljam:

Zasto zrtva marketinga ja nisam niti u snu mislio da cu imat 3 x 9800gtx i tako dosla je jedna par mjeseci posle jos jedna i sada jos jedna igrom slucaja nikakav marketing.
Ma računaj da ti je tvoj procesor jedva jedvice dovoljan za 2 kartice, ali ne i za treću. I to pri maximalnom overclocku! Vidiš da i Bugovci stalno overclockaju procesore i one najjače kad rade sa jednom 4870 X2. Upravo zato što 2 kartice (4870 x2 je zapravo 2 kartice u jednoj) imaju jako mnogo SNAGE i jako su brze i zato da izbjegnu mogućnost da procesor štopa rezultate (tj, da se maximalno pokažu grafičke performanse, da proc najmanje smeta)! Vidiš da se grafe sve više koriste pri gledanju HD videa, pri raznim obradama, kalkulacijama, naprednim izračunima, simulacijama itd, a sve zato što je jedna grafička kartica današnjice jako brza! Zato ti treba prilično brz Quad Core ili ako češ kupovati - i7 920 koji češ morati opet dobro clocknuti. I opet - maximalno češ izvući nekih 15 - 25%. Sretno!
Rino, koji ti je k***c?
Ponavljam:

Rino, koji ti je k***c?
Ponavljam:

evo ljudi nadam se da ste sretni stize mi q9550.
Ma računaj da ti je tvoj procesor jedva jedvice dovoljan za 2 kartice, ali ne i za treću. I to pri maximalnom overclocku! Vidiš da i Bugovci stalno overclockaju procesore i one najjače kad rade sa jednom 4870 X2. Upravo zato što 2 kartice (4870 x2 je zapravo 2 kartice u jednoj) imaju jako mnogo SNAGE i jako su brze i zato da izbjegnu mogućnost da procesor štopa rezultate (tj, da se maximalno pokažu grafičke performanse, da proc najmanje smeta)! Vidiš da se grafe sve više koriste pri gledanju HD videa, pri raznim obradama, kalkulacijama, naprednim izračunima, simulacijama itd, a sve zato što je jedna grafička kartica današnjice jako brza! Zato ti treba prilično brz Quad Core ili ako češ kupovati - i7 920 koji češ morati opet dobro clocknuti. I opet - maximalno češ izvući nekih 15 - 25%. Sretno!
Sa tim quadom nećeš ništa dobiti u igrama. Nažalost.
Jedino mi nije jasno zašto svaka tema mora završiti svađom, pametovanjem i vrijeđanjem.
Čovjek postavi pitanje a umjesto odgovora dobije savjete kojima je zajednička jedino tvrdnja da je on glup. Svašta.
3SLI radi u redu ako su dva uvjeta zadovoljena: 1. dovoljno jako napajanje (NAJVAŽNIJE) 2. podešavanje drivera (to i sam znaš).
Ja sam više puta sasatvio (privremeno) takve konfiguracije, čisto igre radi.
Nije uopće bitno što je isplativo, ako te nešto veseli i možeš sebi priuštiti samo naprijed.
A najveće kritike uvijek daju oni koji koriste 6600 ili 8600 (ljubomora valjda).
2,8 puta fps u igrama nećeš dobiti, zavisno od optimizacije od 0,9 (vjerovao ili ne neke igre rade sporije) do 2,4. Ako sam dobro shvatio tebi je monitor 1680*1050 (kao i meni), tako da vjerovatno nećeš dobiti ni 2,4. Svaka igra druga priča.
Npr. Crysys na toj rezi pri max. postavkama (4xAA, 8xAF, Very High Quality) sa jednim GTX daje 10fps a SLi daje 11; a na high postavkama GTX SLI daje 20fps, a naprimjer jedan GTX+ 21fps. Krasna optimizacija igre.
Ako uzmeš bilo koju drugu igru tvoj procesor i normalni 9800GTX SLI su više nego dovoljni za 1680*1050. Meni je 3SLI sa C2D na 3,3GHz davao u CoD4 165fps, SLI 140fps, a solo GTX 85fps. Moja sadašnja grafička (4870), isti procesor, vuče 115fps, usporedbe radi).

Sve je to zbog toga sto nisam uzeo odjednom comp nego sam prvo uzeo srot komponente pa nadograđivao, sljedeci put nece biti tako.
a cuj bitno je da se prigovara to tako ide a sta ces. nego phenom 2 je zmaj ja bi isto njega al kad im nevaljaju ploce za sli sta ces.....
Pogledajte ovu stranicu: http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_180.48_whql.html
Blazing Fast Performance:
- Boosts performance in numerous 3D applications. The following are some examples of improvements measured with Release 180 drivers vs. Release 178 drivers (results will vary depending on your GPU, system configuration, and game settings):
- Up to 10% performance increase in 3DMark Vantage (performance preset)
- Up to 13% performance increase in Assassin's Creed
- Up to 13% performance increase in BioShock
- Up to 15% performance increase in Company of Heroes: Opposing Fronts
- Up to 10% performance increase in Crysis Warhead
- Up to 25% performance increase in Devil May Cry 4
- Up to 38% performance increase in Far Cry 2
- Up to 18% performance increase in Race Driver: GRID
- Up to 80% performance increase in Lost Planet: Colonies
- Up to 18% performance increase in World of Conflict
Ma nemaju driveri uopće veze... Staviš bilo koje...
Nisam te jos stavio na ignore...dao sam ti jos jednu sansu jer je danas bas lijep dan......evo ti jedan od mnogih reviewa FW180 (aka. Big Bang 2) drivera...LINK...osvrni se posebno na dobitak u performansama u FC2...vidis da od gore navedenih 38% ni traga...zato i samo zato sam ti rekao da si zrtva marketinga...shvati da je to samo marketing i da nas Nvidia i ATI karaju u mozak iz mjeseca u mjesec (svojom namjernom neoptimizacijom tjeraju nas kupce na preuranjenu kupovinu jaceg hardwarea) i ne daj da ta kapitalisticka gamad budu razlog medusobnog prepiranja!
vidi stvarno marketing trik
Nevertheless, not a single frame extra was to be had when comparing the Forceware 180.43 drivers to the older 177.79 version.
vidi stvarno marketing trik
Nevertheless, not a single frame extra was to be had when comparing the Forceware 180.43 drivers to the older 177.79 version.
Rino, zahebali su me i ti si u pravu.
Taj CPU ti neće iskoristit sve grafe
Treba ti QUAD
inače bezveze kupuješ treću grafu
Da su ove tvrdnje tocne sto pisu u svakim driverima +38% ovom 20% u onom itd. i to u svakim driverima od 175.16 do današnjih 181.20, mi bi trebali moci na 8500gt igrat crysis na high, a u realnosti se dobije jedva 20fps-a na medium i to jos overclockanom na 800mhz sa 450mhz pocetnih.
I onda kazu da ati driveri nevaljaju, oni kad napisu +5% u ovoj i onoj igrici ,to stvarno i bude tako.
Rino, koji ti je k***c?
Ponavljam:
Eto da se javim nabavio sam maticnu evga 790 i ftw di sam bez pola frke e8400 digo na 4.2ghz sa max temperaturom 55 na zrak.
i mogu vam reci da e8400 bogami obavlja svoju zadacu, jest da sa quadom dobijem veci score u 3dmarcima al to je totalno nevazno kada ovo leti ko sasavo. mogu reci nabavkom ove ploce ne samo da mi je maxfsb preko 550 nego i nema vise musica ama bas nikakvih.
eto ugl. ako se nabavi dobra ploca sli ce radit ko podmazan.
ugl. nema potrebe za quadom jos. i da jedino sta sam moro promjenit memoriju jer ova radi samo sa ddr3 tako da sam sada na 2gb i to na visti radi savrseno malo kasnije ide jos 2 gb cisto radi formalnosti
uglavnom skroz sam zadovoljan svime.
Dobro ti potrošiš struje,kad bi je ti plača ne bi bija takav entuzijast.Moran te malo zezat kad imaš takav stroj,izvini.Malo ti zavidin.
Dobro ti potrošiš struje,kad bi je ti plača ne bi bija takav entuzijast.Moran te malo zezat kad imaš takav stroj,izvini.Malo ti zavidin.
Kad bi ja to ima bija bi zadovoljan ka prasac dvi godine
toxic ajde stavi koju sliku da vidimo kako izgledaju te kartice....