Iz određenih razloga sam trebao staviti nove 10.1 i rade mi isto kao i prethodni koje sam imao (9.11). nisam primjetio nikakva poboljšanja/pogoršanja. Jedino što su ih napravili traljavo zbog nedostajuće informacije o verziji drivera.
Istina, nemam najnoviju seriju grafi pa ne mogu reći da li to ima nekih utjecaja, a i po release-notes drivera moja grafa ionako nije na popisu "korekcija". Uglavnom, nikad ne idem na novije drivere i često preskačem verzije (tj stavljam ih tek kad je popis korekcija takav da se isplati preći na novo izdanje drivera). Do sada nisam nikad imao problema s grafičkim driverima osim jednom kada sam zbog bioshocka morao staviti beta driver (na staroj AGP grafi) i tada je to rezultiralo reinstalacijom cijelih windowsa.
Od tada, beta driveri zaobilaze moj komp u širokom luku, radije se strpim još pol mjeseca-mjesec dana pa stavim "normalne" ako je baš nužno potrebno.
Uglavnom, do sada sam se naučio: ako ti nešto radi ne diraj!
Vidim da dosta ljudi sa novim 5xxx serijama grafi ima problema, na žalost ATI još nije izbacio dovoljno dobar set drivera koji bi stabilno radio na svim konfiguracijama. Mogu reći samo da sam testirao XFX 5850 grafu od prijatelja (i to je razlog zašto sam stavljao novi driver) i radila je savršeno. Bez ikakvih problema.