ATI X 700 mobility i Windows 7

poruka: 13
|
čitano: 2.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kratko i jasno-

prije par dana sam instalirao Windows 7 na malo stariji komp-star je tri godine-i sve radi uredno ali se javlja problem sa ATI X700 mobility grafićkom karticom.Ne mogu naći prave drivere da bi sve radilo kako treba-konkretno ne radi Aero premda bi trebao raditi po specifikacijama grafičke kartice.Momentalno su instalirani driveri 9.3 za XP jer su jedino ti uredno radili kako treba.Ako bi se instalirali neki drugi instalacija bi prošla uredno ali bi se nakon restartanja kompa nakom Win loga pojavio samo crni ekran i to je sve.Po zvuku windowsi se normalno dižu, ali slike nema...

Ima li tko kakvo rješenje???

0 0 hvala 0
17 godina
RE: ATI X 700 mobility i Windows 7

vjerojatno je ovo u pitanju

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
16 godina
neaktivan
igy kaže...

vjerojatno je ovo u pitanju

lukavo sa strane AMD...Izlanuo se samo traze nacin na koji pokupit pare...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina

Treba ti alat Moblity Modder:

http://www.driverheaven.net/modtool.php

Kao i driveri verzija 9.3 za Vistu ili Ati Catalys Legacy 9.8 (http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista32.aspx).

I onda fino tim alatom modaš driver da se može instalirati na Mobility Radeone i sve će raditi.

Eventualno, ako ni to ne bude radilo, trebaju ti driveri 7.7 za Vistu.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zahvaljujem na trudu i ponuđenim rješenjima, ali nažalost moram reči da problem i dalje postoji.Probao sam i s Mobility Modderom (imao sam ga več od prije) baš navedene drivere, ali se i dalje javlja samo crni ekran.Još uvijek bi bio zahvalan na idejama i rješenjima problema.S obzirom da se radi o laptopu zamjena kartice ne dolazi u obzir.

17 godina

Laptop je stariji, preporučam da ga rastaviš (barem skineš donju masku, da imaš hladnjacima grafe i procesora) i fino očistiš.

Npr ispušeš kompresorom ili usišeš usisivačem (da se fino maknu muce i prašina) i promjeniš termalnu pastu na procesoru a možeš i na grafi.

Što se drivera tiće, jesi siguran da si probao ono s Catalyst 7.7? Ako nisi, svakako probaj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja koristim Omega drivere na laptopu, normalno mi radi jedino je problem što su već stariji, nije jako dugo izašla novija verzija koliko sam vidio.

http://www.omegadrivers.net/

Pošto se tu već govori o laptopima i ati grafama, koja verzija Catalysta je bolja za moju ati 9600 na xp-u? Jednom sam probao i normalno mi je izgledalo u xp-u, ali kad sam ušao u cod4 slova su mi izgledala jako mutno. Pretpostavljam da je bolje uzeti neku stariju i probam s tim ATI modderom.

Tko rano rani, cijeli dan je pospan...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Ja koristim Omega drivere na laptopu, normalno mi radi jedino je problem što su već stariji, nije jako dugo izašla novija verzija koliko sam vidio.

http://www.omegadrivers.net/

Pošto se tu već govori o laptopima i ati grafama, koja verzija Catalysta je bolja za moju ati 9600 na xp-u? Jednom sam probao i normalno mi je izgledalo u xp-u, ali kad sam ušao u cod4 slova su mi izgledala jako mutno. Pretpostavljam da je bolje uzeti neku stariju i probam s tim ATI modderom.

Ovo s Omega driverima je po mom mišljenju dobar pijedlog. Toliko dugo nisu izašli novi da sam već skoro zaboravio na njih (zadnji su 7.12).

Za ATI 9600 ja bih rekao 7.7 da su zadnji koji dobro rade. No nekima dobro rade i 9.3 ali Legacy (meni npr nisu na njoj dobro ni omega 7.12).

Mobility modder samo obične drivere moda da mogu na mobilne grafe (one iz laptopa), nema svrhe za stolne (ne dodaje podršku starom hardveru).

Što ti se tiće mutnoće slova, mora da ti je u Catalyst Control Centeru smanjen Mipmap Detail level i Texture resolution na performance ili tako nešto. To stavi na npr Quality.

Ne utječe na performanse, a u hrpi igara ako nije na Quality teksture sve budu mutne.

15 godina
neaktivan

Situacija je sljedeča-znam da je laptop malo stariji, ali je uredno održavan šta se tiče čiščenja ventilatora i tu nema baš nikakvih problema, da bi dolazilo do pregrijavanja ili slično.Problem je jedino sada sa driverima.Pokušao sam sa svim sugestijama ali još uvijek problem nije riješen.Windows 7 radi bez problema, jedini problem je da ne rade Aero teme.Pokušat ću postaviti pitanje malo drugačije-Zanima me da itko ima laptop sa Ati Radeon X700 mobility i da je gore Windows 7.Koji su driveri u tom slučaju instalirani i da sve normalno radi?

Hvala unaprijed na trudu!

Btw-probao sam sve vaše sugestije i uvijek dobivam samo crni ekran...

16 godina
neaktivan

a cuj, nisam ziher da li bi moglo utjecat, al jesi li instalirao drivere od chipseta i od matične?

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sve je instalirano šta treba biti-radi se samo o verziji drivera koja će raditi kako spada!

17 godina

Stavi one koji ti rade na Visti.

Btw; nikako mi nije jasno kako možeš staviti drivere za XP na Win7 kad se radi o potpuno drugačijem sustavu upravljačkih programa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja također imam laptop sa ATI Mobility X700 i imam instalirane Windowse 7 i meni sve radi normalo. Što se tiče drivera, ja sam instalirao drivere preko Windows Update-a,a Aero da bi ukljućio, moraš pokrenuti Windows Experience Index test i nakon toga bi ti se Aero sam trebao uključiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 23:11 (pmatisa).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice