Lucidius jede placebo tablete za dorucak
AMD Vega
- poruka: 3.223
- |
- čitano: 534.520
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Baš taj video sam gledao kad sam išao malo proučiti taj fast sync.
Mene cijena ne zanima niti je bila predmet rasprave uopce... Pricamo o performansama ova dva featura, ostalo na stranu.
Cijena je naravno bila predmet rasprave jer se spominjao freesync kao besplatni feature koji se nudi kupnjom AMD kartice, a koji nvidia s druge strane debelo naplaćuje. Teoretski čak i da g-sync bolje radi, iako ne vidim gdje bi se to moglo manifestirati, kako si i sam rekao potreban je "high tech" da bi se ta (teoretska) razlika jedva vidjela, tu svaka priča završava.
Nije to bas tako jednostavno shvatljivo kako ti pises. Recimo primjer bi ti mogao biti u gejmingu kod recimo ryzena 1600 i i5-ice gdje su poneki recenzenti rekli da usprkos identicnom FPS-u u nekim u nekim igrama gameplay ide glađe na ryzenu zbog vise jezgri sta je naravno gotovo nemoguce dokazati preko same snimke.
Tako i u ovom slucaju, trebao bi imati test sa skupom kamerom koja ima dobar "slow motion" prikaz da pokaze ustvari kakva su prava ocitanja kod peglanja slike zato jer upravo ti micro stutter-i i tearing-ovi mada ih je teko uociti cine gameplay manje fluidnim jer povremeno vise "uspore" igru a na samoj snimci je to tesko gledaocima prezentirati vec bas moras sjesti za komp i odigrati nekoliko minuta na svakom sistemu da vidis i osjetis fluidnost i razlike.
Nemoze ni biti isto zato jer Nvidia to hardverski rijesava dok kod AMD-a ide softwerski, hardverski modul ce uvijek biti bolji i precizniji te kvalitetniji.
Za ovo sta ja tvrdim sigurno nebudes dokazao ovim videom, za to ti treba test pod kamerama sa "slow motion" neke zahtjevne gaming scene pa da se vidi kaj bolje pegla sliku. Vec sam na nekoliko lokacija procitao od ljudi koji su probali jedno i drugo da je na Gsync monitoru bolji osjecaj nego na freesync.
Mene cijena ne zanima niti je bila predmet rasprave uopce... Pricamo o performansama ova dva featura, ostalo na stranu.
Stari jel tebi dobro? Mislim ovo ne zvuci bas da ti je lool...
Dečki, ovo nije forum psihijatrijske bolnice, već tehnički i još je tema Vega. Molim da se držite teme.
Cijena te nezanima ali imas onda poprilicno govance od kompa.ljude koje cijena nezanima imaju masine po 20-30k kn vrijeme ti je da odleprsas iz teme .

Who the fuck are this guy??
Cijena te nezanima ali imas onda poprilicno govance od kompa.ljude koje cijena nezanima imaju masine po 20-30k kn vrijeme ti je da odleprsas iz teme .
Ajde pljusni se da dođes sebi... Mi smo pricali o razlici u performansama između GS i FS, i ako pricamo o tim razlikama kakave veze tu sad ima cijena, nebitno skroz, pricamo kako sta šljaka.
Who the fuck are this guy??
Nije ARE nego IS
Nego toliko da je Vega fail proizvod, vec je nemas nigdje kupiti out of stock svuda
Moze se rudariti s njom, daj 20 komada
Uzas kako je sjebano trziste, strasno.
Razlike između FS i GS nema, nužno su zlo i ako je moguće treba ih izbjegavati jer unose input lag. Kome to nije bitno i ne igra ozbiljnije e-sport igre može koristit jer sve klizi kao kroz putar.
nemas nigdje kupiti out of stock svuda
Nema nikakve veze rudarenje s tim. Vega ima iste performanse u rudarenju kao RX580, što je vjerojatno namjerno.
Ima kad ih vidis na ebayu da ih preprodaju i glavnu kvalitetu navode "mining"
Znam da je u rangu polarisa, ali ovo vec izmice kontroli, ispada da imas kupiti 4 nove grafe na trzistu koje su zadrzale cijenu i to:
Rx 460/560
GTX 1050Ti
GTX 1080/Ti
Srednji segment otisao u rudarenje i cijene za priblizno 35-50%....

nemas nigdje kupiti out of stock svuda
Nema nikakve veze rudarenje s tim. Vega ima iste performanse u rudarenju kao RX580, što je vjerojatno namjerno.
Namjerno? I time naprave karticu univerzalno neatraktivnom i sjebu si prodaju? Nema sanse, rudare isto malo bolje od Fury-a, HBM im je kocnica zbog visokih latencija, tako kazu..
Visokih latencija čega na čemu?
Mineri su preorderali vegu (vecinom zbog onog 70-100mh/s). Ali taman i da daju 35 prodavat ce se minerima i dalje. Jer ljudi kupuju 1070 za mineanje također
Negdje pročitah jučer da su u driverima ugasili nešto kako bi mining performanse bile loše. Ne znam točno gdje, možda u jednom od reviewa.
Negdje pročitah jučer da su u driverima ugasili nešto kako bi mining performanse bile loše. Ne znam točno gdje, možda u jednom od reviewa.
Ako je to istina onda idu direktno protiv sebe i profita...ako je to istina onda ispadaju gospoda.
edit
Odlična recenzija, najbolja koju sam vidio.
Nego toliko da je Vega fail proizvod, vec je nemas nigdje kupiti out of stock svuda
Prodali svih 10 komada
Uostalom kakav god da je u miningu (a ne izgleda dobro) nebitno kad je za gejming katastrofa.
XFX-ova 64 rasprodana u 12 sekundi preko Amazona... Toliko o tome da majneri nece uzeti

Ali kakav je to mess, benchana je na turbo modeu, a tko pametan ce koristit turbo mode kad vuce 100w vise sa tim modeom. Sve je nekako razdrljeno, 3 power profila na kartici, podsjeca me na turbo switch na kucistima prije 20 godina... Ako su vec mislili tako brljavit mogli su to napravit softwareski, ovako kad gledaš benchmark ne znas jel gledas vodenu? Jel u power saver modeu? Ili balance sto ce vecina koristit? Ili Turbo? Koji vuce previse struje da nije vrijedno ni benchanja...
Dobro, ovisi koliko daje za tu struju, ali struja je generalno jeftina.
Jako, jako malo, manje od 10% u prikazanim igrama kod Adoreda. A opet tih 10ak fpsa u Falloutu izgleda impresivno na grafu u benchevima, a ljudi vole vadit stvari iz konteksta i prezentirat kao da je to overall snaga Vege 64... 569W u naj obicnijem sistemu sa 90% power ef. gold psu, loše.
Uostalom kakav god da je u miningu (a ne izgleda dobro) nebitno kad je za gejming katastrofa.
Metro Last Light Redux
1440p i 4k poprilicno izjednacene
GTA5
1440p i 4k izjednacene, na 4k GTX bolja za tipa 5%
Witcher 3
1440p osjetno bolji min fps kod Vega 64
4k gtx 1080 iznad za 10%
Star Wars Battlefront
1440p i 4k izjednacene
Titanfall 2
1440p Vega 64 20% jaca
4k izjednacene
Mass Effect Andromeda
1440p i 4k poprilicno izjednacene, minorna GTX prednost na 1440p
Hitman
1440p i 4k poprilicno izjednacene
Eto sedam modernih naslova, gdje je to gaming katastrofa fanboyu, kakve ti gluposti valjas
Jedina negativna strana je potrosnja, sto trosi tipa 90W vise i to je to
Cinjenica da razmice guzove 1080ti u blenderu to necemo ni pomenuti a
XFX-ova 64 rasprodana u 12 sekundi preko Amazona... Toliko o tome da majneri nece uzeti
Onda ti majneri znaju nesto sta mi ne znamo posto je 1070-ka puno bolja mining kartica...
Visokih latencija čega na čemu?
Memorija, kazu (da sad ne trazim) da gddr5x i hbm imaju visoke latencije i da su zato losije od gddr5. Opterecenje na memoriju je totalno drukcije nego kod gaminga..
Vega 64 je loša price/performance/potrošnja.
Vega 56 nije loša i to je rang kojeg se AMD treba držat, a GTX 1070 se nemože OCat? Nisam baš vidio da joj drzi lekcije, u vecini igara je izjednacena ili cak malo lošija, u pokojoj bolja.
Meni je samo žao onih što su im svi govorili da cekaju Vegu da ne kupuju 1070/1080/1080ti jer ce Vega to pomest... Mogli su se vec godinu dana igrat na ultra 1440p, pa cak i 4k sa pokojim žrtvovanim detaljem.
EDIT: A da bi stvar bila jos bolja, mogli su te gpuove kupit prije godinu dana kad ne samo da su bile impresivnije nego i jeftinije lol
Vega 56 je pun pogodak tko hoce ici na 1440p monitor freesync ili gurati 1080p 144hz. I ima slabiju grafu. Fail je onima tko je mislio za cjenu 1070 ulovit puno bolju karticu za iste novce.odatle i jadikovanja nvidijasa u ovoj temi cini mi se..

Kao što sam rekao, GTX 1070 si još 2016. mogao nabaviti za $349, nakon tog sve izgleda kao fail za onog tko je cekao... Jel to zbog minera ili neceg drugog, nebitno... Cinjenica je da si mogao nabavit istu grafu prije godinu dana za manje para nego sad, niža potrošnja, hladnija/tiša kartica... dok AMD jos nije imao nista
Ne treba sad pretjerivat ni na drugu stranu, koliko se sjećam najjeftinija 1070 je bila msi armor iz Njemačke za nekih 2900kn za crni petak. Kod nas su najjeftinije išle oko 3300. Sad su 3600+.
Nije pretjerivanje, pricamo o msrp koji je bio $350 za 1070, a $400 za RX 56 godinu kasnije.