AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 672.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Radeon HD 7000
blow kaže...

Tu pise da ce 28nm ati grafe poceti stizati pocetkom godine...zar nije bilo receno da ce za pocetak godine doci samo 7800 serja koja ima istu arhitekturu i sve kao i 6900 serija (ona je 40nm ako se ne varam???) , a u 3-4 mj da ocekujemo 7900 koja je 28nm???

plz objasnjenje....

Sve kartice 7K serije trebale bi biti 28nm.

Samo što će slabije od 7900 serije biti bazirane na VLIW-ovima (kao HD6000 serija), a ove nove perjanice će imati totalno novu arhitekturu. Navodno.

http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
13 godina
neaktivan
TomoR kaže...
blow kaže...

Tu pise da ce 28nm ati grafe poceti stizati pocetkom godine...zar nije bilo receno da ce za pocetak godine doci samo 7800 serja koja ima istu arhitekturu i sve kao i 6900 serija (ona je 40nm ako se ne varam???) , a u 3-4 mj da ocekujemo 7900 koja je 28nm???

plz objasnjenje....

Sve kartice 7K serije trebale bi biti 28nm.

Samo što će slabije od 7900 serije biti bazirane na VLIW-ovima (kao HD6000 serija), a ove nove perjanice će imati totalno novu arhitekturu. Navodno.

Ali samo ove VLIW dolaze oko prvog mjeseca,a nove kasnije?

15 godina
neaktivan
blow kaže...

plz objasnjenje....

lowend-mainstream kartice bi se trebale pojaviti na tržištu krajem tekuće godine, a HD7900 početkom iduće. točan datum zasad nije poznat.

Sve kartice bit će u 28nm nodeu, 7800 će biti redizajn Caymana, znači jednake specke sa puno nižom potrošnjom dok je HD7900 GCN arhitektura sa navodno preko 2000 stream procesora, XDR2 rambusom etc.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 16:45 (ATiGamer).
13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Haha,kaj bu mo se opet vračali na 300w-na napajanja!

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
$inke kaže...

Haha,kaj bu mo se opet vračali na 300w-na napajanja!

LOL

Cilj je uvijek smanjiti potrošnju. Od veće potrošnje struje nitko nema koristi. Em je zagrijavanje automatsko veće, em je za proizvođača gore jer će trebati bolji regulatori/ispravljači napona.

Autore koje ignoriram: Tallahasee, Fićo_CoD5, Promatrač, proćerani
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Hoće li ova XDR2 memorija i sama snaga serije 7900 doći do izražaja samo na PCI-E 3.0?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Volume kaže...

Hoće li ova XDR2 memorija i sama snaga serije 7900 doći do izražaja samo na PCI-E 3.0?

Bit će dovoljan i sadašnji PCI-Ex 2.1 s obzirom na ponudu (ne)zahtjevnih igara na tržištu. Žešće promjene po pitanju napredaka igara možemo tek očekivati s novom generacijom konzola.

13 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Volume kaže...

Bit će dovoljan i sadašnji PCI-Ex 2.1 s obzirom na ponudu (ne)zahtjevnih igara na tržištu. Žešće promjene po pitanju napredaka igara možemo tek očekivati s novom generacijom konzola.

cak i kasnije jer se developeri trebaj priviknut na nove konzole (to je bar 1 god :P

13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
blow kaže...

plz objasnjenje....

lowend-mainstream kartice bi se trebale pojaviti na tržištu krajem tekuće godine, a HD7900 početkom iduće. točan datum zasad nije poznat.

Sve kartice bit će u 28nm nodeu, 7800 će biti redizajn Caymana, znači jednake specke sa puno nižom potrošnjom dok je HD7900 GCN arhitektura sa navodno preko 2000 stream procesora, XDR2 rambusom etc.

Znaci 7800 ce cjenovno zamjeniti 6900 seriju (1600-2500 kn) ,a 7900 ce biti skupa ko vrag (ko gtx 580 pa nadalje)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 19:06 (blow).
14 godina
neaktivan
blow kaže...

cak i kasnije jer se developeri trebaj priviknut na nove konzole (to je bar 1 god :P

Točno. XBOX i PS3 su tek nakon 4-5 godina doživjeli vrhunac snage koju mogu dati. Na PS3 GT5/Uncharted serijal, a na Xboxu LA Noire ima jako moćne animacije. A sve su to igre iz negdje 2010. godine, dakle 3-4 godine nakon izlaska.

No nema sumnje da će mo osjetiti skok nakon novih konzola i novog vala multiplatform igara za nove konzole i PC. I po pitanju izgleda, a pogotovo zahtjeva.

13 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
blow kaže...

Točno. XBOX i PS3 su tek nakon 4-5 godina doživjeli vrhunac snage koju mogu dati. Na PS3 GT5/Uncharted serijal, a na Xboxu LA Noire ima jako moćne animacije. A sve su to igre iz negdje 2010. godine, dakle 3-4 godine nakon izlaska.

No nema sumnje da će mo osjetiti skok nakon novih konzola i novog vala multiplatform igara za nove konzole i PC. I po pitanju izgleda, a pogotovo zahtjeva.

A do tada imati comp s max 6950/70 koja ce do tada izvrsavati svoj posao bez ikakvih roblema...a to cu si i ja sada kupiti najvjerojatnije u sklopu nekog phenoma x4 ili x6

hmm najbolje animacija na xbox-u su po meni definitivno u gears of waru (unreal 3 engine izgleda pre pre pre u gearsima 3)

15 godina
neaktivan
blow kaže...

Znaci 7800 ce cjenovno zamjeniti 6900 seriju (1600-2500 kn)

Po izlasku da, takva je bila praksa i sa HD6800. Nebi bilo ništa čudno da flagship po izlasku dojde oko 3500 kn al će se vremenom cijene stabilizirati kad se kompletira ponuda iz oba tabora.

14 godina
AMD Radeon HD 7000

Dao Bog da me prode zelja za hardwerom.Sve sam gladniji a nove su serije skoro tu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Dao Bog da me prode zelja za hardwerom.Sve sam gladniji a nove su serije skoro tu.

Poznato mi je to nekako {#}

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Poznato mi je to nekako {#}

We have big problem.{#}{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Ma kako god bilo ja samo znam da će koja tisućica biti potrošena čim 7950 izađe

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Volume kaže...

Tako je, čim kod dođe neka nereferentna,vjerovatno MSI TwinFrozer, uzimam.

17 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...
Volume kaže...

na tu ćeš se načekat,ja nisam vidio koji dućan nudi msi 6970 III

M4X @ 3.14zda GHz
14 godina
protjeran
M4X kaže...
ATiGamer kaže...
Volume kaže...

Bilo ih je ali jednostavno nisu bile isplative i sama prodaja njih je bila nikakva pa pretpostavljam da su radi toga povučene iz prodaje. Ne samo TwinFroz III već je slična situacija bila i s TwinFrozom II, barem koliko sam ja primjetija. Ustvari cijela serija 6970 je općenito kod nas imala slabu prodaju. Ispočetka zato jer su ljudi kupovali 6950 i masovno ih unlockali u 6970, a kasnije s pojavom nereferentnih primjeraka s boljim hladnjacima iz Sapphire-a i XFX-a 6950 za tu cijenu postala i ostala definitivan best buy

15 godina
neaktivan
M4X kaže...

Naći će se bez brige, ako ne već TF onda Asus DCII ako ne bude astronomska cijena.

17 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...
M4X kaže...

Naći će se bez brige, ako ne već TF onda Asus DCII ako ne bude astronomska cijena.

s obzirom da se prelazi na 28nm cijene bi trebale bit niže jer će troškovi proizvodnje bit manji

M4X @ 3.14zda GHz
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

s obzirom da se prelazi na 28nm cijene bi trebale bit niže jer će troškovi proizvodnje bit manji

Ma tko više pita za troškove proizvodnje. Dok god se kartice prodaju po tekućoj cijeni neće ti nitko pojeftiniti robu jer samo nabijaju extra profit.

Ali ovako i onako neće smanjivati površinu čipa već samo nabacati više elemenata na nj.

15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 16:39 (ATiGamer).
Moj PC  
3 0 hvala 7
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

..mislim da ću prije kupiti još jednu 6870 za CF jer će mi se sigurno više isplatiti, nego prodati 6870 pa pljunut jedno 3t kn za 7950 koliko će sigurno koštati prvih mjeseci.

Prof.dr.sc glazbeni producent, bez sluha !
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Skot kaže...

..mislim da ću prije kupiti još jednu 6870 za CF jer će mi se sigurno više isplatiti, nego prodati 6870 pa pljunut jedno 3t kn za 7950 koliko će sigurno koštati prvih mjeseci.

Šta je najgore tu niti nije stvar u isplativosti jer kad te jednom uvati ta hardverfilija jednostavno moraš imati najnovije

13 godina
protjeran
Volume kaže...
Šta je najgore tu niti nije stvar u isplativosti jer kad te jednom uvati ta hardverfilija jednostavno moraš imati najnovije

...hvala Bogu prošlo me je (skinuo sam se)

a i para sam ulupao zadnjih godina (skupo kupim , jeftino prodam samo da kupim novi model). {#}

Prof.dr.sc glazbeni producent, (bez sluha)
17 godina
odjavljen
Skot kaže...

možda neće,piše da će bit jednostavnije napravit hlađenje,nema više vapor komore

M4X @ 3.14zda GHz
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

možda neće,piše da će bit jednostavnije napravit hlađenje,nema više vapor komore

odkad je improved jednostavnije?

13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

izgubljen u prijevodu? {#}

Xc
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
MrXleader kaže...