AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 590.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: ATI Radeon 6XXX
Dad0 kaže...

Na slici je 6870 ali navodno će biti mali rebranding...

zato se i mislilo da će 6770 biti =~5870..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Crysis, Metro 2033

Nigdje ja nisam napisao OSJETNO. Ne izvrći. Samo koliko igara počne sa onom "its meant to be played". Za ATI sam samo vidio u STALKERU: COP

A i ovo "bez fizike jasno" - pa kupujem nvidiu da koristim sve šta nudi!! Znači ako ja sa fizikom imam bolje performanse nego ATI to nije u redu! Kako li sam samo mogao kupiti grafičku sa tom opcijom i zašto je koristim kada je ATI nema! Sram me bilo!! Neću više!

Crysis provjereno bolje radi na ATi-u, barem na HD5000 seriji. To što TWIMTBP igra ne znači nužno da ide bolje na Nvidia-i

Sa PhysX-om zasigurno nemaš bolje performanse od ATi-a, nego nešto bolju grafičku izvedu. Ali moraš se pomiriti s gubitkom

performansi kad koristiš navedeni API.

17 godina
ATI Radeon 6XXX

Šta se tiče fizike sam mislio općenito na tu mogućnost (Batman, Mafia)... Ali nije bitno. Kada sam ja uzimao GTX460 tada je 5830 koja joj je konkurencija koštala 2000 kuna, a ja sam platio svoju 1550. Meni je bitno da sam ja zadovoljan, niti branim neku nvidiu jer mi za to ne plaćaju. Ja sam samo rekao ono šta sam vidio na nekim reviewima da je u većini slučajeva GTX460 nešto jača od 5830 (konkurenta) i meni tada bila jeftinija 450 kuna; (kao i da je GTX480 nešto jača od 5870). A sada kada netko nađe review gdje 5830 ima 2 FPS-a više.. Ma neka ima i 10, za te novce sam uzeo još jedan HDD. Ja sam imao i nvidia i ATi kartice i osobno sam mnogo zadovoljniji sa nvidiom i to je to.

Dosta offtopica od mene.

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 16:43 (doktor1).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Hehe vidim da je AMD uspio napravit potpunu zbunjolu. Zapravo sa ovom serijom HD6xxx če se desit isto prodavanje muda pod bubrege,koje je nvidia napravila sa 9xxx serijom. Potpuno indentičan i naprosto zbunjujuć PR.

Prava stvar će biti tek krajem 2011 godine kada če izač grafulje u 28nm proizvodnom procesu, a ovo mi više liči na blagi refresh nego na nvou seriju.

I'll be back
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
ATI Radeon 6XXX

Sorry al ovo nije ni blizu onog što je nvidia napravila sa GF 9*** serijom, pomak prema naprijed je dovoljan da se napravi nova serija iz toga. Ono sa GF9 je bilo stvarno razočaravajuće doslovce su prepakirali kartice.

I da baš prava stvar će biti 2011., konačna promjena arhitekture :-)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 17:17 (Hyperion).
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Sorry al ovo nije ni blizu onog što je nvidia napravila sa GF 9*** serijom, pomak prema naprijed je dovoljan da se napravi nova serija iz toga. Ono sa GF9 je bilo stvarno razočaravajuće doslovce su prepakirali kartice.

I da baš prava stvar će biti 2011., konačna promjena arhitekture :-)

Sami sebi mažete oći, al ATI(pardon AMD) je postao isto ono što je bila Nvidia za vladavine 8xxx serije.Samo pogledaj cijenu HD5850 sad i pogledaj si cijenu na računu svoje HIS-ove HD5850 kad si je kupio. HD5870 nije ništa bolja, sa 2700kn(koliko sam je ja platio) skočila je na 3000kn+.HD5770 drži cijenu od 1200kn , a HD5750 koja je je slabija i od HD4850 dođe 1000kn.Također vidjeli smo da je AMD napravio rebrand pa je za oćekivati da če HD6970 koja je u 3D Marku srušila GTX480 doči prilično više nego trenutna HD5870.HD6950 je rebrandirana HD6850, a preformansama i cijenom če se vijerojatno smijestit na mijesto HD5870.HD6870 je ustvari rebrandirani HD6770 koji če preformansama i cijenom bit u okviru HD5850, i tako dalje. Mislim šta ste očekivali da za cijenu HD5770 budete dobili HD5870?LOL.
I'll be back
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Mislim da argument cijene više nijedan tabor ne može upotrijebiti u svoju korist,svi modeli iznad 1 000kn su prokleto skupi i - ujednačeni performansama. Argument jeftinija - a nudi više - teško da stoji. Jedno vrijeme zaista jest tako bilo da 5830 košta 500kn više od GTX460 ali ako ćemo po nabavi,i nije baš tako više..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Nitko nije ni spomenuo da je 6xxx skroz nova arhitektura. To je u biti samo refresh serije 5xxx sa blagim optimizacijama i rebrandingom.

Naravno, snaga će im biti kakvih 10-20% veća nego 'staroj' seriji, ali bojim se da neće biti velikih pomaka, pa čak niti u teselaciji gdje bi Nvidia lako mogla ostati pobjednik do daljnjega Neodlučan

Kako bilo da bilo, mene samo cijene zanimaju tih novih modela pa zatim direktna usporedba sa cijenama GTX-ica po istim razredima (i Nvidia će navodno rezat cijene..) Bogataš

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Nitko nije ni spomenuo da je 6xxx skroz nova arhitektura. To je u biti samo refresh serije 5xxx sa blagim optimizacijama i rebrandingom.

Naravno, snaga će im biti kakvih 10-20% veća nego 'staroj' seriji, ali bojim se da neće biti velikih pomaka, pa čak niti u teselaciji gdje bi Nvidia lako mogla ostati pobjednik do daljnjega Neodlučan

Kako bilo da bilo, mene samo cijene zanimaju tih novih modela pa zatim direktna usporedba sa cijenama GTX-ica po istim razredima (i Nvidia će navodno rezat cijene..) Bogataš

Vjerujem da se ipak radilo na teselaciji. Čisto sumnjam da bi ATI izbacio novu seriju s ogavnim DX11 performansama gdje Fermi briše pod sa njim.

Nvidia snizila cijene GTX460 768MB. Definitivno best buy, bez razmišljanja.

17 godina
ATiGamer kaže...

dvije takve oc-ane u sli rade dar-mar

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Vjerujem da se ipak radilo na teselaciji. Čisto sumnjam da bi ATI izbacio novu seriju s ogavnim DX11 performansama gdje Fermi briše pod sa njim.

Pa bilo bi logično da su poradili na tome..   vidjet ćemo..

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Radilo se je i zasigurno če preformanse sa Extremnom teselacijom porasti, no to neče biti zahvaljujuči nekim doradama, več isključivo radi ogromnog poboljšanja Memory Bandwitha iliti stavljanje bržih Memorijskih čipova.. Vidjeli smo da najači snigle GPU HD6xxx ima 215 GB/s bandwith što je osijetno više nego kod trenutne HD5870.Al Nvidia i dalje ima daleko efikasniju arhitekturu kada u pitanje dolazi teselacija i to je ono što bi u budučnosti moglo donjeti presudu.

I'll be back
15 godina
odjavljen
microman kaže...

Radilo se je i zasigurno če preformanse sa Extremnom teselacijom porasti, no to neče biti zahvaljujuči nekim doradama, več isključivo radi ogromnog poboljšanja Memory Bandwitha iliti stavljanje bržih Memorijskih čipova.. Vidjeli smo da najači snigle GPU HD6xxx ima 215 GB/s bandwith što je osijetno više nego kod trenutne HD5870.

I sa ekstremnom teselacijom zauzece memorije i propusnosit su manji nego DX9/DX10 na maksimalnim postavkama.

Teselacija stedi propusnost, a ne opterecuje.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Radilo se je i zasigurno če preformanse sa Extremnom teselacijom porasti, no to neče biti zahvaljujuči nekim doradama, več isključivo radi ogromnog poboljšanja Memory Bandwitha iliti stavljanje bržih Memorijskih čipova.. Vidjeli smo da najači snigle GPU HD6xxx ima 215 GB/s bandwith što je osijetno više nego kod trenutne HD5870.Al Nvidia i dalje ima daleko efikasniju arhitekturu kada u pitanje dolazi teselacija i to je ono što bi u budučnosti moglo donjeti presudu.

Naravno jer se arhitektura ne mijenja u odnosu na HD5000 seriju. Fermi ima dobru podlogu za teselaciju i općenito DX11 support, no trenutno im je to vrlo skupa skupa igračka zbog lošeg Yielda. GTX500 serija trebala bi prikazati sve prednosti Fermi arhitekture i bit će gusto na tržištu pošto i ATI sprema novi proizvod za 7000 seriju.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...
microman kaže...

Radilo se je i zasigurno če preformanse sa Extremnom teselacijom porasti, no to neče biti zahvaljujuči nekim doradama, več isključivo radi ogromnog poboljšanja Memory Bandwitha iliti stavljanje bržih Memorijskih čipova.. Vidjeli smo da najači snigle GPU HD6xxx ima 215 GB/s bandwith što je osijetno više nego kod trenutne HD5870.

I sa ekstremnom teselacijom zauzece memorije i propusnosit su manji nego DX9/DX10 na maksimalnim postavkama.

Teselacija stedi propusnost, a ne opterecuje.

Da kod Nvidie, al ne kod ATI/AMD-a.Koliko sam čitao Charlia shvatio sam da kod Nvidie Shaderi rade največi posao, dok kod AMD-a to ide na Hardwerski teselator koji se najviše oslanja na Bandwith grafičke kartice.

I'll be back
15 godina
odjavljen

Nema što drugo raditi nego Shaderi.

VRAM nemoze stvoriti poligone na visokom nivou. On ih samo moze spremiti.

Bandwidth je samo brzina komunikacije izmedu GPU i VRAM.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Nema što drugo raditi nego Shaderi.

VRAM nemoze stvoriti poligone na visokom nivou. On ih samo moze spremiti.

Bandwidth je samo brzina komunikacije izmedu GPU i VRAM.

Ako sam u pravu, ti poligoni se spremaju u VRAM te se tako troši bandwidth.

Po tome bi bilo logično da i kartica s većim bandwidthom ima bolje performanse

pri korištenju teselacije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 18:50 (ATiGamer).
15 godina
odjavljen

Spremaju se, ali puno kasnije. U tome i je stvar.

Ali poanta teselacije je da imaš jedan unificiran low poly model, i onda ga prosljediš kroz cjevovod i kroz Hull i Domain Shader odrediš domene (koordinate, bla bla) zadaš koliko ces da ga GPU napuni poligona.

E tu se stedi bandwidth i VRAM jer ti je jedan model samo za rad kojeg GPU kasnije radi. Na takvom modelu neces raditi nikakav relief mapping jer nema potrebe.

Inače, u DX9 pipelineu kao i DX10 si morao napraviti high poly model koji ces koristiti u real time renderu. I onda si jos morao raditi u Blenderu ili nekom drugom alatu napraviti jos model sa daleko vise poligona i onda ga prosljediti u bitmapu kako bi dobio normal mapping.

Takoder te oslobada rada sa LOD jer to sada radi sam GPU ovisno kako zadas kroz Hull/Domain.

Takoder se stedi i na procesorskoj snazi, jer CPU koji mora prosljediti informacije GPU o ogromnom broju poligona radi sa daleko jednostavnijim modelima.

Propusnost bas nema nikakve veze sa perfomansama u teselacij. Sve je stvar Shadera koji stvaraju te poligone kasnije. GPU Sam. Na bandwidthu se štedi.

A povecanje propusnosti ubrzava sve, to se odavno zna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 18:55 (Weky).
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

hmmm iman 2. kantu i prvi laptop...

Na prvom kompu sam imao ati radeon 9600 i ta me grafulja služila do 2007 u svakoj igri koju samo odlučio igrati.....

Na ovom drugom kompu starom godinu i po dana iman nvidia 9500gt , iskreno žalin što sam uzeo nvidiju uz takve ATI grafulje koje su ka ferrari naprema yugu...

Na laptopu iman low-end grafičku (tako oni kažu) i svejedno vrtim Mafia 2 (igra iz 2010) na medium detaljima uz 1366 x 768 (max rez) dakle ATI = win.

Odkad pratim ATI uz INTEL (dragi su mi jer ne zagrijavaju :) , ali su skuplji , štaš) to mi je jedna od najdražih firmi za kompjuterske djelove i nadam se da će oprati Nvidiju da se opamete i spuste na zemlju jer jeb*š one njihove reklame u igrama kad k*rca ne vride ka grafička ( s obziron na ATI)

EDIT :

- ne želim da ispadne da vriđam Nvidiju u zadnjim rečenicama ali u zadnje vrijeme izgleda mi kao da manje truda ulažu u razvijanju grafičkih kartica...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 18:58 (JokeKralj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
JokeKralj kaže...

hmmm iman 2. kantu i prvi laptop...

Na prvom kompu sam imao ati radeon 9600 i ta me grafulja služila do 2007 u svakoj igri koju samo odlučio igrati.....

Na ovom drugom kompu starom godinu i po dana iman nvidia 9500gt , iskreno žalin što sam uzeo nvidiju uz takve ATI grafulje koje su ka ferrari naprema yugu...

Na laptopu iman low-end grafičku (tako oni kažu) i svejedno vrtim Mafia 2 (igra iz 2010) na medium detaljima uz 1366 x 768 (max rez) dakle ATI = win.

Odkad pratim ATI uz INTEL (dragi su mi jer ne zagrijavaju :) , ali su skuplji , štaš) to mi je jedna od najdražih firmi za kompjuterske djelove i nadam se da će oprati Nvidiju da se opamete i spuste na zemlju jer jeb*š one njihove reklame u igrama kad k*rca ne vride ka grafička ( s obziron na ATI)

LOL

Ti usporedujes low end grafe? Bravo svaka cast...

Ne, ATi nezaraduje zbog HD 5350 kartica, vec zbog High End i Mainstream  modela pristupačne cjene.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 18:58 (Weky).
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

kako god okreneš ATI pere envidiju...

šta se tiće high-end grafičkih kartica Nvidia tu triba uložiti ogromne resurse misle li se natjecati s ATI-jem ali to znači i veće cijene da opravdaju troškove ...

jbg, uvik sam u low-end grafičkama sad san odlučia napraviti build od 6000 ( samo kutija) , tako da iman klasu više grafičke :D

Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
odjavljen
JokeKralj kaže...

šta se tiće high-end grafičkih kartica Nvidia tu triba uložiti ogromne resurse misle li se natjecati s ATI-jem ali to znači i veće cijene da opravdaju troškove ...

lol, ajde reci mi gdje to ATi pere nvidiju?

16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Možda u vešmašini.LOL

I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
JokeKralj kaže...

Poznata serija grafičkih kartica iz nVidie namjenjena igranju!! OMG. Ta kartica služi za tipkanje u Officeu i gledanje filmova! Damn

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
JokeKralj kaže...

lol, ajde reci mi gdje to ATi pere nvidiju?

U videokvaliteti..meni se purevideo i cuda ne mogu mjeriti sa avivo-m i uvd-om. Morao sam nešto napisati,jebi ga. Ali tako je..bar meni. A imao sam u najmanju ruku podjednako nvidia i ATi-ja..sigurno bar 15/15 ako ne i više..

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 20:34 (thedream).
15 godina
odjavljen
thedream kaže..

U videokvaliteti..meni se purevideo i cuda ne mogu mjeriti sa avivo-m i uvd-om. Morao sam nešto napisati,jebi ga. Ali tako je..bar meni. A imao sam u najmanju ruku podjednako nvidia i ATi-ja..sigurno bar 15/15 ako ne i više..

Meni je baš oduvjek nVIDIA bila kvalitetnija u tom polju, no to je neka druga tema.

Stvar je u tome da su oba proizvodaca u nekom segmentu bolji, naprednij, ali niti priblizno sveukupno bolji od jednog drugog. I vjerovatno nikad nece.

Pa ATi nije imao konkurentan proizvod u high end segmentu još od R350 chipa, izuzev polu uspjelih pokusa sa X1900XTX i Ring Bus Sabirnciom koja znamo kako je zavrsila.

Tek je zivnuo sa 4xxx serijom, a vrhunac dozivoo sa 5xxx serijom, ali sami sebi uskacu u usta sa debilnim cjenama.

15 godina
neaktivan

di san ja to rekao da je to poznata serija namjenjena igranju -.-' mislin da prvo pročitaj onda postaj :/

stvarno doktor1 reka sam da žalim s preformansam nvidije 9500gt a ne da spada u gaming karticu ... jedino vezano uz gaming sam reka da mi atijeva grafička na laptopu vrti gta 4 i to je to...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 20:43 (JokeKralj).
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
thedream kaže..

Meni je baš oduvjek nVIDIA bila kvalitetnija u tom polju, no to je neka druga tema.

Stvar je u tome da su oba proizvodaca u nekom segmentu bolji, naprednij, ali niti priblizno sveukupno bolji od jednog drugog. I vjerovatno nikad nece.

Pa ATi nije imao konkurentan proizvod u high end segmentu još od R350 chipa, izuzev polu uspjelih pokusa sa X1900XTX i Ring Bus Sabirnciom koja znamo kako je zavrsila.

Tek je zivnuo sa 4xxx serijom, a vrhunac dozivoo sa 5xxx serijom, ali sami sebi uskacu u usta sa debilnim cjenama.

Slažem se ali ako malo čisto kroz povijest pogledaš, dojam je uistinu da je ATi zadnjih 15g kaskao za nVidiom,odnosno zadnje kartice gdje su ih doslovce silovali su ATi Rage Pro čipovi. Kasnije Rage 128 jednostavno nije dorastao TNT-u(2),pa revolucija Geforcea 256 dok je ATi izbacivao Rage Fury Maxx čudovišta od 64mb itd itd (kasnije uspjehe GF3 Ti i GF4 malo manje,je glupo spominjati vs. ATi sa 7500/8500 modelima)..mislim da je ATi odlično stajao sa što si rekao 9800 serijom,pro i xt. To su bile show kartice,i killeri.Mora se priznati i apsolutni nVidia fijasko sa FX serijom 5xxx. Dno dna i 9200,9600 i ostale,9500/9700 su ih papale ko malu djecu.

No ubrzo je i tu nastao pušing u vidu 6600 a kasnije 6800,pa 7600GT. Ispada da je uvijek ta borba unazad dosta godina, išla bolje nVidiji nego ATi-ju.

Mislim osobno da su sa serijom 5 napravili pravi posao,što se vidi ustvari i po nVidijinim odgovorima,ja bi upotrijebio debilnu frazu - i nepopularnu. Košta više 100kn,a daje 2 fps manje. To je nažalost borba danas 5830 vs. GTX460. Tko košta a tko daje sasvim nebitno jer opet se moram složiti - cijene ATi-ja su zbilja onako - nVidiotske,da tako kažem.

I tu su jednaki.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 20:46 (thedream).
17 godina
JokeKralj kaže...

di san ja to rekao da je to poznata serija namjenjena igranju -.-' mislin da prvo pročitaj onda postaj :/

stvarno doktor1 reka sam da žalim s preformansam nvidije 9500gt a ne da spada u gaming karticu ... jedino vezano uz gaming sam reka da mi atijeva grafička na laptopu vrti gta 4 i to je to...

Pa od 9500 kartice nitko niti ne očekuje neke performanse. Ta kartica nije niti namjenjena igranju.

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
JokeKralj kaže...

Poznata serija grafičkih kartica iz nVidie namjenjena igranju!! OMG. Ta kartica služi za tipkanje u Officeu i gledanje filmova! Damn

this^^

sad u zadnjem postu govoriš o ATI-ju a ovdi mi pizd*š da navodin nvidiu 9500gt (low-lower mid grafička) kao gaming grafičku....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice