AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 590.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: ATI Radeon 6XXX
thedream kaže...

Vidio sam raid u WoW-u koji je zaklao i 5870..toliko o tome da ti nešto ne treba. A gro ljudi ima vani koji na 5970 igraju upravo taj isti - WoW.

A šta tek raid u age of conanu napravi jednoj 5870. FPS padne ispod 20...

To be or not to be
15 godina
neaktivan
M4X kaže...
Busola kaže...

Po meni realno gledajući i prateći tržište grafičkih kartica (godinama...)  najveća je glupost kupovati nove stvari odmah čim izađu zbog preslabog odnosa cijena i ono što dobiješ ... Obično proizvođači iskoriste prvih par mjeseci da izmuzu lovu od imućnijih ljudi koji pate da imaju najbolje , te onda nakon toga spuste cijenu na pravu vrijednost kartice...

kada je ati izbacivao 5*** seriju(5850 i 5870) cijene su odmah pri izlasku bile najmanje

recimo ati 5850 se odmah po izlasku mogao nabavit za 1750kn(stoncin kupio) a kasnije su cijene samo rasle...

mislim da se za seriju 6*** to ne bi smjelo dogodit,ati će odmah postavit nešto veću cijenu jer nema konkurenciju i sa vremenom će polako spuštat

Ne znam,i taj ATi je meni čudan..otkad je pod AMD-om vodi neku cjenovnu politiku koja baš i ne ide na ruku kupcima. Čak i dan danas sa GTX460 i 465 koje se odlično nose sa 5830 i 5850 karticama,još uvijek su cijene nebu pod oblacima..hm..Baš i ne dam 2200kn za 5850..

17 godina
protjeran

Šefe može bilo koja igra zaklati komp i sa najboljim djelovima ako se ne potrudiš podesiti drivere i sve ostale gluposti , te uskladiti komponente... Moj ti prijatelj ima igraonicu i sam ne znam koliko je odnio oklada (jedno 50-tak...) kada dođe npr. sin od nekog tajkuna (tatu nagovorio da potroši par tisuća kuna na novu grafu...) i kaže ja imam bolji stroj kupio sam novu 5870 ili GTX 480 i onda padne oklada da će u testovima njegov komp biti bolji i bude bolji , a ovaj gleda u testove i nevjeruje...

Nije sastaviti komp samo skupiti najbolje djelove i reći evo stroja , to rade obično razmažena dječurlija koju jedva čekaju takvi proizvođači komponenata... treba imati znanja i sve to podesiti...

Wow  se itekako dobro vrti i na slabim kompovima , ali to treba sve znati podesiti ako ne znaš onda pitaš ... ali ne svi se vole praviti pametni pa ispadnu budale ko što moj prijatelj tako odnosi oklade...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 14:56 (Busola).
17 godina
Busola kaže...

Po meni realno gledajući i prateći tržište grafičkih kartica (godinama...)  najveća je glupost kupovati nove stvari odmah čim izađu zbog preslabog odnosa cijena i ono što dobiješ ... Obično proizvođači iskoriste prvih par mjeseci da izmuzu lovu od imućnijih ljudi koji pate da imaju najbolje , te onda nakon toga spuste cijenu na pravu vrijednost kartice...

Jedna Radeonka 5750 će imati 25% slabije perfomanse u igrama (danas best buy uz GTX 460 koji je ipak gotovo duplo skuplji , ali i 30% brži ...) , nego bijesna radeonka 5870 ... Pitanje je šta če ti perfomanse u WOW-u , nekoj avanturi i sličnim igrama kada su igre većinom nove (od velikih proizvođača....) optimizirane za slabije kompove , jer kada bi proizvođači igara pravili igre samo za grafičke od 3000 kuna malo tko bi kupovao igre... Zahvaljujući toj stvari što većina proizvođača drži do "stare opreme" mnoge igre su i danas rado igrane ko WOW, DOTA, sada i slijedeća Civilizacija...Sve te bijesne najave o nekim novim glupostima su većinom jedan promidžbeni trik ... Najveći pomak u grafičkim karticama je pojava Voodoa i 3D-a

, sve ostalo su bile većinom manje ili veće prijevare...

Uvijek će izaći neka bijesna igra sa kao "bijesnom " grafikom tipa Crysis gdje će oni sa dubljim džepom se moći pohvaliti kako je njihov kompijutor stroj , ali opet većina takvih igara je u suštini običan bullshit , koji nema igrivosti ni kvalitete ovih gore navedenih ... E sada ko voli da baci 3000 kuna da bi pokazao neku novu igru u full detaljima , rezoluciji 1900*...., te sa 150 fps neka baca lovu , ja sigurno to neću nikada raditi jer to nema veze sa mozgom posebno kada se zna da će takva kartica za koji mjesec koštati 1000 kuna...

Ovdje vam dajem dobar link sa pregledima sirove snage grafičkih kartica u kojima se vidi njihova brzina..

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

Da napomenem da razlika u brzini pada u većini igara jer jednostavno najnovije grafičke su uvijek većinom ispred najnovijih igara iz razloga ranije navedenog.

Zato pričekajte pregledajte , pratite i onda kupite , a onaj ko ima love na bacanje bolje da da tu lovu nekoj sirotinji ... i kupi normalnu grafu u vrh glave za 1500 kuna...

Stvarno zanimljivo. Mozda sam ja tu nesto krivo shvatio ali po tvom je 5870 brza od GTX460. Zapravo tu su negdje jer je 30% od 5750 malo manje nego 25% od 5870 ali eto. Ja bi ipak rekao da je 5870 osjetno brza.

Jedino ako hoces reci za par godina ce 5750 biti sporija 25% od 5870 ali ne kuzim bas sta si s tim htjeo reci...

17 godina
protjeran
thedream kaže...
M4X kaže...
Busola kaže...

kada je ati izbacivao 5*** seriju(5850 i 5870) cijene su odmah pri izlasku bile najmanje

recimo ati 5850 se odmah po izlasku mogao nabavit za 1750kn(stoncin kupio) a kasnije su cijene samo rasle...

mislim da se za seriju 6*** to ne bi smjelo dogodit,ati će odmah postavit nešto veću cijenu jer nema konkurenciju i sa vremenom će polako spuštat

Ne znam,i taj ATi je meni čudan..otkad je pod AMD-om vodi neku cjenovnu politiku koja baš i ne ide na ruku kupcima. Čak i dan danas sa GTX460 i 465 koje se odlično nose sa 5830 i 5850 karticama,još uvijek su cijene nebu pod oblacima..hm..Baš i ne dam 2200kn za 5850..

To je zato što se kartice prodaju i izgled da dolazak GTX460 nije previše njihovu prodaju smanjio, a sad dolazi nova serija pa će im cijena nešto opast

A ubiti evo malo cijena ide dolje http://www.guru3d.com/news/cheaper-powercolor-5850-and-5830-spotted/

I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina
odjavljen
Busola kaže...

Wow  se itekako dobro vrti i na slabim kompovima , ali to treba sve znati podesiti ako ne znaš onda pitaš ... ali ne svi se vole praviti pametni pa ispadnu budale ko što moj prijatelj tako odnosi oklade...

Sorry, ali ja nebi kupio 5870 da igram WoW na 800x600 low detaljima.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
17 godina

I po tvom linku je 5970 brza od 5870. Mozda u nekom drugom svijetu ili necem super ne optimiziranom.

EDIT: Ups, kliknio sam citiraj umjeto uredi

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 15:00 (ShadoW).
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Nit sam ja šef,a Boga mi ti još manje u izjavama..lijepo ti kažem postavke,a ti ko pokvarena ploča. Nemaš tu šta,svi settingsi su bili na maksimumu jer zašto kupovati 5870 ako nećeš nafrljiti sve..i fps je bio 100+ bez imalo frke,i u najzahtjevnijim instancama,to mu očito nije problem. Raid s druge strane,kad je 50tak likova na ekranu,još toliko NPC-a i još toliko nazovimo ih retardirano - neprijatelja,odnosno kod mene horda..jer igram s pallyem,pa ti računaj...svatko svoje drlja,poput 3D marka dođe..baš silovanje fps-a.

I ne pomaže ništa osim postavljanje reze na 1024x768 i settingsa na low,onda bi valjda imao 40,50fps a ne 10-20. Nema nikakve veze sa driverima,nikakve sa hvalisanjem a ni znanjem - šefe.

Imao sam 10 kompova,preko 40 grafičkih kartica u tih 15tak godina korištenja,20 zvučnih sigurno i bar 30 para zvučnika,nekog vraga znam. A WoW mi ne pričaj kako radi jer sam ga igrao na 10 kartica i znam u dušu kako se ta igra ponaša,i što može napraviti 5850/5870 kartici,na 24 monitoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Pišeš Shadow gluposti ponovno pogledaj link, nevjerovatno je da ljudi misle da su pametniji od stranica koje su odavno izgradile svoj ugled na iscrpnom testiranju ...

15 godina
protjeran
M4X kaže...

a možda zeleni spuste još cijene gtx470/480,nvidia ima u zalihi novaca tako da se možda odluče još pojeftinit gtx 4** samo kako bi prodali što više kartica...to im je jedini način da malo zakoče ati

Hmm vec sad su im marze maximalno srezane a neke chipove gotovo sigurno prodaju s gubitkom - ne znam tocno trenutacne yieldove, tako da ne mogu nista tvrdit sa sigurnoscu ali u svakom slucaju sto se tice zarade na desktop trzistu za Nvidju nije bas dobro.

Tako da cijene se nece bas sta previse spustat, pogotovo ne modelima baziranim na originalnom gf100 chipu, njih bih cak postepeno mogli pocet povlacit iz proizvodnje, mozda cak i proglasit im EOL(ipak malo vjerojatno) i nedomjestit ih se chipovima na redizajniranoj arhitekuri ala gf104

jedna slika umjesto tisucu rijeci - naravno ne uzimajte ovo zdravo za gotovo jedna slika umjesto tisucu rijeci - naravno ne uzimajte ovo zdravo za gotovo

Po meni, jako dobar graf koji dobro predvidja sta bi mogli imat ove zime u ponudi i to od oba proizvodjaca -  konacna cijena, datumi i performanse ce se naravno nesto jos porihtavat ali u globalu to je to  

Za kraj, pocelo se suskat da ce nova AMD-ova mid end linija (hd67x0) dolazit s 256 bitnom sabirnicom te time bit automatski vise pomaknuta prema gore tj. prema performace segmentu u odnosu na prethodnika hd57x0. Zapravo ako je to istina ovime AMDovci planiraju zatvorit rupu koju su imali kod prethodne serije izmedju high end i mainstream (hd5850 i hd5770) proizvoda koja je uspjesno iskoristila Nvidia s svojim Gtx460 karticama

Ako su ove glasine tocne, onda nelogicna (bar meni) odluka da se za premijeru 6xxx serije pocetkom listopada izabere BARTS chip itekako dobiva smisla jer ce ovime sigurno izbit Nvdijino najjace oruzje iz ruke - GTX460

Mozemo se samo nadat da Barts nece bit bolji od otkljucane full verzije gf104 jer inace odu cijene u nebo

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
17 godina
protjeran

Pa pazi dream malo tko je blesav kupovati 24 inčni monitor za igranje WOW-a , ali ko voli neka izvoli ... Za igrače i dan danas je jedna normalna veličina 21 inčni u vrh glave , sve iznad je pretjerivanje...

PS. ŠTa ćeš za 2 godine imati 50 inčni monitor (da se vidi da si ti hardcore igrač... ), samo se pitam gdje ćeš ga staviti Osmijeh

17 godina
ATI Radeon 6XXX

Čitajući temu jednostavno me čudi koliko ovdje ljudi poznaju tržište i znaju kakve će biti cijene - performanse prije nego šta smo vidjeli karticu! Pa ovdje bi 90% ljudi moglo ići radit u nVidiu kao neki marketinški direktor jer vide u budućnost i buduće cijene i performanse konkurencije.... Ko kada je tu netko rekao - "6770 neće koštat 1300 kuna nego će koštat 1500"!! Hm.. možda se javit Rohatinskom pa da svi skupa probamo nešto napravit... Smijeh

@Busola - danas su 24 inčni monitori praktički postali normala (kao i 4GB RAM-a) i to nije pretjerivanje jer već za 1700 kuna imaš veliki monitor i uživaš igrat igre na njemu. A te šprehe da je to kurčenje ne prolaze. Šta, ja se kur*im jer uživam igrat na 24 inčnom monitoru i što ću svakom preporučit da ga kupi jer će također uživat...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 15:17 (doktor1).
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Busola kaže...

Pa pazi dream malo tko je blesav kupovati 24 inčni monitor za igranje WOW-a , ali ko voli neka izvoli ... Za igrače i dan danas je jedna normalna veličina 21 inčni u vrh glave , sve iznad je pretjerivanje...

PS. ŠTa ćeš za 2 godine imati 50 inčni monitor (da se vidi da si ti hardcore igrač... ), samo se pitam gdje ćeš ga staviti Osmijeh

Zasto ne. Sta fali 50" monitoru. Ja bi ga prvi kupio zajedno sa drzacima za zid da nisu tako skupi. Igrao sam svasta hrpu puta na 42" monitoru i odlcno je.

17 godina
protjeran
ATI Radeon 6XXX

Inače što se tiče WOW-a da završim sa testovima gdje se stvarno testira...

http://www.pcgameshardware.com/aid,689378/WoW-Wrath-of-the-Lich-King-Benchmarks-with-Ati-and-Nvidia-graphics-cards/Practice/?page=2

PA pričaj pričicu od 15 fps -a nekom drugom...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Busola kaže...

Mogu ti samo reći da si u krivu,baš sam eto razgovarao s jednim Poljakom iz Guilda,dečko ima 5870 i složio si je Eyefinity upravo za WoW. Ima nas svakakvih - što ne znači da je jedno mišljenje ispravnije od drugog - kako ga ti nazivaš - malo tko je blesav. Što bi sugeriralo da sam ja i slični - blesavi,jer igramo WoW na 1920 a ne na 1440x900,mislim - što reći na to.

http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=13200309725&sid=1

Ne treba mi,uz ovakve cijene danas ništa preko 24 monitora,samo bi se iskreno skinuo sa TN matrice,to je sve. Zadovoljio bi me HP IPS 24,ništa extra,3600kn,tu negdje. Dugoročno opravdana investicija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 15:18 (thedream).
17 godina
protjeran
ShadoW kaže...
Busola kaže...

Zasto ne. Sta fali 50" monitoru. Ja bi ga prvi kupio zajedno sa drzacima za zid da nisu tako skupi. Igrao sam svasta hrpu puta na 42" monitoru i odlcno je.

Onda nemoj zavijati na brzinu , jer igre ni dan danas nisu optimizirane za takve monitore te neke bjesne rezolucije... Nemamo svi love... i zato hvala proizvođačima igara što ne idu na ruku ovima kojima je 3 kile kuna ko meni kupiti žvaku...

15 godina
neaktivan
Busola kaže...
ShadoW kaže...
Busola kaže...

Onda nemoj zavijati na brzinu , jer igre ni dan danas nisu optimizirane za takve monitore te neke bjesne rezolucije... Nemamo svi love... i zato hvala proizvođačima igara što ne idu na ruku ovima kojima je 3 kile kuna ko meni kupiti žvaku...

A čuj,najbolje da sad kenjamo po bogatima - pogotovo onima koji su radili i taj novac pošteno zaradili.Tajkune ne računamo,ni njihove ispadke. Tako eto,radim 3g,i da se solidariziram sa ostatkom jadne napaćene populacije,uzeti ću 15 CRT i opaliti domoljubnih 800x600 na 5870 kartici. Ma mislim,čovjek te čita i ne vjeruje - mješavina 24 sata, indexa,i dosadnog aimbota,mi normalni se respawnamo,a ti nas posred čela opičiš svojim novim proljevima.

Vratimo se na temu molim te..dok ne odemo u aute i tko šta vozi,i zašto to baš vozi a nova Dacia je 55k kuna na akciji.

17 godina
ATI Radeon 6XXX

Baš to thedream. Znači ja sam sebi zaradio 10 000 kuna za novu konfiguraciju i zbog solidarnosti ću si kupit kakav 22 (20-21) inča monitorjer će tu čovjek tipa Busloa bacat na neku moralnost i reći kako ja pretjerujem!! Ne pretjerujem!! Busola - da imaš doma toliko monitor vidio biš da to nije pretjerivanje (zaključujem da ga nemaš jer tvrdiš da je 21 inč normalna veličina i mi koji imamo veće pretjerujemo).

"Za igrače i dan danas je jedna normalna veličina 21 inčni" - e nije... neki standard je 22 inča, a ljudi (igrači) si kupuju i ekrane od 32 pa na dalje da uživaju u gejmingu.

Odmah to možemo bacit i na novu seriju ATI kartica. Zašto stavljaju te silne megabajte, gigabajte, DDR-ove tri , pet, deset.... i čudesa na grafičke? Sigurno ne da idemo za nekim kodeksom da nam je 20 inča dovoljno za uživanje u virtualnoj zabavi. Pa na toj rezoluciji dan danas igre vuče jedan prastari ATI 3870 i nVidia 8800.

Nemoj bacat bombe ovuda

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ATI Radeon 6XXX

Vrlo laka mogućnost odgodene. Namoju veliku zalost.Neodlučan

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Weky kaže...

ovo nema veze s zdravim razumom, pa gdje ce prvo bas dvoglavog izdavat - svasta

15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Šteta.

Znači cijene još neko vrijeme ostaju.

15 godina
odjavljen
dado8 kaže...

Kao da se dogovaraju nvidia i ati. Malo ja, Malo ti.

nvidija ionako u dual gpu trzistu sa ovakvom arhitekturom ni teoretski nemoze konkurirati, a profitirati ce duze vriejme sa odlcinim gtx 460.

15 godina
protjeran
Weky kaže...
dado8 kaže...

Kao da se dogovaraju nvidia i ati. Malo ja, Malo ti.

nvidija ionako u dual gpu trzistu sa ovakvom arhitekturom ni teoretski nemoze konkurirati, a profitirati ce duze vriejme sa odlcinim gtx 460.

ako je ovo istina(ipak su vijest objavili nekakvi Poljaci), uopce se ne bi zacudio da su ovi dvoje na tragu takvog neceg, uostalom ne bi im bio prvi put a ko i uvijek najebat cemo mi

kupujem novi lcd vec preko godinu dana, poceo sam s 24", trenutacno sam na 27" na kraju cu kad nabavim postenu grafu zavrsit na 32"Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 19:38 (dado8).
17 godina
Weky kaže...

konkurirat će eventualno jednom proizvodu tako da sveukupna slika se neće previše mijenjati..

ako 67xx bude kao 58xx, a nema razloga da ne bude (kao što sad stvari stoje) onda ni nema neke štete od odgode..

nvidia tak i tak dugo vremena neće ništa bitno predstavit pa će ati imati malo predaha..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Način kada možemo očekivati 68xx na tržištu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 0:02 (razorst3).

0 0 hvala 0
16 godina
Weky kaže...

Oli si mislija kupovat?Ne tribamo mi još,sa ovim gtxicama je dobro.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
15 godina
odjavljen
dery kaže..

Oli si mislija kupovat?Ne tribamo mi još,sa ovim gtxicama je dobro.

Da, ali pod uvjetom da 6850 nebude preskupa.

15 godina
protjeran
ATI Radeon 6XXX

ššššššššuška se da je AMD kada je vidio performasne novih Nvidijin chipova nabrzinu sklepo rebranding

navodno

stari Juniper >Gf106 (gts450)

Barts           >Gf104 (gtx460)

Cayman       >Gf100/full Gf104

Antilles        >2xGf104x2

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...

ššššššššuška se da je AMD kada je vidio performasne novih Nvidijin chipova nabrzinu sklepo rebranding

navodno

stari Juniper >Gf106 (gts450)

Barts                    >Gf104 (gtx460)

Cayman            >Gf100/full Gf104

Antilles              >2xGf104x2

Znači 6770 će biti nešto kao 3870, 4870, 5870?

17 godina
protjeran

Ako nastavimo niz onda DA!xD

trash bin can:S
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice