AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.491
|
čitano: 2.358.661
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Navi
forumaš kaže...
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...
dery kaže...

Rx 6800 su morali stavit 8gb rama i cijenu 450$ onda bi bio best buy u tom rangu koji bi uništio rtx3070 sa takvom cijenom. 

rx 680 sa ovom cijenom je promašaj kao i ryzen 5800X, ni vrit ni mimo. onda bolje uzeti dosta jači i tek malo skuplju XT.

makar obje su bezobrazno skupe i potpuno nebitne esports igračima kakvih je na PC-u 99%. druge igre se i ne igraju i PC igračima su za Dotu i CS i nemam poijma :D nebitne i tak.

Opet za PC igrače kojima je bitna grafika i žele biti master race kad upale RT padaju na konzolaške brojke FPS-a a platili samo karticu duplo i troduplo od cijele konzole :D :D :D

ode PC gaming u kurac od ovce. čak i ove recenzije, nije dovoljno samo izvrtiti igru nego treba provjeriti RT, DLSS, SAM totalna kaša.

Control mi je na 4k ultra sve i sav RT uz dlss quality na 60fps...sta mi vise treba za SP igru.

Metro Exodus ultra uz RT mi je iznad 60fps

Tomb Raider ultra i RT iznad 60fps

imaš 40+ u novom watc dogsu, na grafi od 1000 eura, jako dobar posao :D

Zaradio si ignor,pozz.

13 godina
MEGATAMA kaže...

Dali je uspio netko od forumasa ugrabit koju u Hr ili izvan?

Ne nije se nitko niti trudio izgleda. 

16 godina
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...
dery kaže...

Rx 6800 su morali stavit 8gb rama i cijenu 450$ onda bi bio best buy u tom rangu koji bi uništio rtx3070 sa takvom cijenom. 

rx 680 sa ovom cijenom je promašaj kao i ryzen 5800X, ni vrit ni mimo. onda bolje uzeti dosta jači i tek malo skuplju XT.

makar obje su bezobrazno skupe i potpuno nebitne esports igračima kakvih je na PC-u 99%. druge igre se i ne igraju i PC igračima su za Dotu i CS i nemam poijma :D nebitne i tak.

Opet za PC igrače kojima je bitna grafika i žele biti master race kad upale RT padaju na konzolaške brojke FPS-a a platili samo karticu duplo i troduplo od cijele konzole :D :D :D

ode PC gaming u kurac od ovce. čak i ove recenzije, nije dovoljno samo izvrtiti igru nego treba provjeriti RT, DLSS, SAM totalna kaša.

Control mi je na 4k ultra sve i sav RT uz dlss quality na 60fps...sta mi vise treba za SP igru.

Metro Exodus ultra uz RT mi je iznad 60fps

Tomb Raider ultra i RT iznad 60fps

imaš 40+ u novom watc dogsu, na grafi od 1000 eura, jako dobar posao :D

Zaradio si ignor,pozz.

ko te hebe.

12 godina
AMD Navi
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 18:55 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 3 hvala 0
10 godina
MEGATAMA kaže...
superJozo kaže...

https://www.amd.com/en/where-to-buy/radeon-rx-6000-series-graphics

Dućani označeni plavo imaju kartice na lageru.

Kliknuo na Best Buy i nemaju niti jednu raspolozivu,dalje nisam niti klikao.

Ja sam mislil da si ti vec kupil graficku

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
12 godina
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...
superJozo kaže...

https://www.amd.com/en/where-to-buy/radeon-rx-6000-series-graphics

Dućani označeni plavo imaju kartice na lageru.

Kliknuo na Best Buy i nemaju niti jednu raspolozivu,dalje nisam niti klikao.

Ja sam mislil da si ti vec kupil graficku

Je, ali je još uvijek u procesu uvjeravanja samog sebe kako se nije zahebao.

16 godina
MEGATAMA kaže...

Uz Raytrace na 1440p RTX3080 je po 30fps brza od rx6800xt i to bez DLSSa......ogromna ogromna razlika.

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2020-amd-radeon-rx-6800-and-6800-xt-review

u Valhalli je npr. i rtx 390 poslana u koš za smeće, o potrošnji da i ne pričam. samsungov 8nm je smeće.

10 godina
neaktivan

Ček nisam u toku, jesi ti uzeo 3080 ili ne? Jer nešto previše vremena si po forumu i to u AMD temama, šteta da grafa leži nekorištena... ili si još u nedoumici što uzeti?

ansha: Pomelo te
12 godina
Kaby kaže...

Ček nisam u toku, jesi ti uzeo 3080 ili ne? Jer nešto previše vremena si po forumu i to u AMD temama, šteta da grafa leži nekorištena... ili si još u nedoumici što uzeti?

Nisam uzeo,nedoumica rijesena.

12 godina
Mitch kaže...

Hmm, nisam mislio zamijenit, sry ako si interpretirao u tom smislu. Ovo je vrlo bazicno objasnjenje i zapravo malo krivo, ali ce posluzit.

DLSS - prva primjena je da sa manje racunanja i manjom dimenzijom npr. 1440p, dobijes anti aliasing rezultat koji je kao 4K. Ali ako ti je za racunanje jedino dostupno 4K (a ne 1440p) - onda DLSS nema smisla, neces od 4K ic stvarat 4K. Najjednostavnije receno, DLSS supersamplea - od par piksela da dobije neku pribliznu kalkulaciju za neki piksel u vecoj rezoluciji. I to radi jako jako dobro jer radi temporalno (kao TAA), i tu su takoder bitni motion vectori. Dakle DLSS je bolje rjesenje od vecine TAA rjesenja videnog - ali bas zato ne mislim da ce developeri ici prema DLSS rjesenju koje nije open source, nego ce svako razvijat neko svoje ili open source rjesenje kako bi bilo dostupno i na PS5 i na XSX i DX12U....

4K teksture su nevezane za RT i refleksije.

Nego, zbog lakseg racunanja za RT i refleksija i pokreta fluida, algoritmi u igrama za refleksiju izgledaju bitno losije nego profesionalna rjesenja jer su kalkulacije fluida itd. jako kompleksne, a igre moraju biti realtime optimizirane. Tu se onda to bitno sreze u cijeloj prici da izgleda dovoljno dobro, ali ni priblizno realno.

Npr ti znas da je korijen iz 2 ~ 1.41421... i ja znam kako "na papiru" doci do tog broja. Medutim kad generaliziras takva racunanja, onda mozes skuzit neki pattern i koristit nekakvu pribliznu kalkulaciju koja nije dimenzionalno velika i laksa je za izracunat, ali je priblizno tocna. Medutim, sto vise se islo u tom smjeru, to se vise pobjeglo od stvarnosti. Najbolji primjer bi bio da u NBA 2K, makar koriste vektore kretanja koje dobivaju preko ocitanja s ljudi, i dalje ti pokreti su netocni u igri, izgledaju tulavo itd. vec 15 godina.

Npr. najzahtjevniji dio GTA je kada vozis brod po moru - tu su kalkulacije valova i micanje mora jako kompleksne, te kako ce to more i valovi utjecat na druge objekte oko tebe - i zato Rockstar to uopce ne racuna, nego koristi uvijek istu matematiku nevezano za situaciju koja je predracunata.

Dakle najveci graficki upgrade za "next-gen" gaming vidljiv oku bit ce:

1. 4K teksture umjesto 2K tekstura ako igras na 4K

2. Koristenje manje brojcanih transformacija matrica i bolje optimiziranih algoritama u fizikalnoj simulaciji te razvijanje librarya koje te kalkulacije mogu savrseno prilagodit GPU a ne CPU.

3. Dodavanjem vise vektora (skoro pa analogno big data na Internetu) - pokreti ce biti vise smooth; ljudski pokreti ce imat vise informacija u vektorima radi vecih dimenzija i tu imas vise kalkukacija sto se mice na ekranu. 

Kad pricam o fizikalnim algoritmima u trenutnoj primjeni, imas ogromnu razliku izmedu toga sto se koristi u videogame engineu i u pravim fizikalnim simulacijama ala Pixar/Nvidia Studio. Matematika je bitno srezana odnosno linearna algebra u cijeloj prici, jer su kalkulacije vektora obicno CPU heavy, a developeri zele to prebacit na GPU i u tom procesu srezu jako puno matke, koriste razlicite transformacije iz teorije brojeva kako bi dobili priblizno isti rezultat u manje vremena i prostora.

Medutim sada, developeri idu prema tome da ubace 4K teksture u igru - jer zasto ne, storage se gleda uvijek kao jeftin. Na 1TB necemo dugo biti vec je pitanje vremena kad ce prosjek postat 2-3-4 TB.

sve ovo donekle razumijem, no opet

za ovo označeno žutim, ako ćeš u igri imati i 4k 'prave' teksture, ali ćeš imati i 2k i niže, jer ih moraš imati za slabije grafe, onda dlss može raditi svoje kalkulacije i stvarati sliku u 4k iz 1440p na isti način na koji sad stvara 1440p iz 1080p i ne vidi se razlika između nativnog 2k i onoga koji je dlss 'stvorio' iz 1080p

znači dlss će iz 1440p stvarati 'lažni' 4k koji će izgledati kao nativni 4k, uz dobitak u perfomansama - zato ne vidim zbog čega bi dlss bio nebitan kad se jednom ubacve i prave 4k teksture 

za zeleno označeno, ako su rt i refleksije itekako vidljive u 1440p rezoluciji kad se dobro primijene, zašto ne bi isto tako funkcionirale i u 4k

odnosno, zašto bi uvođenjem 4k tekstura rt i dlss trebali postati manje bitni, pa valjda će raditi isto što rade i sad - rt će davati realna osvjetljenja, sjene i reflekcije, a dlss performance boost uz minimalne vizualne razlike

16 godina
AMD Navi

amd je dobar dečko, prvo ljudi, novac će pratiti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
DarthMarkus kaže...

Nemoguće. 

Ta žena samo želi dobro gamerima. 

Jensen je sotona.

Ne vjerujem dok sam na probam 6800xt. 

Ni onda neću vjerovat.

vidi, zbog par budaletina kojima je jedini smisao života pokrenuti flejm na forumu i koji su zagadili desetke stranica ampere teme, doista nema smisla zagaditi desetke stranica ove teme

tim više jer su neki od njih odlepršali, neki su privremeno na hlađenju i nema smisla zajebavat sve one koji nisu zajebavali tamo

uostalom, valjda se može biti iznad onih kojima se sralo da samo trolaju u temi, iako razumijem poriv da se malo vrati za sva ona sranja, pogotovo onima koji su već stavili jaja na panj da će sa navi sve biti drukčije, od cijena, dostupnosti pa na dalje, a sad su ta jajca brže-bolje makli s panja i uvukli u vlastiti šupak 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže...
DarthMarkus kaže...

Nemoguće. 

Jensen je sotona.

Ni onda neću vjerovat.

vidi, zbog par budaletina kojima je jedini smisao života pokrenuti flejm na forumu i koji su zagadili desetke stranica ampere teme, doista nema smisla zagaditi desetke stranica ove teme

tim više jer su neki od njih odlepršali, neki su privremeno na hlađenju i nema smisla zajebavat sve one koji nisu zajebavali tamo

uostalom, valjda se može biti iznad onih kojima se sralo da samo trolaju u temi, iako razumijem poriv da se malo vrati za sva ona sranja, pogotovo onima koji su već stavili jaja na panj da će sa navi sve biti drukčije, od cijena, dostupnosti pa na dalje, a sad su ta jajca brže-bolje makli s panja i uvukli u vlastiti šupak 

U pravu si.

Jebi ga, ogadili su Ampere temu maksimalno, pa moram i ja malo trolat. 

Što je najgore Navi bi bila odlična investicija da je cijenom niže pozicionirana i da je DOSTUPNA !

Ovako bez dobrog RTa i DLSS-a i sa paper launchom mućak.

Ali napredak u sirovim perfomansama i TGP-u je golem u odnosu na 5700xt.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
12 godina
DarthMarkus kaže...
picajzla0707 kaže...
DarthMarkus kaže...

Nemoguće. 

Jensen je sotona.

Ni onda neću vjerovat.

U pravu si.

Jebi ga, ogadili su Ampere temu maksimalno, pa moram i ja malo trolat. 

Što je najgore Navi bi bila odlična investicija da je cijenom niže pozicionirana i da je DOSTUPNA !

Ovako bez dobrog RTa i DLSS-a i sa paper launchom mućak.

Ali napredak u sirovim perfomansama i TGP-u je golem u odnosu na 5700xt.

Vjerujem da ce nereferentne bit spektakl sa temps i bukom.

17 godina
AMD Navi

Ne znam jel ovo kod svih ali premotajte na 6:20

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

Najglasniji coil koji sam cuo,izbjegavat referentnjace i cekat dobar third party model.

17 godina
AMD Navi

Nego primjetio sam i ovo..

Sjecate se kada je izasao novi Ryzen pa su esport naslovi ratili super brze na AMD-u nego na Intelu?

AMD sada u kombinaciji upravo u tim igrama gubi tu prednost upravo s svojim karticama..

Dakle bolje je za esport naslove imati AMD proc i Nvidia gpu, bar po ovome to mogu zakljuciti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

da, jer sa 230 fpsa min češ izgubiti partiju :D :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
forumaš kaže...

A sad citaj odavde pa na dolje...

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=786&jumpto=6239404&sort=asc&view=flat

morate se pocet dogovarat jer ovako ispade da imate dvostruke kriterije

16 godina
toxic kaže...
forumaš kaže...

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=786&jumpto=6239404&sort=asc&view=flat

ti si mene pomješao sa nekim fanboyevima. citiraj me na što si mislio pa se mogu pojasniti.

17 godina
forumaš kaže...
toxic kaže...
forumaš kaže...

ti si mene pomješao sa nekim fanboyevima. citiraj me na što si mislio pa se mogu pojasniti.

malo ih je vise, no ti si se ulovio...

cekam ove da se jave... jer me zanima kako ce ovo opravdat...

ne mozes tamo reci bitno je a ovdje sada reci nebitno je, slazes se?

16 godina
MEGATAMA kaže...
toxic kaže...

Najglasniji coil koji sam cuo,izbjegavat referentnjace i cekat dobar third party model.

Bogte koji jet engine im je referentnjača 

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
toxic kaže...
forumaš kaže...
toxic kaže...
forumaš kaže...

nisam se ja ulovio nego si mene citirao i nešto mi pokušavaš ubaciti u usta, a ja još uvijek imam oštre zube i to lako odgrizem i ispljunem :D

17 godina
forumaš kaže...
toxic kaže...
forumaš kaže...
toxic kaže...
forumaš kaže...

nisam se ja ulovio nego si mene citirao i nešto mi pokušavaš ubaciti u usta, a ja još uvijek imam oštre zube i to lako odgrizem i ispljunem :D

ne ja tebe nisam citirao... ja sam napravio prvi post... citirao sam te kada si rekao da je nebitno...a ipak ovi tamo s druge AMD teme misle da je bitno..

pa sad ne znam tko je u pravu 

15 godina
AMD Navi

Ova tema treba pod hitno lock.

Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
AMD Navi

Evo pojavilo se par rx6800xt na ebay.de krecu od 1100eu pa na vise....referentnjace....

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
toxic kaže...
forumaš kaže...
toxic kaže...
forumaš kaže...
toxic kaže...
forumaš kaže...

ne ja tebe nisam citirao... ja sam napravio prvi post... citirao sam te kada si rekao da je nebitno...a ipak ovi tamo s druge AMD teme misle da je bitno..

pa sad ne znam tko je u pravu 

citirao si me i napisao da se mi to moramo dogovoriti. što se ja to imam dogovarati to mi pojasni? gdje sam ja to tamo napisao da je bitno?

14 godina
MEGATAMA kaže...

Taj bench nije reprezentativan uopce ali to je vjerovatno u onom selu sa max AA za koji sam ja napisao da ga ne koristim jer mi ne treba na 4k,pocetak igre je slabije optimiziran dok je England kod mene sve ultra osim AA min fps negdje 62fps average 70fps a max 86fps.

Uglavnom upali si fps counter u England i vidi o cemu pricam,igra je najljepsa koju sam ikad zaigrao a average 70fps i za mene je to cudo.

EDIT

Ali nema smisla da se upustam u ovo natezanje,ja na kraju krajeva imam igru i igram ju u 4k ultra.

Jesi igrao RDR 2?

16 godina
MEGATAMA kaže...

Evo pojavilo se par rx6800xt na ebay.de krecu od 1100eu pa na vise....referentnjace....

Neće to niko kupit

kradem mine iz minskog polja
12 godina
Promster kaže...
MEGATAMA kaže...

Taj bench nije reprezentativan uopce ali to je vjerovatno u onom selu sa max AA za koji sam ja napisao da ga ne koristim jer mi ne treba na 4k,pocetak igre je slabije optimiziran dok je England kod mene sve ultra osim AA min fps negdje 62fps average 70fps a max 86fps.

Uglavnom upali si fps counter u England i vidi o cemu pricam,igra je najljepsa koju sam ikad zaigrao a average 70fps i za mene je to cudo.

EDIT

Ali nema smisla da se upustam u ovo natezanje,ja na kraju krajeva imam igru i igram ju u 4k ultra.

Jesi igrao RDR 2?

Prosao igru,preljepa i meni fantasticna.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice